Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Basında Alfa Romeo ve Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Haberleri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

depeche101

You are not allowed to view links. Register or Login
Batmasında ne yaparsa yapsın.İster Vw alsın ister E segmentine girsin.Ben oğluma Alfa alıcam dayansınlar biraz 25 sene daha:)

3-5 seneye evlenirim diyosun yani :)

Evlenirim diyor + oğlum demiş adam abi heheeyt

||4C Rosso Competizione -Stelvio Quadrifoglio - Tonale Speciale - GTV V6 - 147 2.0 - Alfa 75 - Alfa 33 ||

Fatihob

En geç 30da evlensem (27-28 anca okuldan mezunum) işte cocuk yaptısı büyüdüsü falan 25 sene civarı tutuyor hesaplarıma göre  :D

Okan abi bu sefer çok uçmusum dimi:)
..

agucba

Ali Bey, Fiat'ın Alfa Romeo ile ilgili planlarını zaten burada çokca kez yazdım. X3 tarzı bir SUV'in çalışmaları da var ve onun da casus resimlerini bolca paylaştım burada. Motor olarak da sizin bahsettiğiniz motor mutlaka olacaktır, çünkü Giulietta'nın geliştirilmiş platformunda olacak. Hatta sizin iddianızda biraz ileri gidebilirim. Şu anki müşteri beklentilerini göz önünde bulundurursak 1,4-1,6 dizel+otomatik vites, peynir ekmek gibi satacaktır. Nissan'ı geçtim, Kia bile bu kadar satabiliyorsa, Alfa hayli hayli satar. Ben bir tek Tofaş'a güvenmiyorum.

Bu arada D segmentini atlayıp E segmentini üretmeyecekler. D segmentinin üzerinde E segmenti olacak ki Alfa Romeo bu segmentte yeni değil. Daha önce Alfa 6, Alfa 164 ve 166 ile bu sııfta bulundular ki 164 ile zarar edilmiş olması imkansız, çünkü Saab 9000, Fiat Croma ile aynı platformu paylaştılar. Alfa'nın o zamanki farklılığı karoserisini Pininfarina'ya tasarlatması oldu.

E segmentinde prestij tabi ki önemli ama bu sınıfta her ne kadar prestij önemli olsa da, bütçe de önemli. Herkes Mercedes, BMW ve Audi alacak durumda değil. Aynı sınıfta olan Toyota Camry, Honda Legend, Hyundai Genesis, Lexus LS gibi modeller Türkiye'de olmasa da dünyada bir çok alıcı bulabildiler. Bunun haricinde E Segmenti model sırf Alfa için geliştirilmeyecek, zaten var olacak olan bir platformun üstüne Alfa giysisi giydirilecek ki bunu VW çok iyi yapıyor (Passat-A6-Superb. Passat A6 ile aynı değil diyenler olacaktır mutlaka). Almanya'da üç lider markadan, biraz da Almanların milliyetçilik duyguları ve dergilerinin tutumu ile müşteri çalmak zor. Ancak diğer pazarlarda durum o kadar vahim değil bence.

C ve D segmenti için ayrı bir şeyler yazmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Önceki 15 sayfada zaten yeteri kadar bahsi geçti.

///////////////

asklepios

o halde,sabırsızlıkla bekliyoruz yeni modelleri( giulia?-kamal?)  :)

asklepios

Serkan bey;bakın ne buldum  :D

şubatta yazmışım bu iletiyi...nasip olursa 2013 başları bir araba alacağım.yani sözümü tutacağım(inşallah) ama yabancıya gidecek galiba... :)

demek istediğim; Alfa'nın az biraz hızlanması lazım her alanda.

: 12 Şubat 2012, 22:24:30 »
bu arada;
seneye VW Tiguan 1.4 TSI 122 HP white night ya da                   FORD KUGA 1.6 ecoboost 180 HP(yeni) almayı ciddi ciddi düşünüyorum.yani 70.000 TL'yi gözden çıkardım,

hadi bakalım ALFA; işte er meydanı...yap güzel birşey de,70.000 TL yabancıya gitmesin.

Edited by - asklepios on 12/02/2012  22:25:20

agucba

Ali Bey, yazışmalarımız bu kez biraz karşılıklı oluyor, ancak sizin yazdıklarınızı ilgili ile okuyorum, çünkü farklı bir bakış açınız var. Tiguan ve Kuga ile ilgili yazdıklarınızı da hatırlıyorum.
Bir konuda size hak veriyorum. Fiat şu yeni model veya makyaj konusunda yavaş. Bu yavaşlığa da Avrupa'daki ekonomik krizin sebep olduğunu biliyoruz. VW model geliştirme konusunda biraz daha şanslı, çünkü Avrupa dışındaki işleri iyi gidiyor. Zaten Marchionne'nin Chrysler'i almak istemesinin nedeni de yeni dünyada ve dolayısı ile Rusya, Çin pazarında başarı sağlamak (Hatırlanacağı gibi Fiat Grubu bir müddet önce Rusya ile anlaşmış ve ithalat vergileri ile bazı konularda muafiyet elde etmişti).
Neyse, görünüşe göre özellikle 2014 yılına sarkacak olan yeni modellerin sayısının çok olması, bizlere biraz olsun "Züğüt Tesellisi" olacak. Ama ABD'de, Avrupa değil.
Sizin kendinizi şu an için Tiguan veya Kuga ile teselli etmeniz gerekecek ne yazık ki.  :)

///////////////

147BLACK

Eylül ayının araç satış rakamları.
160 adet satmışız. :) Fena rakam değil...
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

agucba

You are not allowed to view links. Register or Login: Fiat, Opel'i ancak bedava olursa alır.

Frankfurter Allgemeine You are not allowed to view links. Register or Login:

Fiat-Chef Sergio Marchionne, Opel'i bedayavay almayı planlamakta. Bu durum ise ancak, Opel'in ana firması olan GM'un Peugeot ile olan birlikteliği başarısız olursa mümkün olur.

Bir gazete haberine göre ekonomik olarak darbe yemiş olan İtalyan otomobil üreticisi Fiat, GM'un hasta çocuğu durumunda olan Opel'e hala daha ilgi duymakta.  Il Solo-24 Ore gazetisi Cuma günü, GM ile fransız otomobil üreticisi Peugeot'un şu anki işbirliği başarısız sonuçlar ise, Fiat'ın Opel'i alabileceğini yazmakta.

Aynı gazete böyle bir durumda, Fiat Şefi Sergio Marchionne'nin Opel'i pratikte bedavaya alabilmek için plan yaptığını belirtmekte, ancak haber kaynağını vermemekte. Bu plan aynı zamanda Fiat'ın satın Amerikan otomobil üreticisi ve GM'un rakibi olan Chrysler'i satın aldığı plan ile de benzerlik göstermekte ki Fiat 2009 yılında Opel için benzer bir teklifte de bulunmuştu. Ancak Fiat gazetenin bu haberine henüz bir cevap vermedi.

G. Avrupa'daki satın almadan kaçınma durumu
Fiat, Opel ve Peugeot, diğer otombil üreticileri gibi G. Avrupalı müşterilerin yüksek devlet borçları ve işsizlik nedeni ile satın almama durumundan etkilenmekte. Bu sebeple Peugeot, Opel (GM) ile satın alma anlamında işbirliğine giderek ve ortak platformlar kullanarak maliyetleri yüksek oranda kısabilmeyi umut etmekteler.

Fiat Y. Kurulu Başkanı Marchionne zaten çok uzun zamandır otomobil endüstrisinin sağlığa kavuşabilmesi buyolda ilerlenmesi gerektiğini belirtmekte. Fiat mesela Avrupa'daki zararlarını, Amerika BD pazarının otomobil satışlarında yükselme trendinde olması sebebi ile Chrysler'in satışları ile dengeleyebilmekte.

Opel'in satışı gerekli mi?
Yatırım Bankası Morgan Stanley GM'a kendi markaları olan Opel ve Vauxhall'u satması konusunda, bu işin ucunda 13 milyar ?'luk bir masraf olacak olsa da, tavsiyede bulunmuştu. Morgan Stanley, Eylül ayında GM'a verdiği bilgide Opel'in yakın gelecekte bile zararların azalacağına dair bir umit görmediklerini iletmişti. Banka ayrıca GM'a Opel'e yeni bir sahip bulmanın vaktinin geldiğini de bildirdi.

GM ise Opel'e sıkı sıkı sarılı kalma konusunda kararlı olduğunu iletmişti. GM sözcüsü, "Avrupa'daki zorlu otomobil endüstrisi şartlarına rağmen Opel/Vauxhall için gidişi tersine döndürebileceklerine inandıklarını" belirtti.

Frankfurt'lu bir yatırım bankasının sözcüsü, aslında Marchionne'nin GM ile Opel'i almak için ilkbaharda bir görüşme yaptığını, ancak Amerikalı'ların Peugeot ile olan ittifakı sonrasında şaşırdığını belirtti. Aynı bankacı ayrıca Marchionne'nin, işlerin yavaş ilerlemesi ve bir gelişme elde edilememesi sonucunda fikirlerini açık etmekten çekinmeyen bir yapıda olduğunu da özellikle dile getirdi.

///////////////

agucba

GM, Opel'in satış haberlerini tekzip etti. (06/10/2012)

Alınan bilgilere göre GM, Opel'in satılacağına dair medyada çıkan haberleri yalanladı. Bilindiği gibi Sergio Marchionne, GM'un krizden etkilenmiş olan kuruluş Opel'i alabileceğini, ancak bunun gerçekleşmesinin Opel'in bedava olacak olması ile mümkün olabileceği düşüncelerini iletmişti.

General Motors, şu anda Avrupa'lı kardeşi olan Opel'i kesinlikle elden çıkarmayacağını üstüne basa basa söze getirdi. GM Yönetici ve Opel Denetleme Kurulu Şefi Steve Girsky "Opel satılık değildir" diyerek dedikodulara önemli bir set çekti.

Girsky, böylelikle bir gazetede çıkan ve kendi durumu da çok parlak olmayan Fiat Grubu'nun Opel'i almasına ilişkin bir habere reaksiyon göstermiş oldu. Bilindiği gibi "Il Sole-24 Ore" gazetesinde Fiat'ın, şu anda işbirliği içerisinde olan GM ve Peugeot'un, bu işbirliğinin başarısız sonuçlanması sonrasında Opel'e talip olacağını yazmıştı.

///////////////

agucba

Alfa Romeo 4C ilk kez test sürüşü esnasında resimlenebildi.

Bir kaç haftadır bazı kişiler 4C'nin prototipini gördüklerinden bahsedip duruyorlardı. Sonunda You are not allowed to view links. Register or Login isimli forumdan bir üye, test aracının resmini çekebilmeyi başardı.

Quatroroute isimli derginin verdiği bilgiye göre Alfa Romeo, 4C isimli modelini Ocak ayındaki 2013 Detroit Fuarı'nda tanıtacak ve 2013 yılının yaz aylarında da piyasaya sürülecek. 159'un takipçisi ve 4C ile beraber böylelikle 2014 yılında ABD Pazarı'na giriş yapılmış olacak.

///////////////

Alfadanadam

Bu durumda bizim fuara getirecekleri şey 4C oyuncağı mı olacak yani?

agucba

Bize de muhtemelen başka fuarlarda sergilenen prototip model veya modeller gelecektir. Model diyorum, çünkü 4C'nın Spider'inin kesinlikle çıkmayacağını okudum bir kaynakta (uygun bir zamanda sitemize aktaracağım o yazıyı).

Yolda resmi çekilen de artık yola çıkacak modelin halidir. Zaten onun aynaları farklı fark etti iseniz. Bir de ön tamponun şekli bende soru işaretlerine sebep olmadı değil. Ön tamponun altında farklı beyaz bir tampon var gibi geldi bana. Umarım absürd bir tasasrım gelmez.

///////////////

Alper

Bize de muhtemelen başka fuarlarda sergilenen prototip model veya modeller gelecektir. Model diyorum, çünkü 4C'nın Spider'inin kesinlikle çıkmayacağını okudum bir kaynakta (uygun bir zamanda sitemize aktaracağım o yazıyı).

Yolda resmi çekilen de artık yola çıkacak modelin halidir. Zaten onun aynaları farklı fark etti iseniz. Bir de ön tamponun şekli bende soru işaretlerine sebep olmadı değil. Ön tamponun altında farklı beyaz bir tampon var gibi geldi bana. Umarım absürd bir tasasrım gelmez.

Yok Serkan abi bence o tamponun havalandırma kapakları takılı olmadığı için içi gözüküyor.
Yani gerçekte orası hiç gözükmez.

murat

159'un takipçisi lafı, beni 4C'den daha fazla heyecanlandırıyor valla :)
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

bado

Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

agucba

Alfa Romeo SUV CXover görüntülendi.

Alfa Romeo 4C'nin yanında daha önce Giulietta kasası altında görüntülenen SUV, şimdi yine aynı şekilde yeni şasinin üzerindeki genişletilmiş ve uzatılmış Giulietta karoserisi altında görüntülendi.

Bilindiği gibi kompakt SUV'ler, çok uzun bir zamandır otomobil pazarının ciro şampiyonları olarak göze batıyorlar. Tabi Alfa Romeo da bu pazardan pay kapmak istemekte.

Fiat'ın kardeşi olan marka bu sebeple CXover adını alması beklenen yeni modelinin prototiplerini denemeye devam ediyor. Alfa Romeo XCover'ın 2013 yılında vitrinlerde yer alacağı belirtiliyor.

Test otomobili ajanları bu kez G. Avrupa yollarında, arkasında bir römork ile ağırlık çekerken görüntülendi. Tahminlere göre kompakt SUV sınıfının yeni modeli Giulietta benzeri bir tasarıma sahip olacak, tabi ki onun motorları ile donatılmış olacak.

4,40 metre uzunluğunda olması beklenen SUV'un özellikle ABD Pazarı'nda çok müşteri çekmesi bekleniyor, çünkü oradaki müşteri potansiyeli Avrupa'daki alıcı kitlesine göre SUV'lere daha fazla önem vermekte.

Alfa Romeo'nun tarihi şekillenmesi göre tasarlanan bu umut modeli günlük kullanıma göre safi yük aracı olmaktan ziyade sportif yönü ön planda olan dört çekerli hafif bir arazi aracı olacak. Özellikle 2,0 litrelik benzinli turbo motorun yüksek performanslı olması bekleniyor.

Crossover olarak sınıflandırılan Alfa Romeo CXover tahminlere göre 2013'ün ikinci yarısında piyasaya çıkacak ve Renault Koleos, VW Tiguan, Ford Kuga, Audi Q5, Mercedes GLK veya BMW X3'e rakip olacak.

///////////////

evrenalpar

Her gün farklı bir haber çıkıyor yahu, neye inanacağımızı şaşırdık. Cetveller yalan oldu sanırım..
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

agucba

Fiat'ın yeni üretim planına göre Alfa Romeo'ya çok büyük iş düşüyor.

Avrupa'daki otomobil üreticilerinde yaşanan kriz, daha çok düşük karların olduğu küçük model üreten üreticleri etkilemekte. Bunun yanında küçük modellere olan talep azalması nedeni ile kapasite kullanımının alt seviyelerde olması büyük bir sorun yaşatıyor. Örnek olarak Fiat'ın üretim tesislerinde yer yer kapasite %50'nin altında ve buralarda haftanın sadece belli günlerinde çalışılıyor.

Sergio Marchionne, dün yaptığı açıklamada kapasite kullanımı probleminin nasıl aşılabileceğine dair alternatifleri sunup, hangisinde karar kılındığını belirtti.

Birinci alternatifte mevcut durum korunup küçük modellerin üretimine devam edilecek, ancak böyle bir kararda mevcut beş üretim tesisinden bir veya daha fazlasının kapatılması gerekecektir.

İkinci alternatif ise Fiat elinde bulundurduğu Maserati, Alfa Romeo ve JEEP gibi yüksek kaliteli (premium ve lüks markalar) markaların üretimlerini Avrupa'ya kaydırıp, tüm dünyaya buradan satışa sunmak. Fiat, gerekli potansiyele ssahip olması nedeni ile ikinci alternatifte karar kıldı.

Fiat, açıklama esnasında yeni üretim planı çerçevesinde gerekli olan görseller ile açıklamaya destek verdi. Ancak plan konsunda henüz ayrıntılı bilgiler iletilmedi.

Buna göre daha önceki plan ve yapılan konuşmalar, dedikodulara göre aşağıdaki gibi tahmin yürütülebilir;

2013: 4C, MiTo Facelift, Giulietta Facelift

2014: BMW X3 formatında bir SUV, 159'un takipçisi sedan

2015: 166'nın takipçisi, 159 Sportwagon'un takipçisi, Spider'ın takipçisi, bilinmeyen bir model

2016: MiTo'nun takipçisi, bilinmeyen bir model

Tüm bunların haricinde "Fiat intranetinden bulduğum aşağıdaki gibi bir bilgilendirme var;

Fiat Spa'da şu anda tüm yüzler gülüyor.
* Chyrsler, bu senenin 3. çeyreğinde 381 milyon Dolar'lık bir ciroya ulaştı. Bu geçen seneye göre %80'lik bir artış demek oluyor.
* Fiat'ın ticari karı 3. çeyrekte 951 milyon Euro olarak gerçekleşti. Tahmin edilen rakam 910 milyon Euro idi.

Fiat, Avrupa'da zarar açıklarken ABD'li üretici Chrysler devam olarak kazanç yapıyor. Üç sene önce iflas eden firma, şu anda koşar adım ilerlemekte. Yukarıda yazıldığı çeyrek yılda %80'lik artış haricinde net ciroda da %18'lik artış ile 15,5 milyar Dolar'a ulaşıldı, 556.000 adet otomobil yeni sahipleri ile buluştular.

///////////////

agucba

Financial Times Deutschland:

Lancia "Carmageddon"un kurbanı oluyor.
Otomobil meraklıları için kötü haber: Fiat Başkanı Sergio Marchionne geleneksel otomobil markası Lancia?yı artık gömmeye hazırlanıyor. Ne yazık ki bu markayı yeniden yaşatmak için gösterilen tüm çabalar sonuç vermedi. Avrupa?daki satış krizi nedeni ile İtalyanlar her kuruşun hesabını yapmak zorundalar.

Lancia markasının adını duyanlar 60?lı yılları hatırlarlar. O zamanlar ?F? harfi ile başlayan modeller büyük sükse yapıyorlardı. ?Flavia?, Flaminia? ve ?Fulvia? o zamanlar tasarımları ile çok ilgi görüyorlardı. 1906 yılında Vincenzo Lancia ve arkadaşı Claudio Fogliolin tarafından kurulan firma, o zamanlar estetik tasarımları ve ilerici teknolojileri ile göze batıyorlardı.

Ne yazık ki 2012 yılında, 100 yıldan fazladır var olan hikayenin sonuna gelenecek gibi görünüyor. Geleneksel markanın sahibi olan Fiat, bu markayı gözden çıkarmışa benziyor ve yavaş yavaş sonun yaklaştığını hissettiriyor. Sergio Marchionne, geçtiğimiz Salı günü yılın üçüncü çeyreğinin ekonomik analizini yaparken, markanın üretiminin adım adım azaltılacağını ve sonunda da durduralacağını dile getirdi. Marchionne Fiat?ın Lancia?yı tekrar ayağa kaldıracağına dair hayallere inanılmaması gerektiğini ayrıca belirtti. Üretimi devam edecek olan tek model Polonya?da üretilen Ypsilon olacak.

Bu aslında başarısızlığa uğramanın da bir itirafı oluyor. Marchionne, ABD?li marka Chrysler?in satın alınmasından sonra bu markanın teknik platform yardımı ile Lancia?yı ayağa kaldırmaya çalışmıştı. Ancak ?Bella Italia? ile Amerikan yaşam tarzının evliliği ne yazık ki iyi sonuç vermedi. Lancia alıcılarda bir istek uyandırmadı, eleştirmenler ise markayı etiketi değiştirilmiş Chrysler olarak algıladılar. Nihayetinde Fiat artık son noktayı koymaya karar vermiş oldu. Salı günü yapılan ekonomik değerlendirmenin 10. sayfasında marka ile ilgili olarak şu değerlendirme yapıldı; ?Reduce/curtail exposure".

Aslında Fiat?ın başka çareside yok gibi. Avrupa?da otomobil branşında yaşanan kriz, Fiat?ın çok büyük kayıplar yaşamasına neden oldu. Yıl başından bu yana zarar 800 milyon Euro?ya çıktı, Eylül?ün sonuna kadar geçerli olmak üzere son üç ayda da borçlar 1,3 milyar artarak 6,7 milyar Euro?ya çıktı. İtalyanlar hala daha artıda olmasını Chrysler?a borçlu. Marchionne, Avrupa?daki bu "Carmageddon" benzeri durum için krizin 2014 yılın sonuna kadar devam edeceğini öngörmekte. Marchionne ?eski kıta?da bir ?Break-Even? durumunun ancak 2016 yılında gerçekleşebileceğini düşünmekte. Daha ilerisi pek mümkün görünmüyor.

Fiat-Chyrsler Başkanı Marchionne her iki markanın geleceğini lüks segmente görüyor. İtalyan-Kanada kökenlerine sahip olan Marchionne, ?çift kutuplu? bir pazardan söz etmekte. Premium markaların üreticileri kazançlarını arttırırken, üretim sayısı yüksek modellerin üreticileri için durum ters istikamette ilerlemekte. Fiat, kısa vadeli olarak Alfa Romeo, Maserati ve Jeep markalarının üretimine öncelik verecekken Fiat 500, Panda ve Freemont gibi modellerin  üretimini sonladıracak.

Marchionne, İtalya?daki fabrikaları kapatmayacağını bildirdi. Şu anda İtalya?daki fabrikaların kapasite kullanımı yaklaşık %45 dolayında. Yatırımlarda da yavaş davranılmakta. Önümüzdeki 5 yıl için planan 20 milyar Euro?luk ?Fabbrica Italia" yatırımı bu sebeple çekmecelerdeki yerini aldı. Şu anki plan, İtalya?daki fabrikaları ihracat için kullanmak. Bu planın sonuçları kendini önümüzdeki iki üç yıl içerisinde gösterecek ve fabrikalar 2015 yılında ?tam kapasite? kullanımına geçebilecek.

Tüm bu ?akıl oyunlarında? ne yazık ki Lancia?nın yeri yok. Bu durum ise otomobil tutkunları için çok büyük bir darbe olacak. Tutkunların anıları hemen 1973 yılında tanıtılan efsanevi Stratos HF?e gidecek. Veya bugün Fransa?nın eski başkanı Nicolas Sarkozy?nin eşi olan Carla Bruni?nin 2007 yılında bir Lancia Musa?nın bagajında gitar çaldığı reklamı hatırlayacaklardır. Çalan hoşçakal parçası idi.

///////////////

may-alfa

Böyle bir şeyin olmaması dileğiyle..
Mehmet Arif

agucba

Yukarıda yazdığım haber ile aynı gün tarihli  ancak yukarıdakinin tam tersi bir bilginin olduğu bir haber.

Artık hangisinin doğru olduğunu, önümüzdeki günlerde Fiat Spa veya Sergio Marchionne tarafından verilecek olan bilgilendirmede öğrenmiş olacağız.

Geçtiğimiz Salı günü Sergio MArchionne?nin yılın 3. çeyrek bilgilendirmesi sonrasında bir çok dergi ve gazete, Fiat?ın Lancia üretimini durduracağı ve markayı tarihe gömmeye hazırlandığını yazdı. Bu haberin dayanağı ise, Marchionne?nin açıkladığı gelecek planlarında Lancia?dan çok fazla bahsetmemesi ve açık bilgilerin olmaması.
Ancak AutoBild ise Fiat/Lancia kaynaklı başka bir bilgiye ulaştı ve paylaştı. Buna göre Lancia?nın üretimine durdurulmayacak ancak ilk aşamada Chrysler modelleri üzerinden devam edilecek, sadece Polonya?da üretilen Ypsilon Avrupa?lı köklerini koruyacak.
Haberin kendisi;
Fiat, Lancia?da değişiklik yapacak.

Avrupa?daki satış krizi, Fiat?ın kemerleri daha da sıkmasına neden oluyor. Kısıntı politikası özellikle geleneksel marka olan Lancia?yı etkiliyor ki gelecekte bu markada sadece ABD menşeili teknik kullanılacak. Avrupalı kalacak olan tek model Ypsilon olacak.
Lancia taraftarları için zor zamanlar. Fiat, Avrupa?da yaşanmaya devam eden satış krizi sonrasında çok geniş çaplı bir kısıntı ve rekonstrüksiyon programı uygulamaya başladı ki bu program özellikle Lancia markasını etkileyecek. Sergio Marchionne 31 Eylül 2012 tarihinde grubun yılın üçüncü çeyreği mali durum raporundaki açıklamasında, Lancia?nın bundan sonra teknik anlamdaki bağımsızlığını kaybedeceğini ve kardeş firma Chrysler?den çok fazla miktarda teknik yardım alacağını belirtti. Ancak Autobild?in firma içerisinden edindiği bilgilere göre Lancia markasının ?kapatılması? söz konusu değil.
Aslında Fiat?ın plan değişikliğine ve Lancia ile kararlar alacağı çok önceden beri tahmin ediliyordu. Lancia?da Flavia, Voyager ve Thema ile şu anda Chrysler teknik temelli üç model zaten mevcut. 2015 yılında gelecek nesil Lancia Delta?nın da Dodge Dart temelinde çıkacağını tahmin etmek zor olmaz bu durumda. İstisna olacak olan model ise Polonya?da üretilen ve ekonomik anlamda başarı sağlayan tek model Ypsilon olacak. Bu model Avrupalı genlerini koruyacak. Fiat Spa (ana firma) Avrupa?da özellikle Alfa Romeo, Maserati ve Jeep markalarına odaklanmayı düşünüyor ve Fiat markası konusunda da Fiat 500 ve Fiat 500L teknik temelindeki modeller ile kar sağlamayı planlıyor. Fiat 2016 yılına kadar 17 yeni modeli piyasaya sunmayı planlamış durumda. 2012?de üç, 2014?te altı, 2015?te beş ve 2016?da da üç yeni model ile karşılaşacağız.

///////////////

agucba

Maserati Quattroporte?nin ilk resmi tanıtım resimleri

Maserati dün Quattroporte?nin yeni neslinin ilk resmi resimlerini yayınladı. Prömiyer, gelecek yılın hemen başlangıcında gerçekleşecek olan Detroit Motorshow?da olacak.

Maserati'den yetkili satıcılara yapılan ilk açıklamada yeni modelin uzunluğunun 5,26 m (eskisi 5200 mm) olacağı belirtildi. Ağırlık takribi 1.940 kg olacak ki bu bir önceki nesle göre yaklaşık 50 kg?lık bir azalma anlamına geliyor. Motor olarak ilk aşamada 410 BG'lik Bi-Turbo V6 ve 530 BG'lik V8 bulunacak. Dizel ve dört çeker ise daha sonra gelecelecek.

///////////////

Alfadanadam

Al işte tam aşık olunacak, hayalleri kurulacak araba. Yalan gerisi...

Alper

Al işte tam aşık olunacak, hayalleri kurulacak araba. Yalan gerisi...
Aynen öyle abi de işte ülkemizdeki ÖTV den ve yıllık vergiden kaynaklı olarak ancak hayallerde kalır gibi benim için şuanlık :(

agucba

Zevkler farklıdır ve yenisini sanırım 2014 yılında canlı olarak görebileceğiz ancak resimlerden gördüğüm kadarı ile güncel Quattroporte daha bir kişilikli gibi. Yabancı forumlarda da bu fikrimi paylaşanlar oldu.

Arka tasarım güzel ancak güncel modelde olan o "farkındalık" yok bence. Stoplar'ı tasarımı Gran Turismo'da eleştiri konusu iken Quattroporte'de de kullanıldı. Bir çok markada benzer (Audi, Ford Mondeo, Aston Martin gibi) bir tasarım var.

Önünde kararsız kaldım. Güzel ama belki farlar biraz daha farklı olabilirdi.

Yandan bakınca arka kapıların arkasındaki küçük kelebek camları olmayabilirdi. Güncel modelin C sütunundaki bütünlük korunabilirdi.

İçinde de vites kolunun olduğu kısım biraz Amerikan-Japonvari geldi. Direksiyon'daki düğmeler ve genel olarak direksiyonun şekli daha iyi olabilirdi.

Yine yabancı forumdaki kişi ile aynı düşündüğüm konu; Maserati, piyasada motorda plastik kapak kullanmayan ender üreticilerden biri idi ki Maserati'nin V8 motoru görünüş olarak kapaksız olmaya çok müsait. Ama ne yazık ki çirkin bir plastik kapak kullanmışlar.

Amaaa... Sonuç olarak Quattroporte Quattroporte'dir.  :)

///////////////