Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147 Yakıt Problemi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alper

Valla olayın tek bir sırrı var oda gaz pedalına basmamak ve abanmamak.
Bizim selespeed şanzımanlarda zaten sen bassanda basmasanda ilk kalkışı kendi ayarlıyor.
Zaten bir araç en çok yakıtı kalkışta ve 1. 2. viteste yakar.
Bu viteslerde gaza abanırsam ani devirlenme yapar ve 2500 - 3000 deviri geçersem yakıyor araç.
Ama geçmezsem ve ani hızlanmazsam yakmıyor bu kadar basit.
Özellikle ilk harekette çok dikkatli basıyorum gaza ve mecbur olmadıkça çok hızlı kalkıp çok hızlı yavaşlamıyorum.
Selespeed acayip keyifli daha hiç bir sorunla karşılaşmadım ben ama ciddi dikkat ediyorum yani.
Yağına olsun sesine olsun pür dikkat kesilip kontrol ediyorum mesela.
SS olmasa 156 daha ne kadar binerdim açıkçası bilmiyorum 159 a falan kayardım ama bu gidişle sanmıyorum.

Yiğit Doğukan

You are not allowed to view links. Register or Login
Ya arkadaşlar ben istanbul içinde şuan 45 kuruş maksimum 50 kuruş yakıyorum oda çok dur kalka girersem.
Girmezsem 35 kuruşa kadar düşüyor şehir içinde.
Şehir dışı da 90-100 sabit gidersem ki yaylardan sonra E5 kullanımlarında 80 i geçmiyorum diyebilirim :) 30-32 kuruş gibi değerler yakıyorum o zamanda.
Otobana girersem de 38 kuruş falan yakıyorum.
LPG ile de bu kadar yakılacaksa yazık günah.
Benim araçta mı sorun var diyeceğim ama 17 inç jantlarla ve 5 cm yaylarla bu kadar az nasıl yakıyor benim araç.
Basmadığım zamanları söylüyorum bastığımda 1 lira da yakıyor orasını karıştırmayın :D
Birde benim otomobilim bugün 169 bine girmek üzere.
Km olarak da düşük değil.
Araç 2.0 Selespeed ve 156 yani 147 den daha ağır ve yapılı bir araç.
Bence araçta bir sorun var gibi.
Bu yay olayı yaradı bana :) ekonomimi canlandırdı heryerde hızlı gidemiyorum aman bir şey olur altı sürter vs. diye 2-3 kat daha dikkatli gidiyorum.

Takdire şayan sonuçlar. Böyle sonuçları gördükçe kıskanmıyor değilim.

Son 2 ölçümümde 100km/14.6 Lt yakıyorum(LPG ile). Ne yaptıysam düşüremedim. Rutin bakımlardan sonra biraz düşürebildim o da son hâli yani 14.6 Lt. Bunun bir çözümü yok mu? Varsa bilen duyan insanlık namına söylesin...

sp4rc0

14,6lt lpg yaktığınızda aracınızın yol bilgisayarı kaç litre gösteriyor?
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

Yiğit Doğukan

12.8 Lt. Bu değerler 2500 deviri geçmediğim halde ortaya çıkan değerler.

sp4rc0

12.8 Lt. Bu değerler 2500 deviri geçmediğim halde ortaya çıkan değerler.

lpg-benzin arasındaki oran tam olarak olması gerektiği değerde.. sizin aracınız lpg'yi değil benzini çok yakıyor buna paralel olarak lpg sarfiyatı artıyor. sanırım verdiğiniz değer şehir içi veya kısa mesafe kullanımları için geçerli. uzun yol için bu değerler çok yüksek.

sarfiyatı etkileyen çok neden var, başlıcaları; hava filtresi temizliği, motor yağının ömrü, bujiler, Oksijen sensörleri, debimetre, lastik basınçları, ateşleme sistemindeki arızalar, egsoz sistemindeki kaçaklar, yanlış ayarlanmış lpg ile uzun süre kullanım, hem lpg hemde benzin enjektör kaçakları ve arızaları, debriyaj balatası, sıkışık trafik, çok düşük devirlerde veya yüksek devirlerde vites arttırmak vs.vs. şu anda aklıma gelenler bunlar..

Yiğit Doğukan

Sonunda arıza olduğu 4. kez bilgisayara bağlandıktan sonra ortaya çıktı. Sorunun LPG'de olduğunu söyledi ustam. 1 hafta benzinde kullan tekrar gel dedi. Bakalım haftaya sebebi kesin belli olacak. Hatta LPG'nin arabanın beynine zarar vermiş olabileceğinden falan bahsetti. LPG'den soğudum iyice!

sp4rc0

Arabanın beyni zarar görmemiştir, büyük ihtimalle sadece karışım ayarları bozulmuştur. Yalnız ustanız bilgisayarda arızanın kesin lpg'den olduğu sonucuna nasıl vardı acaba? ecu'da kayıtlı arızalar nelermiş?

Yiğit Doğukan

Arabanın beyni zarar görmemiştir, büyük ihtimalle sadece karışım ayarları bozulmuştur. Yalnız ustanız bilgisayarda arızanın kesin lpg'den olduğu sonucuna nasıl vardı acaba? ecu'da kayıtlı arızalar nelermiş?

Valla 2 adet arıza çıktı ve arızaları sildi. Arıza sebeblerini anlattı ancak aklımda değil şu an. Usta asıl cevap 1 hafta benzinde kullandıktan sonra ortaya çıkacak dedi. Yüksek ihtimalle arıza LPG'den kaynaklanıyormuş. Bundan emin olmak için araba haftaya tekrar bilgisayara bağlanacak. Ondan sonra Ak g.. kara g.. ortaya çıkacak.