Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Lambda Sensörü Arızası

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ercie

merhaba arkadaşlar bugün aracımı bostancı sanayi sitesinde durmuş ustanın yanına götürdüm, aracımda inanılmaz benzin sarfiyatı vardı şöyleki km 0,63 kr gibi bi rakam yakmaya başladı bilgisayara bağladıklarında lambda sensörünün biri tam işlev görmüyordu. Bunun için bana 230 TL gibi bir fiyat verdiler sizce makul bir fiyatmı, yoksa daha uyun fiyatlarada varmı? değerli kardeşerime bir sorayım dedim, cevaplarının için şimdiden teşekkürler...

murat

Makul bir rakam, isterseniz herhangi bosch servisi arayıp ordan da fiyat alın
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Alfadanadam

Sizin aracınızda 3 tane lambda sensörü bulunuyor. Önemli olan hangisinin arızalı olduğunu tespit etmek. Tespit ettikten sonra fiyat araştırması yaparsanız daha sağlıklı olur.

Eğer siz hangisi olduğunu biliyorsanız EPER'den orjinal parça numarasını öğrenin, sonrasında BOSCH'un hangi numarasına karşılık geliyor bulun ve ona göre fiyat araştırın.

Şahsi tavsiyem BOSCH'tan farklı markalardan bir lambdayı fiyat cazibesine kapılıp almamanızdır.

ercie

evet 3 adet olduğunu söylediler ve arızalı olanı tesbit ettiler, işin açıkcası markasına falan  bakmadan ustanın eline kendimizi teslim ettik ve siparişi verdim bayramdan sonra inşallah yapılacak bakalım.. ilginize teşekkürler

agucba

Eğer Durmuş Usta'dan alacaksanız parçayı, çok büyük ihtimalle Bosch markasını takacaklardır.
Alfist'te kaba tabiri ile size "yamuk" yapmazlar, o konuda içiniz çok rahat olsun.

///////////////

ercie

işte insan tam olarak tanıyıp bilmediği için haliyle şüp içinde yaklaşıyor ayrıca 230 tl gibi rakam telefuz edilince ne oluyor dedim... direk bir kişinin azıyla bu parayı vermek istemedim, siz kardeşlerime ve abilerime bi sorayım ona göre davranırım diye düşündüm, rahatlattınız beni ilginiz için teşekkürler..

blackeyekenan

Arkadaslar oldugum yerde alfa servisi yok lamda sensör arızası nasıl öğreilebilir benimde yakıt son zamanlarda benzinde 60 kurus oldu ,, normal bi bilgisayarlı arıza tesbit yapan elektrikçiye ittim orda temiz çıkmıştı,,

Sent from my iPad using Tapatalk HD

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

Gouki

Obd kablonuz veya bluetooth dongle'ı varsa fiatecuscan ile değerleri takip ederek tespit edebilirsiniz.

Inan

You are not allowed to view links. Register or Login
Obd kablonuz veya bluetooth dongle'ı varsa fiatecuscan ile değerleri takip ederek tespit edebilirsiniz.

Bu yazdığınız çözüm ile ilgili sitede ilgili konuları takip etmeme rağmen tam olarak kavrayamadım.Sırasıyla nasıl yapılıyor .Önce kabloyu alacağız... (nereden) sonra bir bilgisayar gerekiyor..Hangi programı (nerden edineceğiz) kullanacağız. ? Yani bunları toplu bir şekilde bulamadığım için kavrayamadım sanırım.

Gouki

İnan bey öncelikle obd kablosunu veya dongle'ını You are not allowed to view links. Register or Login'tan almalısınız. Sonra bir laptop ve fiatecuscan programını ediniyorsunuz İnternette programın tam sürümleri var, bulamazsanız da ben yardımcı olurum. Bağlantıyı yaptıktan sonra fiatecuscan programının log tutma özelliğini açarak arabayla bir tur atıyorsunuz. Lambdaların değerlerini inceleyince muhtemelen arızalı olan şüpheyi üzerine çekecektir.

Yalnız telefonlardaki uygulamalar ile de takip edilebiliyorsa laptop ve fiatecuscan gibi bir uygulamaya gerek kalmaz.. Benim tecrübem yok, bilen arkadaşlar söyleyebilir sensor değerlerini gösterip göstermediğini.

Inan

İnan bey öncelikle obd kablosunu veya dongle'ını You are not allowed to view links. Register or Login'tan almalısınız. Sonra bir laptop ve fiatecuscan programını ediniyorsunuz İnternette programın tam sürümleri var, bulamazsanız da ben yardımcı olurum. Bağlantıyı yaptıktan sonra fiatecuscan programının log tutma özelliğini açarak arabayla bir tur atıyorsunuz. Lambdaların değerlerini inceleyince muhtemelen arızalı olan şüpheyi üzerine çekecektir.

Yalnız telefonlardaki uygulamalar ile de takip edilebiliyorsa laptop ve fiatecuscan gibi bir uygulamaya gerek kalmaz.. Benim tecrübem yok, bilen arkadaşlar söyleyebilir sensor değerlerini gösterip göstermediğini.

Ben yavaş yavaş başlıyayım  :) problem yaşadıkça siteye danışırım ,teşekkürler.

blackeyekenan

Nasıl yani takılıyken tur mu atmak gerekiyorr, birde oaradki değerlere göremi arızalı olup olmadığı anlaşışıyor, yani arızalı olduğunu gösteren başka bi ibare olmuyormu

Gouki

Eğer hata kodu varsa lambdalarla alakalı tabi ki gerek yok. Gerçi bazen kalitesiz yakıt da lambda hatası verdirebiliyor.

Programın sensör değerlerini okuması için haliyle arabanın çalışması gerekiyor. Devirlere göre olması gereken lambda değerleri aşağı yukarı bellidir. Eğer lambda sensörlerinden herhangi birisinin değerleri olması gerekenden çok farklıysa şüphelenebilirsiniz.

Önemli değil İnan bey. Kablo edinirseniz yardım ederiz zevkle.

blackeyekenan

Eğer lamda sensörü arızalıysa kaça patlar, birhangi bi usta değiştirebilirmi bunu,

Gouki

Kenan bey 156'nızda bulunan 3 lambdadan 2 tanesinin fiyatı 150'şer, diğeri 300 lira diye biliyorum. Evet çok bir işçiliği yok.

blackeyekenan

Ooo desenize cep yanacak genee 0,67 kurusa cıktı yakıtt , ama yolbılgsayarı 9,5 ortalama veriyooo gittğim km ise 74 km 50 tl ye, ustad teşekkurler, bide bu lamda sensörü  diğer arabalrın ki ile standartmıdır,,

blackeyekenan

Birde tamir olmuyormu bu sensörlerrr

dragut

3 lamda sensörü yaklaşık 320 tl civarı bir şey tutuyor.

Benim araçtaki 3 sensör de hata vermişti. (Hatalı lpg ayarından veya alınan yakıttan) Sonra Ankara'daki AR servise gittik. Mustafa Usta hataları silip lamdaları asitli suda yaklaşık yarım saat kadar bekletti. Ardından aracı 100 km benzinde kullanıp lpg'ye aldım ve herhangi bir sorun çıkarmadı çok şükür. Tekleme olaylarından da böylece kurtulmuş olduk.
"Alfa sevgisi"

blackeyekenan

Arkadaslar bugün aracı tekrar odb cıhazıyla bilgsyara bağladık, çok şükür sensörlerde arıza yok. Sadece klimada arıza görünüyor, soğutma sisstemininde problem verdi, onuda şuanda gerek yok düzeltmeye dedi ustam, yaza gireken baktıracaz klimaya,

Onur ÖZTÜRK

Bu konuda birşey sormak istiyorum, siteyi araştırdım ama dikkatimi çeken birşey bulamadım.

Lambda sensörünün fişini çekince araçta ne gibi değişiklikler olur gözlemleyebileceğimiz?

Az evvel fişi çektim, olduğu yerde 5 dk. rölantide çalıştırdım ama ne çalışmasında ne de egzozdan attığı beyaz dumanda hiçbir fark yok.
                                                                                                                           Stile Italiano

Alfadanadam

Önce lambda sensörü ne iş yapar onu anlayalım. LAmbda sensörü bir "çıktı analizörü"dür. Yani yapılan işlemin verimini-sonucunu ölçer. Eğer yanlış giden birşeyler olduğunu düşünürse de yakıt sistemine müdahale ederek gerekli düzeltmeleri yapar. Lambda sensörü bozulduğu zaman, sistemden yanlış giden birşeyler olduğunu "sanar" sistem. Bu yüzden de aslında gerekmeyen bazı değişiklikler yapmaya çalışır aracın ECU'sü. Bu sebeple de lambdanın yaptığı yanlış okuma nispetinde fazla yakıt tüketmeye başlarsınız.

fevkalbeser12

O zaman muhasebeci diyelim biz ona:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Onur ÖZTÜRK

Önce lambda sensörü ne iş yapar onu anlayalım. LAmbda sensörü bir "çıktı analizörü"dür. Yani yapılan işlemin verimini-sonucunu ölçer. Eğer yanlış giden birşeyler olduğunu düşünürse de yakıt sistemine müdahale ederek gerekli düzeltmeleri yapar. Lambda sensörü bozulduğu zaman, sistemden yanlış giden birşeyler olduğunu "sanar" sistem. Bu yüzden de aslında gerekmeyen bazı değişiklikler yapmaya çalışır aracın ECU'sü. Bu sebeple de lambdanın yaptığı yanlış okuma nispetinde fazla yakıt tüketmeye başlarsınız.
İlginize teşekkürler.

Peki egzozdan aşırı beyaz bir duman çıkıyor, yolda gördüüm Alfaların iki katı kadar diyebiliriz. Rampa yukarı tırmanırken artıyor, ayağımı gazdan çektiğimde azalıyor. Rölantide çalışırken çiğ yakıt kokusu var ve araçta su eksiltme 1000-2000 km'de bir yarım-bir çay bardağı kadar. Yağ eksiltme standartlarda. Belli ki su eksiltme bir kaçak sonucunda oluşuyor. Geçenlerde tesadüfen devir-daim pompasına giren hortumun etrafında ıslaklık gördüm ve kelepçeyi sıktım sanırım eksiltme oradandı çünkü sonrasında, şimdilik su seviyesinde bir değişme yok.

Aracımda termostat arızası var şu an, ş. içi trafikte hararet 90 derece fan çalışması normal ama ş.dışında 50-60 dereceye kadar düşüyor.

Birde benzinle yapılan 50 km. sonrasında yapılan egzoz emisyon ölçümünde lambda değeri 1.047 olarak çıktı, yaz ayında. O zamanda termostat arızalıydı. Birde termostat üzerinde bir ısı sensörü varmış sanırım bununla bir ilgisi olabilir mi? Bu duman araç çalıştıktan 20-30 saniye sonra başlıyor ve özellikle soğuk yada ılık havada motor 90 derece olsa bile devam ediyo, lpg yada benzinle çalışma durumunda sürekli bir çiğ yakıt kokusu ve egzoz ucunda siyah kurumlanma+ hafif bir nemlenme oluyor. Yaz aylarında nemlenme zift gibi bir yapıya dönüşüyor.

Yada bu sorun neden olabilir?
                                                                                                                           Stile Italiano

Emre Sezen

İlginize teşekkürler.

Peki egzozdan aşırı beyaz bir duman çıkıyor, yolda gördüüm Alfaların iki katı kadar diyebiliriz. Rampa yukarı tırmanırken artıyor, ayağımı gazdan çektiğimde azalıyor. Rölantide çalışırken çiğ yakıt kokusu var ve araçta su eksiltme 1000-2000 km'de bir yarım-bir çay bardağı kadar. Yağ eksiltme standartlarda. Belli ki su eksiltme bir kaçak sonucunda oluşuyor. Geçenlerde tesadüfen devir-daim pompasına giren hortumun etrafında ıslaklık gördüm ve kelepçeyi sıktım sanırım eksiltme oradandı çünkü sonrasında, şimdilik su seviyesinde bir değişme yok.

Aracımda termostat arızası var şu an, ş. içi trafikte hararet 90 derece fan çalışması normal ama ş.dışında 50-60 dereceye kadar düşüyor.

Birde benzinle yapılan 50 km. sonrasında yapılan egzoz emisyon ölçümünde lambda değeri 1.047 olarak çıktı, yaz ayında. O zamanda termostat arızalıydı. Birde termostat üzerinde bir ısı sensörü varmış sanırım bununla bir ilgisi olabilir mi? Bu duman araç çalıştıktan 20-30 saniye sonra başlıyor ve özellikle soğuk yada ılık havada motor 90 derece olsa bile devam ediyo, lpg yada benzinle çalışma durumunda sürekli bir çiğ yakıt kokusu ve egzoz ucunda siyah kurumlanma+ hafif bir nemlenme oluyor. Yaz aylarında nemlenme zift gibi bir yapıya dönüşüyor.

Yada bu sorun neden olabilir?

Sorununuza çözüm bulursanız mutlaka öğrenmek isterim.  :)

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

Onur ÖZTÜRK

Sorununuza çözüm bulursanız mutlaka öğrenmek isterim.  :)

Sanırım bu sorunu sadece ben yaşamıyorum :)
                                                                                                                           Stile Italiano