Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Motor System Control Failure Uyarısı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Onur ÖZTÜRK

You are not allowed to view links. Register or Login
İşlerimin yoğunluğu nedeniyle ancak dün ilgilenbildim bu sorunla ... Boğaz kelebeğini açıp güzelce temizledim , ve arabaya reset attım .. Bugün kullandığımda hiç bir sorun yok gibi göründü  :nazar: 

Ama yine ne olur ne olmaz exam cihazına bağlatıcam .  :)

Teşekkürler @gouki  :arkadasim:

Onemli degil kardesim tabi sen yine de bağlat examiner'e. Iyi haber kabloyu buldum yarin %90 yollarim sana, ozelden adresini yollar misin ?

HTC One X cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Bu kablolardan bir tane de ben temin etmek istiyorum nereden bulabiliriz acaba?
                                                                                                                           Stile Italiano

Gouki

alfacan

İşlerimin yoğunluğu nedeniyle ancak dün ilgilenbildim bu sorunla ... Boğaz kelebeğini açıp güzelce temizledim , ve arabaya reset attım .. Bugün kullandığımda hiç bir sorun yok gibi göründü  :nazar: 

Ama yine ne olur ne olmaz exam cihazına bağlatıcam .  :)

Teşekkürler @gouki  :arkadasim:

Onemli degil kardesim tabi sen yine de bağlat examiner'e. Iyi haber kabloyu buldum yarin %90 yollarim sana, ozelden adresini yollar misin ?

HTC One X cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
:alfisti:
Tabikide ,tesekkur ederim

ismet

Alıntı YapAz önce yine oldu malesef ...  Rampa aşağı yolda arabayı kaldırırken yine birden ışıklar göstergeler gitti geldi araba tekledi ... sonra 30 metre ilerde ışıklarda  durdum rölantideyken  kendi kendine stop etti ...   :(

Herhangi bir arıza ışığı da yanmadı .

Bu bahsettiğine benzer bir durum benim de başıma geldi. akşam durduk yere birdenbire tüm ışıklar söndü arabada ve marş basmaz oldu. Birden öyle olunca tırstım. Sanki matrix'ten EMP saldırısı olmuş gibiydi :D

sorun aküymüş, değiştirince bir daha olmadı..
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

alfacan

bende sıkıntı olmuyodu ağbi , stop ettiği gibide çalışıyordu ... Kelebek temizlendikten sonra bişey olmadı şükür ... Akü de sıkıntım olduğunu sanmıyorum  :nazar:

Onur ÖZTÜRK

Ebay :)

Neresinde bulabilirim E-bay'in? araştırma özürlüyüm sanırım, bulamıyorum çünkü :)
                                                                                                                           Stile Italiano

Gouki

Onur kablolu You are not allowed to view links. Register or Login. Bluetooth'lu You are not allowed to view links. Register or Login.

mahoretti

almışken bluetooth luyu almak lazım. akıllı telefon ve tabletler ile daha kullanışlı olur sanırım.

Onur ÖZTÜRK

Onur kablolu You are not allowed to view links. Register or Login. Bluetooth'lu You are not allowed to view links. Register or Login.

Teşekkür ederim :)

Hemen inceleme ve sipariş olayına geçeyim :arkadasim:
                                                                                                                           Stile Italiano

Onur ÖZTÜRK

Bu arkadaşların sanırım Türkiye'ye göndermek gibi bir durumları yok.

Kesin olarak Alfa'ma uyar mı ve Buraya gönderebilir mi diye bir mesaj attım bakalım ne cevap gelecek. İnşallah vardır :)
                                                                                                                           Stile Italiano

erdem1904

Özgün bluetooth lu olan windowsphone larlada uyumlu mu? Yoksa sadece android mi?
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

mahoretti

bluetooth olan her cihaza uyumlu o alet. o sadece bilgisayar yada telefondaki programla bilgi paylaşıyor o kadar.

KAKIRMAN

Erdem Bey, WM'de bluetooth ile haberleşme protokollerini (eşleşme) halledersiniz. Fakat WM'de program nevinde bu işi yapacak yeni yazılım var mı ona bakmak lazım. Androidde ne ararsan var mübarek. Bir ara Dell axim varken Trip Computer'i denemiştim ama bir yere kadar. Şimdiki WM8 ler de çalışır mı bilemem.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Onur ÖZTÜRK

siparişi verdim, fiat ecuscan'ı indirdim ve sadece bluetooth'lu cihazı bekliyorum  :D
                                                                                                                           Stile Italiano

alfacan

siparişi verdim, fiat ecuscan'ı indirdim ve sadece bluetooth'lu cihazı bekliyorum  :D

kablo gelsin vay be diyeceğin özellikler var programda Onur  :haydi:

Onur ÖZTÜRK

İnşallah kurcalamaya çok izin vermiyordur, yoksa benim için çok sıkntı olur bu :) Rahat durmam ve bilgisayarı sağ koltuktan ayırmam gibi görünüyor  :)
                                                                                                                           Stile Italiano

alfacan

İnşallah kurcalamaya çok izin vermiyordur, yoksa benim için çok sıkntı olur bu :) Rahat durmam ve bilgisayarı sağ koltuktan ayırmam gibi görünüyor  :)

Kurcalamaya pek izin vermiyor ,  mevcut durumu görüyorsun    :haydi:

Onur ÖZTÜRK

Kurcalamaya pek izin vermiyor ,  mevcut durumu görüyorsun    :haydi:

Bu iyi oldu işte :)
                                                                                                                           Stile Italiano

alf0116

mrb geçmiş olsun bu sorunu 2 kez yaşamış biri olarak şöyle söyleyeyim aracımı aldıktan kısa bi süre sonra lpg taktırdım bir ay kadar sorunsuz kullandıktan sonra aynı ''motor control system faılure''ekranda göründü servisi aradım arabanın çekişinde düşme varmı dediler evet lpg yi taktırdıktan sonra oldu dedim lpg deyince size yardımcı olamicaz ama muhtemelen lpgdendir dediler,bende soluğu lpg yi taktırdığım yerde aldım.Aracı arıza cihazına bağladılar bişe çıkmadı lpgyi monte eden usta benzin ve lpg nin oksijen değerleri farklı olduğundan lpgdeki oksijenin az olduğundan dolayı katalizör oksijeni tam algılayamıyor ve sinyal veriyor dedi yani önemli bişe değil 3 gün önce yine aynı sinyali verdi ve aynı yere gidip aracı arıza aletine bağlayıp arızayı sildirdim seninkide muhtemelen tozdan havasızlıktan olmuştur.

alfacan

Bugun ustaya gittik , 2 adet lambda sensorum.degismesi gerekiyor dendi :(

ArinFırat

lpgli araçta istediğin kadar lambdayı değiştir,aynı sorunu sürekli verir,sensörünüzde arıza olmasa dahi bilgisayara bağlandığında arıza kodu verir...bu sorun bazı markalarda motor uyarı ışığının yanması şeklinde kenini gösterir..örneğin focuslara lpg takıldıktan sonra gösterge panelinde motor arıza resmi çıkar..yani o uyarıyı kafaya takmayın..her 10bin kmde lpg filtresini değiştirmenizi  (25 tl) tavsiye ediyorum.

ismet

Alıntı YapBugun ustaya gittik , 2 adet lambda sensorum.degismesi gerekiyor dendi :(

hemen değiştirme işlemine gitme.. benim biraderin araba için 3 sensör de değişecek dedi usta, daha sonra sensörleri asitte bekletme gibi ilginç bir teknik uyguladı. şu anda değişmedikleri halde sorunsuzlar. konuyla ilgili benim biraderden (dragut) bilgi alabilirsin
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

alfacan

Alıntı YapBugun ustaya gittik , 2 adet lambda sensorum.degismesi gerekiyor dendi :(

hemen değiştirme işlemine gitme.. benim biraderin araba için 3 sensör de değişecek dedi usta, daha sonra sensörleri asitte bekletme gibi ilginç bir teknik uyguladı. şu anda değişmedikleri halde sorunsuzlar. konuyla ilgili benim biraderden (dragut) bilgi alabilirsin

teşekkürler ,

bugün yine ustaya gittim , dün temizleme işleminden sonra arabanın sesi değişti , rölantide titremeye başladı .. Yakıt durumu inanılmaz arttı .

Bugün tekrardan gittim , lambda sensörlerinin yerleri değiştirildi . Sorunun bağlantı kablosunda olduğunu öğrendik ..

Biraz teknik olacak ama ,  Fiatecu scan a göre ;

Lambda 1 : 0.650 V - 0.100 V arası gidip geliyodu
LAmbda 2 : 0.650 V - 0.100 V arası yine dalgalı
Lambda 3 : 0.450 V - 0.460 V arasında daha stabil bir gerilimdeydi .

Arabanın hava giriş oranı 9 - 9.5 km/h oranında .

Ustam bu durumdan pek anlamadı gibi , daha doğrusu 2 gündür sökmediğimiz elektrik bağlantısı konnektör vs kalmadı .. Hepsini açıp temizledik ama yok sorun devam ediyor .

Araba 3 bin devirden sonra bu hatayı kesinlikle vermiyor , mesela vites farkı olmaksızın 2-3-4 üncü viteslerde 2 bin devirin altına düştümü az da gaz verdim mi bu sorunu veriyo ve arıza ışığını yakıyor .

Ne önerirsiniz  :)

Onur ÖZTÜRK

teşekkürler ,

bugün yine ustaya gittim , dün temizleme işleminden sonra arabanın sesi değişti , rölantide titremeye başladı .. Yakıt durumu inanılmaz arttı .

Bugün tekrardan gittim , lambda sensörlerinin yerleri değiştirildi . Sorunun bağlantı kablosunda olduğunu öğrendik ..

Biraz teknik olacak ama ,  Fiatecu scan a göre ;

Lambda 1 : 0.650 V - 0.100 V arası gidip geliyodu
LAmbda 2 : 0.650 V - 0.100 V arası yine dalgalı
Lambda 3 : 0.450 V - 0.460 V arasında daha stabil bir gerilimdeydi .

Arabanın hava giriş oranı 9 - 9.5 km/h oranında .

Ustam bu durumdan pek anlamadı gibi , daha doğrusu 2 gündür sökmediğimiz elektrik bağlantısı konnektör vs kalmadı .. Hepsini açıp temizledik ama yok sorun devam ediyor .

Araba 3 bin devirden sonra bu hatayı kesinlikle vermiyor , mesela vites farkı olmaksızın 2-3-4 üncü viteslerde 2 bin devirin altına düştümü az da gaz verdim mi bu sorunu veriyo ve arıza ışığını yakıyor .

Ne önerirsiniz  :)
Biraz düşününce senin durum sanki araç hava çekemiyormuş gibi geliyor. Hava az yakıt çok, araç boğuluyor sanki...

Hava filtresi en son ne zaman değişti?

Eğer Müsait olursan yarın bakım günü. Bahçelievler'de benim evin önünde 3 arkadaş ve 2 araçla bakım ve ufak tefek onarım işlerine giriyoruz :) İstersen sende katıl bize... Belki yarın benim termostatıda değiştiririm :) Bir mekanik yakında olsa fena olmaz hani :))
                                                                                                                           Stile Italiano

alfacan

Biraz düşününce senin durum sanki araç hava çekemiyormuş gibi geliyor. Hava az yakıt çok, araç boğuluyor sanki...

Hava filtresi en son ne zaman değişti?

Eğer Müsait olursan yarın bakım günü. Bahçelievler'de benim evin önünde 3 arkadaş ve 2 araçla bakım ve ufak tefek onarım işlerine giriyoruz  İstersen sende katıl bize... Belki yarın benim termostatıda değiştiririm  Bir mekanik yakında olsa fena olmaz hani

yaklaşık 1000 km önce tüm filtre takımı değişti , daha doğrusu genel bakımı yapıldı ...

araba rölantideyken 9.0 , 9.5 km/h arasında hava çekiş oranı az mı ?

bugün anadolu yakasındayım , pazartesi değiştiririm dersen gelirim yardıma  :kahve: