Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

GTV-Spider(116-916) Teknik Konular/Çözümler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ATA

Yün polisaj çok ısıtmazmı Volkan. Zaten çok eski ve şu an türkiyede sıfır yada çıkma stop yok. Elime almıyım sonra =))
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Burak

1997 Gtv V6 TB

Anıl

You are not allowed to view links. Register or Login
Yün polisaj çok ısıtmazmı Volkan. Zaten çok eski ve şu an türkiyede sıfır yada çıkma stop yok. Elime almıyım sonra =))
Cengiz'de sıfır stop var Ata,intenette ilanı da var 450 istiyor.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

wolkanku

önce süngerle dene ata ama çok başarılı olacağını düşünmüyorum.
yün olanlar 3000 devir ve hızlı hareketlerle üzerinden geçmek lazım diye düşünüyorum.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Anıl

Stoplarda eskilik değil de özensiz yıkama,fırça çizikleri var gibi matlığı da bu veriyor. Ben amatör versiyon meg. cila uyguluyorum 1-2 ay da bir cam gibi oluyor.Ata bu arada direkt sis diye arama,parçalayanların hepsine mesaj at derim.

1998 GTV V6 TB

Spider_Volkan

bence stoplar önceki haline göre daha düzgün duruyor. o kadar dert edilecek gibi durmuyor ama sislerin/parkların olduğu yer vahim gözüküyor.

Emre Sezen

yurtdışında bir kaç uygulama gördüm stoplarla ilgili, şeffaf kırmızı boya yapan var, ya da kırmızı şeffaf folyo gibi, becerebilenlerde gerçekten güzel durmuş.

tam böyle değil ama bu da bir örnek

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

wolkanku

olm koymayın şöyle GTV fotoğrafları.
siyahın kıça bak. mükemmel duruyor.

Ata sen de böyle söksene arka yazıları.

Hatta stoplara siyah film değil ama arabanın boyasından 1 ton koyu olacak şekilde çok uzaktan 1 kat ince stop boyası atsan nasıl olur?
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Alper

Benim 156 da stoplarda kırmızı şeffaf folyo var. Kendim yaptım gayette memnunum :)
Boya sorun olabilir muayenede , Ama folyo sök at tekrar kapla gireceğin zaman.

Anıl

Benim 156 da stoplarda kırmızı şeffaf folyo var. Kendim yaptım gayette memnunum :)
Boya sorun olabilir muayenede , Ama folyo sök at tekrar kapla gireceğin zaman.
Stop boyası eskiden çok meşhurdu,şimdi iş folyoya döndü. Çünkü,boyada pürüzlü bir yüzey olabiliyor,birde çıkarması zor. Ben boyanın siyahını da,kırmızısını da kullandım, folyo ile bence daha orjinal duruyor,boya olduğunda belli oluyor.

1998 GTV V6 TB

agucba

Peki folyo ile kaplandığında sinyal ve geri vites lambasında bir engel teşkil ediyor mu? Az yanma, ışık şiddetini azaltması gibi...
Geri vites lambasının kırmızı yanması güzel bir şey değil çünkü.
Yada geri vites lambası kadar kısmı kesip çıkartabiliyor muyuz? Stop'un kendi camına zarar vermeden onu başarabiliyorlar mı yada bizim yapma imkanımız var mı?

///////////////

Anıl

Folyo bildiğimiz cam filmi gibi her türlü kesip biçmeye uygun ama stopun üzerindeki kesmek çizebilir,bence şablon çıkarıp dışarıda kesip üzerine yapıştırmak en iyisi ol,yoksa maket bışağının izleri camda kalır,şahsen beni deli eder bu durum...Mesela Burak arkadaşımız arka parkları sinyallere bağlamış,lambalar yanınca daha uzun bir aydınlatma çok hoş olmuş,tek kusur sinyal çalıştığında amerikanlar gibi hafif yanıp-sönen sinyal lambaları oluyor,ben de yapmayı düşünüyorum bu işi!
Folyo olayıda bu şekilde

Ben Ata'dan ben böyle birşey bekliyorum

Bu arada ön çamurlıkta wing denen olay benim hoşuma gidiyor ama orjinali pahalı,bir takım çıkma alıp böyle birşey yaptırsak nasıl olur,çıkmalar makul ve çok var.

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

Folyo bildiğimiz cam filmi gibi her türlü kesip biçmeye uygun ama stopun üzerindeki kesmek çizebilir,bence şablon çıkarıp dışarıda kesip üzerine yapıştırmak en iyisi ol,yoksa maket bışağının izleri camda kalır,şahsen beni deli eder bu durum...Mesela Burak arkadaşımız arka parkları sinyallere bağlamış,lambalar yanınca daha uzun bir aydınlatma çok hoş olmuş,tek kusur sinyal çalıştığında amerikanlar gibi hafif yanıp-sönen sinyal lambaları oluyor,ben de yapmayı düşünüyorum bu işi!
Folyo olayıda bu şekilde

Ben Ata'dan ben böyle birşey bekliyorum

Bu arada ön çamurlıkta wing denen olay benim hoşuma gidiyor ama orjinali pahalı,bir takım çıkma alıp böyle birşey yaptırsak nasıl olur,çıkmalar makul ve çok var.

o ön wing için beni de yazabilirsiniz.

yalnız bu değil dimi model,eğer bu ise zaten sürtüyoruz, iki güne kırılır ve bu görünümü çok sevmiyorum

Emre Sezen

bir de gerçi yukarıda paylaştım görünmüyordu linki düzelttim, bu boya mı folyo mu sizce,

Anıl

Bu boya,bu aracın daha yakından fotoğrafları da var,dikkat edersen matlık belli oluyor,dediğim gibi mat ve pütürlü bir boya olmuş.
Bu arada wing tabir edilen,çamurluktaki hava girişi olan kanatlar ama burada hava girişi sadece görsel amaçlı,işlevsel değil.
Senin fotoğrafını paylaştığın komple body kit, Cup Kit diye geçiyor. Ön tampon altı,yan marşpiyeller,arka spoyler olarak takım oluyor ve teknik makalelerde +10km/h civarı son hızı arttırdığı yazıyor, bu kit eskiden yapılmış olan GTV Cup'a özel üretilmiş aerodinamik kitin piyasaya sürülmüş hali.Orjinali çok pahalı ama imitasyonları ebay'de vardı bir ara ama onlarda ucuz değil!

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

Bu boya,bu aracın daha yakından fotoğrafları da var,dikkat edersen matlık belli oluyor,dediğim gibi mat ve pütürlü bir boya olmuş.
Bu arada wing tabir edilen,çamurluktaki hava girişi olan kanatlar ama burada hava girişi sadece görsel amaçlı,işlevsel değil.

Kafam karıştı  :haydi: yanlardaki sinyalin altındaki kısımdan mı bahsediyoz yoksa lip gibi olan ön tampon altından mı :o

Anıl

Kafam karıştı  :haydi: yanlardaki sinyalin altındaki kısımdan mı bahsediyoz yoksa lip gibi olan ön tampon altından mı :o
Çamurluk sinyalinin üzerinde olduğu komple kısım.

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

Çamurluk sinyalinin üzerinde olduğu komple kısım.

O zaman kesin varım en çok istediğim şeylerden biri görsellik olarak, çıkma bulamazsak mevcudu kessek nasıl olur acaba

Anıl

Ben mevcudu kesmeye kıyamıyorum,yoksa orjinalde de yapılır!
   Bu arada deri döşeme olayında bazı GTV versiyonlarında yan kapı cepleri de deri döşeme olarak çıkmış,döşeme hem dikişli parça olarak yapılmış,deri tek parça yapıştırılmamış,çıkma kırmızı bulursam alıcam çünkü malzeme sade haliyle çok ucuz duruyor,artcar'da döşeme yapılırken,bunları da yapalım dedim,Cem bey ancak yapıştırma olur o da atar dedi vazgeçmiştim.

Birde bu elemanın sattığı deri setini tavsiye ederim,dikiş ve malzeme kalitesi çok iyi,ben aldığım gibi eskileri atmıştım.

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

Körükler için bende niyetliyim ama ingiltereden orta konsol için haber bekliyorum, yeni tipe uyarmı uymaz mı bilemedim

Anıl

Körükler için bende niyetliyim ama ingiltereden orta konsol için haber bekliyorum, yeni tipe uyarmı uymaz mı bilemedim
Emre niyeti bozmuşuz,İngiltere filan :)Yanlız dost acı söyler,üzülme ama sağdan direksiyonluların konsol bize uymaz,esasında uyuyor ama üçlü gösterge takımını sen değilde yolcu koltuğunda oturan takip edecekse olur :D Çünkü o gösterge takımının yönü ters! Körükte de vites olur ama el freni konumu farklı o olmayabilir.

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

Emre niyeti bozmuşuz,İngiltere filan :)Yanlız dost acı söyler,üzülme ama sağdan direksiyonluların konsol bize uymaz,esasında uyuyor ama üçlü gösterge takımını sen değilde yolcu koltuğunda oturan takip edecekse olur :D Çünkü o gösterge takımının yönü ters! Körükte de vites olur ama el freni konumu farklı o olmayabilir.

Yok uymuyor yoksa buldum şu an soldan direksiyon için haber verecekler onu bekliyorum, çok ilgili adamlar hemen dönüş yapıyorlar

Alper

Yok uymuyor yoksa buldum şu an soldan direksiyon için haber verecekler onu bekliyorum, çok ilgili adamlar hemen dönüş yapıyorlar

Ya sen ArtCar da yaptıracaksan hiç gerek yok almaya falan onlarda gayet güzel yaparlar bence.

Emre Sezen

Ya sen ArtCar da yaptıracaksan hiç gerek yok almaya falan onlarda gayet güzel yaparlar bence.

Alper benm beklediğim körük değil artcar öncesi orta konsolu halletmem lazım, yoksa bir daha sök tak yapmak istemiyorum, senle konuştuğumuz boyaydı izolasyondu hepsi bir seferde artcara gittiğimde olacak, ama dediğim gibi önce konsolu halletmem lazım

ATA

Emre ne zaman döşemelere girişiyorsun? Ayni zamana denk getirsek guzel olurdu :))
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts