Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bugün Alfa Romeo'nuza Ne Yaptınız?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alper

You are not allowed to view links. Register or Login
Ben o ezikler için pops a dent diye birşey almıştım,10küsür liraya,baya işimi görmüştü. Kapı çarpmalarını geçiriyor ama çok ufak eziklerde pek iş görmüyor onu belirteyim.
Büyük ve kırıksız göçüklerde işe yarar ama kapı çarpmasındaki o minik gamzeleri yok edemez.
Hele benimki tam kuşak üzerindeydi.
Bunu kaç yere sordum boyasız olmaz dedi.
Sağ ön kapı bildiğin harita gibi olmuştu mesela şuan hiçbir iz yok :)
Arka kapıya yaya çarpmıştı tam kalçasıyka kuşağın üzerine .
Boylu boyunca olan çizgiyi bozmuştu ve ciddi şekilde de kırılma vardı onu tamamen yok etti diyebilirim.
Gamzelerde yok oldu sadece yolcu kapısındaki bir gamzeyi hallettikten sonra pasta sürmemişiz gece karanlıkta görmedik ama onu da ben pasta ile yok edicem izini.
Bunları yağlı çekiç yöntemiyle yok ettik.
Hiçbir boya vs. işi olmadan.
Bu arada ön kaputta da ufak bir ezik vardı onuda halletmiş.
Kısaca 4 kapı ve ön kaputu eski haline getirdik ve hiçbir boya işlemi görmeden.

wolkanku

Ben o ezikler için pops a dent diye birşey almıştım,10küsür liraya,baya işimi görmüştü. Kapı çarpmalarını geçiriyor ama çok ufak eziklerde pek iş görmüyor onu belirteyim.
ve bizim bundan şimdi haberimiz oluyor.... :rock:

abi sağır sultan duydu yahu bir ara piyasada patlaması oldu :)
ben aldım ama tt'deki göçüklerde hiç bir işe yaramamıştı.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

fevkalbeser12

Benim buzdolabında göçük var onu halleder mi?:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Anıl

Benim buzdolabında göçük var onu halleder mi?:)
Bende ilk aldığımda deneyeyim dedim,işe yaramazsa para değil diye düşündüm ama tahmin ettiğimden güzel çıktı,polo'da ön çamurluk kesiminde köşede 1lira büyüklüğünde ezik vardı yok oldu,kaputta servisin mahareti el basma eziklerinide aldı,2-3deneme ile düzelltim.Kapılarda vardı yine onları da düzeltti,tek sefer değilde 2-3 denemede düzeltiyor. Sonra beni gören bir eleman,partner'ın arka bagah sert yuvarlak tarafındaki eziği gösterdi onda da denedik sert malzeme olmasına rağmen %50 düzeldi,gerisi kaldı bende çok uğraşmadım.Silikonları vs bitirdim,2 ucu kırdım ama aldığıma pişman olmadım! 10 kuruş ve üstü ezikleri güzel düzeltiyor,büyük göçükleri düzeltiyor ama bunların altında mesela taş çarpması gibi eziklerde çok iş görmüyor
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Kibitzer

Bugün Alfa Romeo'mu ağır bakıma soktum.

Triger
Yağ
Yağ Filtresi
Polen Filtresi
Hava Filtresi
Arka Fren Balataları
Ön Far Lambası

Yapıldı :)
Triger korkum halledildi, her an kopacakmış gibi diken üstündeydim.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

FB10ur

Bugün Alfa Romeo'mu ağır bakıma soktum.

Triger
Yağ
Yağ Filtresi
Polen Filtresi
Hava Filtresi
Arka Fren Balataları
Ön Far Lambası

Yapıldı :)
Triger korkum halledildi, her an kopacakmış gibi diken üstündeydim.

Hayırlı olsun korkusuz,keyifli uzun süre binilecek kıvama gelmiş maşallah :)

KAKIRMAN

Bizim tavandaki kaşık izine çare... :-[
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Alper

işten gelir gelmez bir el attım ön kapının izolasyonunu tam adabıyla bitirdim.
Daha öncesinde sadece dış kısımın içini bitümlü malzeme ile uygulamaya gitmiştik ve daha sonrasında da kapı altı ledleri takacağım için bu işlemi sonraya bırakmıştım.
Bu akşam işten geldiğimde bir el atayım dedim şuan ön sol kapıyı bitirdim.
uygulamadan sonra bir kare ;

baslikaya

ELİNE SAĞLIK TAM DÜŞÜNDÜĞÜM ŞEY
GİULİETTA DİZEL DİSTİNCTİVE 2012

chao

elinize sağlık bende yapmak çok istiyorum ama fazla maharetli değilim bu konularda malesef  :)
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

wolkanku

Daha öncesinde sadece dış kısımın içini bitümlü malzeme ile uygulamaya gitmiştik ve daha sonrasında da kapı altı ledleri takacağım için bu işlemi sonraya bırakmıştım.

alper güzel olmuş eline sağlık.
ancak kapının içindeki bitüself, kapının içindeki firex malzeme üzerine bunun çok etkisi olacağını düşünmüyorum..maksimum 1-2db farkeder ki onu da farketmek zor.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Alper

alper güzel olmuş eline sağlık.
ancak kapının içindeki bitüself, kapının içindeki firex malzeme üzerine bunun çok etkisi olacağını düşünmüyorum..maksimum 1-2db farkeder ki onu da farketmek zor.

volkan hani beyaz bir köpük tarzı malzeme vardı ya kapıya yapışık onun yerine bunu yaptım ve üzerine tekrar kapatacağım.
bu daha çok ses sistemi için tam olsun diye :)
birde ciddi olarak rüzgar sesini kesti yalnız panzot sökük olmasına rağmen.
mesela dün sabah yapmamıştım ve ciddi bir rüzgar sesi vardu bu sabah bu kapıdan çıt sesi gelmiyordu ama :)

wolkanku

volkan hani beyaz bir köpük tarzı malzeme vardı ya kapıya yapışık onun yerine bunu yaptım ve üzerine tekrar kapatacağım.
mesela dün sabah yapmamıştım ve ciddi bir rüzgar sesi vardu bu sabah bu kapıdan çıt sesi gelmiyordu ama :)
[/quote]

ciddi misin ya? havalar ısınıyor ya ben de 159'a birşeyler yapacağım en geç önümüzdeki ay, zaten çok sessiz bir araba ama daha iyisi neden olmasın :))
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Alper

ciddi misin ya? havalar ısınıyor ya ben de 159'a birşeyler yapacağım en geç önümüzdeki ay, zaten çok sessiz bir araba ama daha iyisi neden olmasın :))
[/quote]
zaten amaç bu değil mi , her zaman daha iyisi :)

Anıl

Alper eline sağlık çok güzel olmuş. Birşey dikkatimi çekti,kilit piminin teline yukarı aşağı hareketi için yol ayırdın değil mi! Ben bu tel gibi zımbırtıyı bitümle biraz sıkmışım,sıkışmadan merkezi kilir geriye atıyordu,tekrar kapının içini söktüm taktım iş çıktı. Bu arada havalar ısınıyor,sıcakta bu malzeme sakış gibi yumuşuyor,etrafa bulaşmıyor ya da akmıyor ama elleyince eller zivt oluyor :)
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Alper

Alper eline sağlık çok güzel olmuş. Birşey dikkatimi çekti,kilit piminin teline yukarı aşağı hareketi için yol ayırdın değil mi! Ben bu tel gibi zımbırtıyı bitümle biraz sıkmışım,sıkışmadan merkezi kilir geriye atıyordu,tekrar kapının içini söktüm taktım iş çıktı. Bu arada havalar ısınıyor,sıcakta bu malzeme sakış gibi yumuşuyor,etrafa bulaşmıyor ya da akmıyor ama elleyince eller zivt oluyor :)
Teşekkür ederim.
pim için hareket yolunu tamamen boş bıraktım ve defalarca çalıştırdım ki sorun çıkmasın kapatınca diye :)

Emre Sezen

sabah erkenden yollara düştüm bugün gtv için, karşıya geçtim, volkanla buluştuk  :serefe:

eski ve çok çok tecrübeli bir gtv kullanıcısı olan volkana verdim arabayı, o da vurdu kırbacı üzerine üzerine  :rock:

beraber, yapılacak listesi çıkartıp,son durak olarak zeki ustalara uğrayıp,lahmacun partisiyle günü bitirmiş olduk :haydi:

volkana tekrar teşekkür ediyorum. zaman ayırmış ve vermiş olduğu bilgiler için.

:alfisti:

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

Cuore Sportivo

USB SD AUX Çevirici aldım.Hatta kargoladılar... Çok faydası olacak CD ile uğraşılmıyordu :)

redromeo156

sabah erkenden yollara düştüm bugün gtv için, karşıya geçtim, volkanla buluştuk  :serefe:

eski ve çok çok tecrübeli bir gtv kullanıcısı olan volkana verdim arabayı, o da vurdu kırbacı üzerine üzerine  :rock:

beraber, yapılacak listesi çıkartıp,son durak olarak zeki ustalara uğrayıp,lahmacun partisiyle günü bitirmiş olduk :haydi:

volkana tekrar teşekkür ediyorum. zaman ayırmış ve vermiş olduğu bilgiler için.

:alfisti:

:) hadı hayırlısı afıyetler olsun :)
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

erol1903

Kendisine 5-7.30 arası köprü + Üsküdar trafiği işkencesi yaptım, sonra eve gelince rahatlasın diye kaputu açıp havalandırayım dedim, fakat bana kaputun kapanmasına izin vermeyerek cevap verdi.. 1-2 saate motor soğuyunca tekrar deneyeceğim bakalım, olmadı yarın sabahtan servis yolu gözüktü..
2012 Giulietta TCT Rosso Competizione

mahoretti

Ruhları var..... sen zorlarsan intikamını alır fırsatını bulunca...... :))

fevkalbeser12

Bende kaliperleri kırmızıya boyadım yarın fotoğraf çekip koyarım:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Murat Sağlam

bugun mito ma film cektirdim...buyuk bir eksikligi gidermis olduk

sntrkomer

Alfam için değilde öylesine canım sıkıldığı için logoyu çizdim autocad de.
Belki kullanmak isteyen olur diye paylaşıyım dedim :alfisti:
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

dnr1

Spor filitrem debiyi katletmis..bosch a ayar oldum..yan sanayi debi aldim fark yok%50 kar ettim 156 imi seviyorum..parca bol...
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]