Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

AR Alfisti Turkey 2013 Güzellik Yarışması

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kutay

You are not allowed to view links. Register or Login
Esasında yarışma bahane :))

Konsepti şöyle revize edelim derim. Masa üstü ve duvar için hazırlanacak matbaa baskısı takvimde ilk 12 araç yer alsın. İsteyen soft copyleri de alır, masaüstü arka plan resmi olarak bilgisayarında kullanır. Bu 12 araç Temmuz yada Ağustos ayı içerisinde ortak bir buluşmada seçilsin. Araçlar görücüye çıksın, isteyen herkes incelesin ve oy kullansın. Bu oylara göre de ilk 12 yi belirleyelim. İlk 12 araç için gerekirse profesyonel bir fotoğrafçı ile anlaşalım, sitede de vardır gerçi. Ben de anladığım kadarı ile elimden geleni yaparım. Ama fotoğrafların da bir standardı olsun.

İnteraktif takvim için de ne kadar Alfisti varsa, onlar Alfalarına ait fotoğrafları göndersin. Gün be gün veya an be an bu fotoğraflar yenilensin. Tıpkı Forumdaki banner gibi. Bunun için de fotoğraflara bir standart getirmek adına bir veya birkaç editör belirleyelim. Gelen fotoğraflar hakkında yorum yapsın ve kalitesi arttırılsın. Böylelikle hep kaliteli fotoğraflar yer alır takvimde.

Aroc' un hazırladığı, fabrika çıkışlı Giulietta' lı takvimlerden sıkılmadık mı? Biraz da kendi ülkemizdeki Alfistilerin araçları ile şenlensin ofislerimiz, bilgisayarlarımız, akıllı telefonlarımız :))

Alfa kullanmanın bir ayrıcalık olduğunu tekrar hatırlatalım insanlara, bilinçlensin toplum ;) Bir nevi amme hizmeti... :p :))
12 yaprak için 12 aracdan ziyade
örnegın 2-3 giu den olusan bir yaprak olabilir
diğer yaprakda yine atıyorum 4-5 tane 147 den olusan bir yaprak olabilir.
Gtv spider gibi ender araclardan tek yaprak olusturulabilir.
böylece çeşittlilik artar diye düşünüyorum.
[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

blackgear

Esasında yarışma bahane :))

Konsepti şöyle revize edelim derim. Masa üstü ve duvar için hazırlanacak matbaa baskısı takvimde ilk 12 araç yer alsın. İsteyen soft copyleri de alır, masaüstü arka plan resmi olarak bilgisayarında kullanır. Bu 12 araç Temmuz yada Ağustos ayı içerisinde ortak bir buluşmada seçilsin. Araçlar görücüye çıksın, isteyen herkes incelesin ve oy kullansın. Bu oylara göre de ilk 12 yi belirleyelim. İlk 12 araç için gerekirse profesyonel bir fotoğrafçı ile anlaşalım, sitede de vardır gerçi. Ben de anladığım kadarı ile elimden geleni yaparım. Ama fotoğrafların da bir standardı olsun.

İnteraktif takvim için de ne kadar Alfisti varsa, onlar Alfalarına ait fotoğrafları göndersin. Gün be gün veya an be an bu fotoğraflar yenilensin. Tıpkı Forumdaki banner gibi. Bunun için de fotoğraflara bir standart getirmek adına bir veya birkaç editör belirleyelim. Gelen fotoğraflar hakkında yorum yapsın ve kalitesi arttırılsın. Böylelikle hep kaliteli fotoğraflar yer alır takvimde.

Aroc' un hazırladığı, fabrika çıkışlı Giulietta' lı takvimlerden sıkılmadık mı? Biraz da kendi ülkemizdeki Alfistilerin araçları ile şenlensin ofislerimiz, bilgisayarlarımız, akıllı telefonlarımız :))

Alfa kullanmanın bir ayrıcalık olduğunu tekrar hatırlatalım insanlara, bilinçlensin toplum ;) Bir nevi amme hizmeti... :p :))
12 yaprak için 12 aracdan ziyade
örnegın 2-3 giu den olusan bir yaprak olabilir
diğer yaprakda yine atıyorum 4-5 tane 147 den olusan bir yaprak olabilir.
Gtv spider gibi ender araclardan tek yaprak olusturulabilir.
böylece çeşittlilik artar diye düşünüyorum.

Tabiki, elbette böyle bir takvim de hazırlanabilir. Ama eğer yarışma yapılır da ödül olarak da tek yaprak tek araç olursa, Alfalarımıza her zamankinden biraz daha özen gösterir, ertelediğimiz bakım-onarım-modifikasyon işlemlerini yapmak zorunda kalabiliriz. Eminim ki bir çok Alfisti, zaten aracına gereken özeni anbean gösteriyordur, ama yeni bir heyecan katar bu organizasyon. Zira birkaç aracın olduğu bir yaprakta ilgi odağı kayacakatır. Tek yaprak tek araç, daha etkili olur :)) Tekrar belirtiyorum, fikir sadece. Neticede böyle bir organizasyon yapılacaksa öncelikle tarih için, ardından kategoriler için ve ödüller için bence site içi oylama yapılabilir.

Bu noktada moderatörlerimize biraz iş düşüyor sanırım. Zira üye olarak böyle bir organizasyon düzenlemek bizleri biraz aşıyor :)) Dolayısıyla da onların böyle bir organizasyona ne şekilde baktıkları önemli.

Sayın moderatörlerimiz, böyle bir talebimiz var, sizden rica etsek, iki üç aşamalı bir oylama başlığı açabilir misiniz? Örnek:

Başlık 1) Temmuz veya Ağustos ayları içerisinde Türkiye' deki en iyi Alfa ve Alfistileri seçimi ve toplu tanışma organizasyonu düzenlemek istiyoruz, katılım gerçekleştirir misiniz? Evet/Hayır

Eğer bu başlıktan tatmin edici bir sonuç çıkarsa, Başlık 2) Organizasyon yeri ve tarihi ile ilgili bir oylama daha. Ankara Hipodrom 12 Temmuz 2013, İzmit Körfez pisti 14 Ağustos 2013 gibi. (tarihleri salladım, pazar gününe denk gelmeyebilir :)) )

Bu başlık sonucuna göre de kategori seçimi. 4 genel kategori veya har model ve her sınıf için ayrı ayrı kategoriler 147 MK1 - 147 MK2 gibi.

Eğer 4 genel kategori seçilirse zaten 12 yaprakta 12 araç yer alır. Yok eğer sınıflar girerse işin içine, bu durumda yapraklardaki araç sayılarını da arttırır dediğiniz gibi bir yaprakta 2-3 Giulietta, başka birinde 1990 öncesi seriler, bir başkasında belki bir adet 3,2 Q4 Brera gibi bir sonuç çıkar.

Maksat, yeni bir heyecan olsun, araçlarımızla yalnızca trafikte yada pistte yarışılmadığını gösterelim, Alfalarımıza tek rakibin ancak ve ancak yine bir Alfa olabileceğini görmek ve göstermek :))

Eğer böyle bir organizasyon olmazsa dahi, ben en azından masaüstü takvimi hazırlamayı düşünüyorum. Bu durumda moderatörlerden izin alarak, ki sanıryoum ki sıkıntı çıkmaz, isteyen arkadaşlardan fotoğraflar talep eder, takvimi hazırlarım. Elimde güzel görseller olduğu sürece Alfisti Turkey logolu 2014 takvimin hazırlamak çok olsun iki günümü alır ;)

obasar

bence takvim fikri süper, her türlü varım ben.
Alfa Romeo GT 2.0 Selespeed
Alfa Romeo Mito 1.4 TCT Sportivo
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

mahoretti

blackgear

Ben enson topu moderatorlere atmistim amma niye attim, ne zaman attim, top ulasmadi mi hic bilmiyorum :D  :alfisti:

Veloce

Takvim fikri uzun zmaandır aklımda var. Onun dışında güzellik yarışması falan yanlış olur diye düşünüyorum...

Volkan

Bence güzellik yarışması güzel bir fikir, Alfa' m olsa kesinlikle destek vermek isterdim. Bundan önce herkes en güzel bulduğu Alfa' yı söyleyerek başlayabilir.

Benim aklıma gelen en güzel 147, MOP 09 plakalı turuncu tek kapı araçtı, hatırlayanlar olacaktır. İkinci olarak rallici/yelkenci Can Ekin' in red plakalı kırmızı aracı vardı. İkisi de aynı dönemde (2007-2009) kullanılan bu araçların yay/jant, boya, marşpiyel ve spoilerleri sahipleri tarafından abartıya kaçmadan güzelce ayarlanmıştı.

En güzel GTV olarak da Aras Dinçer' in çok temiz bir lacivert aracını hatırlıyorum.

Aklıma gelenler bunlar.

agucba

MOP 09: Orçun, RED: Can, Aras Dinçer. Üçü de artık aramızda değiller.  Diğer arkadaşları ile beraber siteden ayrıldılar. ;)

///////////////

boztepe2647

Mustuaaa

takvim şahane olmuş.. bizimkinin kardeşi önde durmuş :D
ayın alfası bence güzel bir fikir.. bu sayede araçlarımıza daha fazla özen göstermeyi de teşvik etmiş bulunuyoruz..
well.. it goes like brrr

blackgear

Su karting maratonunu bi atlatalim, sirada bu var :D

Yarismayi iptal edebiliriz.  Ama guzel gorsellerden olusan 2014 takvimi aklimda. Masa ustu (pc ve matbaa formatinda) hazirlayacagiz birlikte diye umuyorum.  :alfisti:

Selamlar
Kadir..