Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

alfa 156 kalkis performansi nasil?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alper

Siz siz olun 3500 - 4000 deviri geçmeyin ve çok fazla sıkıştırmayın.
Sürekli olarak yağını suyunu kontrol edin.
Özellikle yağda eksilme varsa ekleyin.

blackeyekenan

hani demistimya 1250 km 1 litre eksiltmis diye .. 4000- 5000 arasiydi devir 10 km boyle geldim. zaten balikesire gelince baktim ki yag eksilme var tamamladimmm.. simdi hasar yoktur dimi segmanlarda... bu kadarlik  km ile sanirim..

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

Inan

Devir demişken İzmirde  10-15 saniye 6-7 devirde giden bir MK1 156  motorunun bir anda bittiğini .Serviste motoru çalıştırdıklarında demir çelik sesi geldiğini gördüm ve duydum.O devirlerde , 6-7 binlere çıkılacaksa motordan az çok emin olmak ve ya motora bazen yağlanması için fırsat verip devir düşürmek gerekir diye düşünüyorum.Aracın sıkıntısı da yağ pompasından mış ?

İstanbul da rektefe olmuş.

Düzgün olmamış sanırım .

Anladığım kadarıyla tarif ettim yüksek devirin zararını.

blackeyekenan

ben kullanamam zaten o devırde sankı bıseyler kopuverecek gıbı gelır bana..kalkış performansıda lastık ebatlarından  225 45 17 . mutlaka zorluyor halıyle motoru

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

Fatihob

You are not allowed to view links. Register or Login
Devir demişken İzmirde  10-15 saniye 6-7 devirde giden bir MK1 156  motorunun bir anda bittiğini .Serviste motoru çalıştırdıklarında demir çelik sesi geldiğini gördüm ve duydum.O devirlerde , 6-7 binlere çıkılacaksa motordan az çok emin olmak ve ya motora bazen yağlanması için fırsat verip devir düşürmek gerekir diye düşünüyorum.Aracın sıkıntısı da yağ pompasından mış ?

İstanbul da rektefe olmuş.

Düzgün olmamış sanırım .

Anladığım kadarıyla tarif ettim yüksek devirin zararını.

:o :o :o uzun süre kesicide gitmek diyince aklıma bu apaçi arkadaş geliyor:)

..

Inan

Bu ne ki ? Elemanlar " coşmuş"  ne gerek var  bunlara ?

Alfadanadam

Yazık vallahi, porsche ne adamların eline düşmüş be. Bu kadar kötüsünü de görmemiştim.

ku2

Devir kesiciye sokmak ne kazandırıyorsa..??
Gerizekalı olunca..ne yapsın..!! Devir kesici ile zevk alıyor herif.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

agucba

Belki kendisinin değildir, galerideki bir Porsche'dir. Umursamaz. Belki babasının arabasıdır. Umursamaz. Belki satmak üzeredir, "Bugüne kadar yapmadım, bari satarken yapayım" der. Umursamaz. Belki gerçekten umursamadığı için umursamaz ama sonuç olarak, bence kendisi normal değil.

///////////////

Anıl

Yükte değil de,özellikle boşta devir kesiciye girmek,uzun süre yüksek devir çevirmek kol çıkarmaya birebirdir :)
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

ATA

Yanlız boşta iken araç launch control yapıyor sanırım ben öyle gördüm...
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Murat Sağlam

2009 yılında jettada 2 kere garantiden turbo değiştirmiştim

erdem1904

2009 yılında jettada 2 kere garantiden turbo değiştirmiştim

Bu tsı larda kronik galiba. Bizim şirketteki Jetta'larında kaç kere değişti turboları.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Passione

Yanlız boşta iken araç launch control yapıyor sanırım ben öyle gördüm...

Evet banada öyle geldi fakat porsche'nin launch kontrol deviri baya yüksekmiş :) diğer markalarda 5000 d/dk civarı.
"centocinguantanove"

madlaz61

O kadar hıza gerek varmı :D sonra radara girersin daha da çıkamazsın yersin cezayı sakin sakin ben gidiyorum :D

Cuore Sportivo

156 1.6 TS performansına zayıf diyen arkadaşlar siz ciddi misiniz :)

Aklıma 2 şey geliyor ya aracınızın motorunda sıkıntı var yada LPG ile deniyorsunuz performansınızı.

Kibitzer

Aklıma 2 şey geliyor ya aracınızın motorunda sıkıntı var yada LPG ile deniyorsunuz performansınızı.

Ben 156'dan başka sadece turbo dizel bir araç kullandığım için alışmaya uğraşıyorum atmosferik motora. 156 iyi kalkıyor ama yüksek devir çevirmek gerekiyor. Turbo araç turbonun kendini hissettirmeye başladığı devirden itibaren ileri atılıyor, atmosferikte bu ileri atılma daha yüksek devirlerde ve turbodaki gibi ani bir patlama değil de daha sakin bir yükseliş şeklinde.

Benim farkettiğim bu şekilde. Yanlış yorumlamış da olabilirim. Geçen akşam yokuş yukarı hızlı kalktım ve ikinci viteste baya bir yüksek devire çıkmak zorunda kaldım hızlanmayı devam ettirmek için.

Ekleme: Tabii o hızlanma sırasında aklımın bir köşesinde sürekli "laaannn şu anda cayır cayır benzin yakıyorsun yavaaaşşş" diye alarmlar da çalıyordu. O yüzden maalesef kısa kesmek zorunda kaldım.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

Cuore Sportivo

Ben 156'dan başka sadece turbo dizel bir araç kullandığım için alışmaya uğraşıyorum atmosferik motora. 156 iyi kalkıyor ama yüksek devir çevirmek gerekiyor. Turbo araç turbonun kendini hissettirmeye başladığı devirden itibaren ileri atılıyor, atmosferikte bu ileri atılma daha yüksek devirlerde ve turbodaki gibi ani bir patlama değil de daha sakin bir yükseliş şeklinde.

Benim farkettiğim bu şekilde. Yanlış yorumlamış da olabilirim. Geçen akşam yokuş yukarı hızlı kalktım ve ikinci viteste baya bir yüksek devire çıkmak zorunda kaldım hızlanmayı devam ettirmek için.

Bukadar kafayı takmayın 156 1.6 TS performans arabası değil fakat asla vasat da değil bu konuda.

Ama tabi motorun durumu çok önemli bizim araçlarda.Hele ki LPG ile kullanıyorsanız bu kasayı hızlı kaldırmanız imkansız. Bakımlı motora sahip 1.6'lılar 2. vitesin sonunda bu aracın kaç km hıza dayandığını ve bunun hiçde uzun bir süre almadığını iyi bilirler ;) 

Dediğim gibi takmayın kafaya bukadar araçlarımız oldukça yeterli ;)

Kibitzer

Bukadar kafayı takmayın 156 1.6 TS performans arabası değil fakat asla vasat da değil bu konuda.

Ama tabi motorun durumu çok önemli bizim araçlarda.Hele ki LPG ile kullanıyorsanız bu kasayı hızlı kaldırmanız imkansız. Bakımlı motora sahip 1.6'lılar 2. vitesin sonunda bu aracın kaç km hıza dayandığını ve bunun hiçde uzun bir süre almadığını iyi bilirler ;) 

Dediğim gibi takmayın kafaya bukadar araçlarımız oldukça yeterli ;)

Ben takmıyorum, sadece gözlemlediğim bu şekilde.

Başka bir yerde de yazdım kadife eldivenin altındaki çelik yumruğu hissettiriyor aracımın motoru ama şimdilik tamamen tanımadığımdan zorlamıyorum sonuna kadar. Zırt diye ikinci vitesi bitirdi zaten geçen akşam ama o sırada aklım sürekli yaktığım benzinde olduğundan bıraktım.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

blackgear

En önemli artılarından biri 1,6 motorda 120 HP olması. Bunu kalkışta hissetmiyorsunuz fakat vites geçişleri ile bunu toparlamışlar sanırım. Çok uzun süre vites geçiş aralığı var, rakip araçlar 5 e gelene kadar siz 3-4 takılabiliyor, vites değişim süresinden faydalanabiliyorsunuz.

Bana kalırsa (çok araç kullanmış biri olarak) eğer kalkış performansı isteniyorsa bu kütlenin altında en az 2,0 yani 155 Hp olmalı. 145 1.4 T.S. 103 Hp araçtan, 1,6 T.S. 120 Hp araca geçtiğimde kalkış ve yokuş performansında yaşadığım hüsranın anlatımı yok. Hoş benim 145 de farklıydı hakikaten :))

GokhanALFA

madlaz61

1. vites 40 , 2. vites 120 :D
Bence gayet iyi bir hız daha ne olsun :D

Alfadanadam

Oltaya mı geliyorum bilmiyorum ama 2.viteste bırakın 120'yi, 100 bile göremezsiniz.

Alper

Oltaya mı geliyorum bilmiyorum ama 2.viteste bırakın 120'yi, 100 bile göremezsiniz.
Açıkçası bunu bir kaç kişiden daha duydum ben ama.
Özellikle 1.6 TS kullanan kişiler.
Benim araç 1 de 55-60 , 2 de 95-100 arası tam dikkat etmedim ama bu şekilde.
Yani bunun üzerine çıkabileceğini düşünmüyorum limitörü iptal etmeden.
Yazılım uygulanırsa olabilir tabii devir kesiciyi yükseltir yada tamamen kaldırırsan olur , olmaz diye bir şey yok ama o zamanda ciddi zarar verir motora.

madlaz61

Kardeş yanılıyorsun bende de 156 1.6 TS var 2. viteste 100 ü görüyor neden görmesin...