Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Carbon Clean ve Enjektör Temizliği

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hi_cazz

Bosch servisleri nasıldır bilmiyorum. Fakat bana kalırsa zaten İstanbuldasınız, Alfa Milano ya da Sportivo gibi işini iyi yapan özel servislere gidin ve sorununuzu anlatın. Bence daha sağlıklı olacaktır. Ya da gerçekten işine güvendiğiniz, herşeyden anlarım ayarında olmayan bir ustanız varsa ona götürün. Şahsen ben Isparta'ya gidince Eski VW yetkili servisi olan Zeki otomotiv haricine ellettirmeyi düşünmüyorum aracın motorunu. Onlara götürürüm. Aracı tamamen incelerlerle varsa bir eksiği zaten onlara gözü kapalı yaptırırım.

CC konusuna gelince bence riske girmeye değmez. Yaptırmayın derim.

yigitby

Sportıvo ılgılenıyorsa zaten cumartesı ön duzene gırıcem gıtmısken oraya sorarım. Umarım hayırlısı olur herkese cevapları ıcın cok tesekkur ederım :)

Sercan Keklik

You are not allowed to view links. Register or Login
Arabada bellı baslı bı sıkıntı yok tek sorunum ılk calıstırmada rolantı 700-900 arası hafıf bı oynama yapıyor ve tuketımı cok fazla ama baska sıkıntısı yok. Kılometre ortada 116 bın olmus bı araba hem bu sorunlarım gıder belkı hemde arabanın motoru ve onemlı parcaları temızlenmıs olur dıye dusunuyodum. Ama yazdıklarınızdan fıkırlerım epey degıstı ve pek yaptırmayı dusunmuyorum en azından karbon temızleme dusunmuyorum. Enjektor,emme manıfoldu ve gaz kelebegını temızletırım belkı ama kafama takılan bı soru var kac cesıt enjektor temızlıgı var. Benım bıldıgım ultrasonıc enjektor temızlıgı var baska bılmıyorum. Bosch servıcedekı yetkılıye sordugumda ultrasonıc yontemlemı temızlıyosunuz enjektorlerı dıye hayır makına baglıyoruz aracınıza enjektorlerınızı temızlıyor dedı.

bakım klavuzunuz burda bence sagı solu bileni bilmeyeni dinlemek yerine arabanın fabrika üreticisini dinleyin. Eger bir sıkıntı var ise gitmekte oldugunuz veya gitmeyi planladıgınız servisteki ustayı dinleyin. Zira tecrübe edinen varsa onu dinleyin.

Forumlarda vs bilen bilmeyen tabiri caiz ise agzı olan herkes internette ONNO usta..

Ben başıma gelenden bahsettim tecrübedir. Bilgidir. Gitmeyi düşündügünüz BOSCH servisinin KAZIGIDIR (Benim şahsi fikrime göre). Enjektör calısmıyo ee? direk enjeksiyonlu bir araçta 1 enjektörün çalışmaması demek arabanın bogulup çalışmaması demektir.. Sendelemesi gerekir. Bogulması gerekir. Hiç biri yok? hadi kurt düştü degiştirelim.. Değiştirdim sırf içimi rahatlatıyım diye Netice? Herşey aynı :) Yazık günah ama şunu belirtiyim..

yukarda bir arkadaşımız daha da yazmış Würth ün ürünleri gerçekten çok başarılı.. Varsa böyle bir düşünceniz Würth ten alıp deniyebilirsiniz. Küçükyalı da kendi yeri var.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

yigitby

Wurt'un dızel enjektor temızleyıcı ılaclarını depoyu fulleyıp depoya dolduruyorum arabayı kullandıgım zaman enjektorler tek depoda temızlenmısmı oluyor?

Sercan Keklik

Wurt'un dızel enjektor temızleyıcı ılaclarını depoyu fulleyıp depoya dolduruyorum arabayı kullandıgım zaman enjektorler tek depoda temızlenmısmı oluyor?

dizeli hakkında bir bilgim yok malesef
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

hi_cazz

Ben zannetmiyorum bir seferde tamamen temizleyeceğini. Düzenli aralıklarla kullanmak gerekir diye düşünüyorum. Zamanla istenilen düzeye getirir heralde.

sariertan

Mantık çerçevesinde bakalım olaya. Demişdim ki bu yöntemlerin hepsinin amacı aynı. Enjektörleri temizlemek ana unsur. Makinaya bağlandığında hiç durmadan belli bir süre boyunca aralıksız püskürtme yapacak. CC yapıldığında keza gene aralıksız püskürtme yapacak. Eğer fark varsa anında hissedilir. Ama biz depomuza kattığımızda belli aralıklar ile belli belirsiz devirler ile temizleme yapacak. Yani süreklilik yok. Ama 50litreye kattığımız WURTH marka katkı ile 50 litre bittiğindeki temizlik kanımca baya baya iyi olacaktır. Fakat bu temizlik çok yavaş olacağından bir iyileşme olsada bunun farkına varmamız herhalde olanaksız. Benim yöntemim uygun boş bir alanda 0-100 denemesi ve sonra bu katkıyı kullanıp bitirdikten sonra aynı şartlar ile bir 0-100 daha yapmam. Arada fark varsa iyileşme olmuş demektir. Fark yoksa ama olsun genede temizlenmişdir diye avunmaktır =) Katkı ile fark alınamayacak ise CC ilede fark olacağını sanmıyorum işin açıkcası. Belki zaten bu işlemleri yapmadan önce enjektörlerin durumu iyiydi? O zaman neden fark olsun ki?

dnr1

Tabi canim ...discovery deki tamirat tadilati izleseydiniz,kim ters gorurdunuz..neydi oradaki uzun boylu sarisin ustamizin adi,suan aklimda degil ama aldiklari jaguar bilmem ne modelini,araba gitmeyip duraksamalar yapiyordu,bagladi eksoz emisyon aletine ..degerleri gorunce,basladi anlatmaya,karbonlari,cekise etkisini zararini ,caresi dedi carbon clean aletinide tanitmaya basladi,ama marka belirtmedi reklam degildi yani..yapti bi. Guzel ayni turkiyede yapildigi gibi uyguladi..derken tekrar emisyon degerlerine bakmak icin egsoza lambdayi bagladi ve her sey olmasi gereken degerleri gosteriyordu ve bu kadar ini ben bile beklememistim..ki yine soyluyorum ben 2 156 mada yaptirdim..zararini gormedim..ayrica kustahlasmanin gergide yok..sen hangi konuda uyardin beni soyle bakalim ben neyin tersini yapmisim..artist....
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

awanger33

lpg li araç kullnıpta Carbon Clean yaptıran varmı ?
faydası ?
zararı ?