Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Tanıdık bildik turbocu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Fatihob

Eksik adres yazılmasından dolayı enjektörler az kalsın geri gidiyormuş. Sabahtan beri uğraşıyorum geri gitmeden yakalayabildim enjektörleri :)
..

Alper

You are not allowed to view links. Register or Login
Eksik adres yazılmasından dolayı enjektörler az kalsın geri gidiyormuş. Sabahtan beri uğraşıyorum geri gitmeden yakalayabildim enjektörleri :)

hayırlı olsun :) güle güle kullan...

erdem1904

Happy birthday li pakete koyunca gümrükte açmıyorlar mı :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Fatihob

Teşekkürler Alper.

Gönderiyi yaparken gift olarak yolladı arkadaş bide garantiye almış heralde ne olur ne olmaz diye :D
..

ku2

...En sonunda WRX'in turbosunu söküp sana vericem galiba Fatihim >:D
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Fatihob

Geç oldu Selim abi :)

Bknz: 1. sayfa son mesaj :D
..

Fatihob

Özgün kesin biliyosundur sen :)

155hpnin enjektörleri 120likle aynımı? Yoksa Abarthlamı aynıdır?

Başka bir soru punto abarthla, abarth ss arasında fark varmı?

Aslında ulaşmak istediğim benim oem enjektörler kaç cc ?

Burda tjetler 312cc SSler 367cc olarak yazılmıs. Tjetler derken neler giriyor acaba içine ss de tjet değilmiki? Yani benimkiler 312cc mi?

Burdada abarth enjektörleri Tjetlerle aynı denmiş ama sslerinki farklıymış. Aslında 2. sordugum sorunun cevabı gibi olmuş. O zaman abartlar 150-160 hp, esseesseler 180 hp olanlarmı oluyor :)

Ayy gece gece nelerle uğraşıyorum :) Aldıgım opc enjektörleri 480cc miş. Acaba bu enjektörleri takıp yazılıma(Bostancı sanayi-->Maslak sanayi) kadar arabayı yürütsem araç çok zenginde kalırmı sorun çıkarırmı bana diye araştırıyorum bunuda. Eğer benimkiler 312cc ise arada %50den fazla fark var ve sorun olabilir. Saçmalamaya başaladım sanırım iyi geceler herkese :)

Sunuda sorayım güncel bir epere ulaşan varsa 155/135/170hp olan MiTocanların enjektörlerinin numaraları 10226/21 olarak gözüküyor. Puntolarla kıyaslayabilirmisiniz.

Bide bu gece enteresan sitelere girdim bi ara 4 çeker bayaa modifiyeli hatta motorda arkadaydı heralde Fiat 500 videosu izlerken buldum kendimi adamlar yanlıordu falan :D

Çok uzattım yine tekrar iyi geceler :rock:
..

Gouki

Tanıdık bildik futbolcumuz,

T-jet 155hp (Mito 155, Grande Punto Abarth) ve T-jet 120 enjektörleri aynı (312cc), turboları farklı.

Grande Punto Abarth Essesse (t-jet 180hp), Mito QV (ma 170hp), Punto Evo Abarth (ma 170hp) enjektör, enjektör rampası, turbo aynı. Enjektörler 367cc (330cc @ 3bar). Esseesse'de kutu içi BMC filtre ve remap var.

Fatihob

Harikasın pampaa :D Fark bayaa varmıs opc enjektörleriyle. Şimdide büyük enjektörle yürümenin zararı varmı yokmu bi onu araştırayım.
..

Fatihob

Boost göstergemde geldiii  :serefe:

Toplamda 500küsür dolar tuttu ama üstüne shipping dahil 96 dolar yazdı Japonyadaki arkadas ve gümrüğe takılmadı  :yukari-ok:
..

emin

gümrüğe takılmamasına sevindim motosiklet parçalarını da sana mı söyletsek ne yapsak, kanka yol yakınken vazgeçeydin iyiydi, mito qv alıp yazılımla ufak bi dokunuş, seni üzesim var.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Fatihob

Woow çok iddalısın bro :) Üzen sen ol canım ne olcak rollerde az üzmedin bide böyle üz ;)
..

emin

muhteşem egzoz kitimi bırakayım sana kanka =) :rock:
+ 1 HP
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

cem meric

Ya şu başlığı her gördüğümde tanıdık bildik futbolcu gibi okuyorum  :D :D

Fatihob

Yalnız değilsin :D
..

tfnsmsk

+1 :) :) bi ben değilmişim demekki
sportif ruh.

erdem1904

Konu gene mi futbolcuya bağladı  :D
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Fatihob

MAF sensörü motora giden havanın sıcaklıgınımı ölçer. Eğer o ölçmüyorsa ne yapar? Motora giden hava sıcaklıgını hangi sensör ölçer? Ayrıca bu motora giden havanın sıcaklıgını ölçen sensör nerdedir? Hemen hava filtresinden sonramı, yoksa emme manifoldunun üstündemidir? Çok sorulu bir soru oldu :D

Edit: Bu arada innovate mtx-l afr göstergesi yolda. Amazondan express olarak sipariş ettim. Yol parası 23TL'den 92TL'ye çıktı ayrıca 88TL vergileri ödemek için para aldılar yani DTP gönderi oldu (Duty and taxes paid). Neyse ürün suan DHL ile gümrükte(salı siparişi verdim perşembe gümrüğe girdi). DHLnin benden istediği normalde 65TL ardiye+ KDV+ 150TL terminal ücreti. Mailden yazanlar bunlar. Tabi ürün DTP oldugu için o vergiğim 88TL'den amazon ödücekmiş butun vergi ve ardiye paralarını yani üstünü tamamlıcakmış. Eğer ürün gümrüge takılmasa amazon o 88TL'yi iade edicekti. Bu amazon eskiden TR'ye yollamıyordu ilerde yine yollamaz. Bizde vergi + masraflar çok oldugundan amazon bildiğin zarar ediyor. Amazondan ürün getircek olursanız bu şekilde DTP olarak getirmenizi tavsiye ederim.

Tabi madalyonun diğer yüzüde var. Ürün yerel posta olarak gelse (23 TL yol parası) bi ihtimal gümrüğe takılmama şansı vardı. Hediye paketine koydurtmuştum. Bu ihtimal bayaa düşüktü ama denenebilir tabi.
..

Gouki

Benim bildiğim maf sıcaklığı da ölçüyor reyiz. Yani bizde ayrı bir IAT sensörü yok. Tabi bu benim bildiğim.

Fatihob

Valla sorunlarıma çok hızlı yetişiyorsun bro :) Maf hemen hava filtresinin oradadır dimi?
..

Fatihob

Neden sordugumuda söyleyelim. Eğer maf veya her neyse emmenin ordaysa methanol kitinin nozulunı turbo ile ic arasına koyucam. Eğer maf vs. hava filtesinin ordaysa nozulu ya emmeye yada ic ile emme arasında gaz kelebeğinin hemen önüne koycam. Yani nozula yer beyenmeye çalışıyorum :D
..

Gouki

Hava filtresi tarafında değil de gaz kelebeğinin yakınlarında olması lazım.

Alfadanadam

Valla sorunlarıma çok hızlı yetişiyorsun bro :) Maf hemen hava filtresinin oradadır dimi?

Fatih'im MAF kaputu açınca kapak gibi görünüyor olması lazım ama... Gerçi Mito motorunu hatırlamıyorum ama...

Google görsellerden şöyle bir baktım da, filtre ile turbo arasında yok. Demek ki turbo ile kelebek arasında.

Fatihob

Ben bugun kaputu bidaa bi açayımda ne neredeymiş bi bakaım gündüz gözüyle. Hava filtresinin orada bende hiç görmedim. Gaz kelebeğinin oradaysa daha iyi intercooldan önce koyarım nozulu. Mafa giden hava 20 derece olucağına 15 derece olur, mafta motora fazladan benzin yollar, fazla benzin fazla güç :D Gerçi ne kasıyorsam pistonun dayandıgı güç 250-260hp. Zaten sadece turbo değişimiyle o güçlere çıkıcağımı tahmin ediyorum.

Teşekkür ettim Ankaralı MiTo ve Bülent abi.
..

Alfadanadam

Ben bugun kaputu bidaa bi açayımda ne neredeymiş bi bakaım gündüz gözüyle. Hava filtresinin orada bende hiç görmedim. Gaz kelebeğinin oradaysa daha iyi intercooldan önce koyarım nozulu. Mafa giden hava 20 derece olucağına 15 derece olur, mafta motora fazladan benzin yollar, fazla benzin fazla güç :D Gerçi ne kasıyorsam pistonun dayandıgı güç 250-260hp. Zaten sadece turbo değişimiyle o güçlere çıkıcağımı tahmin ediyorum.

Teşekkür ettim Ankaralı MiTo ve Bülent abi.

Aslında zaten turbo araçlarda intercooler'dan sonra olmalı hava sıcaklık ölçümü. Motora girecek havanın en son ne olacağı orada belli oluyor. Bu arada intercoolerdan geçip motora giren hava muhtemelen senin dışarıdan çektiğin havadan "sıcak" olacaktır. :)