Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

HP147

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

Arabada bir sürü elektronik zımbırtı var, hepsi bir miktar akım çekiyor. Özellikle de alarm mesela. Arada bir çalıştırıp turlanması lazım.

h.t

Herkese merhabalar  :)

Boya dan anlayanlara ufak bir sorum olacak. Aracım 1 aydır yıkanmıyormuş ve yıllık boya korumasıda geçti. Annemler her zaman ki gibi işim var bir ara yaparım vs değip geçiştiriyorlar.

Ben mi çok pimpirikliyim , bu şekilde aracımın boyasına çok zarar gelir mi?

ismet

boya koruma denen şeyin boyayı koruduğunu hiç zannetmiyorum.. hatta boya koruma'nın eski adıyla pasta-cila olduğunu söyleyenler de var.. pasta da zaten 1 kat boyayı götürüyor bildiğim kadarıyla..

bana göre boya koruma safi zarar ama bilmediğim şeyler olabilir elbette
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Alper

Suan cepten girdigim icin pek derin icerik yazamayacagim ama boya koruma , pasta ve cila cok farkli seyler.
Birbirine benzetmek yanlis olur.
Soner abi girerse en iyi sekilde cevaplar ama.
Araciniz pisken cizikler daha fazla olur cunku toz parcalari bile aracinizi cizerler hele ki arac pisken bezle silmek en kotusudur kuru kuru.
Suan giremiyorum nette rahat onun icin tam aciklaama detayina giremiyorum kusura bakmayin ama en azindan araciniza her hafta 1-2 su tutturun benzinliklerde pis durmasin. Ama firca ve kopuk siktirmayin derim ben kesinlikle.

mahoretti

ALPER, "köpük sıktırmayın" dedin de, benim yıkattığım yerde meguiar's ürünleri kullanıyor ve köpük sıkıyorlar. Yoksa kandırılıyormuyum ?

Musty

Meguiars cilalı kopuk candir  :D benzinliklerdeki kopuklerden bahsediyor arkadaş sanirsam..

Alper

Aynen oyle benzinliklerdeki ve normal yikamacilardakileri diyorum.
Meg , Sonax cilali yikama ve Atas vb markali yerlerde yikatin faydasini gorursunuz.
Zaten cilali boya korumali araclarda kopuge gerek kalmiyor ben mesela sadece su tutturuyorum benzinliklerde mesela kir iyice isleyemiyor cunku boyaya uzerindeki maddelerden dolayi ve kir tutunamiyor bu sayede kopuksuz kolay temizleniyor.
Ama tabii bu ayda bir wax atarak saglanabiliyor.

naxos

Meguiars turkiye disb. Megin cilali kopugunu ithal etmiyor.yani yurtdisindan getirmediginiz surece Turkiyede kopuklu meg sampuani yoktur.kopuklu cilali o kadar fazla sampuan varki piyasada yuzde 80 ni boya katili ama tabiki oyle uc bes yikama degil.Meguiars bayileri genelde konsantre cilali sampuan kullanirlar oda oyle aman aman kopuren bir sampuan degildir.zaten el ile ykanmak uzere tasarlanmistir.Sonax sampuanlarida iyidir.Ama bazi sonax bayiileri bile ucuza kacip orjinal sonax kopuklu sampuankullanmiyor ve bunu disardan anlamak cok zordur.

Pasta ayri bir grup
Cila ayri bir grup
Boya koruma dediginiz seyi ise o kadar cok dallanir  budaklanirki kafajiz karisir.

Siz kisaca su formulu aklinizda tutun

YIKAMA>KIL>PASTA CILA>WAX  En az senede bir kere uygulanirsa Araciniz herdaim guzel gozukur.
Aralarda da 2 yikamada bir Nxt veya benzeri urunler korumanizi ve parlakliginizi canli tutmaya yarar.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

fevkalbeser12

You are not allowed to view links. Register or Login
Meguiars turkiye disb. Megin cilali kopugunu ithal etmiyor.yani yurtdisindan getirmediginiz surece Turkiyede kopuklu meg sampuani yoktur.kopuklu cilali o kadar fazla sampuan varki piyasada yuzde 80 ni boya katili ama tabiki oyle uc bes yikama degil.Meguiars bayileri genelde konsantre cilali sampuan kullanirlar oda oyle aman aman kopuren bir sampuan degildir.zaten el ile ykanmak uzere tasarlanmistir.Sonax sampuanlarida iyidir.Ama bazi sonax bayiileri bile ucuza kacip orjinal sonax kopuklu sampuankullanmiyor ve bunu disardan anlamak cok zordur.

Pasta ayri bir grup
Cila ayri bir grup
Boya koruma dediginiz seyi ise o kadar cok dallanir  budaklanirki kafajiz karisir.

Siz kisaca su formulu aklinizda tutun

YIKAMA>KIL>PASTA CILA>WAX  En az senede bir kere uygulanirsa Araciniz herdaim guzel gozukur.
Aralarda da 2 yikamada bir Nxt veya benzeri urunler korumanizi ve parlakliginizi canli tutmaya yarar.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Peki yaşadığı yere Soner abinin olmamasından ötürü bu YIKAMA>KIL>PASTA CILA>WAX uygulamasını kendimiz yapabilir miyiz yoksa yaşadığımız yere Soner abinn dükkan açmasını bekleyelim?:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Alper

Yikama ve kil kolay is.
Ama pastaya gerek var mi yok mu bakmak gerek bir ilk bas , harelenme var mi , ne derece var veya az hangi bolgelerde.
Pasta yapilacaaksa ne derecede olmali 105 mi yoksa 205 mi yada hic gerek yok mu bu tamamen asindirmanin gereksinimine gore gerek yoksa yaziktir yapmamak gerek.
Cilayida makine ile yada elle pek fark etmez ama makine ile daha kolay ve kisa surer tabii ama onunda marka modele gore bekleme suresi var tabii.
Wax zaten sadece elle yavas yavas.
Yani kisaca sen yapabilirsin Kemal kendinde ama kapali yerde ve biraz daha sicak bir ortamda yapman onemli.
Bu havada disarida olmaz cunku.

h.t

Merhabalar,
Uzun zamandır giremiyordum. Bir güncelleyeyim dedim.

Kilometremiz 54.400 oldu.

52 bin km de triger değişti, varyatör tamir oldu , sağ sol alt tabla değişti.
3 hafta önce ön logom Alfa Romeo Türkiyenin yaptığı logo değiştirme kampanyasıyla değişti.
Geçen hafta gözüme kötü gelen egzoza gel atayım dedim. Kazanı siyaha boyayıp, biraz daha büyük uç taktırdım. Fakat egzozcuyla 2. çıkışı konuşurken kapağı açıp baktı demekki geri takamadı kapak düştü en kısa zamanda temin edip takacağım gözümü çok rahatsız ediyor.

Hava güneşli olunca az önce yıkatayım bir dedim :D

zephry

maşallah nazar deymesin.. :nazar: :nazar: :nazar:

Alfadanadam

Maaşallah, kırmızı da gerçekten başka yav. :)

hi_cazz

Kırmızı olsun 5lira fazla olsun. Maşallah.

2 egsoz taktırsanız daha iyi olmaz mı?

Gouki

Maşallah :nazar: Bence de kapak yerine 2. egzozu düşünün :)

h.t

Çok teşekkür ederim herkese :)

Hi_cazz , Gouki vallaha kapak yerine 2. Egzozu düşünüyorum. Bugün öylesine bir Alfa parçacısını aradım elimde yok getirtiyim dedi fiyatını sordum 50-60 lira civarıdır dedi. Yuh dedim ya küçücük kapak illa bana 2. Çıkışı yaptıracaklar :)

Ankarada bunu yapabilecek egzozcu tanıdığı olan varmı öylesine bir egzozcuyada gitsemde yapar mı?

h.t

Merhabalar,
Bugün Alfa Romeo ile tanışmamın tam 2. yılı. 2 Mayıs 2011 de almıştım kızımı  :) Ayrıca doğum günümde almış olmam da ayrı bir güzellik katıyor hislerime  :)

Sabah derse geç kaldığımdan benzin alamadım, uyarısı sert oldu sonra doğum günü hatrına doldurdum deposunu :P

Tozlanmıştı dayanamadım yine yıkattım bi güzel  :p

Bu da sticker ımız  :)

Herkese keyifli günler :alfisti:

ismet

mutlu yıllar Hür Can  :)  :serefe:
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

h.t

Çok teşekkür ederim abi saolasın  :)

blackgear

Hür Can, seni tanıdığıma çok memnun oldum. Takımdaki yerin hazır, haberin olsun.

Ayrıca Alfanla birlikte sağlıklı, benzinli ve kazasız, hasarız daha nice sene ve kilometreler diliyorum... :nazar: :clover:

h.t

Hür Can, seni tanıdığıma çok memnun oldum. Takımdaki yerin hazır, haberin olsun.

Ayrıca Alfanla birlikte sağlıklı, benzinli ve kazasız, hasarız daha nice sene ve kilometreler diliyorum... :nazar: :clover:

Bende tanıştığıma çok memnun oldum abi :) Ekip için her zaman yarışırım abi tam destek  :alfisti:

Benzinli derken lpg takma mı diyorsun abi  :p

h.t

Merhabalar ön fren balatalarımın değişmesi gerekiyor muhtemelen serviste değiştireceğimde internet sitelerinde balatalara bakıyordum birkaç firma adı var, 147 lerin ön orjinal fren balatalarının markası nedir bilen var mı :serefe:

h.t

Merhabalar,
Bugün Ankara Akota Alfa Romeo yetkili servisine gittim.
Balatalarımı değiştirmediler. Ustalar en az 10 bin km gideceğini söylediler, değiştirmeye gerek yok dediler.
Müşteriyi koruyan bu yapıları hoşuma gitti  :)
Bir sıkıntım daha var.

25/02/2013 tarihinde 52 bin km de iken trigerim değiştir, varyatör bakımım yapıldı. Fakat varyatör sesi arttı. Eskiden 1 sn öten varyatör şimdi 4-5 sn ötüyor. Bunun için ne yapmam lazım ? Varyatöre tekrar bakıldığı zaman triger kayışının tekrarmı değişmesi gerekiyor?
Ailem yıllardır kendilerine araç kiralar haliyle , arabanın bakım parası çoğu zaman cebimden çıkıyor , ona göre kendimi ayarlayacağım. Bir destek öğrenci kardeşinize  :alfisti:

Bu arada sınavlarımın hepsini verdim , aksilik çıkmaz ise intörn hekimim artık  :haydi:

İnsan hem mutlu oluyor hemde yakında iş hayatına atılacağı için korkuyor. Sonuçta öğrencilik rahat meslek :p

Herkese keyifli sürüşler dilerim :alfisti:

Gouki

Hür Can'ım varyatör kontrolü için triger değiştirmeye gerek yok eğer durumu iyiyse. Genelde triger için de işçilik ödememek için varyatör tamiri sırasında değiştiriyor insanlar hazır sökülmüşken.

egeozal1

Hür Can bey aracınızın maşallahı var yalnız bir önerim olacak neden aynaları gövde rengine boyatmıyorsunuz acaba? :) :yukari-ok:

Edit: Aracınıza sadece ikinci egzozu yaptırırsanız çok kuru durur. Çift egzoz'un yanında 17" Jant +Spor yay çok daha iyi durur.