Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

yine aynı sorun :( 156 ss. motor ısınınca alt devirlerde silkeleme yapıyor

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erdem1904

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Alper

You are not allowed to view links. Register or Login
anladım özgün bey.   biraz önce aküyü değiştirdim . varta 74 amper aldım .anlık yük değeri 680 amper . bizim ss lerde vitesi 1 de bırakıp stop edip, tekrar çalıştırmak için marşa basınca normalde şanzuman hemen boşa geçip marş alıyor ya , benim eski akü bunu beceremiyormuş meğer :) son zamanda aracı viteste stop edersem çalışmıyordu mecburen bi şekilde boşa almam gerekiyordu . şimdi yeni aküyle denedim gayet sorunsuz çalıştı. ben bu sorunu robota yormuştum . bi daha da mutlu filan almam . tam şarj (yeşil) gösteriyor ama meğer akü yarı ölü gibi bişeymiş .

Açıkçası ben şöyle diyeyim size ama siz yine bildiğinizi yapın :)
Ben hiçbir zaman vitesteyken marşa basmam.
Aracı stop ederken viteste bırakıyorum tamam burada sorun yok.
Ama çalıştırırken vitesi boşa almadan marşa basmam.

kemalkml

ama ben sanki bi ara selespeed konusunda böyle bişey okumuştum :S yanlış mı aklımda kalmış ?

kemalkml

Yol tecrübelerinide bekliyoruz.. saçmalamaya devam edecek mi ?
1-2 güne belli eder şöyle sıkı bi trafiğe gireyim :)

erdem1904

Ben viteste bıraksam bile marşı ilk kısma çevirdiğimde vites ekranında 1 yanıyor.. Devamında marşa bastığımda kendisi N'ye alıyor..
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Alper

Ben viteste bıraksam bile marşı ilk kısma çevirdiğimde vites ekranında 1 yanıyor.. Devamında marşa bastığımda kendisi N'ye alıyor..
Kesinlikle boşa alıyor ama marşa basma süren uzuyor.
Bence bu marş motorunu bir nebze zorlar.
Ben kontağı açıyorum frene basıp boşa alıyorum ve marşa basıyorum.
Gayet rahat çalışıyor araç.
Sonra ısıtıp vitese takıp ilerliyorum.
Şimdiye kadar hiç viteste çalıştırmadım.

erdem1904

Doğru marşı manueldeki gibi hemen almıyor...  :yukari-ok: Senin yöntemi deneyeyim bakalım.. SS in uzmanı sensin :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

kemalkml

dün akü kutup başını söktüm 5-6 saat kadar böyle bekledim. taktım dün akşam ve bugün akşama kadar vites geçişlerim güzeldi . tabi eve dönüşe kadar . saat 15:00 civarı yola çıktım herşey güzel ama çok yağmur var . iki defa aşırı su birikintisinden geçtim . ama abartı derecede neredeyse gölet gibiydi. arabayı park ettim . biraz önce eve dönmek için bindim . şanzuman kendini korumaya almış . 2. vitesten sonra boşa atıyor. geri var 1 var 2 var diğer vitesler yok. 3 e takmak isteyince boşa çıkıyo . sudan mı etkilendi diye düşünüyorum ? suya karşı hassa biyerleri var mı bu robotun?

Alper

dün akü kutup başını söktüm 5-6 saat kadar böyle bekledim. taktım dün akşam ve bugün akşama kadar vites geçişlerim güzeldi . tabi eve dönüşe kadar . saat 15:00 civarı yola çıktım herşey güzel ama çok yağmur var . iki defa aşırı su birikintisinden geçtim . ama abartı derecede neredeyse gölet gibiydi. arabayı park ettim . biraz önce eve dönmek için bindim . şanzuman kendini korumaya almış . 2. vitesten sonra boşa atıyor. geri var 1 var 2 var diğer vitesler yok. 3 e takmak isteyince boşa çıkıyo . sudan mı etkilendi diye düşünüyorum ? suya karşı hassa biyerleri var mı bu robotun?
Dostum değil su birikintisinden geçmeyi ben moturu yıkatmıyorum bile :)
O su birikintisinden geçmektense aracı bıraksaydın yada yolunu değiştirseydin keşke.
Şimdi aslında yapacağın şey şu ;
- Röleleri söküp kurutmak yada değiştirmek
- 20 Pin soketini çıkarıp kurutmak ve temizlemek
- Robot üzerine kadar su geldiyse ki inşallah gelmemiştir o zaman robotu söktürüp oksitlenmeyi önlemek için güzelce temizlenmesi gerek.
Bu sadece SS için değil tüm araçlar için geçerlidir aslında.
Su birikintilerinden geçmek çok tehlikelidir.
Sonuçta çok fazla elektronik var araçlarımızda ve hemen etkilenebiliyor.

kemalkml

motor yıkatma işine bende karşıyım ama  .trafikteki durumları bazen engelliyemiyoruz . yine başımıza iş aldık :( ya böyle bi yol mu olur . inanın gölet . yarın bi bakıyım sabah yapabildiğim kadar temizlik yapayım . akünün önündeki kapagın altındaki rölelerden mi bahsediyorsunuz ?

kemalkml

erdem1904

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Alper

bugün sabah düzeldi vites geçişlerim :)
Yalnız yakın zamanda oksitlenmeden kaynaklı sorun yaşayabilirsin ama dikkatli ol.

kemalkml

ya akşam yine bozuldu  :'( sabah dükkana gittim giderken iyiydi. dükkanın önüne park ettim gün içinde arabayı hiç kullanmadım. roleleri söktüm temizledim. 20 pin ve yanındaki soketi temizledim . 20 pini özellikle biraz beklettim kontak temizleyici buharlaşsın gitsin diye. bunları yapmadan önce akü kutup başını sökmüştüm . hepsini yerine taktım . yarım saat sonra yürüttüm arabayı . 2. vitesten sonra boşa atıyor yine . tahminim sabah hiç bişey olmamış gibi çalışacak şanzuman . antalya da yaşamak varmış alfa'yla beraber :)

Alper

Bence rolelerin degistirmen gerek.
Sonrasinda da 20 pinin tam oturamamista olabilir onun icinde kelepce ile sikistir derim.

kemalkml

arabayı dün servise bıraktım .bazı yerlerine su girmiş (soket vb) . o yüzden miş vitesin boşa geçmesi şuan iyi . ama ısınınca gaz yememe sorunu devam ediyor . cihazda arıza çıkmıyor . :(

kemalkml

redromeo156

bnce bu aracın pompası bozuk abıcım aynı problem bnmde basıma geldı degıstırdım duzeldı
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

madmax

Hepimiz birşeyler diyoruz ama Yurtdışındaki forumlardan okuduğum kadarıyla bana da sanki basınç tüpü gibi geldi. Birde  kitapçığında 40km/sa altında ve max. 3'üncü vitesteyken vites boşa atılabilir yazıyor ama şöyle birşey duymuştum bu durumu sık yaparsanız yani vitesi boşa atma olayını bu da bizim romantik(alıngan da olabilir :) ) sistemlerimizde alışkanlık yaratabiliyor. Sizin durumunuzla bir bağlantı kurulabilir mi?
Cansın TURGUNER
34 VE 8902 156 Selespeed
10 ACT 66 156 Selespeed
Diğer araçlarım çok da önemli değil;)

kemalkml

bnce bu aracın pompası bozuk abıcım aynı problem bnmde basıma geldı degıstırdım duzeldı
en güzeli ben bi antalya yapayım çare kalmadı :)

kemalkml

Hepimiz birşeyler diyoruz ama Yurtdışındaki forumlardan okuduğum kadarıyla bana da sanki basınç tüpü gibi geldi. Birde  kitapçığında 40km/sa altında ve max. 3'üncü vitesteyken vites boşa atılabilir yazıyor ama şöyle birşey duymuştum bu durumu sık yaparsanız yani vitesi boşa atma olayını bu da bizim romantik(alıngan da olabilir :) ) sistemlerimizde alışkanlık yaratabiliyor. Sizin durumunuzla bir bağlantı kurulabilir mi?
evet sizin dediğinizde olabilir . basınç tüpü hiç değişmemiş araç 125000 km de. pompa da olabilir . artık sıkıldım ben. dediğim gi en güzeli antalya ya gidip turgay ustaya göstermek

kemalkml

arabada elektrik kaçağı ölçtürdüm kaçak yok. dün fotografta görünen röleleri değiştirmek için yeni role aldım bunları elektrik malzemesi satan vatandaşa göstererek . aklı evvel arkadaş yanlış vermiş röleleri
>:(  . orjinal olanı üstünden söktüm bizim caddedeki elektronikçi içine baktı . büyükler sağlıklı . küçük kırmızı olan ( fotografta üstünde selespeed yazan ) nın çok sağlıklı görünmediğini söyledi. ama şu sıra vites geçişlerim iyi . ama bilinçli bi satıcıdan alıp hepsini değiştirmek istiyorum .

dnr1

Debimetre,lambda sensorunden 2 si veya biri arizali veya yakit pompasi,veya manifoltta kacak..ama senin arabada fakir karisim var..sogukken sikinti yok,isininca cekis dusuyor diyorsun..buda pompanin saglam oldugunu gosterir..fakir karisima dusmesi 1 lambda,2 debimetre saglar..ben sunu soylerim,gitmis oldugun fiat servisinde mutlaka marea f,doblo vardir..debileri ayni,bir dene degisme olmazsa,lambdani degistir derim..veya debi yi degistir duzeldi gibi olur ama hala degismezse,lambdayida degistirirsin..bu ikisi direk motora guc veren sensordur..arizayi baska yerde aramaya gerek yok derim
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

kemalkml

evet bende bunlardan şüpheleniyorum başta yazdığım gibi ama bunları değiştireli 1 sene ancak oldu.manifolt kaçagını sesten anlayabiliriz büyük ihtimalle böyle bi ses yok.  birde şu var soğukken çekiş aşırı düşük hararet 70 leri bulunca düzeliyor. araçta açık hava filtresi var . normalde soğuk bile olsa alt devirlerde gaza biraz fazla dokununca hırıltı başlardı filtreden . şimdi buda yok. sanki araç hava emmek istemiyo gibi .  son 15-20 gündür bariz bi şekilde . . bunu lambda mı yapar  debimetre mi ? yoksa ikisi birden mi?

Ferhat_27

evet bende bunlardan şüpheleniyorum başta yazdığım gibi ama bunları değiştireli 1 sene ancak oldu.manifolt kaçagını sesten anlayabiliriz büyük ihtimalle böyle bi ses yok.  birde şu var soğukken çekiş aşırı düşük hararet 70 leri bulunca düzeliyor. araçta açık hava filtresi var . normalde soğuk bile olsa alt devirlerde gaza biraz fazla dokununca hırıltı başlardı filtreden . şimdi buda yok. sanki araç hava emmek istemiyo gibi .  son 15-20 gündür bariz bi şekilde . . bunu lambda mı yapar  debimetre mi ? yoksa ikisi birden mi?
Debimetre yapar  :) adı üstünde havanın debisini ayarlar,lambda yanma odasından çıkan dumanı ölçer  :) ama birbiriyle dirsek teması içindemi yoksa bağımsız mı çalışırlar bilemiyorum,ustaya sormak lazım  :) filtre sistemini normal hale getirip bir dene istersen  :)