Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

19 Mayıs Mini Buluşma - F1 Pisti İstanbul Park Pist Günleri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

carmaniac

Herkese merhabalar;

Siyah 156 benim aracımdı(Sinan KOÇ). Aslında uzun zamanıdır üyeyim eskilerden tanıyanlar vardır ama forumlarda polemik meraklısı arkadaşlar yüzünden pek girmez oldum forumlara sadece ilgi çekici şeyleri okuyorum. Pist aktivitesi konusuna bakayım dedimde beynimden vuruldum.. Bir tanışıklığımız olmamasına rağman apaçi falan talihsiz olmuş nese çokta muhim değil pistteki geçişten dolayı heralde öyle düşünüldü. Önümde Beyaz leon aşırı kötü kullanıyordu ve sürekli oraya buraya kafadan kayıyordu,içten giriyordu kaya kaya çıkıyordu vs açıkcası hem korktum hemde hemen geçip gitmek istedim, çokta yaklaştığımı düşünmüyorum ama dışarıdan öyle gözükmüş olabilir. Düzlükte geçmek zor olduğu için mecbur bir şekilde geçmem gerekiyordu.Şimdi tekrar videolarımı izlicem ama 3 senedir trş'de yarışan biri olarak gerçekten tehlike yaratacak bir hareket yaptığımı düşünmüyorum özellikle çoğu yerde geçecekken geçmedim araçları. Bu arada evet araç maalesef subap eğdi yarın teslim alacağım .Nese uzatmanın gereği yok tanıştığıma memnun oldum...

blackgear

Kural basittir Fatih. X=Vxt

Eğer bir araba, düzlükte arayı açıyorsa, ardından viraja geldiğinde arkasındaki araçları arkasına diziyorsa, kimse bana o aracın viraj kabiliyetinden bahsedemez. Denklem yukarıda, kural gayet basit ;)

Bunda, araçla birlikte pilotaj, lastik durumu, pist sıcaklığı ve psikoloji de etkilidir tabiki. Yarışların uzun olmasının sebebi sence ne olabilir Fatih?

Kendin söylüyorsun, arkadan bir araç geldiğinde psikolojim bozulur, sinirlerim hoplar diye. Bir de bu durumun 20 tur boyunca yaşandığını düşünürsek, muhtemelen yarıştan sinir hastası olarak çıkarsın :)

Ayrıca yarış kuralları gereği, okuyup kabul ettiğiniz şartlar varsa, ona kesinlikle bir şey diyemem. Ama ben, kendi aracımla piste yarışa girecek olsam, o briften sonra yarışmayı kendi adıma ipltal ederdim. Zaten altı üstü 6 tur atacağım, o turların da içinde önümde aman arkası kaymasın, aman havuza düşmeyeyim, aman badala çıkmayayım diye tın tın giden bir polosundan BMW sine birşeyler çıkacak, ben imzaladığım kural gereği düzlüğü bekleyeceğim, 160 hp gücündeki araç uzayıp gidecek, ben arkasından bakacağım, sonra ilk virajda aynı hadise tekrarlanacak. Yok abi, olmaz öyle şey der çıkardım herhalde :)

wolkanku

abi halen uyanamadığınız bir mevzu var.
bu olay bir YARIŞ günü değildi.
caddede turlar gibi dolaşan STI da vardı, it gibi yardıran CLS 'de vardı.
yarış olsa herkes birbirini kanırtırdı.
zamanlamaya kasanlar kendine rakip olup kendi en iyi derecesini yapmak istedi. bu kadar basit.

fatih,sinanın yerine koy kendini. yarışcısın, güzelce gazlıyorsun..önüne bir tane araba geliyor, belli kötü kullanıyor,önünden çekilmeyip  geçilmeyi namus meselesi haline getiriyor.
e bu noktada önceki yazdıklarında "Açık açık söylüyorum ben olsam hayatta alttan almazdım gidicek en fazla arabam olur derdim hiç acımadan girerdim virajlara." diyen fatih, aynen sinanın yaptığını gibi virajlarda kanırtırdı o halde yandan yandan değil mi?

yani demek istediğim şudur ki, sinanla aynı mantalite ve bana göre aynı agresifliğe sahip birisi olarak, sinana bilenmiş gibi gereksiz yere uzatıyorsun konuyu. aynı durumda sen olsan, aynı hareketleri yapacağını zaten 2-3 satır önce istemeden de olsa belirttin. (bu arada sinan arkadaşım diye bunları yazmıyorum, kendinle çeliştiğin için belirtmek istedim.)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

tugrul

2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

Alper

Arkadaşlar bu bir yarış günü değildi açık ve net.
Zaten bende dahil çoğu kişi bunun bilincindeydik.
Sinan da önünü boşaltıp daha rahat gitmek için zaten girişmiş geçmek istemesi de gayet normal.
Bende arada önümde birileri yavaş gittiğinde geçtim veya az bir süre kastım arkasında sonra en ufak boşlukta geçtim.
Sonuçta zevk almaya çıkıyoruz.
Tamam boğazda gezer gibi gitmek de olmaz ayrı mesele ama kimsenin kimseyi tehlikeye atmaması gerek.
Bizim grupta çocuklarla konuşuyorum.
Mesela ben kendimden çok onları kolladım viraj içinde vs.
Mesafeli kaldım ki normalde basar geçerim onlarda sağolsunlar beni kollamışlar.
Böyle gittik ama şimdi özel mesajlardan konuşuyoruz arkadaşlarla.

carmaniac

You are not allowed to view links. Register or Login
Sinan geçmiş olsun  :nazar:

Tesekkur ederim, kotu oldu:/ nese daha buyuk zarar olmadan sadece subapla yirttik, hayatimda ilk defa vites kacirdim oda piste denk geldi:/  olucagi varmis..

Fatihob

Ben arkadan Leon'un sol kapısında döndüğünüzü gördüm. Yaptıgınız tehlikeli ve yasaktı. Yarışta değil pist günlerindeydik. Start-Fnish düzlüğünden önceki ve sonraki virajlardada bu böyle devam etti. Trşde virajda içe kapanan bir araba olmuyor önünüzde ama pist günleri aktivitesinde üstünüze biri kapanabilir dikkat etmek gerekiyor.

Alper senin bizde fotoların var unutmuştum bak. Bu akşam arkadaştan alayımda atayım buraya.
..

Alper

Ben arkadan Leon'un sol kapısında döndüğünüzü gördüm. Yaptıgınız tehlikeli ve yasaktı. Yarışta değil pist günlerindeydik. Start-Fnish düzlüğünden önceki ve sonraki virajlardada bu böyle devam etti. Trşde virajda içe kapanan bir araba olmuyor önünüzde ama pist günleri aktivitesinde üstünüze biri kapanabilir dikkat etmek gerekiyor.

Alper senin bizde fotoların var unutmuştum bak. Bu akşam arkadaştan alayımda atayım buraya.
Valla çok iyi olur Fatih :)

Alper

Alpercim seni tekrardan tebrik etmek istedim..kendinden modelli ve. Turbolu araclarin cogunu gectin ve sunuda belirteyim 2-3 tur daha olsaydi birincilige gececektin..o potansiyeli gordum sende..her turda bir arabayi geciyordun..valla helal olsun...
Teşekkür ederim Mesut yaa geldim o kadar yoldan izlemeye valla ne diyeyim :) çok mutlu ettin beni.
Valla güzel gittim çok üst düzey bir tempo da gitmedim zaten öyle.
Sonuçta Ecem yanımda ve zevkine çıkmışım.
Hem de insan kıyamıyor be gözü gibi bakınca :)

egeozal1

Abi aracının maşallahı var. Pistte de ne gitmiştir.  :yukari-ok: :alfisti: :nazar: :clover:

Alper

Bu arada Alper'im senin 156 piste çok yakışmış, çok beğendim görüntüleri ;)  :nazar:
Eyvallah Volkan teşekkür ederim.
Biraz daha güçlü olsa idi neler olurdu ama 155 hp ile 200 üzeri güçleri kovalamak geçmek de zevkli :)

Fatihob

Trasnponder kiralayanların dereceleri açıklanmış.

..

sariertan

Elimdeki resimleri paylaşıyorum.

Sadece Alfalar

Diğerleri

Bir kaç kısa video

Bu arada opel astra yı kullanan kişi süperdi. Her önümüzden geçerken, önündeki araçların gerisindeyken bir sonraki turda 50mt fark açıyordu. Gerçekten harikaydı eleman.

Sercan Keklik

Sinancım geçmiş olsun takılmamak lazım böyle şeylere.. Ben senin başarının canı gönülden arkasındayım kardeşim
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Alper

Sinan süre olarak da oldukça iyiydin , işte bu etkinliklerde herkes birbirine biraz daha saygılı olsa arkadan gelene öncelik verse yolunu açsa kendisi de rahat rahat devam etse , ama olmaz illa son ana kadar kasacak.
Bu tarz mekanik sporlarda olur böyle şeylere pek takılmamak gerek.

naxos

dua edin ben gelemedim
Gelseydim hem geri geri gider hemde pasta cıla yaparken gecerdim sizleri..

8)
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

Alper

dua edin ben gelemedim
Gelseydim hem geri geri gider hemde pasta cıla yaparken gecerdim sizleri..

8)

:) ben önde eskortluk ederdim abi sana :)

egeozal1

sariertan

Bir daha ki sefere alfalar olarak hep beraber çıkarız böyle sıkıntılarda yaşamayız diye düşünüyorum. yol verdi vermedi kavgası olmaz yani. Bir de tam video çekeriz, zamanımızıda öğrenmiş oluruz. Belli bir noktaya videoyu sabitleriz geniş açılı olacak şekilde görüntülerden üç aşağı beş yukarı zamanlar çıkar. Yada direksiyonun uygun yerine telefonumuzu yerleştirir her turda dokunarak zamanımızı kayıt altına alırız. Tabi hiç biri bir transponder gibi olmaz ama buda birşey =)

Alper

Ben şimdi bir videomu izledim.
Çok fazla yavaşım ama.
Tam hızımı alıyorum virajda kesiyorlar önümü zaten videoyu koyunca görürsünüz.
Çok yavaş giriyorlardı virajlara :(
Onlar yüzünden sürem çok düştü zaten gidemedim adam gibi.
Sürem 2:54 bu arada.

egeozal1

Bir daha ki sefere alfalar olarak hep beraber çıkarız böyle sıkıntılarda yaşamayız diye düşünüyorum. yol verdi vermedi kavgası olmaz yani. Bir de tam video çekeriz, zamanımızıda öğrenmiş oluruz. Belli bir noktaya videoyu sabitleriz geniş açılı olacak şekilde görüntülerden üç aşağı beş yukarı zamanlar çıkar. Yada direksiyonun uygun yerine telefonumuzu yerleştirir her turda dokunarak zamanımızı kayıt altına alırız. Tabi hiç biri bir transponder gibi olmaz ama buda birşey =)
Abi katılıyorum bir daha ki buluşmaya bütün Alfalar toplanıp gidelim. :alfisti:

carmaniac

Sinancım geçmiş olsun takılmamak lazım böyle şeylere.. Ben senin başarının canı gönülden arkasındayım kardeşim

Saol Sercan'cim senide beklioruz ama ;)

tugrul

Benimde kafamda tilkiler dolaşıyordu ama Rpm sensörü son dakikada arıza yapınca değil katılmak gidemedim bile piste.
İnşallah bir dahakine gelmek isterim bende.
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

carmaniac

Sinan süre olarak da oldukça iyiydin , işte bu etkinliklerde herkes birbirine biraz daha saygılı olsa arkadan gelene öncelik verse yolunu açsa kendisi de rahat rahat devam etse , ama olmaz illa son ana kadar kasacak.
Bu tarz mekanik sporlarda olur böyle şeylere pek takılmamak gerek.

2.58 dondum vites kacirdigim turdu bu subabin yamuldugu, aksam vaktim olursa video eklicem. Gopro olunca hatalari gormek cok rahat oluyor bidahaki sefere 2.54 lerde donerim bende.