Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Tanıdık bildik turbocu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

celalAR

abi arac cok tatlı yaa :D kazasız belasız inşallah..

erdem1904

Yapılanları bilmesem önden gördüğüm anda bu araç aşırı yüklü derim...  :) o tamponun içindeki herçeyi belli ediyor  :) angry bird çok doğru bir benzetme olmuş ;) Maşallah
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

emin

yüklü yüklü :) asflatın gözleri dolmuş ağlamasına ramak kaldı. :rock:
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Fatihob

O kadar yüklüki kaput kapanmıyor :D
..

Kibitzer

You are not allowed to view links. Register or Login
O kadar yüklüki kaput kapanmıyor :D

Ben de onu diyecektim :)) Kaputu kapatmayı unutmuşsunuz diye :P
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

egeozal1

Fatihob

Hava filtresinin hava lacağı yer kalmadıgı için sağ sisi iptal edip arkasına boru çektik, hava filtresinin orjinal kutusunun girişine birleştirdik :)

Şuanki haliyle 4bin devirde 0.2 bar basıyor, 5bin devir yaptım 1. kez ondada motor arza ışığı yandı 0.8 bar gördüm ama :) Uyarı ekranında yazan uyarı güldürdü. Motorunuzu kontrol ediniz :D Bende durdugumda ettim hala yerindeydı sıkıntı yok o zaman :)
..

ku2

WRX standart olarak 0.8 barda gidiyordu. 225 bg
Yazılım ve egzozdan sonra 1.1 de yürüyordu.. 265-270 bg :))

0.2 ne oğlum...??
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Fatihob

Yazılım yok bişi yok ondan öyle :) Maxi Hakan abiyle konusuyordum sizde turbonun dolması bile Ecudan ayarlanıyor bi yazılıma girsinde toparlar dedi. Benim şuan denediğim yazılımsız hali. İlk defa sanayi dısında çıktı 3 haftadan beri. Bakayım dedim ne olmuş, bakmaz olaydım yaktık arza ışıgını. Yılmaz abiyle konuştum lambdadan olabilir diyor. Neyse çok sorun değil zaten ayar yapılsın hallolur büyük ihtimalle.
..

erol1903

Hayırlı olsun Allah kaza vermesin. Farın çerçeveleri gri de güzel ama piano black de hoş durur :)
2012 Giulietta TCT Rosso Competizione

Fatihob

Hayırlı olsun Allah kaza vermesin. Farın çerçeveleri gri de güzel ama piano black de hoş durur :)

Teşekkür ederim. Yok yok siyah pek güzel olmuo yada ben sevmiyorum bide böyle QV esintisi oluyor en çakmasından :)
..

ihsany

Fatih sol sis lambası yetim kalmış orda, oraya bir planın var mı  :alfisti:
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

emin

adamın cold air intake'i orası sis farını rahat bırakın artık =) :rock:
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

tunerviper

Fatih bence diğer siside sök daha güzel olacaktır.
Turbo Twin Spark

Anıl

Fatih, beni düşündüren intercooler büyüyünce radyatörün önü iyice kapanmış,sadece üçgen tarafından hava girişi olacak gibi duruyor,motorun son durumu ile soğutmada sıkıntı çıkmaz mı?
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Fatihob

Üşeniyorum görsel olarak bişi yapmaya. Tampon sökülmüşken elimde malzeme olsaydı iptal ederdim ama onun için tekrar sökmem heralde. Artık görsel bişiyle uğraşcağımı sanmıyorum :) Maşpiyeller kırık, boyasız ve açılmış durumda araba 3 hafta sanayide kaldı yinede yaptırmadım.
..

Fatihob

Fatih, beni düşündüren intercooler büyüyünce radyatörün önü iyice kapanmış,sadece üçgen tarafından hava girişi olacak gibi duruyor,motorun son durumu ile soğutmada sıkıntı çıkmaz mı?

Radyatörün peteğinin önünde klima peteği var zaten. En altta ufak bir yerdede ic. şidi biz öne aldık ve kenarla uzattık. Eskisinden farlı bir kapama olmadı radyayörün önünde. Sadece fark 6cm yukarı doğru uzadı ic yani klima fanının önünü 6cm kapadık dolayısıylanda radyatörün önünüde. 20 km geldi ama sıkıştırmadım bişi görmedim tabi sıkıştırınca bişi olurmu bilmiyorum ama sanmıyorum. Klima radyatörü ve ic geçirgen bir yapıda oldukları için sorun olmuyor heralde.

ic: intercooler
..

Fatihob

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Bugun elm ile baglandim android tork ile hataya baktim MAP hatasi veriyor. Bu hatayi neden verir? Gerci hala kafam rahat bi yazilima girince duzelecegi kanisindayim.
..

Alfadanadam

Bence sebebi basit. Mevcut yazılımının sınırlarına çıkmışsın muhtemelen. Daha büyük turbonun doğal sonucu diyorum ben. Gerekli yazılım değişikliği olmadan yapılan modifikasyonun bir işe yaramayacağının bir nev'i kanıtı :)

Fatihob

Büyük ihtimalle dediğin gibi Bülent abi. 312cc lin enjektör ve ufak bi turboya göre yazılım yapılmıştı şimdi 370cc enjektör ve eskisinin 2 katına yakın turbo var ufleme debileri falan hep farklı. Giden yakıt vs herşey karıştı eskisine göre ben biraz zorlayınca. Neyse Çarşambayı bekliyorum. İşallah debriyajım kaçırmazda erkenden yola çıkartırım. Bide 3500de full boost gelse çok mutlu olucam :)
..

Fatihob

Şu konuyu bi güncelleyeyim. 1 aydan fazla oldu MiTo sanayiden çıkalı. Sonra bir süre yazılımsız şekilde yattı otoparkta hatta gaza basınca 2-3 mesaj yukarıdaki hatayı veriyordu. Sonra biara yazılımcı Özgün(DR.Ecufast) bizi araya sıkıştırdı. Yaklaşık 4 saat falan dynoda kaldı MiTo. 205 ile 211 hp arasında çeşitlü gücler geliyordu ama grafik berbattı. Araba 5k devire kadar yükseliyordu boost 1 bar oluyordu 5kdan sonra hoop bi anda aşşağı düşüyordu 0.5 bara sonra tekrar yükselmeye çalışıyordu. Sorunun benzin pompası oldugunu söyledi Özgün abi bize ve benzin pompası alıp sanayiden eve doğru yola çıktım.

Yolda biraz bastım denedim falan iyi gidiyordu taki evin yan sokağında hadi bide 1. ve 2. viteste ne kadar patinaj çekicek onu deneyeyim diye düşünene kadar. Tam 2. vites biterken tak tuuk sesler geldi ilk piston aşşağı indi sandım :D Baktım kaputtan yağ falan akmamış, bir sorun yok sonra öncedende başıma geldiği için aks kestim sandım heman arabaya geri bindim kontağa bastım ve debriyaja basmadan 1. vitese attım cuk diye girdi sonra 2. 3. vitesleri denedim giriyorlar debriyajssız. Hee dedim tamam yine aks kestik. Neyse annem direksiyona geçti babamla ben evin önene kadar ittik arabayı. Sabah ordan çekiciye yükledim tekrar sanayiye gitti, aks değişti, klima borumu parçalamış o değişti ve benzin pompam takıldı. Cuma teslim aldım Yılmaz abiden. Akşam trafiğinden dolayı pek basamadım o yüzden basınç ne alemdeydi yine 5k rpmden sonra düşüyormuydu bakamadım.

Pazar günü bir kaç alfacı bey arkadaşla Polenezköy'e pikniğe giderken deneme fırsatım oldu otobanda. Sonuç sevindirdi sorun benzin pompasındaymış, yeni pompayla artık basınç 5bin devirden sonra düşmüyor. Basınç 6500 devire kadar sabit.

Turbo takılırken hep tereddüte kaldıgım bir şey vardı acaba turbo ne zaman dolucak. Netteki yazılanlar araca yapılanlara bağlı olarak 3200-3700 devir arasında dolacağı yönündeydi. Tabi ben hiç TD04lu tjet kadranı youtubeden bulamadım o yüzden bu bilgiden hiç tam emin olamadım. Neyseki doğru çıktı şuan 3200 gibi turbo dönmeye başlıyor(spool) 3800-3900 gibi full boost geliyor :p Egsozun 70lik ve hiç susturucu yok ondan dolayı bu turbomun dolmasını zorlaştırıyor 63mm lik egsoza geçince 100-200 devir kazanacağım düşüncesindeyim.

En yakın zamanda tekrar yazılıma gidicem, o zaman tekrar güncellerim bu konuyu :)

Ayrıca 3. viteste dip gazda turbo doldugunda hızım yüksek oldugundan sanırım hiç patinaj çekmiyorum, zaman kaybı olmadan hızlanmaya başlıyor MiTo.
..

Gouki

Son durumlar nasıl tanıdık bildik futbolcu :kahve:

Fatihob

Sorma yaa manifolt kaçıyor, 6k devirde 0.1 bar basınç geliyor anca :D Çektim otoparka hiç yaptırasım yok bahara kadar yatırabilirm MiTocanı :clover:
..

Gouki

Hadi ya bakır conta + saplamaya geçsen kurtarır mı acaba ? Manifoltu mu eğdin yoksa :D

Fatihob

Manifoldun sökülüp ağzının taşlanması lazım, tekrar conta yaptırmam ve kısa bir saplama bulmam lazım ama yaptırasım yok. Kış geldi sezon kapandı, yaza artık :)
..