Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bugün Alfa Romeo'nuza Ne Yaptınız?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Inan

You are not allowed to view links. Register or Login
Sonucu ben de merakla bekliyorum. Belirli bir yağ tüketimi vardı zaten konuştuğumuz gibi. Ben şimdi acaba bendeyken de o çatlak var mıydı da boşuna ekliyorduk diye düşünüyorum. İnşallah ta öyledir.
Yorumlara teşekkürler. :-)

Bülent abi... bana kalırsa yağ eksiltme damlamadan dolayı çok fazla değildi.
Veya şöyle söyleyeyim, yağ damlatıyordu ama çok az damlatıyordu, farketmiyorduk. Cmt günü tıpayı sökünce orası iyice açıldı ve kendini belli edecek kadar sızdırmaya başladı.

Umarım daha önce konuştuğumuz gibi segman atmaya doğru giden bir ilerleme yoktur da dengelenir biraz. :-)
Ardanın dediği gibi benim 156 nın yağ kaybı yüksekti.Yağ yakmanın ötesinde bir durum vardı.Bir gün Bilecik -Bursa-Eskişehir-İzmir yolu yaptım  İznik civarında aracı kontrol ettiğimde Bir damla yağ kalmamıştı.Motor isal olmuş- kusmuş alttan üstten bütün yağ fışkırmış sağa sola-Trigerden tut Su kutusuna kadar heryer yağ içindeydi ...yahu yağ yakıyorsun madem neden saçıyorsun sağa sola zebil ediyorsun onca yağı..Burdurda bir usta ve Telefonda Antalyada ki Turgay usta nın teşhisinin dışında (keçeler ve contalar)  bir baktık ki Kartel tıpası çatlak ?  Tıpanın içinde ki bölümde yani içeriye dönük olan yerinde bildiğin bir sıyrık -çatlak yada tornavida çentiği gibi bişi yüzünden yağ sızdırmış.Sonunda 2004 araç yağ yakmada  fabrika değerlerine döndü.Kartel tıpası Reno lagunalarda 15000 km bir değişiyormuş bu arada.

awanger33

Jant temizligi ve arac ici ince temizlikte kullanacagim yeni oyuncaklarim :)

nerden alabiliriz bizde ?

Sent from my Calculator using Tepetaklak

Ferhat_27

La havle vela ,yine iş başındasın Semih,bir ora bir bura başım döndü seni takip etmekten  :rock: :arkadasim:

antihero

Alfa için değilde, memleket için birşeyler yapmaya gidiyorum bugün
145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

teflontawa

Daha once de konusuldu yazildi.Ben buraya kim alfa si icin ne yapmis. Ona bakmak icin burdayim.Siyasetinizi baska mecralarda yapi.
SENZA CUORE SAREMMO SOLO MACCHINE

eminpar

Daha once de konusuldu yazildi.Ben buraya kim alfa si icin ne yapmis. Ona bakmak icin burdayim.Siyasetinizi baska mecralarda yapi.

Arkadaş ne yapmaya gideceğini yazmamış , nereye gideceğini de. Kaldı ki nerede  ne yapacağını size soracak da değil. Sorun görüyorsanız admine iletirsiniz. İlgilenmiyorsanız yorum yazmazsınız. Boşuna forumda gerginlik yaratmayın .

tfnsmsk

lüzumsuz sert.

Siyaset: 1.Politika 2. Devlet işlerini düzenleme ve yürütme sanatıyla ilgili özel görüş veya anlayış.
(Kaynak: TDK Genel Türkçe Sözlüğü)

Yeşili korumanın bu kapsamda algılanması gerektiğini düşünmüyorum, ki bu bile dile getirilmemiş.
Ayrıca, sorun varsa hakim admindir.
sportif ruh.

tugrul

Adamım, dikkat et kendine...  :yukari-ok:
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

yigitby

Bugün 159'umun sağ dikiz aynasının camını kırdım tamamen istemeden ve şansız bir şekilde oldu istanbul'da uygun fiyata nerede bulabilirim çıkmada olur hiç fark etmez. Yardım ederseniz çok sevinirim. İyi akşamlar.

teflontawa

Arkadaş ne yapmaya gideceğini yazmamış , nereye gideceğini de. Kaldı ki nerede  ne yapacağını size soracak da değil. Sorun görüyorsanız admine iletirsiniz. İlgilenmiyorsanız yorum yazmazsınız. Boşuna forumda gerginlik yaratmayın .

tabii ki bana soracak değil. Nerde ne yapacağını size soracak da değil demek de ayrıca gereksiz.Ama konunun uzayacağını az çok kestirebiliyorsunuzdur.
Reyhanlı saldırısında olduğu gibi açılır bir başlık güzel güzel fikirlerimizi beyan ederiz.

Gouki

Serdar bey zaten gergin günler yaşıyoruz lütfen siz de biraz ılımlı olun.

teflontawa

TRSemih

awanger33: İngiltere'den getirttim (www.i4detailing.com) Arkadaşlarım için uber havlu ve bir kaç parça temizlik ürünü siparişi verirken bunları da siparişe ekledim. sadece bu iki ürünü almak isterseniz shipping dahil 16 sterline alabilirsiniz.

alfalego: :serefe:
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Sercan Keklik

Serdar bey zaten gergin günler yaşıyoruz lütfen siz de biraz ılımlı olun.

:arkadasim: :-*
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

antihero

Geçenlerde arkadan gelen sesler çoğaldı, özellikle de sol arka tekerin oradan. Gacır gucur diye beni ve arabada olanları çok rahatsız ediyordu. Meğer sorun torsiyon kolu bilyalarının bozulmuş olmasıymış. Beraberce uğraştık saatlerce. Zor oldu ama değdi.
145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

Hakanozkaya

Egsoz manifoltu bazı yerlerden çatlamış söküldü argon kaynak yapıldı yağ değiştirildi yıkandı cilalandı iç temizlik yapıldı yorucuydu ama değdi aracın sesi düzeldi castrol magnatec 10-40 ve birde katkı maddesi ekledim yağ satan arkadaş çok övdü sesi yerine geldi aracın katkının etkisi mi yoksa manifoltu kaynattığımızdan dolayı mı bilmiyorum:)

TRSemih

bugün 156 ince bir detailingten geçti. daha önce tavan hariç koltuk taban kapı içleri temizliği yapmıştım ama bugun tam teşekküllü olarak bagajdan girdim, tavan ve tekrar koltuklar derken motordan çıktım :)

tavan, koltuklar, arka pandizot, emniyet kemeleri, motor temizlendi. sonrasında (her zaman olduğu gibi) aracın çizilmemesi ve üzerindeki cilanın kalıcı olması için çift kova tekniğiyle dış yıkama yapıldı. jantlar jant temizleyici ile parlatıldı, ön arka davlumbazlar köpüklenerek süngerle yıkandı. mat kokpit temizleyici sütle tüm kokpit, kapı içleri ve diğer iç plastik aksamlar temizlendi. son olarak lastik yanaklarımız parlatıldı ve temizlik bitti :) 6 saatten fazla uğraştım ama kesinlikle değdi.

darısı niyetlenipte yapamayanlara olsun ;)

GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

mahoretti

Dün 10000 bakımını 2000km oncesinden yaptırdım. Salıncakları kontrol ettirmeye gittim, acil bir durum olmadığı için bende hazır lifte alınmışken bakım olsun dedim. 200TL takdim edildi.

Transformer TF101G cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

hi_cazz

Bugün 159'umun sağ dikiz aynasının camını kırdım tamamen istemeden ve şansız bir şekilde oldu istanbul'da uygun fiyata nerede bulabilirim çıkmada olur hiç fark etmez. Yardım ederseniz çok sevinirim. İyi akşamlar.

Yiğit bey buradan temin edebilirsiniz. Çok pahalı birşey değil.

yigitby

Yiğit bey buradan temin edebilirsiniz. Çok pahalı birşey değil.

Teşekkürler şu an hala gülüyorum camı kırmayı becerebildim diye :)

yigitby

Bide şu kapı gergilerinin çıkardığı gart gurt sese değişimden başka bir yol bulabilsem süper olucak. Aracı satıcağım için değiştirip para vermek pek istemiyorum wd-40 denedim ama ses arttı :)

sifyan

stickerlerim geldi yapıştırdım.
el yapımı sibop kapaklarım.
Memlekette daha iyisini yapacağıma inanıyorum. Birde jant göbeklerini Bu şekilde yenilemek var aklımda.

Bir de şoför tarafındaki sisin camı kırılmış; şimdi orası sağ mı? sol mu? oluyor. bide camını bulmak mümkün mü yoksa komple mi değişmesi gerekiyor.

ArinFırat

anahtarlığımdaki logoyu değiştirmek istiyorum ama bulamıyorum...yardım

egeozal1

anahtarlığımdaki logoyu değiştirmek istiyorum ama bulamıyorum...yardım
Benimde temin etmem gerekiyor. Yedek parça olarak lazım.  :-[

sifyan

Çıktı alıp üstünü kaplamayı deneyin