Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Antep-Mersin-Antep Giulietta yolculuğum :)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozoozo

Herkese merhabalar,cuma günü giuliettam ile yaptığım ilk şehirler arası yolculuğumu gerçekleştirdim gaziantep-mersin sonra tekrar gaziantep yolculuğumu paylaşmak istedim sizlerle,yakıt konusunda bana göre gerçekten iyi yaktı giuliettam genel olarak 120-160 arası gidip geldim otobanda ve 6,0 değerle gaziantepe giriş yaptım toplamda 873 km yol yaptım ve bunda 150 km kadarda şehiriçi yaptım mersinde gezme(mersin trafiği gerçekten ve gerçekten korkunç,trafikte insanların birbirine saygısı 0  :asagi-ok: ) vs antepte trafik içinde kaldım sonuç olarak 6.0 değerine ulaştım,otobanda kendini bilmez a3 lü bir arkadaşın orta şeritte yoluma devam etmeme rağmen selektörüne mağruz kalınca dayanamayıp kaptırdım kendimi en son 220-230 arasında bir hızdaydım ve a3 lü arkadaş la yanyana bir 8-9 dakika gittik giuliettam 2 burun falan öndeydi diyebilirim :) (örnek bir davranış olmasada performans açısından uzun yolda merak edenler için yazıyorum yanlış anlaşılmasın:)) otobanda 120-160 hızlarında seyir halindeyken giulietta nın tek - si içeriye biraz ses geliyor gibi geldi ancak yapılan sürat az bir sürat olmadığı için 140-150 kmlerde normal dedim ve zaten müziğin sesini 7-8 e getirdiğimde hiç birşey duymuyordum,yol tutuş olarak gerçekten 10 numara,yolun pürüzlülüğünü,bozukluğunu içeriye yansıtma bana göre gayet iyiydi,konfor olarakta bence gerçekten güzeldi.Belki 120 ye falan sabitleseydim biraz daha düşecekti yakıt tüketimi ancak yolculuk sıkıcı olabilirdi :) henüz aracım daha yeni sayılır bu haftanın bitimiyle 3 hafta oluyor aracı alalım ileridede dahada düşeceğini umuyorum.Aşşağıda fotoğraflarıda paylaşıyorum  :) herkese iyi günler.

You are not allowed to view links. Register or Login

Tolga033

Mersinli biri olarak trafiğin gerçekten bende öyle olduğunu düşünüyorum özellikle o dolmuşçular yokmu. >:D Ama Türkiye'deki trafik genelde böyle değilmi demedende geçemiyor insan.  :)

ozoozo

Mersinli biri olarak trafiğin gerçekten bende öyle olduğunu düşünüyorum özellikle o dolmuşçular yokmu. >:D Ama Türkiye'deki trafik genelde böyle değilmi demedende geçemiyor insan.  :)

ben antepliyim şahsen evet dolmuşçular ve otobüs şoförleri birer trafik canavarı ancak mersinin ki bir başkaymış :) kırmızı ışıkta duruyorum silifke seyehat arkadan selektör yapıyor müşteri kaçırmamak için diğer taraftan makasa giren MES koop lar :) şaşırdım kaldım,dolmuşçulara laf yok gerçekten çok zor oldu araç kullanmak birde her 200 metrede bir ışık vardı o çok tuhaftı :) ama marinadaki big chefs ve 20. cadde  :yukari-ok: 8)

erdem1904

Aydın merkezde ki şoförler de çok saygısız...  :asagi-ok: Sürekli sidik yarıştırma, sıkıştırma ve yol vermeme durumundalar.. Her yazlığa gidişimde oradan geçerken ya sabır çekiyorum :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Tolga033

ben antepliyim şahsen evet dolmuşçular ve otobüs şoförleri birer trafik canavarı ancak mersinin ki bir başkaymış :) kırmızı ışıkta duruyorum silifke seyehat arkadan selektör yapıyor müşteri kaçırmamak için diğer taraftan makasa giren MES koop lar :) şaşırdım kaldım,dolmuşçulara laf yok gerçekten çok zor oldu araç kullanmak birde her 200 metrede bir ışık vardı o çok tuhaftı :) ama marinadaki big chefs ve 20. cadde  :yukari-ok: 8)

200 You are not allowed to view links. Register or Login bir ışık niye var bende halen anlam veremiyorum açıkçası özellikle 1.çevreyolunda ve sahil yolunda . :D Marina güzeldir . 8)

ozoozo

200 You are not allowed to view links. Register or Login bir ışık niye var bende halen anlam veremiyorum açıkçası özellikle 1.çevreyolunda ve sahil yolunda . :D Marina güzeldir . 8)

yalnız o güzel sahile yazık oluyor keşke değerlendirilse güzel mekanlar yapılsa falan çok harika olur,boş boş araziler yada moloz yığını var :)

Oğuz

220-230 arası hız yokuş aşağı olsa gerek, yoksa performans için boşuna mı 170lik aldık.  :D
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

ozoozo

220-230 arası hız yokuş aşağı olsa gerek, yoksa performans için boşuna mı 170lik aldık.  :D

Antep-Adana-Mersin diye gidiyor yol buralarda zaten doğru düzgün düz yol bulmak zor gibi diyebiliriz sürekli viyadükler,tüneller ve yokuş aşağı,yukarı yollar var :) açıkcası o hızı gördüğümde yola dikkat etmedim ama dediğim gibi yolun hali bu şekilde olduğu için yokuş aşağı desek doğru olur :)

Tolga033

yalnız o güzel sahile yazık oluyor keşke değerlendirilse güzel mekanlar yapılsa falan çok harika olur,boş boş araziler yada moloz yığını var :)

İnanki bu sahilin yinede güzel hali,ama yavaş yavaş dahada düzenlenecek .  :D

Oğuz

Ben de Mersin'li olarak bu yaz bir kerebiç yemeye gelmeyi düşünüyorum. Sonra da bir karsambaç.  :D

Tolga033

Ben de Mersin'li olarak bu yaz bir kerebiç yemeye gelmeyi düşünüyorum. Sonra da bir karsambaç.  :D

Cezerye ve tantuni de yersin gelmişken . :haydi:

Oğuz

Cezerye ve tantuni de yersin gelmişken . :haydi:

Canım çekti vallahi . :D

asklepios

1.6dizel ile 220-230 yokuş aşağı da zor sanki ama neyse :D

hayırlı uğurlu olsun,kazasız belasız inşallah :nazar:

emin

küçük hacim ve turbolu araçlarla yüksek hızda uzun süre gitmek motoru ve turboyu çok yormaktadır bilginize.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

ozoozo

Önceki aracımda dizel 1.6 focus idi 215 km yaptım ve 105 beygir bile değildi dilerseniz fotoğrafını paylaşabilirim,eğer 1.6 dizel ile 210-220 km hız zor diyorsanız :) son olarak aracı aldığım ilk hafta bir arkadaşımı havalimanına yetiştiriyordum 45 dakika falan vardı uçağın kalkmasına mecbur bastım çevreyolunda hiç bir şekilde zorlanmadan araç direk 200 e çıktı dümdüz yolda, yol ise gaziantep çevreyolu yeni yapılan kilis yolu üzerinde havalimanına giderken,ayrıntılı bilgi için internetten araştırabilirsiniz dümdüz bir yolda zorlanmadan 200 yapan bir aracın 200 küsür süratlere çıkması üstüne üstlük yokuş aşşağı hiç ama hiç zor değil,saygılar,teşekkür ederim dediğim gibi dilerseniz eski aracımın fotoğrafı mevcut hemen yükleyebilirim :)

Kubilay

Aydın merkezde ki şoförler de çok saygısız...  :asagi-ok: Sürekli sidik yarıştırma, sıkıştırma ve yol vermeme durumundalar.. Her yazlığa gidişimde oradan geçerken ya sabır çekiyorum :)

İki gün önce Didim Migros'un ordan Altınkum'a inişte ışıklarda siyah bir 156 gördüm siz miydiniz acaba?

ozoozo

malesef ben değildim :) 27 plaka beyaz giulietta sahibiyim

Oğuz

Önceki aracımda dizel 1.6 focus idi 215 km yaptım ve 105 beygir bile değildi dilerseniz fotoğrafını paylaşabilirim,eğer 1.6 dizel ile 210-220 km hız zor diyorsanız :) son olarak aracı aldığım ilk hafta bir arkadaşımı havalimanına yetiştiriyordum 45 dakika falan vardı uçağın kalkmasına mecbur bastım çevreyolunda hiç bir şekilde zorlanmadan araç direk 200 e çıktı dümdüz yolda, yol ise gaziantep çevreyolu yeni yapılan kilis yolu üzerinde havalimanına giderken,ayrıntılı bilgi için internetten araştırabilirsiniz dümdüz bir yolda zorlanmadan 200 yapan bir aracın 200 küsür süratlere çıkması üstüne üstlük yokuş aşşağı hiç ama hiç zor değil,saygılar,teşekkür ederim dediğim gibi dilerseniz eski aracımın fotoğrafı mevcut hemen yükleyebilirim :)

Yanlışım varsa düzeltin,bildiğim kadarıyla dizel focuslar 109 beygir.

erol1903

İlk 1000-1500 km de basma sonra yavas yavas ac der buyukler eski araclardan kalma rodaj aliskanligiyla. Ne kadar bu yeni motorlar rodajli dense de ben yine nolur nolmaz pek yuksek devir cevirmemistim ilk zamanlarda. Karar sizin tabi :) Bu arada yakit tuketiminiz daha da dusecektir, dizel giu uzun yolda 4.5 5 yakiyor diye biliyorum cok iyi degerler yakalayanlar var :)
2012 Giulietta TCT Rosso Competizione

Oğuz

170likle Ankara'dan Izmire'e 5.6 ortalamayla giden var.

erol1903

80-90 sabitle tutturulur da, benim o ortalamayi tutturmam icin bir 50-60 yasina gelmem lazim :)

Oğuz

100-120 arasiymis hep videosu var DH'de.Altina da biri 90 sabitle 4.8 tutturdugunu soylemis ne kadar dogrudur bilemeyecegim.

erol1903

Valla bilemiyorum ben dikkat etmeme ragmen baskalarina gore fazla yakiyor, yillik bakimda bir yazilima baksinlar belki duser 8-9 a. Son 800 km civari 10.6 uzun yol da var trafik de redline da

ozoozo

İlk 1000-1500 km de basma sonra yavas yavas ac der buyukler eski araclardan kalma rodaj aliskanligiyla. Ne kadar bu yeni motorlar rodajli dense de ben yine nolur nolmaz pek yuksek devir cevirmemistim ilk zamanlarda. Karar sizin tabi :) Bu arada yakit tuketiminiz daha da dusecektir, dizel giu uzun yolda 4.5 5 yakiyor diye biliyorum cok iyi degerler yakalayanlar var :)

inşallah dediğiniz gibi dahada düşük değerleri görürüm :)

Lbe

O hızlarda ve trafikle 6.0 normal bence.Ankara-Taşucu arası Mersine girmeme rağmen benim ortalamam 4.0 olmuştu.Ama genelde 90-100 civarı gitmiştim.

Bu arada 220 kısmına gelirsek, düz yolda 200ü rahat görüyor ve yokuş aşağı 220 gördüğümde olmuştu  :)