Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2013 Giulietta 1.4 MA - 34 EL 4088

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

agucba

Sakın silikonlamayın da. Siz plakaları alın ve kısa bir süre plakasız dolaşın.
En kötü ihtimalle çift taraflı bant kullanın derim. Ama tecrübeli arkadaşlar daha farklı bir yol önerecektir.

///////////////

Alfadanadam

Tek mantıklı çözüm çift taraflı sünger bant. Takması kolay ve güçlü. Sökmesi fazla eziyetli değil.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Oğuz

Tamamdir arayip soyledim yapistirmayin diye.Tesekkurler oneriler icin,diger oneri ve sorulara acigim.
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

agucba

Alfa Romeo'nuzun keyfini çıkartın. Uymayın kimselere, keyifli sürüşlere açık olun. Ufak tefek şeyler canınızı sıkmasın. Sıkıntınız olduğunda burada ister açılmış konu başlıklarına bakarak, konu yok ise ister yeni başlık açarak, isterseniz de özel ileti ile yardım alabilirsiniz.

"Eğer bizlerin çözemeyeceği bir sıkıntı varsa, bilin ki o sıkıntının henüz çaresi bulunamamıştır" diyerek iddialı bir lafı da etmiş olayım.

///////////////

egeozal1

You are not allowed to view links. Register or Login

"Eğer bizlerin çözemeyeceği bir sıkıntı varsa, bilin ki o sıkıntının henüz çaresi bulunamamıştır"

+100000

asklepios

Neden silikon kullanılmasın dediniz arkadaşlar,onu anlamadım?

Gouki

Ali abi sökerken problem olabilir diye söylüyor arkadaşlar muhtemelen. Kaliteli bir çift taraflı bant yetiyor zaten.

erol1903

Ben gecen gun sokmeye calisirken cok problem yasadim, en sonunda boyayi kaldirdik icine islemis cunku. Simdi ufak plaka takamiyorum lokal boya gerektigi icin. Cift tarafli bant yeterli yapiskanligi sagliyormus.
2012 Giulietta TCT Rosso Competizione

Oğuz

Alfa Romeo'nuzun keyfini çıkartın. Uymayın kimselere, keyifli sürüşlere açık olun. Ufak tefek şeyler canınızı sıkmasın. Sıkıntınız olduğunda burada ister açılmış konu başlıklarına bakarak, konu yok ise ister yeni başlık açarak, isterseniz de özel ileti ile yardım alabilirsiniz.

"Eğer bizlerin çözemeyeceği bir sıkıntı varsa, bilin ki o sıkıntının henüz çaresi bulunamamıştır" diyerek iddialı bir lafı da etmiş olayım.

Sagolun buraya guvenim sonsuz  :)

Alfadanadam

Dakika bir gol bir. Biraderin ön plakayı silikonlamışlar... kaç kere aradık söyledik ama nafile. Yazıklar olsun...

Tapatalk

erol1903

Boyasinlar tamponu, bu kadar laf dinlememezlik olmaz..
2012 Giulietta TCT Rosso Competizione

asklepios

Ali abi sökerken problem olabilir diye söylüyor arkadaşlar muhtemelen. Kaliteli bir çift taraflı bant yetiyor zaten.

Valla ben bütün arabalarımda silikon(terason) kullandım...sökmeye gelince de alan düşünsün, bana ne...

147'nin plakasını servet düşmanının biri sökmeye çalışıp,yamultmuştu...sökerken çok da zorlanmadık,yarım metre çelik tele bakar

Ormanci

sökerken çok da zorlanmadık,yarım metre çelik tele bakar

Tam da bunu söyleyecektim, biz bulamıyorsak çaresi bulunmamıştır yazılmış ama sanayide bilinen en basit çözüm söylenmemiş, üstelik çok önceden bulunmuş bir çare idi :D

Misina, tel vb. ile silikonlanan her şey araçtan hasarsız biçimde ayrılabilir.

Giu'dan 2 defa ön ve arka plakaları böyle çıkardık.
Üstelik hem çift taraflı bant, hem silikon, çok sağlam bir şekilde yapışıktı :)

Hatta ufak bi spatula ile kalan silikonları da boyayı kaldırmadan temizleyebildik.

Silikonlayın, iyidir :D

Çift taraflı bant ne yaparsa yapsın, güvenmem.
Özellikle de yağmur çamurda ıslanıp plakanın aralarına su giderse...

Yalnız tabi tercih meselesidir, isteyen istediği gibi yapar, silikondan rahatsız olunuyorsa bantı dayarsın mis gibi.
Servisin buna rağmen kafasına göre hareket edip inadına yapar gibi silikonlaması da ayrı bi terbiyesizlik olmuş.

Ama "tamponu baştan boyattırın!" çıkışı da espiri olarak hoşuma gitmedi değil...
Olmaz! Tamponu değiştirsinler!!
:D

Oğuz

Herkes farklı düşünceleri savunduğu için ne yapsam bilemedim. :D Önce çift taraflı bant,baktım tutmayacak gibi,sonra silikonu dayarız artık.

Bir sorum olacak bu arada : Yetkili serviste takılan egsoz uçları krom mu ? 500-600 TL gibi bir fiyatı vardı egsoz uçlarının, aşağıdaki resimdeki gibi kesik uç istediğim için egsoz uçlarını istemedim difüzör yanında. Bu şekilde kesik kaliteli egsoz uçları ortalama ne kadardır acaba ?

Ormanci

Herkes farklı düşünceleri savunduğu için ne yapsam bilemedim. :D Önce çift taraflı bant,baktım tutmayacak gibi,sonra silikonu dayarız artık.

Bir sorum olacak bu arada : Yetkili serviste takılan egsoz uçları krom mu ? 500-600 TL gibi bir fiyatı vardı egsoz uçlarının, aşağıdaki resimdeki gibi kesik uç istediğim için egsoz uçlarını istemedim difüzör yanında. Bu şekilde kesik kaliteli egsoz uçları ortalama ne kadardır acaba ?

Hocam silikonu zaten noktasal olarak 2 başa yakın sıksanız yeterli. Her tarafa bulaştırmaya gerek yok.

Krom olması lazım.
Ancak o fiyata son susturucu falan yaptırırsınız sanayide :)
Uçların tanesi 50-100TL arasında değişiyor.
Ben büyüklerinin tanesini 100TL'ye almıştım. Daha küçükleri 50-75 falan da olabiliyor.

O yüzden servisten bu tip konularda uzak durmanızı tavsiye ederim :)

Siz oradan alacağınızı alın, sonra direk sanayinin yolunu tutup, istediğiniz, beğendiğiniz, araştırdığınız birşeyi alın ;) :yukari-ok:

Oğuz

Dediğiniz gibi yaptım. :) Difüzör + uçlar + montaj için 1800 fiyat verdiler. Tanıdık falan diye maliyetine 1450 olur dediler. Uçları da istemiyorum deyince 900'e difüzörü aldım kaçtım. 750-800 civarı almayı planlamıştım difüzörü ama bu da fena değil. :) 

Ormanci

Güzel, hayırlı olsun o zaman :)

Oğuz

Alacaklara yardımcı olması açısından araç ve aksesuar fiyatları ilk mesaja eklenmiştir. :)

ismet

hayırlı olsun çok güzel araç. kazasız belasız sürüşler  :nazar:

beyaz jülyete çok yakışıyor bence ama beyaz olunca saten ayna kapakları çok belirgin olmuyor maalesef. kırmızıda çok tatlı duruyor :) jantlar da sevdiğim jantlardan, hayırlı olsun tekrarda  :yukari-ok:
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Oğuz

hayırlı olsun çok güzel araç. kazasız belasız sürüşler  :nazar:

beyaz jülyete çok yakışıyor bence ama beyaz olunca saten ayna kapakları çok belirgin olmuyor maalesef. kırmızıda çok tatlı duruyor :) jantlar da sevdiğim jantlardan, hayırlı olsun tekrarda  :yukari-ok:

Teşekkür ederim. Jantlarla uyumlu olsun diye aldım. İlerde jantları gun metal falan boyatırsam carbon kapaklarla değiştirebilirim. :)

Oğuz

Bir sorum olacak tecrübeli arkadaşlara...

Sanayide yapılan yay ve çift çıkış modifiyesi garantiyi etkiliyor mu ?

Gouki

İllaki bahane olur yetkili servis için Oğuz.

Oğuz

Yaptırmadan onayımızı alalım o zaman.

ozoozo

Öncelikle Allah kazasız belasız sürdürmeyi nasip etsin,maşallah çok güzel duruyor

O ne güzel bir servistir öyle ben anlamadım :) ayna kapakları ve QV logolarını hediye etmesi  :rock: kafa sallayıp,çıldırdım adeta ben 200 TL verdim ayna kapaklarına ve QV logolarının orjinalleri 140 lira gaziantep topçuoğlu bayiinde herneyse iş içten geçti artık :)

bende difüzörümü ve egzoz uçlarımı serviste yaptırdım evet biraz tuzlu oluyor ama yarın birgün bir sıkıntı çıkarsa muhattab olacağım ve cevap verme zorunluluğu olan bir servis var,ve herşey tamamen "orjinal".Egzoz uçlarına gelecek olursak benim düşüncem bir çok arkadaş dışarıdan daha kalın yada geniş çaplı alıyor çok hoş durmuyor giulietta nın kendisine has orjinal krom egzozu çok tatlı ve abartı durmuyor yani güzel duruyor hatta 2500-3000 devirde kendisine has güzel bir ses çıkıyor benim çok hoşuma gidiyor egzozumda oynama olmamasına rağmen,kesik uç alırsanız bence hoş durmayacaktır çünkü kesik uçlu egzoz ile giulietta nın difüzöre yakışacağını düşünmüyorum.Eibach 3.5 luk yay aldım ben şuan bagajımda duruyor bugün servise gittim çok yoğundular birazda bu konularda pinpirikli olduğum için beklemeye karar verdim inşallah pazartesi falan taktıracağım 3,5 luk yayın aracınızı ne kadar düşürdüğünü görürsünüz böylece sizde karar verirsiniz,sizinde dediğiniz gibi novitec yok şuan için yay ancak spacer ı mevcut onuda ilerde almayı düşünüyorum,plaka olayına gelincede ne yalan söylim benim çok takıntım yok açıkcası öyle dert edecekte bir sorun değil :) Ankaraya döndüğümde belki gidip APP plaka yaptırırım oda "belki" aracımın tüm işlemleri bittiğinde foruma koyacağım tanıtım şeklinde şuan için uğraşıyorum xenon siparişide verdim,yaylardan vs sonra koyacağım sizde bakarsınız hem fikir sahibi olursunuz,hemde yardımcı olabilirim,iyi günlerde kullanın amma konuştum :)  :asagi-ok:  :nazar:

ozoozo

Bir sorum olacak tecrübeli arkadaşlara...

Sanayide yapılan yay ve çift çıkış modifiyesi garantiyi etkiliyor mu ?

çift çıkışın bir sıkıntı olacağını samıyorum çünkü bir çok arkadaş sanayide yaptırıyor,yukarıda belirttiğim gibi ben serviste yaptırdım çünkü sanayide yapılan bir çok çift çıkış sıkıntı yaratıyormuş mal kalitesinden dolayı.(tartışılır),yay konusunda ben bizzat gittim servisle görüştüm yaydan doğacak şeyler garanti dışına çıkar dendi ancak siz takın dedim bana gelen cevap şuydu :) "kafanı yorma,müsait zamanda gel abi halledelim" oldu usta başından ve son olarak yay öyle çok büyütülecek birşey değil yani yayı taktırdığınızda pek bir sıkıntı olmaz aracınızda ancak amortisörlerin ömrünü kısaltırsınız ve yarın birgün amortisörlerden şikayetçi olursanız servis size yay taktırmışsınız ondan der ki amortisörde öyle hemen yay taktırdınız 2 günde patlayıp,çatlayıp size sıkıntı çıkartmaz,bence işi bilen,ustasına taktırın güzel bir muhattabınız olsun.Son olarak alımdayken ekleyeyim ben difüzör + çift çıkış iki tarafta aktif + orjinal giulietta egzoz krom ucu = 1500 TL ye mâl oldu,biraz fazla bende farkındayım ancak temiz oldu yarın birgün bir sıkıntı çıkmaması için verdim,çünkü bir arkadaşım sanayiden aldı difüzörü yaklaşık 1.5-2 ay sonra difüzör kenarlarından genişlemiş ve taşmıştı artık genleştimi ısıdan nolduysa tam bilmiyorum gelip serviste orjinal parçayı taktırmak zorunda kaldı,yan sanayi ürün olduğu için.