Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 lastik sorunsalı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

Lastiğin iyisi "beklenmedik anlarda" kendini gösteriyor dostum. Aracı sürerken herşey bizim kontrolümüzde devam etmiyor maalesef. Olmadık bir virajda kurtulacakken şarampole yuvarlanmaya gerek yok.

Ayrıca ben senede 1600 lira hava parası veriyorken(MTV) 600 lira fazladan lastiğe ödemek bana mantıksız gelmiyor açıkçası :)

SertackeS

e ozmn sizin mantıgınıza göre sıfır araç alanların hepsi lastik değiştirmeliler.

üst sınıf araçların haricinde tüm markalar standart lastik kullanıyorlar  :D

bi de şu var. abs olmayan ford focusumla michelin sport xxxwyz kullandıgım için virajı rahatça dönüyorum, yağmurda ses yapmıyor diye bir mantık yoktur.

standart lastikli bir c180 ile bmw320 ile virajı rahatça dönüyorum, yağmurda ses yapmıyor diye bir şey vardır :P

2007 GT  1.9JTD Q2
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive beyaz
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive kırmızı

Alper

You are not allowed to view links. Register or Login
e ozmn sizin mantıgınıza göre sıfır araç alanların hepsi lastik değiştirmeliler.

üst sınıf araçların haricinde tüm markalar standart lastik kullanıyorlar  :D
Ben sıfır aldığım da zaten ilk işim o lastikleri çıkarmak olmuştu desem :)

Hatta şirket aracında bile ben lastiği kendi istediğimi takarım dedim.
Çünkü saçma sapan lastikler takıyorlardı ki bende farkını verip Michelin Primacy HP taktırmıştım.

SertackeS

:D  :D ozaman yolda karşılaşmayalım. çünkü ben standart lastikerimle duramayıp senin araca çarparım  :nazar:
2007 GT  1.9JTD Q2
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive beyaz
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive kırmızı

KAKIRMAN

Gittim potenza aldım şimdi duramayacak mıyım Alper >:D >:D >:D
Boşverelim şu lastik muhabbetini yahu şimdi önlemi bir şekilde alalım da Allah kaza bela göstermesin neticede.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Alper

Yok abi cin mali yada sacma sapan lastikler icin diyorum.
Potenzalar sert ve sesli.
Konforu olduruyor derdi o.
Kotu lastik degil.
Pirelli de ayni sekilde.
Guzel lastiktir ama ses yapar mesela.

rikizlerli

Arkadaslar ben size dönme direnci düşük lastikleri öneririm.bilindik markalarin yeni nesil çevreci lastiklerinden yani.aracinizin performansına katkısı olacaktır, yol tutusu değişmeyecek ve yakıt tüketimi azalacaktir.

ar.159

Walla arkadaslar son 1 hafta icinde hem potenza kullandım hem michelin inanın tarafsizim yol tutus konusunda bence ikiside cok iyi ama fark etmemenin mümkün olmadıgı bir gercek var ki michelin en az 2-3 kat daha konfor odaklı bir lastik ses azaldığı gibi direksiyonda yumusadi yalnız sunuda söylemeliyim direksiyonun sertliğinden sikayetciydim ama setjen kullanmak yani şerit takibi daha kolaymış onu anladım. Sonuc olarak her lastiğin kendine göre avantajı dezavantajı var michelin konfor odaklı ama kısa ömürlü potenza ise konfordan taviz veriyor ana güvenlikten taviz vermeden 2 kat fazla ömürlü ve patlamaz olandi. Bu söylediklerim 159 da hissettiklerimdi ama sizin arabanız sahinse farkı hissetmessiniz belki yada arabanız passat gibi ultra yumuşak suspansiyona sahipse yumuşak lastikde neymiş diyebilirsiniz. Yani olay beklenti ve araca göre göreceli.
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Passione

Malum 159 lar sert arabalar benimde lastikleri değiştirmem gerekiyordu ve konfor odaklı lastik arayışına girdim donanımhaberde okuduğum birkaç yazı sonrası bridgestone potenzaya karar kıldım ve internetten bir çiftini düşese getirince hemen sipariş verdim bügünde taktırdım gel gelelim aldığım lastikler patlamaz cinstenmiş ve lastikçi bunlarla konfor alamazsın bunlar sert lastik dedi bende taktırmış bulundum ama canımda sıkıldı şimdi sorun
Bir çift lastik daha alacağım acaba bunları arkaya taktırsam önlere konfor odaklı başka taktırsam olur mu olursa konfor için tavsiyeniz be olur bir yazıda yumuşak lastikle sert lastik bir arada kullanılmaz diye okudum eğer doğruysa sizce ne yapmalıyım?

Yani siz Run-flat lastik takmışsınız, gerçekten çok şaşırdım yani bu lastiklerin fiyatı normalinden tanesinde 60-70 tl daha pahalı, nasıl böyle bir hataya düştünüz :( Yani siz lastiğin gürültüsünden veya performansından başka çok daha hayati önem taşıyan bir hata yapmışsınız maalesef. Yapacağınız tek şey var 4 adet yeni run-flat olmayan lastik almanız. Ayrıca potenza serisi en sert hamurlardan birine sahiptir. 159 un karakterine uyan en iyi lastik bence Pirelli Cinturato P7.
"centocinguantanove"

ar.159

Malum 159 lar sert arabalar benimde lastikleri değiştirmem gerekiyordu ve konfor odaklı lastik arayışına girdim donanımhaberde okuduğum birkaç yazı sonrası bridgestone potenzaya karar kıldım ve internetten bir çiftini düşese getirince hemen sipariş verdim bügünde taktırdım gel gelelim aldığım lastikler patlamaz cinstenmiş ve lastikçi bunlarla konfor alamazsın bunlar sert lastik dedi bende taktırmış bulundum ama canımda sıkıldı şimdi sorun
Bir çift lastik daha alacağım acaba bunları arkaya taktırsam önlere konfor odaklı başka taktırsam olur mu olursa konfor için tavsiyeniz be olur bir yazıda yumuşak lastikle sert lastik bir arada kullanılmaz diye okudum eğer doğruysa sizce ne yapmalıyım?

Yani siz Run-flat lastik takmışsınız, gerçekten çok şaşırdım yani bu lastiklerin fiyatı normalinden tanesinde 60-70 tl daha pahalı, nasıl böyle bir hataya düştünüz :( Yani siz lastiğin gürültüsünden veya performansından başka çok daha hayati önem taşıyan bir hata yapmışsınız maalesef. Yapacağınız tek şey var 4 adet yeni run-flat olmayan lastik almanız. Ayrıca potenza serisi en sert hamurlardan birine sahiptir. 159 un karakterine uyan en iyi lastik bence Pirelli Cinturato P7.
Değiştirdim dostum dordunude michelin yaptım ve cok mutluyum cinturato p7 yide inceledim ama o da sert geldi michelin gercekten farklı. Bu hataya düşmemin sebebi bur donanımhaberde ki taploda konfor yol tutus ve frenlemede 1. Gösterilmişti lastiklerde 3 hafta kullanılmıştı çiftini 300 alınca ki şimdi diğer çifti 400 e satıyor vatandaş atladım sazan gibi şimdide ben satacağım bakalım hayırlısı
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

rikizlerli

You are not allowed to view links. Register or Login adresinden lastiklerin agirliklarini gorebilirsiniz.cevreci lastikler normal lastiklerden 1 kg hafif, run flat lastikler ise 2 kg daha agir.

KAKIRMAN

Vay anasını demekki lastikçinin bildiği varmış dinlemedik elemanı. Şöyleki ben de RFT aldım. O zaman bir şekilde geri verip Michelinleri almak lazım (aldıklarım çok temiz çıkma idi)
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Fatihob

Cartyresmadesimple.com adresinden lastiklerin agirliklarini gorebilirsiniz.cevreci lastikler normal lastiklerden 1 kg hafif, run flat lastikler ise 2 kg daha agir.

Site güzelmiş. Lastiklerim yaklasık 10kg geliyormuş. Jant lastik 21kg geliyordu ve hep jantlarımın ağırlıgını merak ediyordum 10-11kg falanmış. Site için teşekkürler.
..

Sercan Keklik

Bende su siteyi oneririm; You are not allowed to view links. Register or Login
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Fatihob

Beceremedim bu siteyi bulamadım lastik ağırlıgı falan. Bugun hiç bişi bulamıyorum enteresan.
..