Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

27 AEK 99 Giulietta

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
Diğer forumdaki Giu gibi diyorsun :

Bu da Antep'liymiş bak şimdi dikkat ettim. :)

Aynen öyle tanıyorum kendisini,keşke sende öyle yapsan harika duruyor Oğuz kesinlikle öneririm :) İnşallah sonbahara değişeceğim jantları aklımda bunlar var ama sanırım bunlar 18" ben 17" i düşünüyorum çok sırıtmaz herhalde ?

Edit : jant göbeklerinide netten sipariş edersin yoncalardan onlar sıkıntıda çıkmıyormuş,gümrükte vs harika durur :)

Özdemir yolun düşerse Kayaönü'nün girişinde Yokohama bayiisi var. Hatta Topçuoğlu'na çok yakın. Jant konusunda oraya danışabilirsin. Hem dürüst hem de her çeşit jant var, yoksa da bulup getirtiyor. Ancak Ege'nin dediği gibi senin istediğin jantın ben sadece 5x98'ini gördüm. Sahibinden'de ilanı da var. 5x110 konusunda kesin bir şey diyemiycem.

Valla hocam süper söylemen,ilk müsait zamanımda bir gidip görüşeyim hemde fiyat alıp kıyaslama yaparım :) birde birşey soracağım mesela bu gösterdiğim ilandakinden uygun bulma şansım 0 mı acaba ? 18 lik jant ve lastik olsa dahi ?

Oğuz

Sıkılınca boyatmayı düşünüyorum zaten. :) Almışken 18'lik al daha güzel bir görüntü katıyor bence.
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

ozoozo

Sıkılınca boyatmayı düşünüyorum zaten. :) Almışken 18'lik al daha güzel bir görüntü katıyor bence.

ya 18 likte gerçekten tırsıyorum çünkü 17 de + yay ile konfor kaybı belki aşırı olmasada dün akşam, @SefehatDuskunu iyi bilir :),Kilis yolunda gidiyordum ancak arabanın çok fazla zıpladığını,hareketli olduğunu hisettim,özellikle o yolun adını belirttim,çünkü yolda çok kötü sürekli yamalar vs var, belkide yayları montaj yaptıralım 13 gün falan oldu,gündüzleri neredeyse oruç olduğum için hiç çıkarmıyorum arabayı akşamlarıda gideceğim yere gidiyorum sahura kadar park halinde yani demek istediğim belkide tam daha oturmamıştır,bilemiyorum yani.Ondan dolayı konforda çok kayıpta yaşamak istemiyorum,birde aracın 18" jant kaldırıp kaldıramayacağını düşünüyorum,dizel çünkü performans olarak sizinkilere göre aşırı bir fark var 18" jant biraz daha düşürmesini istemiyorum performansı eğer.Birde jantların modellerinden modeline görünüş gerçekten fark ediyor,bu jantın 17" sini aldığımda çok küçük duracağını düşünmüyorum,uzaktan bakıldığında :)

Oğuz

Performans olarak bilmiyorum da, konfor olarak çok az fark ettirebilir haklısın. 17'likleri bununla yan yana koyup karşılaştırmak lazım, görmeden karar vermek olmaz. Ama 18'lik biraz daha sportif bir duruş katacaktır bence.

ozoozo

Performans olarak bilmiyorum da, konfor olarak çok az fark ettirebilir haklısın. 17'likleri bununla yan yana koyup karşılaştırmak lazım, görmeden karar vermek olmaz. Ama 18'lik biraz daha sportif bir duruş katacaktır bence.

Muhakakki 18" çok daha karizma ve spor duruyor,ama 17" likleride kötü durmuyor ama bakalım ya,her an herşey olabilir :) Bir okul dönemi başlasın,Ankaraya dönelim dpf+turbodan itibaren 60mm boru+yazılım var kafamda bunlardan aldığım performans ile 18" lik jantın performans kaybını ve ağırlığını göz ardı edebilirim :) techturkey sitesinde birisi var Berkay Koçer diye sanırım,o arkadaşın arabasında turbodan itibaren 60mm boru var ki efsane ötesi birşey,bildiğin sti sesi geliyor dizel arabadan ve çok harika :) Bakalım,kısmet.Bugün app plakaları bekliyorum arkadaş sipariş vermişti,bugün gelirse takip fotolarını paylaşırım,istanbuldan mühürlü app sipariş ettik.

Oğuz

Planlar güzel, bir de 100lük egsoz ucu olsa tadından yenmez. Garantiyi erkenden iptal etme peşindesin.  :))

ozoozo

Planlar güzel, bir de 100lük egsoz ucu olsa tadından yenmez. Garantiyi erkenden iptal etme peşindesin.  :))

egsoz ucu aklımda ancak onu egsoz yaptırıyorken,yaptırmayı planlıyorum.Bizim memlekette zaten Garantiden birşey anlamıyoruz ki Oğuz,adamlar garanti dışına çıkartmak için elinden geleni yapıyor,en ufak şeyi bu garanti kapsamaz diyorlar :) biraz daha bekleyip aklımda olanları yapacağım araçla biraz daha bu şekilde kullanayım,artık tatmin olmadığım zaman inşallah başlayacağız işleme :)

ozoozo

Herkese merhabalar,bugün aracımızı banyo yaptırdık maşallah yine trafikte bakan bir daha bakıyordu :)

Birde sormak istediğim başka bir konu var,aracımın tekerlerine 2 tane çivi batmıştı onları çıkarmak için lastikçiye gittim,yapıldı vs.Lastikçi abi tekerleri "Nitrojen" ile dolduralım mı dedi açıkcası ilk defa duydum ve kararsız kaldım fiyatı birşey değildi 20 lira dedi 4 lastik için :) ancak sizlerinde fikrini almak istiyorum avantajlarını duvara asmışlar fotosunu çektim bir bakarsanız sevinirim,değişik bir makinesi var oradan nitrojen basıyorlarmış ;

Lbe

Maşallah :nazar: Nitrojenin faydalı olduğunu duymuştum fakat her yerde olmadığı için istediğin zaman kontrol edip azaldıysa nitrojen basamazsın diye düşünüyorum.Ama sıcaklıktan fazla etkilenmediği için hava kadar genleşmeyebilir o yüzden gerek olmayabilir sık sık kontrol etmeye

Gouki

Bu tabloyu gördükten sonra yaptırmamışsındır umarım :)

Yiğit Doğukan

Özdemir ben nitrojensiz kullanmıyorum açıkçası. Orada yazan tüm maddeler gerçek olmayabilir ama ses azalttığı, lastiğin sertleşmesini önlediği ve lastiğin ömrünü uzattığını tecrübe ettim.

erdem1904

Hareket halinde güven duygusunu nasıl yükseltiyor  :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Fatihob

..

Sercan Keklik

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

ozoozo

Parıl parıl parlıyor :nazar:

Masallahh

Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Bu tabloyu gördükten sonra yaptırmamışsındır umarım :)

Hareket halinde güven duygusunu nasıl yükseltiyor  :)

Özdemir ben nitrojensiz kullanmıyorum açıkçası. Orada yazan tüm maddeler gerçek olmayabilir ama ses azalttığı, lastiğin sertleşmesini önlediği ve lastiğin ömrünü uzattığını tecrübe ettim.

Maşallah :nazar: Nitrojenin faydalı olduğunu duymuştum fakat her yerde olmadığı için istediğin zaman kontrol edip azaldıysa nitrojen basamazsın diye düşünüyorum.Ama sıcaklıktan fazla etkilenmediği için hava kadar genleşmeyebilir o yüzden gerek olmayabilir sık sık kontrol etmeye

Valla açıkcası tereddüt ettim yani biraz hava civa geldi yazılanlar özellikle erdem beyin dediği gibi Duyguyu yükseltiyor vs :) ama Yiğit'in tecrübeyle test ettiği ve çok memnun göründüğü açık ve gerçekten her yazılan olmasada demekki bir faydası var,ancak tek kafama takılan şimdi antepteyiz güzel,hoş tek yerden doldurum yaparım peki Ankaraya döndüğümde napacağım @Lbe arkadaşımızın dediği gibi birisi patladı,veya havası azaldı diğer 3 ünde nitrojen diğerinde hava olması sorun olabilir mi acaba herhangi bir dengede vs de? kafamı kurcaladı.Düşünceleriniz içinde teşekkür ederim özellikle Yiğit kullanan birisi olarak biraz daha rahat oldum şimdi sanırım biraz vakit geçsin birazdan gidip hallederim :)

Oğuz

Fotoyu neyle çektin ya benimki böyle parlamıyor  :D

Yiğit Doğukan

Hidrojenin tek espirisi şu: Havaya göre lastik daha yumuşak kalıyor. Onun için lastik sesi azalıp, lastiğinde ömrünü uzatıyor. Diğer maddeler bana göre hava civa :) Lastiğin havası azaldıkça benzinliklere git normal hava bas bir şey olmuyor. Ben 3 ayda bir yeniletiyorum.

ozoozo

Fotoyu neyle çektin ya benimki böyle parlamıyor  :D

HTC Sensation telefonum var onunla çektim,herhangi birşey yok yani kendi özel aldığım araç yıkama malzemelerim var onunla yıkanmasını istedim belki onların etkisi vardır şimdi ne etkisi dicek olursakta sanırım bu parlaklığı veren turtle wax :)

ozoozo

Hidrojenin tek espirisi şu: Havaya göre lastik daha yumuşak kalıyor. Onun için lastik sesi azalıp, lastiğinde ömrünü uzatıyor. Diğer maddeler bana göre hava civa :) Lastiğin havası azaldıkça benzinliklere git normal hava bas bir şey olmuyor. Ben 3 ayda bir yeniletiyorum.

Tamamdır yani bir sıkıntı yok o zaman birazdan gidip halledelim :)

Alfadanadam

Soluduğumuz havanın %79'u zaten azottur. Nitrogen=Azot.
Azot ortamın ısısından etkilenmeyen, koolayca ısınmayan hatta sanayide birçok yerde soğutucu olarak kullanılan bir gazdır. Bu bakımdan özellikle lastiğin esnek formu sebebiyle ısınması sonucu içindeki havanın ısınması normal sonuç olmaktadır. Bu durum özellikle lastik ısındıkça basıncının artması gibi sonuçlar doğuruyor.
Lastik havalarınızın her şartta sabit ya da sabite yakın kalmasını istiyorsanız azot tercih ediniz. Havası eksilince normal hava ile de tamamlarsınız, dert değil. En fazla lastik içinde azotun derişimi azalır birazcık o kadar.
Aracınızı uzaya fezaya çıkarmaz ama normal havaya göre daha iyi midir? Evet.

Düzeltme: %79 Azot - %21 Oksijen

ozoozo

Soluduğumuz havanın %71'i zaten azottur. Nitrogen=Azot.
Azot ortamın ısısından etkilenmeyen, koolayca ısınmayan hatta sanayide birçok yerde soğutucu olarak kullanılan bir gazdır. Bu bakımdan özellikle lastiğin esnek formu sebebiyle ısınması sonucu içindeki havanın ısınması normal sonuç olmaktadır. Bu durum özellikle lastik ısındıkça basıncının artması gibi sonuçlar doğuruyor.
Lastik havalarınızın her şartta sabit ya da sabite yakın kalmasını istiyorsanız azot tercih ediniz. Havası eksilince normal hava ile de tamamlarsınız, dert değil. En fazla lastik içinde azotun derişimi azalır birazcık o kadar.
Aracınızı uzaya fezaya çıkarmaz ama normal havaya göre daha iyi midir? Evet.

Bilgi için teşekkürler.

ozoozo

Bugün app plakalarım elime geçti ancak biraz hayal kırıklığı oldu,İstanbuldan mühürlü app sipariş etmiştim 27 AEK 99  'u 27 AEK 90 diye yapan bir esnafla karşı karşıya kalınca,ürünü tekrar yollamak zorunda kaldım :) Bakalım yenisini bekliyorum inşallah ben gidene kadar gelir pazartesi elinizde olur vs dendi ama pek sanmıyorum..

Oğuz

Bugün app plakalarım elime geçti ancak biraz hayal kırıklığı oldu,İstanbuldan mühürlü app sipariş etmiştim 27 AEK 99  'u 27 AEK 90 diye yapan bir esnafla karşı karşıya kalınca,ürünü tekrar yollamak zorunda kaldım :) Bakalım yenisini bekliyorum inşallah ben gidene kadar gelir pazartesi elinizde olur vs dendi ama pek sanmıyorum..

90'daki 0'ın sol alt köşesini beyaza boyasaydın. :))

ozoozo

90'daki 0'ın sol alt köşesini beyaza boyasaydın. :))

ahahah zekice :)) hiç aklıma gelmedi,hevesle bekliyordum valla hayal kırıklığı oldu o an aklıma gelse yapardım  :haydi:

ozoozo

Giuliettamı garaja kapattım 40 gün yatacak :) 1 gün oldu Amerikaya geldim eylülün 11'i gibi istanbulda olacağım daha sonra gaziantep ve giuma atlayıp Ankaranın yollarını tutacağız :) Bu arada buraya geleceğim gün app plakalarım elime ulaştı Türkiyeye döndüğüm gün onların montajını halledeceğim.