Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

JTS motorlar hakkında bir takım bilgiler ve dikkat edilmesi gerekenler.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sercan Keklik

You are not allowed to view links. Register or Login
Ata m bu kotu yakit diyip ts lerde burun kivirdigimiz yakit jts yi ele alis yakiti :)) bole bi hassasiyet yok

Vay arkadaş. Sercan'ım senin bayi tercihin nedir?

Bp total baskasini koyunca sapitiyor. Su sira bp den aliyorum hep. Total kendo yeri firmanin. Bp de guvenilir 2 adres. Opet ve shell dusmani mesela. 1 depo ile 500 km gidiyorsam opet ve shellde 50-100 km daha az gidiyorm ve araba titreme yapiyor.

159 da opetten cok cekmistim ama shellde sikinti yoktu.

Bu yuzden ugriyacagilm son adres opettir benim icin.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Veloce

2.0 JTS benzin seçmezdi... Allah ne verdiyse gazlardı... Tabi şöyle bir durum var benim en yakınımdaki üç istasyon, Selamiçeşme Opet, Selamiçeşme Shell ve Kızıltoprak BP. Zaten ister istemez benzini %90 oranında bunlardan birinden aldığım için problem yaşamış olabilirim. Bu istasyonlarda kötü benzin satılacağını hiç ummam. Sonuçta bir firma Bağdat Cad. üzerindeki şubesinde kötü benzin satacaksa o işi bıraksın daha iyi...

Sercan Keklik

2.0 JTS benzin seçmezdi... Allah ne verdiyse gazlardı... Tabi şöyle bir durum var benim en yakınımdaki üç istasyon, Selamiçeşme Opet, Selamiçeşme Shell ve Kızıltoprak BP. Zaten ister istemez benzini %90 oranında bunlardan birinden aldığım için problem yaşamış olabilirim. Bu istasyonlarda kötü benzin satılacağını hiç ummam. Sonuçta bir firma Bağdat Cad. üzerindeki şubesinde kötü benzin satacaksa o işi bıraksın daha iyi...

Kiziltoprak bp iyi abi bende ordan alirim
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Veloce

Kiziltoprak bp iyi abi bende ordan alirim

:yukari-ok:

Hakan Tosun

Konu bana ilac gibi olmus ellerinize saglik tum bilgiler yorumlar için
Simdi bizim arkadas 34 bin km'de selespeed GT.

Haftaici gunde 5-6, bazen 15-20 km yapiyor. Haftasonu gazlamam lazim sanirim. Cunku kisa mesafe kullanılıyor gerci daha 1 bucuk hafta oldu :)
Enjektorlerini kontrol ettirdik ozellikle, 2 ayri servis de sıkıntısı yok dedi. Varyatoru degistirdik, triger falan komple degisti. Su an hicbir sorun yok gibi, ne sesinde ne yuruyusunde. Peki 95 oktan mi 97 oktan mi sonuc olarak? Ve Ankara'da benzinli Alfa kullananlar hangi istasyonu tercih etmeliyim?

Benim icin sorun degil usenmem , kontrol mu lazim biseyi degistirmek mi lazim onemli degik yeterki GT'ye bisey olmasin :)
06DG977 Sunflower Metallic Starlight

Veloce

Konu bana ilac gibi olmus ellerinize saglik tum bilgiler yorumlar için
Simdi bizim arkadas 34 bin km'de selespeed GT.

Haftaici gunde 5-6, bazen 15-20 km yapiyor. Haftasonu gazlamam lazim sanirim. Cunku kisa mesafe kullanılıyor gerci daha 1 bucuk hafta oldu :)
Enjektorlerini kontrol ettirdik ozellikle, 2 ayri servis de sıkıntısı yok dedi. Varyatoru degistirdik, triger falan komple degisti. Su an hicbir sorun yok gibi, ne sesinde ne yuruyusunde. Peki 95 oktan mi 97 oktan mi sonuc olarak? Ve Ankara'da benzinli Alfa kullananlar hangi istasyonu tercih etmeliyim?

Benim icin sorun degil usenmem , kontrol mu lazim biseyi degistirmek mi lazim onemli degik yeterki GT'ye bisey olmasin :)

97 oktan kullanmalısın. Konunun gerisinde kalan kısımlarda çok detaylı olmasada sebeplerinden bahsettim. Yüksek sıkıştırma oranı olan araçlarda yanma süresini daha uzun tutmak motor için daha iyidir...

coolistanbul

Maslak OPET ve Zincirlikuyu BP hakkinda bir bilginiz var mi ? Shell'den uzak duruyorum, inanilmaz performans kaybi yasatiyor. Ozellikle yokus yukari hissettiriyor performans kaybini. Oktan olarak 97 kullanmaktan yanayim 95'e gore biraz daha fazla yakabilir ama performansi tartisilmaz.
Enjektor temizleyici olarak hangi markayi onerirsiniz ve hangi sıklıkla kullanmaliyiz ?

Tesekkurlerimle...
Aşk 3 değil 4 harftir => ALFA
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
1999 2.0 TS GTV Gümüş Gri
2006 2.0 SS GT

Fatihob

Daha dün Maslak Opet hakkında başka bir forumda konu açılmıştı. Benzin kalitesi değilde pompada litrede oynama yaptıkları konusunda. Çok kişi ordan aldıkları benzinle 50-100km kadar daha az gittiklerini yazıyoru. Bağzıları avans vuruyor falan diyordu. Ne derece doğrudur ben almadım bilemiyorum ama şikayet eden bayaa çoktu.
..

emin

Alper abi gtye motor katkisi atilmisti yagdan degisiminden sonra enjektor temizliginin faydasi konusunda tartismalar oldugu icin yaptirmadam yaptirip memnun olan arkadaslar var.

Ince eleyip sik dokumak lazim, alfaownerda tartisiliyor bu konu.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Hakan Tosun

Bana yapmam gerekenleri soyleyin yeter,  hepsini yapayim GT benim bebegim onun için en sagliklisi neyse o olsun  :)

Emin abi onu ben de duydum ama cesaret edemedim

ar.159

Çok güzel açıklamalar olmuş emeğinize sağlık keşke 1.9 JTDM ler içinde böyle detaylı bilgi paylaşımı olsa :(
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

emin

Bana yapmam gerekenleri soyleyin yeter,  hepsini yapayim GT benim bebegim onun için en sagliklisi neyse o olsun  :)

Emin abi onu ben de duydum ama cesaret edemedim

GT vakit nakit ve emek isteyen bir araç, buradaki bilgilerden bir harman yapıp, yurtdışını takip edip, bakımlarını eksik etmemek lazım. Sercan bas bas bağırıyor iyi benzin diye. Yağ kontrolü çok önemli, bence bir de selespeed'in kafasını çok karıştırmamak lazım. Tat veren bir araba, ama mitodaki all in one yok. Dilerim bana bir daha böylesi araçlara binmek nasip olur.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Hakan Tosun

Aynen oyle abi, zaten benim gibi ona özen gösterecek biri olmasa bizim eve asla alınmayacak bir araba GT. Ankara benzin icin oneri gelmedi, gimat opet 97 oktan ile devam ediyorum şu ara. Yağını ve genel durumunu da 2 hafta da bir kontrol ettiriyorum. Selespeed'de city deyken zaten mudahale etmiyorum genelde. Sport'da da rahmetli Mazda3 sport'daki gibi kendi keyfimi degil arkadas icin sağlıklı sınırlarda, devirlerde gidiyorum. Ne devirsiz ne abarti, haftada 1 2 kez vitesi degisimini 5 bin devir civarında yapacak şekilde fazla sıkıştırmadan kullanıyorum. Onun disinda zaten annem sakince gunde 3 4 km yol yapip birakiyor. Bir de sport da vites degistirdiginde ust vitese dip gaz durumunda geçmiyorum, musade ediyorum sonra alcaktan yurutuyorum.. ozellikle sert kallis yapmıyorum, asfalta oturdukca, sakin sakin yükseliyorum. 4 gun sonra tam 1 ay olacak, su an hicbir sıkıntı görünmüyor.

Bazen mazdayi ozluyorum o arabaya ne yaparsaniz yapin saatlerce eziyodum arabayi ve bir kere "tık" demedi :)

Çok güzel açıklamalar olmuş emeğinize sağlık keşke 1.9 JTDM ler içinde böyle detaylı bilgi paylaşımı olsa :(
abi ben de jtdm icin bulamamistim fakat 5 yil, 120 bin km de turbo hortumu delinmesi disinda hicbir sorun yasamadik su sekilde; Ona da cok hassasim, motor açısından yazin bile calistirip gidilmiyor, hele kisin 2 3 dakika en az bekliyoruz isinmasini. Performansli bi kullanim yada uzun yoldan sonra 5 10 dakika dinlendiriyoruz rolantide. Motoru isinana kadar cok ama cok yavas gidiyoruz. Onun disinda zaten vites degisimleri kendi konusu, dogrusu neyse o yapiyor. Egr'yle ugrastiginda devirli gitmesine izin veriyoruz o periyot bitene kadar da birakmiyoruz. Mazotu da yine gimat opet. Bakimlari da hic aksamaz. Bence bu sekilde kullanildiginda sorun cikarmayacak kadar dayanikli bi motor ki bide bizimki yazilimli

ar.159

abi ben de jtdm icin bulamamistim fakat 5 yil, 120 bin km de turbo hortumu delinmesi disinda hicbir sorun yasamadik su sekilde; Ona da cok hassasim, motor açısından yazin bile calistirip gidilmiyor, hele kisin 2 3 dakika en az bekliyoruz isinmasini. Performansli bi kullanim yada uzun yoldan sonra 5 10 dakika dinlendiriyoruz rolantide. Motoru isinana kadar cok ama cok yavas gidiyoruz. Onun disinda zaten vites degisimleri kendi konusu, dogrusu neyse o yapiyor. Egr'yle ugrastiginda devirli gitmesine izin veriyoruz o periyot bitene kadar da birakmiyoruz. Mazotu da yine gimat opet. Bakimlari da hic aksamaz. Bence bu sekilde kullanildiginda sorun cikarmayacak kadar dayanikli bi motor ki bide bizimki yazilimli
[/quote]
Aynen bende sanki çocuğummuş gibi bakıyorum en iyi yakıtı arıyorum en iyi servisi soruyorum en iyi yıkamaya sokuyorum en iyi lastiği alıyorum kısaca onun için herşeyin en iyisini yapıyorum umarım haim evlat çıkmaz yüzümü yere baktırmaz.
Bu arada şimdiye kadar shell GTL kullanıyordum kaldırıldığından total excellium aldım çok memnunum
Ayrıca bayramda memleketteydim kullanan herkesten olumlu yorum almak çok güzel özellikle karşı çıkan biraderlerin abi yine bir bildiğin varmış demeleri çok hoş.  :haydi:
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

coolistanbul

1.6 Boxer, 1.6 156 Distinctive ve GTV kullanirken her 5 full depodan sonra mutlaka benzin'e temizleyici bakim yapan katki kullanirdim. Ozellikle uzun yola cikarken eksik etmezdim ve hep faydasini gordum. Yakit tuketimi duser, verim artar, nadirde yapsam sikistirmalarda sorun cikmazdi. Opet'ten veya Shell'den alirdim.

Ama dedigim gibi JTS eklenmis motoru yeni taniyorum ve ileride ciddi masraf cikaracak bir hata yapmakta istemiyorum, bu nedenle eger tavsiye edeceginiz bir Enjektor Temizlik amacli Katki Markasi olursa sevinirim.

Emincim biliyorum o islemi yaptirdigini sadece ilerisi icin bilgi edinmek istemistim. Enjektor temizligini bir kere 1.6 Distinctive 156'dimda ve bir kerede GTV'de yaptirmistim faydasini ancak 2-3 depo yakittan sonra gorebilmistim.  Hatta ilk 2 depoda performans iyilesmis ama yakit tuketimi azda olsa artmisti. Sonra eskisinden de az olmustu.

Tesekkurlerimle

1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
2006 2.0 SS GT

Sercan Keklik

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Veloce

1.6 Boxer, 1.6 156 Distinctive ve GTV kullanirken her 5 full depodan sonra mutlaka benzin'e temizleyici bakim yapan katki kullanirdim. Ozellikle uzun yola cikarken eksik etmezdim ve hep faydasini gordum. Yakit tuketimi duser, verim artar, nadirde yapsam sikistirmalarda sorun cikmazdi. Opet'ten veya Shell'den alirdim.

Ama dedigim gibi JTS eklenmis motoru yeni taniyorum ve ileride ciddi masraf cikaracak bir hata yapmakta istemiyorum, bu nedenle eger tavsiye edeceginiz bir Enjektor Temizlik amacli Katki Markasi olursa sevinirim.

Emincim biliyorum o islemi yaptirdigini sadece ilerisi icin bilgi edinmek istemistim. Enjektor temizligini bir kere 1.6 Distinctive 156'dimda ve bir kerede GTV'de yaptirmistim faydasini ancak 2-3 depo yakittan sonra gorebilmistim.  Hatta ilk 2 depoda performans iyilesmis ama yakit tuketimi azda olsa artmisti. Sonra eskisinden de az olmustu.

Tesekkurlerimle

Genellikle 70-100bin km aralığında araçlarda benzin yememe görülüyor. Bu da "Motor Control System Failure" (MCSF) denilen arızanın ekranda görülmesine sebep oluyor. GT'lerde yaşanan tek kronik ve kaçınılmaz sorun bu. Kullanıma bağlı olarak vadesini uzatabilirsiniz ancak.

Bu inanılmaz yüksek basınçlarda benzin püskürten bir enjekterön tıkanıklığından daha çok, bir süre sonra deforme olmasından kaynaklanan bir sorundur. Temizleyici vs. bunlar psikolojilerimizi rahatlatmaktan başka bir işe yaramazlar. Korkunun ecele faydası yok, eninde sonunda o enjektörlerden biri belki birkaçı değişecek...

Baştan beri bahsettiğim sorunsuz JTS 2.0 motorların en büyük fakat çözümü çok kolay olan kronik arızası budur... Bu arıza ışını gördüğünüzde, gerçekten aracınızı hemen kapatıp bir çekici çağırmak isteyecek kadar korkabilirsiniz. Fakat araç görüldüğü kadar büyük bir sorunla değil, sadece zaman zaman eksik silindir ile çalışma sorunu yaşayacaktır. Kullanarak servise rahatlıkla gidebilirsiniz...

Veloce

Bu şekilde bilgisayara bağlandığında alıncak olan kod yanlış hatırlamıyorsam "P030X". Burada X ile belirtilen yerde 1 2 3 yada 4 rakamını göreceksiniz. Bu rakam hangi silindirin bu problemden etkilendiğini yani, sorunun hangi silindirin çalışmasını sağlayan düzenekte olduğunu göstermektedir.

Bobin, çok kötü durumda buji vs. gibi şeylerde buna sebep olabilir fakat sonuç %90 değişecek olan enjektördür...

coolistanbul

Bilgilerin cok tesekkurler
Buradan analasilan ne yaparsak yapalim ileride enjektor temizligi olmadi degisimi gerekecek gibi gorunuyor.
Yinede kaliteli benzin, katki kullanmaya ve zaman zaman uzun yola cikip yuksek devirde kullanmaya da ozen gostermek gerekiyor.

Sercan su anda bir problem yok sadece JTS konusunda tecrubem olmadigi icin sizlerin deneyimlerinden bilgilerinizden yararlanmak istemistim.

Keyifli surusler...
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
2006 2.0 SS GT

Sercan Keklik

Buradan analasilan ne yaparsak yapalim ileride enjektor temizligi olmadi degisimi gerekecek gibi gorunuyor.
Yinede kaliteli benzin, katki kullanmaya ve zaman zaman uzun yola cikip yuksek devirde kullanmaya da ozen gostermek gerekiyor.

Sercan su anda bir problem yok sadece JTS konusunda tecrubem olmadigi icin sizlerin deneyimlerinden bilgilerinizden yararlanmak istemistim.

Keyifli surusler...

Anladim abi eger bir problem varsa onun uzerine ilerlemek daha net bir isleme goturucek olurdu bizi ondan sordum.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Veloce

Keyifli surusler...
Rica ederim. Forumumuzun amacıda zaten bu...
Direkt enjeksiyon "benzinli" ise, enjektörlet ne yazıkki temizlenmiyor. Bu aslında kirlenme değil parçanın deforme olması, kısaca ömrünü tamamlamasından dolayı oluyor... Endişe edecek bir şey değil...