Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Motor muhabbetleri... Ducatisti?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Veloce

Carium'dan Zeki ustaya da danışabilirsin. Onun kenarda hep bir motoru olur. Şimdi X-Max aldı ve birtakım araştımalar yapmış olması mümkün...

Veloce

Bu arada ehliyet sertifikamız gelmiş. Yarın gidip alacağım. A2 ehliyetini sonunda alabileceğim bu hafta :)

asklepios

Haaa,bu arada X-MAX 400 gelmiş yeni...kullanmadım ama inceledim,çok fena duruyor  :yukari-ok:

agucba

Kuzenim almış Yamaha X-Max 400'den. Açıkcası merak ediyorum nasıl bir şey olduğunu.

///////////////

KAKIRMAN

You are not allowed to view links. Register or Login
Kuzenim almış Yamaha X-Max 400'den. Açıkcası merak ediyorum nasıl bir şey olduğunu.
X-MAX 400 çıkalı (TR'ye gireli) 3 ay oldu. Esasında motor olarak bir önceki yamaha majesty'in (o da 400 lüktü) aynı özelliklerini taşıyor. Hiç değilse bari çift silindir yapsalarmış daha iyi olurmuş. Bu arada 400 lüklerde jant çapları da ufaltıldı o da benim için eksi bir etken olmuştur. Amma ve lakin kaslı ve de daha sportif bir görünüme kavuşmuştur.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Anıl

400cc bence çok ara bir değer, Türkiye'de pek tutan bir cc değil,eski majesty'de olduğu gibi.500cc'ye çıkmak ve o klasmanda Gilera Runner veya T-Max bakmak daha mantıklı,tabi 2. el olarak...Birde bu ÖTV davası yüzünden, scooterların bile fiyatları acayip uçmuş.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

asklepios

Yakın arkadaşımın FZ6 'sı satılık. İlgilenen olursa  motor gayet temiz

KAKIRMAN

Geçen haftaki sınava elemanın birisi bu motorla gelmişti acayip hoşuma gitti makina. 16 beygir güç var. Acayip kaçıyor. Tam işe git gel tarzı. Fiyat biraz tuzlu ama canlı görmeniz ve kullanmanız lazım. Modifiye edilebiliyor. Uzatabiliyorsunuz ek bir ekipmanla. Yarışları vs varmış. Malum sonu hayrola bakalım.
The Machina List

Veloce

Geçen haftaki sınava elemanın birisi bu motorla gelmişti acayip hoşuma gitti makina. 16 beygir güç var. Acayip kaçıyor. Tam işe git gel tarzı. Fiyat biraz tuzlu ama canlı görmeniz ve kullanmanız lazım. Modifiye edilebiliyor. Uzatabiliyorsunuz ek bir ekipmanla. Yarışları vs varmış. Malum sonu hayrola bakalım.

Honda Zoomer gibi görüntüsü aynen...

agucba

Peki Hocam, buna ne dersin?

///////////////

KAKIRMAN

Serkan hocam güzel makina ama fiyat aralığında daha iyileri var. Mesela X Max... Bahsettiğim motor tam alfisti mantığında ve de modifiye için (rahat duramayan bizler için) bir makina...
The Machina List

Alfadanadam

S3 gereksiz fiyatı artmış. Bu fiyata mümkün değil pazar payını arttıramaz. Japon-italyan harici pazarın lideri kymco'dur. Ardından da sym geliyor. daelim vaktiyle parça konusunda çok üzdü. O suçlarının cezasını çekiyor hala.

Tapatalk

Veloce

S3 gereksiz fiyatı artmış. Bu fiyata mümkün değil pazar payını arttıramaz. Japon-italyan harici pazarın lideri kymco'dur. Ardından da sym geliyor. daelim vaktiyle parça konusunda çok üzdü. O suçlarının cezasını çekiyor hala.

Tapatalk

+1

Anıl

Daelim ulkemizde sallantida bir marka,sym,kymco ise 2000'lerin basindan beri satan markalar ve evimin sokaginda bile o senelere ait bir kymco ve bir sym var hala canavar gibi calisiyorlar,ikiside 2zamanli.

1998 GTV V6 TB

KAKIRMAN

Esasında alınacak tek mantıklı motor (bana göre) Honda cbf ve yahut yamaha cbr...
The Machina List

Veloce

Daelim ulkemizde sallantida bir marka,sym,kymco ise 2000'lerin basindan beri satan markalar ve evimin sokaginda bile o senelere ait bir kymco ve bir sym var hala canavar gibi calisiyorlar,ikiside 2zamanli.

Abd pazarında da gayet güzel şekilde yer alabilmeleri boşuna değildir... Kymco için söylüyorum ;)

delimai

motor ehliyetimi aldım...şimdilerde eğitim araştırıyorum..3 yıldır motor kullanan bir arkadaşim şiddetle You are not allowed to view links. Register or Login ni tavsiye etti..21-22 eylül de güvenli sürüş1 kursları var ön rezervasyon yaptırdım...önceden giden bilen var mıdır..faydası olur mu...bu arada iki teker adına sadece bisiklet sürmüş birisiyim-sınavda sürmüş olduğum otomatik scooter ı saymazsak-...
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Levent Ayas

2006 156 1.6 TS Distinctive                2008 159 JTD

Veloce

motor ehliyetimi aldım...şimdilerde eğitim araştırıyorum..3 yıldır motor kullanan bir arkadaşim şiddetle You are not allowed to view links. Register or Login ni tavsiye etti..21-22 eylül de güvenli sürüş1 kursları var ön rezervasyon yaptırdım...önceden giden bilen var mıdır..faydası olur mu...bu arada iki teker adına sadece bisiklet sürmüş birisiyim-sınavda sürmüş olduğum otomatik scooter ı saymazsak-...

GİS Akademi'yi öneriyorum ben. İlk eğitimi aldım keyifli ve öğreticiydi gerçekten. Sonrakileri de orada alacağım.

Bu arada bende evraklarımı verdim içeriye fakat sürekli olarak başkalarının yapmış olduğu hataları düzeltmekten baya bir uzadı aslında işler.

*Savcılıktaki memur ehliyet için vermesi gereken belgeyi, büyük harflerle "ehliyet için" yazan dilekçeyi okumayıp özel iş için yazmış mesela... Bir daha savcılığa gittim...

*2007 yılında alkolden geri aldığım ehliyetimi 6 yıldır hala kayıttan düşürmedikleri için işlem yapılamadığını öğrendim. Böyle olunca sistem bir sonraki kayıt aşamasına izin vermiyordu. Neyseki telefon ile halledebildim kısa sürede.

*Ardından fi tarihinden kalma ehliyetimi Kıbrıs'ta bulunmamdan dolayı Adana'ya geçerek aldığım için, kısaca İstanbul'dan almadığım için ilgili şehrin trafiği ile yazışma (neyseki anında e-posta yollandı) yapılması gerektiğini öğrendim fakat en azından evrakları içeriye eksiksiz teslim edebildim sonunda. Bundan sonrasında pek acelemde yok açıkçası fakat kendimle alakalı olmayan bir sürü ahmaklıkla uğraşmak zorunda kalmak biraz sinir yaptı... Neyse nihayetinde son aşamaya geldim iş benden çıktı...

Üstte belirttiğim pürüzlerden birine sahip olabilecek arkadaşların dikkate almalarını öneriyorum. Sonra gereksiz yere işleriniz uzamasın, baştan önlemleriniz alın.

evrenalpar

Ben de daha hiç elimi vitesli motora sürmedim, bakalım direksiyondan geçebilecek miyim?!  :D

Scooter kesinlikle kabul etmiyorlar dediler kurstan, artık ne kadar doğru bilemiyorum..
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

Anıl

Ehliyet sınavlarına hiç aklım ermemişti alırken,ilki 4-5 kuka dönünce işlem tamam olması ki bu nasıl bir kriterdir,gün içinde sadece kuka arasından mı geçiyoruz! Diğeri de ehliyeti vitesli motor için alıyorum ama gidip çin işi 100'lük scooter ile sınava giriyorum bu da ayrı bir saçmalıktı. Zaten sınavı geçemeyen de olmadı,adamın teki sanki gemi kullanıyor,kukadan döndü açıldı açıldı çalılara girdi gözden kayboldu o bile ehliyeti aldı :asagi-ok:

1998 GTV V6 TB

Anıl

2 gün öncede bir arkadaşıma BMW K1200S motosiklet bakmaya Urla'ya gittik,hata kusur yok dedi,gittik motor durduğu yerde yere düşmüş,çizikler vs...Arkadaşım elemanı aradı niye söylemedin diye abi unutmuşum diyor >:( Onu da geçtik Tramer sorgusu için mesaj attık,38 binde ki motor,2009 yılında 90bin km'de muayneye gitmiş,elemana bunu da söyledik,yok haberim yok,yok servis kayıtlarını gösterip düzeltecem size geri dönecem vs vs...tabi nerde geri dönen :p
Motorda bu aklınızda olsun You are not allowed to view links. Register or Login

1998 GTV V6 TB

mahoretti

motosiklet eğitimi ilk bakışta PAHALI bir eğitimdir ama bir kere bile işinize yarasa sürücülük hayatınızda, hayatınızın devamını sağlar. Belli başlı isimler vardır piyasada. OMM, GİS, Rahmi Barutçu tavsiye edilecekler listesinin başındadır. Onların verecekleri eğitimi sizin devamlı tekrarlamanız gerekmekte. Eğitim almakla iş bitmiyor yani. İşin kötüsü "eğitim aldım, artık bişey olmaz" demek te bir sürücü için en kötü olaydır. 

Veloce

Bu arada beyler söylemeyi unutmuşum, A2 cepte geçen gün gidip aldım  :D  :alfisti:

Anıl

Hayırlı olsun Volkan, bizde arkadaşa monster bakıyoruz, ya hepsi İstanbul'da, gitmesi değilde,gidip o yolu o motorla dönmesi arkadaşımı korkutuyor.Birde en son yaşadığımız Urla deneyimi nedeniyle uzak mesafeye gidip yine hüsrana uğramaktan da korkuyoruz...Senden de artık bir hareket bekliyoruz.

1998 GTV V6 TB

evrenalpar

Kurstan öğrendiğime göre şu an direksiyon sınavları tamamen baştaki hocaya veya denetmenin gelip gelmemesine bağlı. Avrupa Yakasında geçenlerde bir arkadaşım direksiyona girdi, sadece kukalar arasından geçip düz gitmiş o kadar. Maltepede ise, yine kuka + düz gidip 2. vitese takıp uzama + kesinlikle motoru stop ettirmeme + ince uzun tahta üzerinde gitme + sokak arasında gidip araçla arkadan takip etme + motoru kaldırırken silkeletmeme gibi şeyler varmış, yani daha zor. Dün eğitime gittim ilk defa, geçen sınavdan kalan 3 kişi vardı, neden kaldıklarını dahi anlamamışlar, sadece biri en sonunda motoru stop ettirmiş.

Bu arada Bahçeşehir'de yarı otomatik motorla sınava girmişler, debriyajsız. Scooterla gelen girmiş. Maltepe'de ise kesinlikle kabul etmiyorlarmış.

Bakalım bizim başımıza ne gelecek göreceğiz.
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)