Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

Lastikte yan kuruluş olaylarını kısaca anlatayım.
Global firmalar özelleştirilen yada başla sebeplerle satılan küçük çaplı üreticileri satın alıyorlar yada ortak oluyorlar. Teknoloji yada kalite transferi de oluyor mu o konuda şüpheliyim ama :)

Tapatalk

mahoretti

You are not allowed to view links. Register or Login
sadece 1 yorum var.

Alfadanadam

Çok alakalı değil ama sakın Petlas Velox almayın. Sitemiz üyesi Ereğli'den 147 sahibi Yahya'nın arabasında var. Üretim yılı da çok yeni olmasına rağmen öyle uğultu yapıyor ki 1 ya da 2 poryasının bozuk olduğuna yemin edebilirsiniz çıkan sesi duysanız.

agucba

Bülent, hangi Petlas Velox?

Velox Sport PT731

Velox Sport PT721

Velox Sport PT711

Merak ettim de.

///////////////

Anıl

Deseni yüzünden genelde sonuncu seri piyasada var,herhalde budur.F1 çakması ;)
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

agucba

Oturduğum apartmanın önünde bir tane Seat Leon var, onda birinci resimdeki var, o yüzden merak etmiştim.  :)
Sahibini görebilsem soracağım ama bir türlü denk gelmedim.

///////////////

Utku

Tigar, michelin ile ayni fabrikada uretilen, lastikcilerde tavsiye edilen bir marka.Bir donem puntomda kullanmistim, fiyat / performans / beklenti orani tatmin etmisti.
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

Alfadanadam

Velox Sport PT711

Budur.

Veloce

Bizim memlekette bir mal alırken, kalitesiz malı pahalıya almak ile kaliteli malı ucuza almak her zaman karıştırılıyor.

Örneğin, 2. sınıf diye tabir edebileceğimiz bir malın, piyasada satılan en kazık fiyatlı olanı, 1. sınıf diye tabir edeceğimiz bir malın en hesaplı bulunabileni ile yaklaşık aynı, birazcık altında fiyatta olduğunda, bu 2. sınıf malı alıp büyük bir kazık yediğinin farkında olmayan vatandaş konudan bihaber gayet mutlu gezebiliyor ortalıkta ve yaptığı alışveriş ile övünüyor hatta...

Benim lastik konusundaki şahsi düşüncem, eğer 1. sınıf diye tabir edebileceğimiz (Pirelli, Michelin, Goodyear, Bridgestone ve bunlara ek olarak Yokohoma, Dunlop ile Continental'i de eklersek) markalar biraz pahalı diyerek tercih edilmiyorsa, bunların hemen ardından gelen yine kendilerini ispatlamış Kumho ya da belki Toyo gibi markaların tercih edilmesinden yanadır.

Ben 170 180hp'yi geçmeyecek olan araçlarda bu tip lastiklerin kullanılmasında, normal kullanım şartlarında hiç bir sakınca görmediğim gibi uzun yıllardan beri Kumho lastik kullanıyorum. Aşırı memnunum diyebilirim. Konu daha güçlü araçlara geldiğinde, örneğin bir GQV üzerinde Pirelli P Zero ya da benzeri bir lastik dışında daha hesaplı bir ürün arayışına girmem.

Seçimler tamamen beklentiler üzerine olduğu gibi başta belirttiğim üzere, kalitesiz malın en kazığını sadece diğerlerinden daha ucuz diye almamaya, örnek olarak 225/40/r18 ölçülerinde bir Kumho KU31 gibi lastiğin tanesini 200 TL'ye almak yerine, daha yükesek fiyatlara Petlas, Lassa ve benzeri bilmem hangi büyük markanın yan firması denilerek öne sürülen mala atlayarak almamaya özen göstermek gerek. Ülkemiz insanı kazıklanmaya aşırı müsait ne yazıkki...

agucba

Yazılanlara katılmıyorum.
Verilen örneklere o zaman şöyle bir benzetme yapabiliriz.
Mercedes, BMW ve Audi'lerin en ucuz modelleri varken bu durumda Alfa Romeo alınmamalıdır.
Açık olmak gerekirse evlenmeden önce iyi lastik alır, Alfa'mın bakışlarını zamanından yapardım. Ama şimdi öncelikler değişti ve lastik konusunda çok özenli davranacağımı sanmıyorum.
Seçimlerde kişinin içinde bulunduğu şartlar belirleyicidir.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk 4 ile gönderildi

///////////////

Veloce

Yazılanlara katılmıyorum.
Verilen örneklere o zaman şöyle bir benzetme yapabiliriz.
Mercedes, BMW ve Audi'lerin en ucuz modelleri varken bu durumda Alfa Romeo alınmamalıdır.
Açık olmak gerekirse evlenmeden önce iyi lastik alır, Alfa'mın bakışlarını zamanından yapardım. Ama şimdi öncelikler değişti ve lastik konusunda çok özenli davranacağımı sanmıyorum.
Seçimlerde kişinin içinde bulunduğu şartlar belirleyicidir.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk 4 ile gönderildi

Yanlış anlamışsın Serkan. Verilen örnek bilakis, Mercedes BMW ya da Audi'lerin ucuz modelleri varken, gidip en yüksek fiyattan bir Fiat ya da atıyorum Dacia markalı bir aracı almak yerine, en güzeli gidip hesaplı bir ALFA ROMEO alın demekti. Zaten senin söylemiş olduğun gibi bende "seçimlerin tamamen beklentiler üzerine" olduğu belirtmiştim...

Yani gerçekte benim yazdıklarım da senin düşüncelerine paralel sayılır  :serefe: Ha illa hesaplı bir lastik alacağım deniyorsa, gerçekten uygun bir fiyata alıncaksa beklentiler dahilinde buna bir eleştiri getirmem. Asıl eleştirim sadece, düşük kaliteli bir malı sadece "diğerlerinden" ucuz diye alıp, ucuza aldım zannetmek. Halbuki o ürünün çok daha ucuz olması, bahsedilenden çok daha cüzi rakamlara alınmış olması gerekirdi.

Senin verdiğin örnekten yola çıkarsak, bir c200 alamadığı için Albea'yı tercih etmiş bir kişi, bir 156 parasına bir Fiat Albea aldığında, sadece c200'den daha ucuz olduğu için hesaplı bir araç almış saymamalı kendini. Arada kaçırdığı 156 ne olacak? ;)   :serefe:

agucba

C200 ile Fiat Albea arasındaki makas çok geniş, bence hiç uygun bir örnek olmadı.  :)

///////////////

Veloce

C200 ile Fiat Albea arasındaki makas çok geniş, bence hiç uygun bir örnek olmadı.  :)

c200 eski kasa be Sekan  :))

Edit: hadi c180 olsun, o da olur :)

Sportivo

Arkadaşlar, buradan lastik alan oldu mu? P7 Cinturato'lar ile yola devam etmeyi düşünüyorum. En azından bildiğim lastik. PZero istiyordum ama 16inç artık yok. Pirelli merkezi aradım , şirket kararı artık üretilmiyor dediler, yeşil dünya, çevre mevre muhabbetleri nedeniyle anladığım kadarıyla. Diğer bir seçenek Michelin PS3'tü ama yurtdışı yorumları okudum, PS3 ömrü bizim yollarda 30K'yı anca bulur benim çıkardığım sonuç. Genelin yorumu başlarda her yönden iyi bir lastik ama lastiğin çabuk bittiğini ve ilerledikçe ilk dönemdeki özelliklerini kaybettiği yönünde.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

ozoozo

Amerikada gözlemlediğim kadarıyla araçların üzerinde gelen kaliteli büyük markalar hariç , her arabada neredeyse uzak doğu malı var özellikle ışıklarda durduğumda bakıyorum , bmw m3 ler , mercedes , mustang gt ler , camarolar ve diğer spor araçlar dahil yokohama , hankook , kumho tarzı lastikler kullanıyor ve çok şaşırdım. İyisinden kötüsüne zaten burdaki en kötü araba 2000 motor oluyor hepsi uzak doğu malı , yukarıdaki saydığım araçların hepsini gözümle gördüm , servise yağ değiştirmeye gittiğimde aklıma takıldı sordum adamın cevabı "amerikalılar cimridir bilmiyormusun?" oldu , demekki bizim memleketimizde çok kuruntu yapıyorlarmış böyle bir memlekette bu kadar adam kullanıyor ise ve o performanstaki araçlar türkiyede zaten sayılı , artık gözüm kapalı alabilirim dedim.

Sportivo

iyi de TR'deki yolların durumu, asfaltın kalitesi ile Amerika'yı kıyaslayamak pek mümkün değil. Bir de Amerika'da araç sirkülasyonu bize göre çok fazla, lastik yarı ömrüne gelmeden araba değiştiriliyor nerdeyse. Bizde lastik alanların %95'i en az 4-5 sene kullanmak için alıyordur. O yüzden bence gelişmiş ülkelerde lastik kalitesi biraz daha arka planda kalıyor. Bir de amerikalılarda genel bir japon sevdası var, ticaret hacmi olarak da japonlarla çok işbirliği var, bizim buralar ister istemez avrupalı üreticilerin hakimiyetinde kalıyor.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

ozoozo

Açıkcası amerikanın çevre yolları yani high five , freeway dediği yollardan Türkiyeden çok daha kötü çünkü yollar asfalt değil beton haliyle lastik çok fazla zarar görüyor , hem fazla ısınıyor tuhaf ama gerçek hemde betonda araba küt gibi kalıyor , ne yol tutuyor ne bişey buna rağmen gidip o lastikleri alıyorlar, ancak dediğiniz gibi bir japon sevdaları varki nissan olsun honda olsun baya tutkulular, elinizi atsanız honda,nissan,subaru

agucba

Japonlar fabrikalarını ABD'ye kurdukları için bir çok üretimde fiyat olarak ucuz kalıyorlar. Ee madem ki Amerikan Milleti cimri, o zaman Japon malzemelerini tercih etmelerinden doğal bir şey yok diye düşünüyorum.

///////////////

ozoozo

Fiyatından dolayı tercih sebepleri aynı ama burada değinmek istediğim hani bizim memleketimizde bu lastiklere güvenilmeyeceğini hatta forumda da zaman zaman konusu geçti kimse güvenmiyordu yani bazı kişiler hariç buna değinmek istedim aramızda bir mustang shelbysi olan veya camarosu olan olmadığına göre demekki bu lastikler güvenle takıp kullanılabiliyormuş onu kastettim :)

Gouki

ozoozo

Yakmak için alıyorlardır :p

Tek üzüldüğüm noktada o zaten canavar gibi arabalar insanların altında freewaylerde 80 mph yi geçince, polis direk bir yerlerden çıkıp gelip arkanda sirenleri yakıyor :) garibanlar 80 mph ile yollarına devam etmek zorundalar , tabi güzel zenci kardeşlerimiz hariç onlar arada işin b....nu çıkartıyorlar  :D

master

Ehehehe araştıra araştıra psikopata döndüm :) Son durum şöyle, yardımlarınıza ihtiyacım var.

159'un üstündeki lastikler bahsettiğim üzere 225/50/R17 Goodyear Eagle F1 GSD3. Chip tuning yaptıktan sonra 1. ve 2. viteste daha fazla sarmaya başladı.

235/45/R17 veya 235/50/R17 ile değiştirince %2 - %2,5 gibi değişimler oluyor çapta. İnternette araştırdım, ESP sapıtır, ABS saçmalar gibi bir sürü yorum var çap değişeceği için. Bu da beni korkuttu. Sizce aslı astarı var mıdır bu durumların? Yoksa basayım mı geniş tabanı?

Bir de neticede 235'e geçtiğimde çapta bir fark oluşuyor. Üstelik 45 yanak alırsam çamurlukla aradaki boşluğun çok fazla olup görüntüyü bozmasından da korkuyorum. Görüntü çok bozulur mu acep?

Daha önce fabrikanın önerdiği ölçünün dışına çıkıp benzer bir değişim yapan var mıdır?

Ek olarak, 235/45/17 alırsam istediğim her lastiği bulabiliyorum (Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 istiyorum aslen, felaket övmüşler) ancak standart ölçülerle (225/50/17) bulabildiğim Ultra Yüksek Performans lastiği olarak düzgün bir tek Continental Contisportcontact 5 var. Continental daha önce hiç kullanmadım, onun nasıl olduğunu da bilmiyorum. Fikri olan var mıdır? Millet çok fena saydırmış, lastik iyi güzel hayvan gibi yol tutuyor ama felaket çabuk bitiyor ve olur olmadık yerde yarılabiliyor diye. Açıkçası moralim bozuldu.

Daha sonra aynı sınıfta değil ama Goodyear Efficientgrip Performance'a baktım. Onu öve öve bitirememişler. Ultra Yüksek Performans olmamasına rağmen aklım ona kaydı.

159'un orjinal ölçüleri öyle iğrenç ki 2 haftadır araştırıyorum içime sinen bir lastik bulamadım.

Yukarıdaki bilgiler ışığında bana ne tavsiye edersiniz? Boyut değiştirip Eagle F1 Asymmetric 2 almak mı? Aynı boyuttan devam edip CSC5 veya Efficientgrip almak mı? Yoksa başka bir şey mi?
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

agucba

Önder, merakımdan soruyorum. ESP, ABS'nin sapıtabilme ihtimali dışında 235/50/17 için sen ne düşünüyorsun?

Kendimce bir düz mantık yapmaya çalışacağım.

- Lastik tabanın genişlemiş olacak.
- Yanakların yükselmiş olacak ve sanırım az da olsa konforun artmış olacak. Yanak genişleyeceği için sanırım bir miktar yol tutuş hissi azalacak. Ukalalık olarak görülmesin, Almanca'da "Schwammig" gibi bir kelime var, tam Türkçe karşılığını bulamıyorum. Yani yol tutuş bozulmuyor ama az da olsa bir gezinme, esneme oluyor.
- Az da olsa genişleyen yanaklar bir miktar tekerlek boşluklarını dolduracak ama 159 da bir miktar yükselecek.

///////////////

Veloce

Önder, merakımdan soruyorum. ESP, ABS'nin sapıtabilme ihtimali dışında 235/50/17 için sen düşünüyorsun?

Kendimce bir düz mantık yapmaya çalışacağım.

- Lastik tabanın genişlemiş olacak.
- Yanakların yükselmiş olacak ve sanırım az da olsa konforun artmış olacak. Yanak genişleyeceği için sanırım bir miktar yol tutuş hissi azalacak. Ukalalık olarak görülmesin, Almanca'da "Schwammig" gibi bir kelime var, tam Türkçe karşılığını bulamıyorum. Yani yol tutuş bozulmuyor ama az da olsa bir gezinme, esneme oluyor.
- Az da olsa genişleyen yanaklar bir miktar tekerlek boşluklarını dolduracak ama 159 da bir miktar yükselecek.
:yukari-ok:

Sportivo

Geçen hafta yeniden 4 yeni P7 cinturato'ları alıp takdırdım. Gerçekten sessiz bir lastik , fren mesafesi ve stabilitesi çok iyi, düşük yuvarlanma direnci ve ıslak zeminde güven veren bir tutuş. Bence tek eksiği biraz yumuşak yanak nedeniyle viraj içinde arabayı hafif yatırması ama asfaltı bırakmıyor, eski cinturato'ları 4.5 sene 47000km kullandım , şehiriçinde zaman zaman kasten zorladığım zamanlarda yanladıkları olmuştur ama uzun yolculuklarımda bir cm bile kaymadan ömürlerini bitirdiler.

Bu arada lastikleri değiştirirken lastikçi arka jantları biraz düzeltmek lazım dedi, ben de araştırayım balansa gelince bakarız dedim. Jantlara bakınca ben bir anormallik farketmiyorum , yolda gidişte de hiçbir falso hissetmiyorum ama bu jant doğrultma işinin esprisi nedir?

Sent from my iPhone using Tapatalk - You are not allowed to view links. Register or Login
Alfa Romeo 156
35 AU 4494