Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

BÜYÜK İSTANBUL SONBAHAR BULUŞMASI 22 EYLÜL

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kutay

You are not allowed to view links. Register or Login
2008 yılından, sitemizin arşivinde önemli yer teşkil eden bir "Uzun Eşek" yarışması.  :)

Yok yok uzun eşşek çok da sağlıklı gelmedi.
Resme şöyle bir baktım ve dedım ki "Ya atlayamasaydı ? "  riskleri göz önünde bulundurmak lazım :)
Kör ebe , yakan top , saklambaç  vs. zararsız oyunlar daha iyi :)
[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

Veloce

:alfisti: :alfisti: :alfisti: :alfisti: :alfisti: :alfisti:

01- Veloce (Volkan) (aksilik olmazsa +1)
02- AlperMusa +1
03- Kibitzer (Zafer) + 1  )
04- eminpar ( Emin + 2 aksilik olmazsa )
05- Oğuz (Oğuz)
06- Kakirman (İlhan) (Aksilik olmazsa +1.5)
07- universeee (Evren) + 1 -> Şayet hanımlar gelecekse!
08- FB10ur ( Onur)( aksilik olmazsa+1)
09- wolkanku (Volkan) (+1 meybi beybi.)
10- cany (CankutYazıcıoğlu) +2
11- ar.159 (Mehmet Ali) + 2,75
12- Cemal Anitaş + 1,5
13- Yılmaz Kızılırmak +1,5
14- Tugrul Dagdeviren +1
15- Can Unal +2
16- Soner Demirtaş +2
17- Emin Kurtoglu +1
18- Sercan Keklik +1
19- Onur Öztürk +1
20- Spider_Volkan (Volkan Ergul +1)
21- Utku Aydin +1
22- alfacan (Ercan CANER+1 olabilir)
23- depeche101 (Okan AKBAŞ +1)
24- blackgear (Kadir)
25- Miraç Özdağ
26- İhsan Yaprak
27- Hakan Şenyıl +1
28- Hatice Çolakbayraktar +1
29- Gouki (Özgun Polat (ikna edebilirsem +1)
30- Bahadır Bayrak +2
31- Alfadanadam(Bülent Cengiz +1)
32- Aşkınrance (Aşkın Bozkaya +2)
33- Tayfun Uca (Tayfun uca +1)
34- tolga_ozhan
35- Esteban Este (+2)
36- Truphase (Uğur Karakoca +kimi bulursam)
37- egeozal1 (Ege Özal+1)
38- alfags34 (fikri+5)
39- enginkablan  +3

:alfisti: :alfisti: :alfisti: :alfisti: :alfisti: :alfisti:

Listeye devam ;)

eminpar

2008 yılından, sitemizin arşivinde önemli yer teşkil eden bir "Uzun Eşek" yarışması.  :)

Gülmekten yere düşüyordum :))))))

Nexus 4 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

KAKIRMAN

The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

universeee

Fotoğraf makinesi getirecek bir sürü arkadaş vardır zaten, ki bunlardan birisi de benim :) 8 senedir falan fotoğraf çekerim, ben de orada zaten elimden geldiğince çekim yapacağım. Ama daha önce pek araba fotoğrafı çekmişliğim yoktur o konuda acemiyim. Artık ne çıkarsa bahtınıza :) Bu nedenle siz bence fotoğraf çekiminden ziyade video çekimi işiyle ilgili birilerini bulmaya çaba harcayın derim nacizane.

Beni makineli geleceklerden sayabilirsiniz  :rock:
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

egeozal1

Bende makine ile gelicem. Fotoğrafları çekince konunun altına yüklerim. :)

Oğuz

Plakakar da gozuksun :)

Sent from my iPhone using Tapatalk - You are not allowed to view links. Register or Login
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

Veloce

Beyler herkesin fotoğraf çekeceğini biliyorum zaten. Bahsettiğim daha farklı. önemli olan fotoğrafların çekildiği yerler ve açılar. Örneğin kamerayla çekebilecek olan arkadaşı oraya varılmadan önce, biraz yüksek bir noktaya yerleştirip geçen tüm arabaları çekmesi gibi... Yolda çekimler olabilir konvoyda yani. vs vs.

Utku

Ciddi hazirlik gerektiren birsey fotograf cekimi.iz birakacak birsey isteniyorsa gercekten ustunde calisilmasi lazim, gerekli ekipman, kurgu-kareografi lazim.Ben ekipmanimi yeni sattim ancak arkadastan alacagim bir dlsr ve 50 mm lens ile birseyler cekebilecegim.Ama bize genis aci lens lazim.Sadece ekipmanda yetmez tabi ,dedigim gibi kurgu lazim.

Konvoyu cekmek icin baska bir bulusmada soyle yapmistik, benim aracta cam tavan vardi ve tum konvoy sag seritten giderken biz sol seritteydik, arkadasta tavandan cikip fotograf ve video cekimleri yapmisti, cokda guzel olmustu.Ama biz masukiyeye gidiyorduk ve haliyle yol otobandi.polonezkoy yolu buna musait degil.

Mekanin otoparki yapi olarak nasil bilmiyorum ama tum araclari daire olusturacak sekilde parkedip, etraftaki yuksek bi yerden genis aciyla fotograf cekebilirsek guzel olur mesela.Bu sadece bir oneri, ve bulusma gununden once mutlaka bu kurgularin belirlenmesi gerekir eger gercekten iz birakacak bir fotograf olayi olacaksa.Ha olmuyosa da sohbet muhabbet kahvalti esliginde devam edilip anca hatira fotograflari cekebiliriz :)

Biraz yurt disi bulusmalardaki cekimlere goz atalim yakalariz biseyler.
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

Veloce

"polonezkoy yolu buna musait degil."

Acarkente gidene kadar olan yolda çok uzun olmasada müsait bir yer var. Zaten bunun için konvoy yapmak gerekecek önce. Hazırlık şart. Herkesin kesin ve net önerileri gerkiyor. İş üstlenecek gönüllülerde tabi...

universeee

50mm objektif ile 3-5 araba ancak çekebilirsiniz şayet çok uzakta değilseniz. Böyle kalabalık bir araç topluluğu için pek kullanışlı bir objektif olmaz bence o, hele ki bir de full frame olmayan bir makine ile kullanılacaksa bu objektif :)

Ben şimdi gidilecek mekanı bilmiyorum ama kurgu için geniş bir alan lazım kalabalığı göstermekse amaç, tabi tek araç çekiminde bile nispeten geniş alanlara ihtiyaç duyulur. Şimdi, öyle kurgular düşünüyorsanız iş biraz zor diye düşünüyorum açıkçası.

Ben şahsen 18mm'lik bir objektifle geleceğim ki oldukça geniş bir görüş alanına sahip olduğu söylenebilir. Geniş açı fotoğraf çekimlerini bununla yapabiliriz. Ha başka birinde balık gözü objektif varsa çok daha değişik fotoğraflar çıkabilir. Araçları park ettiğimiz yerde ben zaten kendi kendime biraz takılırım kurgu falan oluşturmadan bağımsız olarak :) Sonrasında aklınızda olan açılar, kurgular, vs varsa da konuşur şansımızı deneriz imkanlar dahilinde.

Araçlarla ilerlerken de fotoğraf çekebilmeyi isterdim ancak araç kullanacağım için bu mümkün gözükmüyor.

EskiTüfek

Moral bozmak gibi algılamayın ama, orada yiyip içip muhabbet vs... yapmak varken kim gün boyu fotoyla videoyla uğraşırki.

universeee

Moral bozmak gibi algılamayın ama, orada yiyip içip muhabbet vs... yapmak varken kim gün boyu fotoyla videoyla uğraşırki.
Gün boyu olmaz zaten bu işler, bir kaç kişi bir kaç koldan halledip bitirecek bu işi. Zira kimse, ben de dahil, fotoğraf çekme öncelikli gelmiyordur oraya. Ben sizlerle tanışmak için geliyorum ve tüm vaktimi insanlar muhabbet ederken fotoğraf çekmeye ayırmam. Amaaa, fotoğrafa olan merakımı bildiğimden söylüyorum, moral olarak şayet günümdeysem hatırı sayılır sayıda fotoğraf çekebilirim. :)

teflontawa

01- Veloce (Volkan) (aksilik olmazsa +1)
02- AlperMusa +1
03- Kibitzer (Zafer) + 1  )
04- eminpar ( Emin + 2 aksilik olmazsa )
05- Oğuz (Oğuz)
06- Kakirman (İlhan) (Aksilik olmazsa +1.5)
07- universeee (Evren) + 1 -> Şayet hanımlar gelecekse!
08- FB10ur ( Onur)( aksilik olmazsa+1)
09- wolkanku (Volkan) (+1 meybi beybi.)
10- cany (CankutYazıcıoğlu) +2
11- ar.159 (Mehmet Ali) + 2,75
12- Cemal Anitaş + 1,5
13- Yılmaz Kızılırmak +1,5
14- Tugrul Dagdeviren +1
15- Can Unal +2
16- Soner Demirtaş +2
17- Emin Kurtoglu +1
18- Sercan Keklik +1
19- Onur Öztürk +1
20- Spider_Volkan (Volkan Ergul +1)
21- Utku Aydin +1
22- alfacan (Ercan CANER+1 olabilir)
23- depeche101 (Okan AKBAŞ +1)
24- blackgear (Kadir)
25- Miraç Özdağ
26- İhsan Yaprak
27- Hakan Şenyıl +1
28- Hatice Çolakbayraktar +1
29- Gouki (Özgun Polat (ikna edebilirsem +1)
30- Bahadır Bayrak +2
31- Alfadanadam(Bülent Cengiz +1)
32- Aşkınrance (Aşkın Bozkaya +2)
33- Tayfun Uca (Tayfun uca +1)
34- tolga_ozhan
35- Esteban Este (+2)
36- Truphase (Uğur Karakoca +kimi bulursam)
37- egeozal1 (Ege Özal+1)
38- alfags34 (fikri+5)
39- enginkablan  +3
40.Teflontawa(Serdar Atabey)
SENZA CUORE SAREMMO SOLO MACCHINE

EskiTüfek

Mekan ve araç park durumları vs... için aynı mekanda yapılmış önceki örneklerden biri.
Çekim yapacaklara bir fikir verebilir belki.

blackgear

Selamlar, henüz net değil lakin, ben muhtemelen buluşmaya Ankara' dan değil, İzmir' den ve Alfasız olarak katılacağım gibi gözüküyor.

Dolayısıyla İzmir' den katılacak arkadaşlardan birine yük olabilirim. Dönüşüm de muhtemelen İzmir' e olacak.

Hal böyle olunca özellikle hareket halinde fotoğraf çekme konusunda sorun yaşamayacağımızı düşünüyorum, zira benim elimde sadece fotoğraf makinam olur, fırsat buldukça çekim yaparım.

Makina ve ekipmanlarım :

Nikon D80 DSLR

Nikon 10.5mm f/2.8 DX Fisheye  >:D
Nikon 50mm f/1.4 AF D
Tamron 28-75mm f/2.8 XR Di LD
Tamron AF 70-300mm F/4-5.6 Di LD

Lakin otomobil fotoğrafçılığı çok özel bir alan aslında, kimse, kimseden katalog fotoğrafı beklemesin :D En azından benden beklemesin :) Ha, elimden geleni yapar mıyım, yaparım, orası tabi ki ayrı bir mevzu :)

(Bu arada tripodum yok :( O konuda yardıma ihtiyacım var)

universeee

Mekan ve araç park durumları vs... için aynı mekanda yapılmış önceki örneklerden biri.

İşte tam da bahsettiğim yer darlığı durumu budur. Böyle dar bir otoparkta araçlar düzensiz olarak park etmişken insanların çekmeyi düşündüğü fotoğrafları çekebilmesi oldukça zor olacaktır. Mümkün değil demiyorum, zor olur diyorum bu arada yanlış anlaşılmasın. Zira fotoğrafa fazla araba almak istese gidecek yer yok, hadi diyelim uzaklaşabildi bu sefer de sağdan soldan başka araçlar dahil olacak, vs. daha bir sürü etken :)

Neyse çok detay anlatmaya gerek yok. Şahsi tecrübelerim üzerinden yazmam gerekirse o kadar dar alanda kurgu yapabilmek zor iş. Tabi bu tarz çekimleri önceden yapmış birileri varsa ondan birşeyler öğrenmeye de sonuna kadar açığım :)

Veloce

Selamlar, henüz net değil lakin, ben muhtemelen buluşmaya Ankara' dan değil, İzmir' den ve Alfasız olarak katılacağım gibi gözüküyor.

Dolayısıyla İzmir' den katılacak arkadaşlardan birine yük olabilirim. Dönüşüm de muhtemelen İzmir' e olacak.

Hal böyle olunca özellikle hareket halinde fotoğraf çekme konusunda sorun yaşamayacağımızı düşünüyorum, zira benim elimde sadece fotoğraf makinam olur, fırsat buldukça çekim yaparım.

Makina ve ekipmanlarım :

Nikon D80 DSLR

Nikon 10.5mm f/2.8 DX Fisheye  >:D
Nikon 50mm f/1.4 AF D
Tamron 28-75mm f/2.8 XR Di LD
Tamron AF 70-300mm F/4-5.6 Di LD

Lakin otomobil fotoğrafçılığı çok özel bir alan aslında, kimse, kimseden katalog fotoğrafı beklemesin :D En azından benden beklemesin :) Ha, elimden geleni yapar mıyım, yaparım, orası tabi ki ayrı bir mevzu :)

(Bu arada tripodum yok :( O konuda yardıma ihtiyacım var)

İzmir'den katılacak olan var mı onu bilemiyorum işte... Polonozköy yolundan bir kaç güzel nokta var.. Sert U viraj olan birkaç güzel nokta var mesela... Bu noktalar birazda yukarıya cam kurulduğunda harika görüntüler verecektir. Video özelliği olan kameralarla bu kolayca halledilebilir. Beklediğimiz zaten pro. bir çekim değil, özenilmiş işler yapabilmek. Konum ve doyum açısından tatmin edici olabilmesi. Bakalım son hafta çok şey netleşcektir sanırım..

Veloce

İşte tam da bahsettiğim yer darlığı durumu budur. Böyle dar bir otoparkta araçlar düzensiz olarak park etmişken insanların çekmeyi düşündüğü fotoğrafları çekebilmesi oldukça zor olacaktır. Mümkün değil demiyorum, zor olur diyorum bu arada yanlış anlaşılmasın. Zira fotoğrafa fazla araba almak istese gidecek yer yok, hadi diyelim uzaklaşabildi bu sefer de sağdan soldan başka araçlar dahil olacak, vs. daha bir sürü etken :)

Neyse çok detay anlatmaya gerek yok. Şahsi tecrübelerim üzerinden yazmam gerekirse o kadar dar alanda kurgu yapabilmek zor iş. Tabi bu tarz çekimleri önceden yapmış birileri varsa ondan birşeyler öğrenmeye de sonuna kadar açığım :)

Mekanda dünya kadar foto zaten istemesekte çekilecektir. Önemli olan düzgün noktalardan yapılacak 3 5 kamera çekimidir.

EskiTüfek

Kavacıktan polenez yoluna geçerken kısa tünelin üstünden görüş açısı baya geniş. O noktaya kurulacak bir kamera ile, köprü yolundan kavacık sapağına girmeden toplanacak araçlar, peşpeşe giriş yaptığında köprü üstünden güzel görünür. Aynı anda tünelin diğer çıkışı içinde gene ters noktadan araçların tünel çıkışı o inceden iniş ve sağa tatlı virajda gözden kaybolana kadar iyi görüntüler yakalanabilir.

Aynı şekilde beykoz konakları önündeki tünelin üstünden viyadüklerden çok güzel kareler yakalanabilir.

Veloce

Kavacıktan polenez yoluna geçerken kısa tünelin üstünden görüş açısı baya geniş. O noktaya kurulacak bir kamera ile, köprü yolundan kavacık sapağına girmeden toplanacak araçlar, peşpeşe giriş yaptığında köprü üstünden güzel görünür. Aynı anda tünelin diğer çıkışı içinde gene ters noktadan araçların tünel çıkışı o inceden iniş ve sağa tatlı virajda gözden kaybolana kadar iyi görüntüler yakalanabilir.

Aynı şekilde beykoz konakları önündeki tünelin üstünden viyadüklerden çok güzel kareler yakalanabilir.

Haklısın oralarda güzel noktalar var abi bencede. **Fakat tünel tarafından değil, tem tarafından gelincektir. Konakların oralar, oraya yaklaşınca karşımıza çıkan ışıkların civarı, Polonezköy'e ayrılan yolun köşesi, ayrıldıktan sonra 2 tane güzel U viraj vs. Buralar hem güzel noktalar hem de araçların yavaş geçmek durumunda olduğu noktalar. En kısa zamanda planlamak şart.. Yoksa göz göre göre fırsat kaçar gider..

**Edit: Kısa bir tünel daha var onu tünelden saymamıştım orada da olur. Diğer tarfta uzun bir tünel daha var onunla karıştırdım düzelteyim.

ar.159

bence yol çekimleri ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın istenilen sonucu vermez ( tabiki uğraşalım elimizde olsun ama aynı kareye yol çekiminde fazla araç girmez ancak kamera çekimi iş yapar)
foto çekimi için bence buluşma yerinde planlı bir tertip yapmak lazım burda kastım arabaları rastgele parketmek yerine belli bir şekilde parketmek hatta renk geçişlerini bile ayarlamak mesela koyu renkli araçlardan açık renkli araçlara doğru sıra yapmak yada bir seden bir hb şeklinde arkadan fotoğraflamak gibi güzel kareler oluşturulabilir işte o zaman ses getirecek bir foto ortaya çıkar aslında gideceğimiz yerde basitte olsa bir yıkama olsa biz kahvaltı yaparken araçlar yıkansa sonra fotoğraf çekimine geçilse dahada güzel olur.
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Veloce

bence yol çekimleri ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın istenilen sonucu vermez ( tabiki uğraşalım elimizde olsun ama aynı kareye yol çekiminde fazla araç girmez ancak kamera çekimi iş yapar)
foto çekimi için bence buluşma yerinde planlı bir tertip yapmak lazım burda kastım arabaları rastgele parketmek yerine belli bir şekilde parketmek hatta renk geçişlerini bile ayarlamak mesela koyu renkli araçlardan açık renkli araçlara doğru sıra yapmak yada bir seden bir hb şeklinde arkadan fotoğraflamak gibi güzel kareler oluşturulabilir işte o zaman ses getirecek bir foto ortaya çıkar aslında gideceğimiz yerde basitte olsa bir yıkama olsa biz kahvaltı yaparken araçlar yıkansa sonra fotoğraf çekimine geçilse dahada güzel olur.

Yol çekimi değil, kamera belirli bir noktaya, o noktadan araçlar geçmeden önce yerleştirilecek ve tüm araçlar çekilecek. Yıkama konusu ise enteresan oldu biraz :) Kimse kirli aracını yıkatmadan gelmez diye düşünüyordum ben :)

FB10ur

Kavacık çıkışında hemen tünel var o tünelin hemen üstü köprü zaten kamerayı oraya sabitleyebiliriz..

nightwolf

arkadaşlar herkese merhaba, yaklaşık 1 yıldır alfa kullanıcısıyım, fakat lise yıllarımdan beridir görüp takip etmişim, ve imrenmişimdir, sonunda bende burada sizlerle birlikteyim, ve bundan büyük keyif aldığımı belirtmek isterim. En kısa sürede fotoğraflar paylaşacağım. Volkan üstadın bilgilendirmesi ile forum a katıldım, 22 Eylül deki toplantıya da ya eşimle yada bir arkadaşımla birlikte katılacağım, iş yerinde site forum sitesi maalesef bloklanmakta, fırsat buldukça telefondan takip edeceğim, herhalde sadece buradan katılacağımızı bildirmemiz yeterlidir. Sizlerle en kısa sürede tanışmak dileği ile herkese tekrar merhaba diyorum.