Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Acil yardım

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gouki

Aslında tanıdık olunca neler olmuyor. Bir arkadaşım spiralle kendi 147'sinin ön tamponunu parçalamıştı. Daha sonra kaskodan Zender ön tampon aldı.

max-ime

You are not allowed to view links. Register or Login
Aslında tanıdık olunca neler olmuyor. Bir arkadaşım spiralle kendi 147'sinin ön tamponunu parçalamıştı. Daha sonra kaskodan Zender ön tampon aldı.

Bunlar yapılır tabiki, memlekette uçurumdan aracını atıp kaskodan parsını alanbile var :)

Ama sonradan eklettiğimiz aksesuar, parça vsyi eğer kaskoya bildirmezseniz orjinal donanımındaki parçaların ödemesini yapıyor.

ozoozo

Aracımı verdiğim gibi alayım birde şu 1 hafta geçsin daha da bir şey istemem. Her balkona çıktıkça içim cız ediyor arkadaş

ozoozo

Bugün arabamı servise verdim , yaklaşık 5 saattir uğraşıyorum. Duygu hanım (Akota Alfa daki çalışan) maximum 10 gün sürer dedi ama sanırım daha erken olur gibime geliyor , sizinde dediğiniz gibi diff. karşılanmıyor kasko tarafından , hiç bir şekilde oluru yokmuş malesef bu ders oldu. Aracımı alır almaz üzerine harcadığım bütün para artık ne varsa kaskoya işleteceğim 20-30 fazla olsun kafam rahat eder.

İşin bulanık kısmı ;

Alfaya girdiğimde arabaları inceliyordum oradaki satış danışmanıyla sohbet ettik bir bayan vardı , neden dava açmıyorsunuz dedi ? aracınızın fiyatı düşünüyor sonuçta 0 aldınız ve kazalı oldu dedi , bende onlarla uğraşacak bir insan değiliz dedim , babam la görüştüm gerek yok o tip bir insan değiliz dedi. Sonra karşı tarafı aradım , böyle böyle diff'i anlatmaya çalıştım , bin bir takla sonucu anlatmaya çalıştım kaskonun neden karşılamadığını vs , daha sonra sigortacıları aradı bunu sen kasko ettirmemişsin vs , annesinin yanına gittim bana dediği bunda seninde suçun var , kasko yaptırmamışsın vs dedi tepem attı , sigortacıları yarı yarıya ödemeyi teklif etti aynı şekilde kızın annesi de , sonuçta benim bir suçum yok bunu kabul etmem söz konusu değil diff e servis 1750 civarı fiyat çekti , çift çıkış dahil olarak. Bende sigortacıya anlattım durumu , siz olsanız aynı şeyi yapmazmıydınız diye ? aynı şey benim başıma gelse tereddüt etmeksizin , eyvallah der verirdim parasını. Ben arabamı kazadan 30 saniye önce nasılsa öyle istiyorum dedim aksi takdirde amacım işi asla zora sokmak değil ama malesef dava açmak zorunda kalacağım , aracım 0 ve servis ortalama 3-4 bin masraf çıkardı dedim , yani eğer diff in parasını vermezseniz emin olun 2 katını ödeyeceksiniz dedim ve üzerine avukat masrafı geliyor dedim , doğru diyorsunuz haklısınız dedi. Siz ne kadar para talep ediyorsunuz dedi , biran şok oldum :D ben hiç bir şey talep etmiyorum , gidin servise ne kadar para istiyorlarsa pazarlığınızı,indiriminizi yapın ve halledin dedim sanki ben o parayı alıp cebe atacakmışım gibi konuşunca daha beter ayar oldum işin aslı , Babama durumu anlattım mahkeme 1-2 sene sürüyormuş dedim oda haliyle oğlum senin suçun varmı ki ? arkadan vuruyor isterse 35 sene sürsün , üzerine birde avukat masrafı biner bizim amacımız işi zora sokmak değil tatlı tatlı halletmek dedi , durumuda karşının sigortacısına anlattım. Sigortacı onların sanırım yıllardır işlerini yapıyor onla durumun alakası yok ancak karşımda erkek bir muhatap da yok , 2 tane bayan ne desem anlamıyorlar haliyle , sigortacıyla muhatap oldum ve durumu izah ettim sonuç olarak adam bana bu diff extradan mı takılıyor , yoksa tampon mu değişecek dedi yani arada ki farkı verdirmeye ikna edim Semra hanımları dedi , valla kesin bir şey demek istemiyorum ancak öyle olacağını sanmıyorum dedim yarın ıslak imza vermeye gittiğimde arayıp , servisteki duygu hanımı vereceğim anlatsın derdini.

İşin özeti , eğer ki diff paramı vermezlerse istemeyerek aracımın değer kaybını dava açmak zorunda kalacağım , ben işin olurunu bulmaya çalışıyorum daha fazla masraf çıkartmadan halletmek istiyorum ancak karşı taraf biraz zorlayacak gibi istemeyerek te olsa 1750 i cebimden verip 1 sene sonunda arabamın değer kaybı + avukat masrafınıda onlara ödettirmek zorunda kalacağım , tercih onların. Hayatımda hiç konuşmadığım kadar kibar konuştum karşımda erkek muhatap yoktu ancak bazen insanlara iyi niyet yaramıyor , bakalım artık yarın ne olur kadın arayıp fiyat soracaktı , yapın kendi pazarlığınızı dedim.

Son olarak burada öyle bir adam var ki eli öpülesi , öğlen işini gücünü bırakıp benim için Akota ya gidip sırf ben zorda kalmim diye derdimi anlatıp ta benimle özel ilgilenilmesini sağlayan Özgün'e çok çok teşekkür ederim , Duygu hanım bilerek öne aldırmaya çalışacak ve parça tamirine (prosedür böyleymiş,arka tampon kesinlikle yenisi gelmesi lazım ancak mecbur yollamalıyız dedi) göndermeden hallettirmeye çalışırım büyük ihtimal dedi bununda tek sebebi Özgün. Eli öpülecek adamsın reyiz  :D  :serefe:

Oğuz

Egzoz uçlarını alma onlarda sorun yoksa, sadece difüzörü al. 900-1000 lira civarı bir fiyatı var, karşı tarafa da güzellik olur. :)
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

max-ime

Tabiki sizin bileceğiniz birşey ama buraso bir forum, bende size nacizhane firimi söylemek istiyorum :)

Benim okuduğum birkaç olay ile ilgili konuşacağım, mahkemede aradığınız sonucu alamazsınız. Mahkemeler aracın boyanmasını, bazı parçaların değiştirilmesini değer düşüklüğü olarak kabul etmiyor. Zaten sizde trafiğe çıkarken trafikte bazı riskleri kanunen kabul etmiş oluyorsunuz.

Hukuk okuyan, mesleği bu olan arkadaşlar daha iyi bilgi verecekler ama benim bilgim bu yönde.

Fatihob

Özdemir geçmiş olsun. Bakalım sonuç ne olucak merakla bekliyorum.
..

ozoozo

Oguz yine dusunemedigimi dusundun kardesim tesekkur ederim yarin imzayi teslime gidicem bir sorayim dedigin gibi karsi tarafin isine gelir. Simdi max-ime hocam bana bunu alfadaki sorumlu kisi soyledi boyle bir cok musterilerinin para aldigini soyledi. Zaten sigortacilarina bu durumu izah ettigimde direk cevirdi ve benim dedigim su idi "egerki masrafim odenmezse sizde biliyorsunuz ki mahkemeden dolayi neredeyse 3-4 bine yakin + avukat parasi gelecek" dedim , karsinin sigortacisi dogru soyluyorsunuz dedi. Amacim isi yokusa surmek degil arabami kazadan 30 saniye once nasilsa oyle yapin verin dedim. Yarin servise gittigimde hem Oguzun dedigini bildiricem servise hemde adamla konusuturcam kendisi konusmak istedi.  Eger extra tampon geliyorsa bizde aradaki farki odeyelim dedi , orjinali onlarda kalsin dedi , bende emin degilim ama zor dedim

Sent from my HTC Sensation 4G using Tapatalk

ozoozo

Tesekkur ederim Fatih sagolasin.

Sent from my HTC Sensation 4G using Tapatalk

Gouki

Senin gibi kalbi tertemiz bir insan için biraz vakit ayırmışız çok mu? Şu işler en kısa zamanda gönlüne göre bitse de ıslatsak :serefe:

tolga_ozhan

Özdemir senin için geçerli bir durum olmaz anlatacağım ama isteyince herşeyin olabileceğini açıklıyor.
Bu konda daha önce GTV ile yaşadığım kazayı anlatmıştım.
Araç 97 model sonradan keyfi olarak ph3'e çevrilmişti. Kaza sonrası ön tarafta ne var ne yoksa değişti. Çok ciddi bir kaza değildi ama özellikle GTV'nin kaputu saç olmadığı için zaten tamirde olmuyor.
Kasko aracı yetkili serviste yaptıralım mı dedi. Olur dedim. Araç birmota gitmeden ben gittim durumu anlattım. Hayır beyefendi sizin şase numaranızda hangi parçalar varsa onlar gelir takılır dediler.
Bende kaskoyu aradım ben yetkili değil özel servis istiyorum dedim. Aracı özel servise çektiler. Paşa paşa aracımın şasi numarası ile hiç alakası bile olmayan (aksesuar bile değil, alakasız parça ) ph3 parçaları getirildi ve aracıma takıldı.
Akoto kendisi işgüzarlık yapıyorda olabilir. Günahlarını almamak lazım ama, aman bize birşey olmasın mantığı güdebilirler. Ben bütün eksper'lerin aracın şasi numarası üzerinden tek tek parçalara baktığını düşünmüyorum.

Diğer anlamadığım nokta ise şu. Senin arabanı karşı tarafın trafik sigortası yaptırıyor. Senin kaskondan bağımsız bir durum. Hatta senin hiç kaskon olmasa bile yine herşeyi karşı tarafın trafik sigortası yaptıracaktı. Durumun kaskoya ekstraların işlenip işlenmemesi ile alakalı mantığı çözemedim.

ozoozo

Özdemir senin için geçerli bir durum olmaz anlatacağım ama isteyince herşeyin olabileceğini açıklıyor.
Bu konda daha önce GTV ile yaşadığım kazayı anlatmıştım.
Araç 97 model sonradan keyfi olarak ph3'e çevrilmişti. Kaza sonrası ön tarafta ne var ne yoksa değişti. Çok ciddi bir kaza değildi ama özellikle GTV'nin kaputu saç olmadığı için zaten tamirde olmuyor.
Kasko aracı yetkili serviste yaptıralım mı dedi. Olur dedim. Araç birmota gitmeden ben gittim durumu anlattım. Hayır beyefendi sizin şase numaranızda hangi parçalar varsa onlar gelir takılır dediler.
Bende kaskoyu aradım ben yetkili değil özel servis istiyorum dedim. Aracı özel servise çektiler. Paşa paşa aracımın şasi numarası ile hiç alakası bile olmayan (aksesuar bile değil, alakasız parça ) ph3 parçaları getirildi ve aracıma takıldı.
Akoto kendisi işgüzarlık yapıyorda olabilir. Günahlarını almamak lazım ama, aman bize birşey olmasın mantığı güdebilirler. Ben bütün eksper'lerin aracın şasi numarası üzerinden tek tek parçalara baktığını düşünmüyorum.

Diğer anlamadığım nokta ise şu. Senin arabanı karşı tarafın trafik sigortası yaptırıyor. Senin kaskondan bağımsız bir durum. Hatta senin hiç kaskon olmasa bile yine herşeyi karşı tarafın trafik sigortası yaptıracaktı. Durumun kaskoya ekstraların işlenip işlenmemesi ile alakalı mantığı çözemedim.

Hocam bizim kasko zaten tanıdık , yani durumu bana açık açık anlattı sen aksesuar olarak kayıt yaptırdın mı dedi ? malesef hayır. Yine aynı şekilde karşı tarafında sigortası ödemiyor bunu , karşının sigortacısıyla da görüştüm. Açıkcası ben elimden geldiğince karşının işine gelecek şekilde yaklaştım izah ettim,konuştum,didindim arabam yok taa kalktım bilkentten park-orana gittim sırf kadınla konuşmaya(Ankaralılar bilir) benim arabam olmadığını biliyor , hanımefendi popisini kaldıramadı neyse dedim gittim , ancak durumu anlattım beraber ödeyelim vs durumuna getirdiler , benim suçum yok günahım yok neden böyle bir şeyi kabul edeyim ki ? Aynı şey onların başına gelse kendi cebimdeki parayı keser öderim bu işin raconu,karakteri böyledir. Ha eğer bana derse yok ben ödemiyorum,sigortanın yaptığıyla yetin ben veririm 1750 bile bile "kazıklanırım" sonrada onlara söylediğim gibi arabam değer kaybetti minimum 3000 bin lira dedi Akota sonuç olarak sigorta bunu ödeyecek MİN. 3000 + avukat parası ellerinden öper. Yapacak bir şeyim yok malesef , ayrıca bu dava konusunda küçük bir trick var onu unuttum söylemeyi Alfa daki bayan yeni araçlar için dedi , yani 1 yılını doldurmamış mı 2 yıl mı öyle bir şey dedi , yani demek istediğim yeni araçlar için söz konusu yoksa ortalık davadan geçilmezdi aracımın değeri düştü diye , zaten bunu karşının sigortacısına anlattığımda Semra hanım ile görüşeyim tatlı bir şekilde halledelim dedi , arkadaşlarım götür dışarıya 300 e diff i al adam gibi krom boru çektir daha iyi olur diyor , hemde kadın sana 800 tl falan verir bu şekilde halledersin diyor ancak hanımefendi bana çarpmadan önce ben bile bile kazık yiyerek 1700 mü 1800 mü neye yaptırdım egzoz ve diff i haliyle neden ben 1000 lira zarar edeyim ki ? karşı taraf sonuç olarak babamın oğlu değil başta aramaya çok çekindim,utandım,kırıldım ancak karşı tarafın durumu buna müsait yeni kasa a6 ya biniyor haliyle acınacak bir durum yok , arkadaşlarım da az para değil 2000 milyar neden cebinden veresin dedi ? yoksa cebimden vermeyi düşünmedim değil , karşı tarafın durumu olmaz başka bir durum olur amenna eyvallah bölüşelim ben suçlu olmasam bile tamam derim. Ancak durum farklı büyük ihtimalle kabul etmezler gibime geliyor ama yarın kadın arayacak vs edebilirler etmezlerse yapacak bir şey yok artık 1 sene sonunda sonuçlanıyormuş dava , alırım değer kaybımı 3000 bin 4000 bin neyse basarım QV jant siparişini. Ben elimden geleni yaptım karşı taraf için.

ozoozo

Senin gibi kalbi tertemiz bir insan için biraz vakit ayırmışız çok mu? Şu işler en kısa zamanda gönlüne göre bitse de ıslatsak :serefe:

Abi yaptığın çok makbule geçti gerçekten çok teşekkür ederim. Ne zaman ne dersen bir yemek sözüm olsun  :arkadasim:

blackgear

Aynen Tolga' ya katılıyorum.

Kasko ile karşı tarafın sigortasının ne alakası var? Aksesuarlı ama kaskosuz bir aracım olsaydı, bana çarptıklarında aracın standart parçalarını mı vereceklerdi? Exper geliraraca bakar sökülmeden servis ile birlikte ön maliyet çalışmasıyapar, arabayı götürdüğün servis, arızalı parçaları söker ve bir liste yapar, zira içeride de sıkıntı var mı, dışarıdan gözükmeyen problemlerolabilir. Experin itirazı var ise, gelir tekrar bakar. Değişecek ve tamir olacak parçaları belirlerler. Sigorta şirketi, parçaların alımını yapar ve servise gönderir. Yada sen cebinden yaptırıp, sigorta şirketine hesap numarası verirsin. Fatura tarihinden itibaren 7 iş günü içerisinde paran eline geçer.

Bu noktada benim gördüğüm, exper ile servis yetkilisi arasındaki pazarlıktır önemli olan. Tamir mi, yeni mi, aksesuar mı, orjinal mi kavgasını onlar yapar çünkü.

Servis yetkilisi, aracın çift eksoz çıkışlı olduğunu belirtir bunun difizör olmadan asla eskisi gibi olamayacağını, atıyorum eğer normal tampon yapılırsa, ikinci eksozun iptal edilebileceğini ve bunun da madura ekstra bir maliyetinin olacağını, ayrıca mağdurun asla böyle bir talepte bulunmadığını veya buna benzer cümleler kurması, işini kolaylaştıracaktır bence ;)

ozoozo

Aynen Tolga' ya katılıyorum.

Kasko ile karşı tarafın sigortasının ne alakası var? Aksesuarlı ama kaskosuz bir aracım olsaydı, bana çarptıklarında aracın standart parçalarını mı vereceklerdi? Exper geliraraca bakar sökülmeden servis ile birlikte ön maliyet çalışmasıyapar, arabayı götürdüğün servis, arızalı parçaları söker ve bir liste yapar, zira içeride de sıkıntı var mı, dışarıdan gözükmeyen problemlerolabilir. Experin itirazı var ise, gelir tekrar bakar. Değişecek ve tamir olacak parçaları belirlerler. Sigorta şirketi, parçaların alımını yapar ve servise gönderir. Yada sen cebinden yaptırıp, sigorta şirketine hesap numarası verirsin. Fatura tarihinden itibaren 7 iş günü içerisinde paran eline geçer.

Bu noktada benim gördüğüm, exper ile servis yetkilisi arasındaki pazarlıktır önemli olan. Tamir mi, yeni mi, aksesuar mı, orjinal mi kavgasını onlar yapar çünkü.

Servis yetkilisi, aracın çift eksoz çıkışlı olduğunu belirtir bunun difizör olmadan asla eskisi gibi olamayacağını, atıyorum eğer normal tampon yapılırsa, ikinci eksozun iptal edilebileceğini ve bunun da madura ekstra bir maliyetinin olacağını, ayrıca mağdurun asla böyle bir talepte bulunmadığını veya buna benzer cümleler kurması, işini kolaylaştıracaktır bence ;)

Abi öncelikle tampon tamir edilmiyor , prosedür gereği tamire yollanacak dedi zaten %100 değişmesi gerek bunun dedi,haliyle kasko kuralları gereği yollayacağız,sonra bize tekrar gelecek yeni sipariş geçeceğiz dedi hatta eğer exper tanıdık olursa bu işlemi direk yenisini sipariş etmekte uğraşacağım dedi direkt olarak. 2. arka çift çıkış ve diff QV model hariç giu larda orjinal olmadığı için dediğin gibi cümleler kuramıyor malesef :( aynı şeyi bende söyledim , ancak Duygu hanım zaten biz söylemeden , onlar araçta neyin ne olduğunu biliyorlar bu işin kurt u onlar dedi , aracın şase numarasından bunun orjinal bir parça olmadığını , aksesuar olduğunu haliyle kaskona işli olmadığı için ödemeyeceklerini bildirdi , hiç bir oluru yok mu dediğimde ise malesef yok olsa zaten yaparım dedi ki Duygu hanımında samimiyetine inandım zaten gerçekte de işlem bu şekilde QV hariç çift çıkış malesef yok. Mesele sadece diff de değil diff olsa alırım 350-400 e dışarıdan binerim paşa paşa, ancak sol ve sağ çıkıştaki çıkışlarım yamulmuş durumda yani komple egzoz borularının yenilenmesi gerek(son susturucu) , sağ taraf gök yüzüne bakıyor , sol taraf asfalta bakıyor haliyle içeride de işlem var , zaten tampon değişeceği için görünmeyen ne varsa onlarda geçmiş olacak.

blackgear

Abicim, ben şunu anlamadım, neden kaskoyu bulaştırıyorlar ki?

Exper, karşı tarafın sigortacısının experi. Neye dayanarak kaskondan parça isteyecekler?

tolga_ozhan

Sanırım kasko şu yüzden devreye giriyor.
Önce araba yapılıyor parayı Özdemir'in kasko ödüryor. Sonra kasko karşı tarafın sigortasından parasını tahsil ediyor.
Ama her koşulda eksper karşı sigortanın eskperi.

ozoozo

Sanırım kasko şu yüzden devreye giriyor.
Önce araba yapılıyor parayı Özdemir'in kasko ödüryor. Sonra kasko karşı tarafın sigortasından parasını tahsil ediyor.
Ama her koşulda eksper karşı sigortanın eskperi.

haaah aynen böyle değerli abicim :) arabanın parasını ben cebimden vereceğim , daha sonra kasko bana verecek , daha sonra onlar kendi aralarında artık nasıl oluyorsa alacaklar. Açıkcası Akota daki duygu hanım bizim firmanın expertini aradı , expert gelecek tespit yapacak ben ödeyeceğim onlar bana verecek çünkü onların anlaşmalı olduğu servis değil Akota , dediğim gibi onlar otokoç ve aydın motorlu vs diye bir yer ile anlaşmalı.

blackgear

Ama o sanırım belli koşullarda ortaya çıkıyor.

Benim Alfa ile yaptığım kazada bana da arkadan dokundurdular, tamponda birşey gözükmüyordu, bagajı açıp içine bakayım dedim, açtım bagajı tekrar kapanmadı :D Kapansa tutanak bile tutmayacaktık, meğer içeride sorun varmış tampon demirlerinde falan. Her ne ise, götürdüm benim servise, geldi karşının eksperi,baktılar, yapılması gerekenler ortaya çıktı. Ödemeyi ben yaptım, para benim hesabıma geldi. Kasko' nun hiç haberi bile olmadı desem yeridir :)

Diğer kazada da araçta aksesuar vardı, yine karşı taraf hatalı, ama araba Alfa değildi. Yetkili serviste araç eskisi gibi yapıldı, kasko karşıladı, sonra sanırım karşının sigortasından alındı. Ha,aksesuarı sigortamı ödedi, karşı taraf cebinden mi verdi bilmiyorum. Ama yapıldı. Lakin şu da var, aksesuar, kasko içerisindeydi sanırım. (17" Çelik jant)

ozoozo

Ama o sanırım belli koşullarda ortaya çıkıyor.

Benim Alfa ile yaptığım kazada bana da arkadan dokundurdular, tamponda birşey gözükmüyordu, bagajı açıp içine bakayım dedim, açtım bagajı tekrar kapanmadı :D Kapansa tutanak bile tutmayacaktık, meğer içeride sorun varmış tampon demirlerinde falan. Her ne ise, götürdüm benim servise, geldi karşının eksperi,baktılar, yapılması gerekenler ortaya çıktı. Ödemeyi ben yaptım, para benim hesabıma geldi. Kasko' nun hiç haberi bile olmadı desem yeridir :)

Diğer kazada da araçta aksesuar vardı, yine karşı taraf hatalı, ama araba Alfa değildi. Yetkili serviste araç eskisi gibi yapıldı, kasko karşıladı, sonra sanırım karşının sigortasından alındı. Ha,aksesuarı sigortamı ödedi, karşı taraf cebinden mi verdi bilmiyorum. Ama yapıldı. Lakin şu da var, aksesuar, kasko içerisindeydi sanırım. (17" Çelik jant)

İşte abicim , işin kilit noktası orası jantların kasko içerisinde olması :). Ama bundan sonra ders oldu bu tip masrafları şeyleri 3 üne 5 ine bakmadan kaskolatmam gerektiği , arabamı alır almaz direk kaskoyla görüşüp diff,egzoz ne ise kaskolatacağım. Gerçi ilerleyen zamanlarda komple egzoz yaptırmayı düşünüyorum egzoz için onu bekleyebilirim her ne ise bunlar olması gereken şeyler sonuçta herkes arabasına para harcıyor ve gözü gibi bakıyor haliyle bu tip durumlar can sıkıyor , akşamdan beri başım ağrıyor, kazanın bir şey olanı da can sıkıyor , olmayanı da . Allah herkesi uzak tutsun bu işlerden valla lise 2 den beri araba kullanıyorum şuan üniversitede 4.5 yılım(hazırlık var :D ) ilk defa başıma geldi bir kaza olayı, gerçekten uğraşılır iş değilmiş , keşke kendim vursaydım da uğraşsaydım 96 doğumlu kız sanırım yada 95 vermişler altına arabayı , gecenin bir vakti dışarıda geziyor sonra biz,"ben" çekiyorum uğraşını , bakalım yarın neler olacak telefonun susmayacağı kesin.

blackgear

Yavru, herşeyin başı sağlık ;)

Bir de kardeşimin kazasını anlatayım, hayatta neler oluyor gör.

2002 Honda civic, otomatik. Bir bulvarda ilerlerken, duran otobüsün arkasından bir yaşlı çift yola atlıyor. Öndeki araba manevra yapıp kurtarıyor. Kardeşim öndeki arabanın manevrasını görüp fren yapıyor ve duruyor. Arkadan gelen duramyıp kardeşimin aracına vuruyor. Vurmanın etkisi ile kardeşim de yayalara çarpıyor. Yaralanmalı kaza olduğu için kardeşimi, eşini ve arkadaki arabanın sahibini karakola alıyorlar. Arkadaki araç sürücü alkollü ama promil sınırının az üstünde. Diyor ki ben çarptığımda zaten öndeki araç yayalara çarpmıştı. Yemin ediyorum, o gece hayatımın en uzun gecesiydi. Yayalar, yaşın da etkisi ile acilden yoğun bakıma alınmışlar. Ne olduğu belirsiz, sabaha kadar ölmesinler diye dua ettik. Ben bi hastanedeyim, bi karakolda... Neyse ertesi sabah kendilerine geldiler, polis ifadelerini aldı, kardeşimi serbest bıraktı. Arkadaki aracın şöforüne ne oldu bilmiyorum, neticede ölüm yok olayda (çok şükür) ama yalan beyanat verdiği için ben baya bağırdım çağırdım hem ona hem polis amcalara :D Ne ceza kestiler bilmiyorum.

Haa bu arada araba mı, ne kaskosu vardı ne de arkadaki aracın sigortası... O vatandaşlar ölmedi yada kalıcı bir hasar olmadı ya çok şükür, tek tesellimizdi. Yere girsin dünya malı diyor insan bu tarz durumlarda ;)

Canın sağolsun.

Fatihob

Olay exper ve servisede bağlı denildiği gibi. Ben kaza yapmıştım jantım çok çizilmişti kenarları hatta ufak kırılmalar vardı, Birmottakiler exper bunu boyaya veriri demişti, neyse experin gelceği saati öğrendim gittim rica edicektiö değişim için, adam baktı bu olmaz yeni sipariş lazım demişti ben bişi demeden :) TR'de benim jantlardan yoktu 15 gün sürdü gelmesi o ayrı :D Hee Birmot ne yaptı yeni 2 lastik taktı diye lastik eskime parası adı altında 150TL aldı benden.

Başka bi olayda ön tamponu vurdum exper baktı tamir verdi tampon gitti. Ben o sırada siyah tamponumu aldım 2.el o sırada takılırım hemde elimde yedek kalsın diye. Exper gördü aracı bu siyah tampona bişi olursa biz ödemeyizdedi güldüm geçtim. Sanki bidaha kaza yapsam aynı exper gelicek. Yada geldi diyelim sanki bunu ödemicek, sonuçta arabamın üstünde olan orjinaliyle 1e1 aynı olan Mito tamponu vardı. Hee onuda geçtim ödemesen ne olur takarım beyaz tamponumu takılırım siyahıda çöpe atarım :D

Senin diffizör kullanılmıcak haldemi hani orta yol vs bulunmassa tamir ettirmeyi deneyebilirsin. Ama işallah exper araç üstündekinden takın der hem sen, hemde karşı taraf için kolayca olay kapanıp gider.
..

Baskan

Peki işlemi tanıdık bir ustaya yaptırsaydın da(İşinin ehli usta höt dedimi exper eyvallah der :) ), usta gerekli parça kodlarını yazıp exper'e verseydi ozaman aksesuar difüzörü alman daha kolay olmazmıydı?
Hem böyle ıbık gıbık işlerle de uğraşmazdın velhasıl..

ozoozo

Yavru, herşeyin başı sağlık ;)

Bir de kardeşimin kazasını anlatayım, hayatta neler oluyor gör.

2002 Honda civic, otomatik. Bir bulvarda ilerlerken, duran otobüsün arkasından bir yaşlı çift yola atlıyor. Öndeki araba manevra yapıp kurtarıyor. Kardeşim öndeki arabanın manevrasını görüp fren yapıyor ve duruyor. Arkadan gelen duramyıp kardeşimin aracına vuruyor. Vurmanın etkisi ile kardeşim de yayalara çarpıyor. Yaralanmalı kaza olduğu için kardeşimi, eşini ve arkadaki arabanın sahibini karakola alıyorlar. Arkadaki araç sürücü alkollü ama promil sınırının az üstünde. Diyor ki ben çarptığımda zaten öndeki araç yayalara çarpmıştı. Yemin ediyorum, o gece hayatımın en uzun gecesiydi. Yayalar, yaşın da etkisi ile acilden yoğun bakıma alınmışlar. Ne olduğu belirsiz, sabaha kadar ölmesinler diye dua ettik. Ben bi hastanedeyim, bi karakolda... Neyse ertesi sabah kendilerine geldiler, polis ifadelerini aldı, kardeşimi serbest bıraktı. Arkadaki aracın şöforüne ne oldu bilmiyorum, neticede ölüm yok olayda (çok şükür) ama yalan beyanat verdiği için ben baya bağırdım çağırdım hem ona hem polis amcalara :D Ne ceza kestiler bilmiyorum.

Haa bu arada araba mı, ne kaskosu vardı ne de arkadaki aracın sigortası... O vatandaşlar ölmedi yada kalıcı bir hasar olmadı ya çok şükür, tek tesellimizdi. Yere girsin dünya malı diyor insan bu tarz durumlarda ;)

Canın sağolsun.

Doğru diyorsun abicim , belki de daha kötüsü olacaktı her işte bir hayır var napalım kısmet.. Teşekkür ederim tekrar, canımız sağolsun diyip tabanway 2.0 130 kg 1 hp gücü akar diyip yolumuza devam edelim  :haydi:

ozoozo

Olay exper ve servisede bağlı denildiği gibi. Ben kaza yapmıştım jantım çok çizilmişti kenarları hatta ufak kırılmalar vardı, Birmottakiler exper bunu boyaya veriri demişti, neyse experin gelceği saati öğrendim gittim rica edicektiö değişim için, adam baktı bu olmaz yeni sipariş lazım demişti ben bişi demeden :) TR'de benim jantlardan yoktu 15 gün sürdü gelmesi o ayrı :D Hee Birmot ne yaptı yeni 2 lastik taktı diye lastik eskime parası adı altında 150TL aldı benden.

Başka bi olayda ön tamponu vurdum exper baktı tamir verdi tampon gitti. Ben o sırada siyah tamponumu aldım 2.el o sırada takılırım hemde elimde yedek kalsın diye. Exper gördü aracı bu siyah tampona bişi olursa biz ödemeyizdedi güldüm geçtim. Sanki bidaha kaza yapsam aynı exper gelicek. Yada geldi diyelim sanki bunu ödemicek, sonuçta arabamın üstünde olan orjinaliyle 1e1 aynı olan Mito tamponu vardı. Hee onuda geçtim ödemesen ne olur takarım beyaz tamponumu takılırım siyahıda çöpe atarım :D

Senin diffizör kullanılmıcak haldemi hani orta yol vs bulunmassa tamir ettirmeyi deneyebilirsin. Ama işallah exper araç üstündekinden takın der hem sen, hemde karşı taraf için kolayca olay kapanıp gider.

Valla dediğin olayı tekrar yarın servise gittiğimde söyleyeceğim Fatih. Duygu hanıma rica edeceğim bir şansımızı deneyelim bu şekilde yaptırıyoruz , aynı aldığımız gibi falan diye bir olta atsın belki dediğimiz gibi olur inşallah expert aracı aynen yapın vs derde bende bu boş işlerle uğraşmamış olurum.