Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Acil yardım

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
Peki işlemi tanıdık bir ustaya yaptırsaydın da(İşinin ehli usta höt dedimi exper eyvallah der :) ), usta gerekli parça kodlarını yazıp exper'e verseydi ozaman aksesuar difüzörü alman daha kolay olmazmıydı?
Hem böyle ıbık gıbık işlerle de uğraşmazdın velhasıl..

Abi sonuç olarak expert gelmeden bir şey yapamıyorlar , expert teşhisi koyuyor ve işlem başlıyor. Tanıdık ustalık pek bir durum yok işin aslı çünkü tamponun tamir edilmesi veya diff in tamiri imkansız bildiğin kırıldı gitti. Tırnaklar falan komple kırık durumda , diff zaten darma duman haliyle araç yürüsün diyede bende kestim yoksa tekere çarpıyordu(küçük bir parçayı tabi) eğer gerekli parça olayını bir ustada yaptırmaya kalksam işlem daha uzardı , hiç yoktan servis adam gibi parça gelir,takarlar açıkcası Ankara'da sanayi olarak pek çevrem yok , ha antep olsa dediğin gibi uğraşırdım bakalım Fatih'in dediği mantıklı ben yarın imzayı bırakmaya gittiğimde , Duygu hanıma bir danışayım bir olta atın bakalım ne diyecek expert diyeceğim durumu da izah ederim karşı tarafla sıkıntılı durum vs derim. Aslında tüm mesele expertte bitiyor , servis bu parça orjinal dese de aracın bilgilerine ulaşıldığında orjinal olmadığı ortaya çıkıyor ve expert te bunu yiyecek birisi değildir yani :)

Baskan

Dediğimi anlamadın konu tamir değil direk orjinalleri ile değişim olacak zaten. Sana şöyle söyleyim her bölgenin daimi experi vardır ve bunları o bölgedeki tüm tamirciler ve servisler bilir, tanır..
Yetkili servis harici yapılan tamirsiz değişimleride ilgili tedarikçiden sipariş yöntemi ile alınır ve araca montajlanır bu bukadar..
Yetkili servislerin dışındaki değişimlerde iş usta'da biter çünkü sürekli yüz yüzeler :) Bizim burada işler böyle yürür exper ne isterse yapamaz :)

ozoozo

Dediğimi anlamadın konu tamir değil direk orjinalleri ile değişim olacak zaten. Sana şöyle söyleyim her bölgenin daimi experi vardır ve bunları o bölgedeki tüm tamirciler ve servisler bilir, tanır..
Yetkili servis harici yapılan tamirsiz değişimleride ilgili tedarikçiden sipariş yöntemi ile alınır ve araca montajlanır bu bukadar..
Yetkili servislerin dışındaki değişimlerde iş usta'da biter çünkü sürekli yüz yüzeler :) Bizim burada işler böyle yürür exper ne isterse yapamaz :)

Valla abi artık biraz geç oldu :) ancak bunlar hep tecrübe oluyor , dediğim gibi ilk defa karşılaştığım bir olay napacağımı bilemedim yani, mecbur napılması gerekiyorsa onu kovalıyorum. Bir an önce arabama kavuşurum da mesele çözülür dertmiş dediğim gibi.. Ancak Fatih in dediği olayı yarın bir servisle görüşeceğim belki şansım tutarda  rahat ederim.

universeee

... tabanway 2.0 130 kg 1 hp gücü akar diyip yolumuza devam edelim  :haydi:
:D :D Hocam yalnız güç/ağırlık oranı biraz vasat kalmış, yokuşta çekiyor mu??

(Bu arada forumun samimiyetine güvenerek takılıyorum ama umarım yanlış anlamazsın beni, diye de not düşmeden edemiyorum  :alfisti:)
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

ozoozo

(Bu arada forumun samimiyetine güvenerek takılıyorum ama umarım yanlış anlamazsın beni, diye de not düşmeden edemiyorum  :alfisti:)

Ahaha estf. lafi bile olmaz :)) yokusta cekmiyor malesef , lastiklerde kotu duz taban :D

Sent from my HTC Sensation 4G using Tapatalk

universeee

Ahaha estf. lafi bile olmaz :)) yokusta cekmiyor malesef , lastiklerde kotu duz taban :D

Owww, kışın çok kayar o, hele Ankara yokuşlarında :P Zinciri ihmal etme aman deyim, bir de bazı parçaları karbonfiberle falan değiştir ağırlık azalt hocam :)

Neyse daha fazla geyik yapıp konuyu dağıtmayım, tekrar çok geçmiş olsun, istediğin gibi çıkmanı dilerim bu keyif bozan olaydan.
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

ar.159

Geçmiş olsun. Nazarı çıkmıştır diyelim bilkentte çok göz vardır bu güzelliğin üstünde.

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

erdem1904

Geçmiş olsun Özdemir...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ozoozo

Hepinize cok cok tesekkur ederim.  Sonunda haber geldi , kizin annesi aradi ve yaptiracagini ancak ben bir goruseyim biraz daha indirim yaptirmaya calisayim dedi. Sondada bu ders olsun bundan sonra yaptirdiklarini kaskona islet dedi :D gider ayak lafida yedim ama neyseki moralim yerine geldi yoksa hem karsi taraf gereksiz yere ugrasacakti hemde ben yorulacaktim.

Fatihob

Onlarada yada sana arkadan çarpanada ders olsun, bundan sonra daha dikkatlı kullanır, önündekini iyi takip eder, bidaha para ödememek için ;)
..

tayfun

Konuyu yeni gördüm. Çok geçmiş olsun.

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

ozoozo

Tesekkur ederim arkadaslar , servisten arabami alir almaz direk diff i ve cift cikisi kaskoya dahil edecegim , tecrubesizligime geldi malesef.

Erkay KAHYA

Bu kadarıyla iki tarafa da geçmiş olsun.

blackgear

Sen yine de işlem tamamlanana kadar çok sevinme kardeşim :) Herşey bitsin sonrasında seviniriz hep birlikte ;) Aksi bişi olursa da üzme canını... Selamlar...

ozoozo

Tesekkur ederim degerli abilerim :) valla kadir abi icimde bir sey var zaten , sag saglim alaydim arabayi bir yemek sozum olsun :) :D

Erkay KAHYA

Tesekkur ederim degerli abilerim :) valla kadir abi icimde bir sey var zaten , sag saglim alaydim arabayi bir yemek sozum olsun :) :D

Sen arabayı al istediğin gibi olsun da Kadir Abi bizi yemeğe götürür. :)

ozoozo

Simdi servise geldim , experti kil payi kacirmisim iyi ki kacirmisim akotanin tabelasina oturturdum , bunlar orjinal degil Eskisinide yapamayiz demis.  Sadece arka tamponu degisiceklermis neyse ki karsi taraf odeyecegi icin bir sknti olmuyor yani karsi odemese al basina derdi. Karsiya cok masraf acmamak adina egzoz baslarini istemiyorum dicem sadece diff plastigi ve egzoz borularimin degisimini isteyecegim haliylede fiyat duser biraz.

h.t

Geçmiş olsun , geç gördüm. Benim ne eksperlere ne sigorta şirketlerine venim var kimine sorgusuz sualsiz ödeme yapıyorlar ,senin benim gibilere denk gelenlerde hep kıl adamlar oluyor.
Neyseki karşı tarafla mevzuyu çözüm noktasına getirmişsin inşallah sıkıntı olmaz.
Araç çıkınca difzörü kesin kaskoya işlet ama bu sıkıntıyı hep çıkarıyorlar
Yapabileceğimiz bişey olursa seve seve yardımcı olurum

ozoozo

Aynen oyle hur can bide baska memleket olunca biraz dert oluyor,usta vs sorunu. Kadin aradi odeyecegim dedi islemini soyle yapsinlar dedi Insallah bir aksilik olmaz cikar cikmaz kaskolatacagim. Cok tesekkur ederim kardesim sagolasin.

sbk0655

Herkese yemek sözü veriyorsun sonra diff+eksozdan pahalıya patlayacak haberin olsun. Daha baklavalar dürüyor . Bu bir hatırlatmadır. Bu mesajda ürün yerleştirme uygulanmıştır :haydi:

ozoozo

Herkese yemek sözü veriyorsun sonra diff+eksozdan pahalıya patlayacak haberin olsun. Daha baklavalar dürüyor . Bu bir hatırlatmadır. Bu mesajda ürün yerleştirme uygulanmıştır :haydi:

Abi canları sağolsun , lafı bile olmaz. Baklava benim elimde olan bir şey olsa ona da eyvallah(antepe gidemiyorum malesef :D :D ) ama o benim elimde değil ki :) sözüm sözdür ne zaman,nerede isterseniz baş üstüne.  :haydi:

Yiğit Doğukan

Özdemir yeni gördüm. Geçmiş olsun kardeşim. Benimde araba şu an hasarlı birazdan fotoları paylaşıcam :(

ismet

Özdemir geç oldu biraz ama çok geçmiş olsun. Allah beterlerinden korusun.  :nazar:
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Sercan Keklik

özdemir %90 ödemez demiştim çünkü adamlar exper çakalın çakalı :)

Neyseki vuran kızın ailesi iyi niyetliymiş sende iyi niyetli yaklaşmışsın orta yol bulunmuş tekrar geçmiş olsun.

Bu arada bu extralar için max 100-150 lira bi şey alırlar stress yaşadıgına degmez. bence hemen işlet
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

ozoozo

Özdemir yeni gördüm. Geçmiş olsun kardeşim. Benimde araba şu an hasarlı birazdan fotoları paylaşıcam :(

Aman dim noluyor böyle , çok teşekkür ederim kardeşim de inşallah senin hasarda da çok bir şey yoktur.

Özdemir geç oldu biraz ama çok geçmiş olsun. Allah beterlerinden korusun.  :nazar:

Düşünmen yeter abim, çok teşekkür ederim.

özdemir %90 ödemez demiştim çünkü adamlar exper çakalın çakalı :)

Neyseki vuran kızın ailesi iyi niyetliymiş sende iyi niyetli yaklaşmışsın orta yol bulunmuş tekrar geçmiş olsun.

Bu arada bu extralar için max 100-150 lira bi şey alırlar stress yaşadıgına degmez. bence hemen işlet

Valla işin aslı bir çok kişinin forumdan(sağolsunlar) pm atıp söylediği gibi bir başka ustaya gitsem söke söke alırsın denilmişti ancak dediğim gibi başka memleket , sanayi çevresi az haliyle yetkili servise gittim onlarında hiiiç umrunda değil exper gelmiştir , yok bu olmaz , tamam peki diyip yollamışlardır ama sağlık olsun karşı tarafta dediğiniz gibi ben elimden geleni yaptım onlarda sağolsunlar karşılıyorlar. İnşallah son dakika bir terslik çıkmaz cuma gibi falan tekrar mesaj atacağım , ödemeyi yaptınız mı pazartesi arabamı almaya gideceğim diye. Çıkar çıkmaz ilk işim kaskoya işletmek olacak şu 5 gündür ortada trajikomik bir kaza ve yaşanan stress değmezmiş.

Bu arada kasko firması polo 1.2 tdi 75 hp araç verdi , ayağımı yerden kesiyor çok şükür..Artık pazartesine kadar arabamın kıymetini bilirim. Çünkü polo tam bir skandalmış.