Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Kapadokya Guzeli GTV

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

redromeo156

You are not allowed to view links. Register or Login
Benim gtv de nazar değmesin mekanik anlamda şuana kadar beni üzecek birşey yapmadı. Ama küçük şeyleri düzeltmek ilk haftalarda epey yormuştu. İç tepe lambası, debriyaj pedalı lastiği, kapı fitilleri, airbag beyni(arabadan beyin çıkartılmış vaktinde(!) şuan yazmaya üşendim yurtdışından 30 dan fazla küçük şey getirttim, Yaklaşık 50 maddelik bi liste vardı onları tamamlayana kadar dert olmuştu :D

:nazar: :nazar: masalllah allah nazardan saklasın senın arabanı canlı gördüm carrıumda cıdden harıka bırde senın aracın 99 model ve 2.0 olması harıka 156 nın tum parçaları uyabılıyor cok sanlısın  ;)
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

Fiction

Onur senin şansın, gtv'nin 2.0 TS motora sahip olması,parça sorunun yok. Yürüyen olsun,iç aksam olsun,kısaca motor V6 TB değilse kafanı ağrıtacak birşey pek çıkmaz. Bizde ise motor parçaları bulması zor, yok değil ama samanlıkta iğne arama gibi çalışıyoruz :) Bu arada yurtdışı forumlarında da okuduysan bu araçların havayastığı beyni sorunu var, bozulmayanı çok az.
Tabi bizim bir artımız var, güç ve senfonik V6 sesi :p
Zaten 2.0 ts almamdaki %50 neden buydu, %50 ise içinin makyajlı olması. Yıllarca buralardaki yazıları okumuştum, v6 tb almak için biraz deneyim lazım ;)
GTV 2.0 TS Phase 2

redromeo156

Onur senin şansın, gtv'nin 2.0 TS motora sahip olması,parça sorunun yok. Yürüyen olsun,iç aksam olsun,kısaca motor V6 TB değilse kafanı ağrıtacak birşey pek çıkmaz. Bizde ise motor parçaları bulması zor, yok değil ama samanlıkta iğne arama gibi çalışıyoruz :) Bu arada yurtdışı forumlarında da okuduysan bu araçların havayastığı beyni sorunu var, bozulmayanı çok az.
Tabi bizim bir artımız var, güç ve senfonik V6 sesi :p

v 6 nın sesını saatlerce dınleyebılırım bızım guzellgıımız de bu  :yukari-ok:
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

redromeo156

valla ben de ne desem bilemedim, dışı seni yakar içi beni diyorum kısaca  :alfisti:

maalesef öle ıns bundan sonra keyfını sürmek kalır  :yukari-ok:
debimetreyi kaça aldınız

debımetreyı ıkıtellıden aldım ıtalyadan gelmıs ıcı hıc açılmamış ıns açma geregıde duyulmaz :) 400 lıraya aldım ben
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

Anıl

Debimetrenin içi şu şekilde;

Yukarıdaki resimde görülüyor ama kolun hareketiyle çizilen film de bu, buradaki kırmızı kısım giren havanın akışıyla kolun hareket ettiği kısım (yani bizim kullandığımız devir bandı), bu çizildiğinde debimetre kendini kaybediyor :D

İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

milano 75

o kısımdaki zamanla oluşan tortular,kılcal çizik gibi yağ izleri siliniyor,atıl durumdaysa denemekde fayda var,
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

Anıl

Video için teşekkürler Mehmet, benim ustamın yaptığı dişli ayarı da bu, zengin-fakir karışımı ayarlıyor,biz gerekli olduğunda coşkuyu biraz arttırıyoruz ;)

1998 GTV V6 TB

redromeo156

paylaşım ıcın teşekkür ederım debımetreyı daha önceden tamır ettırdınız mı ? ortalama tamır fıyatları ne kadar bılgınız var mı ?
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

Doğa Tosun

Sen planladigindan daha erken emsalsiz hale getireceksin bu gtv yi belli oldu abi :)

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

redromeo156

ins kardesım ımkanlarım el verdıgı surece bıseyler yapcam onumuzdekı hafta bası ıcıne gırıyoruz sonra jantlara boyasıda kalsın artık bittim  :)
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

Doğa Tosun

Abi sürekli boya diyorsun, su an fotograflarden Gayet iyi görünüyor .
Ama sen 10 üzerinden 9,5 değil 10 peşindesin biliyorum :)

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Emre Sezen

Bu kirmizi gtv ler hep boyle Doga :)

1 metreden fazla yaklasmadan bakmak gerekiyor hep :)

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

Doğa Tosun

:D hahahah, öyle olsun

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

redromeo156

gtv yı bulmuşken guzelestırıyorum :)) elımden geldıgı kadar :) 1 aralıkta senıde beklıyoruız
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

redromeo156

emre abı gözüm yollarda hızlandır bizi  :haydi:

2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

milano 75

paylaşım ıcın teşekkür ederım debımetreyı daha önceden tamır ettırdınız mı ? ortalama tamır fıyatları ne kadar bılgınız var mı ?
tamir yaptırmadım,o dişliden 3 diş gerdim,temizledim,taktım düzgün çalışıyo eskiye nazaran,demir oto bostancıda soner usta ya gittim,egzoz emisyon cihazına bağlayıp yan vidadan potansiyometre ayarı yapılıyor,şu an benzinde sıkıntısız,hafif zenginde ama olsun,ayar 20 tl aldı,aynı yerde bilgisayarla ateşleme sistemi ölçümüde yapılıyor,ateşlemeyle sıkıntısı olan varsa baktırsın,benim bobinlerden biri zayıf çıkmıştı değiştirdim,oda 20 tl bişey,buji kabloları,bobinler tek tek değerleri yazıyor.

milano 75

Video için teşekkürler Mehmet, benim ustamın yaptığı dişli ayarı da bu, zengin-fakir karışımı ayarlıyor,biz gerekli olduğunda coşkuyu biraz arttırıyoruz ;)
o yayı gerince mi yoksa gevşetincemi zengine geçiyor,bilgin var mı?

redromeo156

zengıne gectıgı zaman aracın tepkılerı tam olarak ne oluyor.
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

milano 75

bildiğm kadarıyla biraz daha seri ama uzun vadede bujiler için biraz daha erken değişim olabilir

Anıl

Sağlıklı çalışan bir debimetrede bu ayarları ellemeye gerek yok,diş atlatıp yapılan olay burada zamana bağlı olarak deformasyonu teleafi etmek. Film üzerinde gezen kol aşağıdaki kapağa bağlı, siz gaza basınca kapağın açısı değişiyor ve kol, bu film üzerinde konum değiştiriyor ve bu konuma görede volt değeri değişerek,beyine sinyal gönderiliyor. Diş atlatıp, zengin veya fakir karışım,rölanti ayarı yapılabilmekte. Mesela rölantide belli bir noktada dururken, diş ayarı yapılarak kol ileri alınıyor,araç rölantide iken, misal 1500-2000 devirde duracağı sinyal gönderiliyor,yani daha fazla yakıta ihtiyaç var diye yanıltma yapılıyor. Bir diğer amaçta bozuk debimetrede(çizik filmde), filmin çizilmemiş kısmını kullanmanızı sağlıyor. Kısaca düzgün çalışan bir debimetrede gerek görülmeyen bir ayar!
Bu işin mantığı eskiden, sağda solda satılan benzinli araçlarda bilmem ne kadar güç artışı sağlıyoruz diyen,ucuz,chip tuning adı altında satılan kutu içinde basit direnç olan mekanizmalar gibi beyine daha çok benzin ihtiyacı var diye orjinalde gelen sinyali yanıltıp ecu'ya gönderen düzenekler gibi!

1998 GTV V6 TB

milano 75

Sağlıklı çalışan bir debimetrede bu ayarları ellemeye gerek yok,diş atlatıp yapılan olay burada zamana bağlı olarak deformasyonu teleafi etmek. Film üzerinde gezen kol aşağıdaki kapağa bağlı, siz gaza basınca kapağın açısı değişiyor ve kol, bu film üzerinde konum değiştiriyor ve bu konuma görede volt değeri değişerek,beyine sinyal gönderiliyor. Diş atlatıp, zengin veya fakir karışım,rölanti ayarı yapılabilmekte. Mesela rölantide belli bir noktada dururken, diş ayarı yapılarak kol ileri alınıyor,araç rölantide iken, misal 1500-2000 devirde duracağı sinyal gönderiliyor,yani daha fazla yakıta ihtiyaç var diye yanıltma yapılıyor. Bir diğer amaçta bozuk debimetrede(çizik filmde), filmin çizilmemiş kısmını kullanmanızı sağlıyor. Kısaca düzgün çalışan bir debimetrede gerek görülmeyen bir ayar!
Bu işin mantığı eskiden, sağda solda satılan benzinli araçlarda bilmem ne kadar güç artışı sağlıyoruz diyen,ucuz,chip tuning adı altında satılan kutu içinde basit direnç olan mekanizmalar gibi beyine daha çok benzin ihtiyacı var diye orjinalde gelen sinyali yanıltıp ecu'ya gönderen düzenekler gibi!
durum tamamen budur,75 in debi sinde sizin resimlerden farklı olarak(ya da ben göremedim resimlerde)dıştann vida dan yapılan potansiyometre ayarı var,bizde ayrı ondan yapıyorlar,yayla hiç oynamadılar,ama şu an soğuk çalıştırmada bazen sapıtıyo rolantide bi süre 700-1200 arası dolaştığı oluyor,

Anıl

Yukarıda koyduğum fotoğraflar E30 325ix debimetresine ait, o zamanlar Alfa'da benzer tipte debimetre kullandığından,internette alfaya ait olanı bulamadığımdan, BMW'ye ait olanı koydum! Çalışma prensibini görmemiz için,tabi markadan markaya ufak ayarlar mevcut.

1998 GTV V6 TB

milano 75

az önce turgay ustayı aradım,75 için açılmamış debi varmış elinde,ne yapsam değiştirsemmi bende debiyi,jant lastik derken iyi gerildim bu aralar ama.benim debi sadece soğuklar başladı başlıyalı rolantide sapıtma yapıyo,yakıt hiç ölçmedim gerçi o durumunu bilmiyorum

redromeo156

az önce turgay ustayı aradım,75 için açılmamış debi varmış elinde,ne yapsam değiştirsemmi bende debiyi,jant lastik derken iyi gerildim bu aralar ama.benim debi sadece soğuklar başladı başlıyalı rolantide sapıtma yapıyo,yakıt hiç ölçmedim gerçi o durumunu bilmiyorum

bulduysanız akcırmayın derım her zmn bulunmuyor maalesef.
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

milano 75

turgay ustaya sordum özellikle,her ay italyadan malzeme geliyor,o an olmasada getirtiriz dedi,jantları almıyaydım yarın o taraflara geçip alırdım,artık kısmet bi dahaki aya.debiy le ilgili ölçüm falan yaptınız mı durumundan emin olmak için,yoksa takıp deneme usulü mü?