Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

GT SELESPEED - 34 TH 8825

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

coolistanbul

You are not allowed to view links. Register or Login
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

On tampon budur !

Ask 3 Degil 4 Harftir ---> ALFA
alpertura/GT

Ön tampon harika bence de ama yazdıklarıma dikkat etmemişsin... Yoncanın sapında da durum aynı, önden baktığında iki tarafta da aynı yani... Yapabilme meselesi değil. Logo bu yönü olmaz. Önden bir logoya baktığında her şekilde aynı görülmeli demek istedim.

Ön tampona gelince autodelta'dan kolaylıkla alınabilir... 18" replika istersen bir takım var bu arada, aklında olsun yine belki isyan edersin alayım dersin bilemem...

Ne garip bir durumdurki benim logo da yoncanin sapi farkli yonlerde demek istedigim suydu sol on camurluga baktigimda da donup sag on camurluga da baktigimda yaziyi ayni sekliyle yoncayi da ayni yerde yani kapiya yakin gormeyi isterdim ama mumkun degilmis megerse :-)) neyse ben digerini arkada cok begendim :-))

Tampon da replikaya karsi degilim yeterki kaliteli ve montaj delikleri orjinali gibi olsun montajda dert cikartmasin tavsiye icin tsk ederim :-) ilgilenecegim bu arada tampondaki sinyallerin sari yerine seffaf yada acik renklisi var midir ?

alpertura/GT
Aşk 3 değil 4 harftir => ALFA
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
1999 2.0 TS GTV Gümüş Gri
2006 2.0 SS GT

coolistanbul

Jantta replikaya kesinlikle hayir ve kararim degismeyecektir...

alpertura/GT
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
2006 2.0 SS GT

Veloce

Jantta replikaya kesinlikle hayir ve kararim degismeyecektir...

alpertura/GT
:)

Tolga033

Maşallah.Yeni değişimler hayırlı olsun. 
Zaten güzeldi ,dahada güzel oluyor GT.   :clover: :nazar:

coolistanbul

Maşallah.Yeni değişimler hayırlı olsun. 
Zaten güzeldi ,dahada güzel oluyor GT.   :clover: :nazar:

Cok tesekkurler yavas yavas ilerliyoruz :-)

alpertura/GT
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
2006 2.0 SS GT

egeozal1

coolistanbul

Alper abim eline sağlık. :alkis:

Cok tesekkurler Egecim :-))

alpertura/GT
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
2006 2.0 SS GT

coolistanbul

Arkadaslar,

Alt koruma da bir onceki Sportivo ziyaretimde takilmisti, gectigimiz ctsi yapilan islemler sirasinda fotosunu cekebilmistim, lifte alininca ama paylasmayi atlamisim,  :-))

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

alpertura/GT
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
2006 2.0 SS GT

tolga_ozhan

Benim GT'de de takılı bu alt korumadan. 147 ve GT'lerde orjinalinde bu koruma yok. (147'ye sonradan koyuldu mu emin değilim) Kesinlikle tavsiye ederim arkadaşlar. Bu modeller malesef alttan darbelere karşı çok savunmasız kalıyor.
Alper Bey yerinde bir ekleme yapmışsınız GT'ye.

Veloce

Benim GT'de de takılı bu alt korumadan. 147 ve GT'lerde orjinalinde bu koruma yok. (147'ye sonradan koyuldu mu emin değilim) Kesinlikle tavsiye ederim arkadaşlar. Bu modeller malesef alttan darbelere karşı çok savunmasız kalıyor.

Alüminyum alt koruma hakkında bilgi... Normalde dayanıksız plastik parçanın kırılgan olması istenen birşey. Bağlantı noktaları, ön tampom bağlantıları hatta radyatör, plastik olan parçanın kırılganlığı ile korunuyor. Normal şartlarda plastik parça, kullanıcı bir yere vurmazsa ömür boyu dayanabilir, fakat bir takım darbelerde kırılabilen bir malzemeden yapılması bahsettiğim noktaları zarardan korumak amaçlıdır.

Uzun istişarelerimiz ve yaşanmışlıklarımız var bu konuda. Onur usta ile görüşebilirsiniz alüminyum alt koruma hakkında... Jant vs benzeri parçaların dışında, asıl orjinalliğine dikkat edilmesi gereken parçaları iyi seçmek bilinçli davranmakta fayda var kanımca... İşime gelen parça orjinal olsun, işime gelmeyen orjinal olmasın deniyorsa, bir bilen de tecrübesini aktarıyorsa, boşuna müsibet ile ders almaya gerek yok ;) Ben söyleyeyimde herkes yine bildiği gibi yapsın tabi...

coolistanbul

Tolga Bey,

Tesekkur ederim, yurtdisi sitelerine bakmistim benzeri Al. korumalar orada da var ama Ustam Yilmaz sagolsun zamaninda yaptirmis kalan sonuncuyu da benimkine takti. Hep aklimda olan bir meseleydi.

Orjinal alt koruma plastik sadece kirden koruma amacli yapilmis. Zaten baglanti yerleri kirikti ve plastiklerle tutturulmustu.

Burada en cok dikkat edilmesi gereken nokta motor ve egzos isisini disariya vermesini saglamak. Zaten gerekli bosluk o yuzden birakilmis.

Allah gostermesin ama koruma altinda olmak iyi bir sey. Al. levhanin kirilip motor a zarar verebilecegi yuksek enerjili bir kazada zaten muhtemelen pert durumuda soz konusu olur. Sadece alttan bu siddette bir darbe gelirse olmamasindansa olmasi daha iyidir. Ayrica Al. malzeme hafif GT'yi on takimdan denge yol tutus olarak zorlamayacaktir.

Tesekkurlerimle

alpertura/GT
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
2006 2.0 SS GT

Veloce

Yakında lafım geçerli olsun diye sakal bırakacağım :) Büyük bir darbeye gerek yok, hafif orta şiddette bir ön darbede (örneğin park esnasında kaldırımın görülmemesi vb. tıklama) radyatör ayakları kırılacaktır. Radyatörün ayakları kırıldığında çok hassas olan yapısına zarar gelmemesi için dua edin...

Tek ustayı kendi ustanız zannedip, yaşça ve tacrübe olarak daha donanaımlı olabilecek ustaların, ayrıca tecrübe ile yaşanmış vakaların varlığını göz ardı etmeyin. Acaba alüminyum alt korumadan göz göre göre para kazanmayanlar neden tercih etmiyorlar bu ürünü? Ticari kafaları mı eksik sizce?

Bundan sonra zaten samimi anlamda bilgi paylaşımlarımı özel mesaj ile yapacağım, burada her söylenen bir rekabet ortamı varmışçasına aksi iddia ediliyor. Şahsen yapmaya çalıştığım sadece insanlara yardımcı olmak... Kendi bildiğinizi okuyunuz bundan sonra, müsibet olmadan anlaşılmam mümkün olmayacak birçok konuda... Akıl, mantık yolundan çıkmadan, atgözlüksüz, fikir yürüterek davranışlar diliyorum, birşeyi sadece biri dedi diye yapmayı değil...

coolistanbul

Yakında lafım geçerli olsun diye sakal bırakacağım :) Büyük bir darbeye gerek yok, hafif orta şiddette bir ön darbede (örneğin park esnasında kaldırımın görülmemesi vb. tıklama) radyatör ayakları kırılacaktır. Radyatörün ayakları kırıldığında çok hassas olan yapısına zarar gelmemesi için dua edin...

Tek ustayı kendi ustanız zannedip, yaşça ve tacrübe olarak daha donanaımlı olabilecek ustaların, ayrıca tecrübe ile yaşanmış vakaların varlığını göz ardı etmeyin. Acaba alüminyum alt korumadan göz göre göre para kazanmayanlar neden tercih etmiyorlar bu ürünü? Ticari kafaları mı eksik sizce?

Bundan sonra zaten samimi anlamda bilgi paylaşımlarımı özel mesaj ile yapacağım, burada her söylenen bir rekabet ortamı varmışçasına aksi iddia ediliyor. Şahsen yapmaya çalıştığım sadece insanlara yardımcı olmak... Kendi bildiğinizi okuyunuz bundan sonra, müsibet olmadan anlaşılmam mümkün olmayacak birçok konuda... Akıl, mantık yolundan çıkmadan, atgözlüksüz, fikir yürüterek davranışlar diliyorum, birşeyi sadece biri dedi diye yapmayı değil...

Volkan,

Dunyada tek dogru diye bir kavram olmadigini zamanla ogrenmeni diliyorum.

Bir hadisenin bir cok dogrusu ve bir cok yanlisi vardir, sende kendine gore dogrusun ama senin dogrularini insanlara kabul ettirmene gerek yok. Manasiz bir cabadir bu. Sonuc alamazsin.

Sadece oneride bulunabilirsin , forumda okuyanlar kabul eder ya da etmez bunu okuyanlara birakmalisin

Okuyanlar nasil takdir ederlerse oyle olsun diyebilmelisin.

Tek dogru olmadigi meselesi sadece Alfa konusunda gecerli degildir yasamda da bir cok hadisenin farkli dogrulari ve farkli yanlislari vardir. Dogru ve yanlislariyla da hadise bir butundur. Aluminyum koruma meselesi de bunlardan bir tanesidir. Ben korumasiz cikmam sen cikarsin kim dogru ? Kim yanlis ? Kimse ! bu bir tercih meselesi. Senin dusuncene katilmam ama saygi duyarim sende benimkine katilmazsin ama saygili olmak zorundasin. Aksi takdirde dusuncelerimizi paylasacak medeni bir ortam kalmiyor.

O yuzden benim tavsiyem insanlari kendi dogrulariyla basbasa birak ustlerine yukarida satirlarcavyazdigin gibi tacizkar sozlerle gitme bos yere kalp kirarsin

Senin Alfa'ya yaklasimini ve Usta tercihlerini herkes kabul etmek zorunda degildir. Sana gore senin Ustan en iyisidir bana gore de benim Ustam. Burada forumda yazilanlari okuyanlarda hur iradeleriyle hareket ediyorlar. Zamanla herkes kimin ne oldugunu zaten anliyor.

Bilgi paylas tavsiyede bulun ama birak kararlarini insanlar kendileri versin, sozlerinle kimseyi karalama, uzme, kirma ve hayal kirikligi yaratma

Seven ol, saygi duyan ol, yardimci olan ol
Hukumran olma
Tecrubelerin ve bilginle yardim et
Ama buyurma, camur atma kimseye

Alfisti forum sayginin varoldugu, herkesin birbirine yardim etmeye calistigi, ozgur bir ortam ben onu bu haliyle seviyorum eminim herkeste bu haliyle seviyor ve oyle de kalmasini istiyordur. 

Umarim ne demek istedigimi anlatabilmisimdir,

Yasca buyuk bir abin olarak nacizane tavsiyelerimdir,

Saygilarimla...

alpertura/GT
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
2006 2.0 SS GT

Veloce

Alper aynen burada yazdığın gibi, ben de zaten farklı tarzlarda düşünülmesi için birşeyleri söylüyorum. Tecrübelerle yaşanmış şeyleri başkalırının da başına gelmesin diye yazıyorum.

Usta konusunda kimseye çamur atmadığım gibi tüm ustaları neredeyse kalfalıklarından beri tanıyorum ve belirli bir samimiyetim var hepsiyle. Kimseyi kimseye kötülemiyorum. Sen benim bir fikir empoze etmeye çalıştığım düşüncesine girmişsin fakat konu bu değil. Ben yaşanabilecek olanları söylüyorum.

Bunların yanında, korumazız gezmek diye bir şey yok, plastik olan da koruma zaten. Sonlara doğru yazdıklarına ben de kesinlikle katılıyorum fakat yazılanların hedefi ben değilim.

Yaptığım yanlış bir şeyi göstermek. Doğru her zaman bir tanedir, ve doğrunun esneklik payı yok denecek kadar azdır. İşte senin yanıldığın konu bu.

Biraz sitemli konuşmam olabilir sadece bunun sebebi ise, aylardır aradığın parçaları ben bulduğumda replika diye senin de bir sürü laf söylemenden sonra, hem de, yanlış olduğu halde böylesine bir sanayi işi parçayı bilinçsizce sırf "ustam öyle dedi diye" nasıl savunabiliyor olman üzerineydi...

Yani ben farklı konularda farklı yaklaşımlar sergileyen insanalar karşı nasıl bir tutum sergileyeceğimi bilemez oldum... Anlatabiliyor muyum?  Önceki cevabım da zaten Tolga üzerinden benim yazmış olduğum iletiye cevap vermenden dolayı idi... Bundan sonra az önce dediğim gibi, biri yardım ister fikir danışmak isterse, ya da ben buna ihtiyaç duyarsam, özelden ulaşıp mevzuyu paylaşacağım.

Bir insan sözde bilinçli ise yani bunun çifte standartı olabiliyorsa ben o insana nasıl davranacağımı bilemem, saygılar.

tolga_ozhan

Uygun bir zamanda araç lift üzerinde denk gelirse ufak, orta yada büyük bir darbede o metal korumanın nasıl radyatör ayakları ile alakası olmadan montaj yapılabildiğini dileyene gösterebilirim. Önden yandan darbelede tampon ayakları kırılacak ve yere düşecektir. Alttan darbede ise muhafaza görevi görecektir.
Kıracağı tek şey yine tamponun ayakları olacaktır.
Hatırlayanlar vardı önceden aracımda siyah bir lip vardı.
Bunu sökme sebebimde bu konu ile yakından alakalıdır.

Veloce

Uygun bir zamanda araç lift üzerinde denk gelirse ufak, orta yada büyük bir darbede o metal korumanın nasıl radyatör ayakları ile alakası olmadan montaj yapılabildiğini dileyene gösterebilirim. Önden yandan darbelede tampon ayakları kırılacak ve yere düşecektir. Alttan darbede ise muhafaza görevi görecektir.

Sanayide denk geldiğimizde konuşuruz bu konuyu Onur usta mantıklı bir şekilde neden alü koruma kullanmadığını anlatır sanırım..

coolistanbul

Sanayide denk geldiğimizde konuşuruz bu konuyu Onur usta mantıklı bir şekilde neden alü koruma kullanmadığını anlatır sanırım..

Kim anlatirsa anlatsin, motor alt korumasiz herhangi bir otomobil kullanmak kararinin anlamli bir mantigi olabilecegi kanaatinde degilim Volkan

Olay benim icin yan veya on darbeyle iliskili degil, alttan gelecek darbeyle iliskili, karterin catlamasiyla ilgili, karter yag tipasinin kirilmasiyla yagin bosalarak motorun yatak sarmasiyla ilgili, diferansiyelin ve diger aksamlarin darbe alarak bozulmasiyla ilgili.

Bana gore GT'sini seven motorunu alttanda korur...

Ama onceki mesajimda da dedigim gibi bu kisisel tercihim sadece oneririm kimseye  israr etmem.

alpertura/GT
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
2006 2.0 SS GT

Veloce

Kim anlatirsa anlatsin, motor alt korumasiz herhangi bir otomobil kullanmak kararinin anlamli bir mantigi olabilecegi kanaatinde degilim Volkan

Olay benim icin yan veya on darbeyle iliskili degil, alttan gelecek darbeyle iliskili, karterin catlamasiyla ilgili, karter yag tipasinin kirilmasiyla yagin bosalarak motorun yatak sarmasiyla ilgili, diferansiyelin ve diger aksamlarin darbe alarak bozulmasiyla ilgili.

Ama onceki mesajimda da dedigim gibi bu kisisel tercihim sadece oneririm kimseye  israr etmem.

alpertura/GT

Yahu Alper çok iyi niyetli birisin gözümde, söylemlerinde art bir niyet olmadığını da bildiğim için samimiyetten yazıyorum zaten ama, yazdıklarımı tam okumuyorsun hiç. Bu eski jant konusunda da böyleydi, logo konusunda da böyleydi, son koruma konsunda da böyle. GT'min altını korumasız neden bırakayım? Tabiki altında koruma olacak ve var. Sadece siz plastik yerine alüminyum tercih etmişsiniz.

Ben de diyorum ki, madem tercihiniz bu yönde, aracın sadece radyatör ile ilgili olan bölümü değil, alt korumanın bağlantı noktalarının tümü, şayet alttan aracı bir yere takmak gibi bir durum söz konusu olursa zarar görmeye açıktır. Alüminyumun direnci daha fazladır ve Alfa Romeo koyduğu plastik parçanın kırılgan olmasını bilerek istemektedir diyorum.

Tabi ki tercih sebebi, tabiki görüş meselesi. Sadece fikrim ve bilgim dahilinde dostların zarar görmelerini engellemeye çalışıyorum. Ben kendi adıma görevimi yaptım. Güle güle keyifle binmeni zaten çok isterim. Tartışıyor gibi görünüyorsakta aslında yüz yüze olsak bu konu 60 saniyeden fazla sürecek bir mevzu değil zaten.

İnşallah 1 Aralık buluşma günü hava şartlarına kurban gitmezsek, buradakinin aksine yüzümüze baka baka, mimiklerimizle, gerçekte niyetimizin ne olduğunu belli eden tavırlarımızla bu ya da diğer konuları dostane şekilde irdeleriz...

Sevgiler, Veloce...

coolistanbul

alpertura/GT

Yahu Alper çok iyi niyetli birisin gözümde, söylemlerinde art bir niyet olmadığını da bildiğim için samimiyetten yazıyorum zaten ama, yazdıklarımı tam okumuyorsun hiç. Bu eski jant konusunda da böyleydi, logo konusunda da böyleydi, son koruma konsunda da böyle. GT'min altını korumasız neden bırakayım? Tabiki altında koruma olacak ve var. Sadece siz plastik yerine alüminyum tercih etmişsiniz.

Ben de diyorum ki, madem tercihiniz bu yönde, aracın sadece radyatör ile ilgili olan bölümü değil, alt korumanın bağlantı noktalarının tümü, şayet alttan aracı bir yere takmak gibi bir durum söz konusu olursa zarar görmeye açıktır. Alüminyumun direnci daha fazladır ve Alfa Romeo koyduğu plastik parçanın kırılgan olmasını bilerek istemektedir diyorum.

Tabi ki tercih sebebi, tabiki görüş meselesi. Sadece fikrim ve bilgim dahilinde dostların zarar görmelerini engellemeye çalışıyorum. Ben kendi adıma görevimi yaptım. Güle güle keyifle binmeni zaten çok isterim. Tartışıyor gibi görünüyorsakta aslında yüz yüze olsak bu konu 60 saniyeden fazla sürecek bir mevzu değil zaten.

İnşallah 1 Aralık buluşma günü hava şartlarına kurban gitmezsek, buradakinin aksine yüzümüze baka baka, mimiklerimizle, gerçekte niyetimizin ne olduğunu belli eden tavırlarımızla bu ya da diğer konuları dostane şekilde irdeleriz...

Sevgiler, Veloce...

Volkan,

Samimi yanitin icin cok tesekkur ederim, boyle dusunmene de sevindim. Yaziyla gidince bazen yanlis anlasmalar olabiliyor. Ama samimiyet meselesi ve iyi niyetli olmak cok kiymetli.
Hepimiz eskisi-yenisi birbirine destek olmaya, yardim etmeye calisiyoruz.
Alfisti ailesi kavrami forum sayesinde de yillar icerisinde oturmus ve gelismis o yuzden aranizda oldugum icin mutluyum.
Elbette anlasamadigimiz konular bugunde yarinda mutlaka olacaktir, anlastigimiz konularda.
GT'yi aldigimdan bu yana forum'da cok sey ogrendim, sana ve herkese yardimlari icin cok tesekkur ediyorum.

1 Aralik icin bir plan yapip atmistim topic'e eger herkes icin uygun olursa nezih bir ortamda bulusup party/kahvaltimizi yapalim derim. Kalyon Otel'i senelerdir gittigim bir yerdir nezih ve duzgundur. Sayi belli olunca kahvalti ( a la carte ) fiyat alabilirim. Resim cekimi de super olur. Ama elbette alternatif yerler icin konusalim. Teklifleri bekliyorum 1 Aralik topic'i altinda.

Sayimiz kac olursa olsun yapabiliriz yeterki net sayi belli olsun

Simdi 1 Aralik'a odaklanalim, sende listeye pm gonderebilirsen hatirlatma icin cok iyi olur Volkan...

alpertura/GT
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
2006 2.0 SS GT

erdem1904

Alt koruma ne kadar mahsuru yoksa paylaşabilir misiniz? Benim plastik geçenlerde tamponu vurunca bağlantı yerlerinden kırıldı.. Bu koruma da da direnç yerlerinde bir çalışma yapıldıysa Fatih'in bahsettiği gibi tercihim olabilir.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

coolistanbul

Okudum yazamadan edemiyeceğim. Yılmaz usta yaptırdı ve Tolga taktıysa bi bildikleri vardır en az Volkan sen ve Onur usta kadar.

Ben Yılmaz usta benim aracın kaputunun içinde şov yaparken arkada bi yerde bu alüminyum sacları görmüştüm biraz incelemiştim. Sanki kaza anında dayanıksız yerlerden katlanacak gibiydi. Yani tamponu öncen tıkatınca veya kaza anında arabanın altında kütük gibi durcak bişiye benzemiyor. Siz ne hayal ettiniz alüminyum sac koruma kapağı olarak ama bu alüminyum koruma kapağı üstünde biraz kafa yorulmuş ;)

Fatih Bey,

Yilmaz benim 13 yillik Ustamdir. İlk Alfam 145 1.6 Boxer'dan bugun kullandigim GT'ye kadar hep boyle oldu.

Zamanla Usta-Musteri iliskisi uzerine dostluk geldi. Her zaman onerilerinden ve yaptiklarindan memnun kaldim. Ticari yaklasimi olmayan, Alfa'larimiza kendi Alfa'siymis gibi bakan sahip cikan ve dogrulardan sasmayan bir yaklasimi vardir.

Bu urkutucu kapitalist dunyada mumla arasam bulamayacagim ozgun etik degerlere sahiptir. Yap dediginden fayda gormusumdur inat edip yapmadigimda da mutsuz olmusumdur. Cok iyi yurekli, iyi yetismis ve cok tecrubelidir. Benim bugunku Yilmaz Usta ve Sportivo Servisi tercihim sans eseri olmustu, 2001 yilinda Sadik Usta'yla calisirken 145 mi alirken tanistim durustlugunden etkilendim ve onunla yola devam ettim, hic pisman olmadim ve uzulmedim.

Ozel bir insan ve cok iyi bir Ustadir. Kardesi Gungor Usta haric yer acan diger ustalari bilmem tanimam o yuzden haklarinda hic yorum yapmam. Onlarinda eminim artilari vardir. Onemli olan bizim mutlu olmamiz hangi Ustayla birlikteysek.

Bostanci-Sportivo'ya her gittigimde evime gitmis gibi rahat ve mutlu olurum. Guvenim tamdir. Safak'in misafirperverligi, Engin Usta'nin gayretleri ve Yilmaz'in deneyimi + bilgisi bana cok sey kazandirmistir. Amacim reklam yapmak degil, sadece herkes gibi yasadiklarimi paylastim. Dileyen memnun oldugu Usta'yla yola devam ediyor zaten.

Al. Koruma da benim icin olmazsa olmaz noktalardan. Tipki kule gergisi gibi...

Yorumunuz icin tesekkur ederim.

Hepimizin keyfi Alfalariyla yerinde olsun

alpertura/GT
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
2006 2.0 SS GT

ATA

Tartişmaya yeni bir boyut kazandirayim :)

Alt korumanin asil kullanilma sebebi areodinamik diye biliyorum ben. Sirf bu yüzden 156'da fabrika çikişi var çünkü motor 147 ve GT'ye göre  daha çok ruzgara maruz kalip sürtünme yaratiyor. Areodinamik yaninda toz ve kirden korumasi atrisi :)

1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Fatihob

Alt koruma ne kadar mahsuru yoksa paylaşabilir misiniz? Benim plastik geçenlerde tamponu vurunca bağlantı yerlerinden kırıldı.. Bu koruma da da direnç yerlerinde bir çalışma yapıldıysa Fatih'in bahsettiği gibi tercihim olabilir.

Abi 130TLmiydi neydi. Alper hatta SS'ine taktıgında fiyat vermişti şuan hatılamıyorum. Ama Alper bey son motor korumaydı dedi bidaha yaparlarmı bilmiyorum. Vida bağlantı yerlerinde mühendislik çalışması olmamıştır ama elime aldıgımdada hiç buğrulma, bükülme olmıcakmış gibi durmuyordu. Biraz beklenebilir, elbet tamponunu hafif dokundurucaklar olcaktır. O zaman bu korumanın tepkilerine bakılıp ona göre karar verilebilir ;)
..

Alfadanadam

Alper Bey yazdıklarınızın doğruluğu konusunda bir yorumum yok ama gereğinden fazlaca reklamvari olmamış mı yazdıklarınız?

Alper

Ben korumayı 220 TL ye aldım.
Plastik olanları 140-150 falandı sanırım tam net bilmiyorum ama arada çok fark yok diye ben plastik olan  sağlam olmasına rağmen almıştım.
Evde yatıyor benim koruma.
GTV ye olur mu diye deneyecektim ama deneyemedim bile hiç.