Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

APP Plaka Sipariş

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yiğit Doğukan

You are not allowed to view links. Register or Login
Trafik polisine sordum Ankara da, mühürlü olursa sorun olur mu diye. Mühürlü olursa sorun yok dedi. Ama mühür yaptiramazsin gibisinden hafifçe bi gülümsedi.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Diğer şehirleri bilmiyorum ama ne Antep ne de Bursa'da mühür vurmuyorlar. Bir tek İstanbul'da mühürlüyorlar diye biliyorum.

Anıl

Şöyle bir durumda var, cemiyet mühüründe plakanın bulunduğu ilin trafik kodu var. Mesela plaka Antep,mühür İstanbul, bu nasıl olacak...polis isterse her şekilde cezayı keser. Ben bir app'den, birde önde plaka yok diye(1dk'da takmama rağmen) ceza yedim. Yani karakter vs ilgilendirmez isterlerse hertürlü  :-*
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Calibra

O kadar senedir APP kullanır, polislerin fink attığı yerlerde gezerim, daha plaka yüzünden çevrilmedim. Bence orjinal APP font (şu beşiktaş baskı denilen) ve çerçeveli olduğu sürece sıkıntı olmaz (dikkat çekmediği için özellikle).

Piyasada değişik fontlar çok. Ben orjinalci olduğum için beğenmiyorum açıkçası. Bi de bazılarının okunması da zor :)

Yukarıda bir yerde sahibinden linki paylaşmıştım. Ben oradan yaptırttım, hem fiyat uygun hem de orjinal baskılı ve mühürlü. Alan sıkıntı yaşamaz diye düşünüyorum.

Bu arada yine yukarıda belirttiğim gibi, orjinal beşiktaş baskı olduğunu iddia eden ama öyle olmayan plakalar var üstelik mühürlü. çeşitli harflerden anlaşılıyor, onlara dikkat etmenizi tavsiye ederim.
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

erdem1904

Zamanında arkasında ve önünde plakası olmayan, hiçbir evrağı olmayan Honda Civic le 2 hafta boyunca Batıkent-Bilkent arasında gittim geldim. Ne polis çevirdi ne de ceza yedim. Aynı arabayla bir gece saat 22-23 sularında o zaman ki nişanlım şimdi ki eşimle hiç sıkıntı çıkmayacak yerde asayiş çevirdi. Arabayı bağlayacaklardı 30 dk yalvarıp onlardan da kurtulmuştum :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Yiğit Doğukan

Şöyle bir durumda var, cemiyet mühüründe plakanın bulunduğu ilin trafik kodu var. Mesela plaka Antep,mühür İstanbul, bu nasıl olacak...polis isterse her şekilde cezayı keser. Ben bir app'den, birde önde plaka yok diye(1dk'da takmama rağmen) ceza yedim. Yani karakter vs ilgilendirmez isterlerse hertürlü  :-*

Evet polis yazmak isterse yazıyor ancak madem bu plaka yasak cemiyet neden mühürlüyor ki? Bunların işine akıl sır ermiyor... Yalnız şöyle de bir şey var polis mühürün hangi şehir olduğuna bakacağını sanmıyorum bakarsada sorun olacağını sanmıyorum. Çünkü ben şimdi cemiyetten plaka alsam 27 olan plakam yine Bursa'da mühürlenecek ve Antep mühürü olmayacak. Buna da ceza yazarlarsa artık anahtarı bırakır, araba kullanmaya tövbe ederim

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

Anıl

Subaru STI'ın arkasındaki kanadı görüp,sök bunu diyen adamlardan herşey beklenir bence,istenince egsoz ucuna bile ceza kesiliyor ;)

1998 GTV V6 TB

Yiğit Doğukan

O kadar senedir APP kullanır, polislerin fink attığı yerlerde gezerim, daha plaka yüzünden çevrilmedim. Bence orjinal APP font (şu beşiktaş baskı denilen) ve çerçeveli olduğu sürece sıkıntı olmaz (dikkat çekmediği için özellikle).

Piyasada değişik fontlar çok. Ben orjinalci olduğum için beğenmiyorum açıkçası. Bi de bazılarının okunması da zor :)

Yukarıda bir yerde sahibinden linki paylaşmıştım. Ben oradan yaptırttım, hem fiyat uygun hem de orjinal baskılı ve mühürlü. Alan sıkıntı yaşamaz diye düşünüyorum.

Bu arada yine yukarıda belirttiğim gibi, orjinal beşiktaş baskı olduğunu iddia eden ama öyle olmayan plakalar var üstelik mühürlü. çeşitli harflerden anlaşılıyor, onlara dikkat etmenizi tavsiye ederim.

Benim istediğim öyle şekilli plaka değil. Siyah çerçeveli standarda yakın olan modeller bence Türkiye genelinde de olması gereken model.
Paylaştığınız linke baktım. Forumdan birilerinin yaptırmış olması güvenebileceğim anlamına geliyor. Teşekkür ederim

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

Gouki

Anıl abi bu cemiyet mühürünün içindeki il plakasının farklı olması konusu benim kafamı her zaman kurcalardı. Yalnız başımıza şöyle bir şey geldi. Yeni arabayı Malatya'da bir yetkili satıcıdan aldık. Plaka orada basıldı. Doğal olarak plakamız 06 olmasına rağmen mühürün içinde 44 yazıyor. Her halde polisler buna birşey diyemez.

engin uzun

Benim plakalarda besiktas baskili app, ondeki ufak ozel olcude. Bir ayda 2 kere cevirmeye yakalandim. Her ikisinde de polisin israrla tek baktigi on plakam oldu. Sahte dedi, muhursuzdur dedi, boyutu hatali dedi, sonra tiris tiris geri dondu gitti.
Bir zamanlar Giulietta 1,4 TB idi....

Anıl

Anıl abi bu cemiyet mühürünün içindeki il plakasının farklı olması konusu benim kafamı her zaman kurcalardı. Yalnız başımıza şöyle bir şey geldi. Yeni arabayı Malatya'da bir yetkili satıcıdan aldık. Plaka orada basıldı. Doğal olarak plakamız 06 olmasına rağmen mühürün içinde 44 yazıyor. Her halde polisler buna birşey diyemez.
Beni plaka konusunda paronayak yaptılar,daha bir yaşında olmayan araçla çevirmeye girdim,evraklara baktı,üfletti birşey çıkmadı,sonra evrakları vermeden önce birde şöyle bir etrafında döneyim dedi plakayı gördü,bunlar yasak dedi,orjinalleri çıkardım gösterdim yine de cezayı yedim,birde dua et aracı kapamadım diyor.Bahane oldu mu yazarlar,önde plaka yok diye 2 hafta önce plaka cezası yine yiyince artık herşeye takmış durumdayım,küçük plaka yaptırdım,taktırmaya korkuyorum,İst. mühür yaptırayım dedim baktım mühürler şehire göre değişiyor aman dedim bu seferde sahtecilikten ceza keserler diye vazgeçtim.

1998 GTV V6 TB

Anıl

Benim plakalarda besiktas baskili app, ondeki ufak ozel olcude. Bir ayda 2 kere cevirmeye yakalandim. Her ikisinde de polisin israrla tek baktigi on plakam oldu. Sahte dedi, muhursuzdur dedi, boyutu hatali dedi, sonra tiris tiris geri dondu gitti.
Trafik kanunun'un, plaka ölçüleri ile ilgili yönetmeliğinde eğer aracın plaka yeri özel ise uygun ölçüde küçük plaka takılabilir yazıyor,tabi yasal bir plaka,yani mühürlü. O zaman ceza kesme şansları kalmıyor çünkü kanunda yazan bu,ben yönetmeliğin o sayfasının çıktısını alıp torpido gözüne koydum :)

1998 GTV V6 TB

engin uzun

Evet dogrudur, bende kibarca anlattim ilkinde ama isini ona ogrettigim zanniyla pek hos karsilmadi ;) sonra yanindaki olur dogru vs yapmisti...
Bir zamanlar Giulietta 1,4 TB idi....

zephry

Beni plaka konusunda paronayak yaptılar,daha bir yaşında olmayan araçla çevirmeye girdim,evraklara baktı,üfletti birşey çıkmadı,sonra evrakları vermeden önce birde şöyle bir etrafında döneyim dedi plakayı gördü,bunlar yasak dedi,orjinalleri çıkardım gösterdim yine de cezayı yedim,birde dua et aracı kapamadım diyor.Bahane oldu mu yazarlar,önde plaka yok diye 2 hafta önce plaka cezası yine yiyince artık herşeye takmış durumdayım,küçük plaka yaptırdım,taktırmaya korkuyorum,İst. mühür yaptırayım dedim baktım mühürler şehire göre değişiyor aman dedim bu seferde sahtecilikten ceza keserler diye vazgeçtim.

Anıl şu haliyle de çok eğreti duruyor be  :)  Bişey olmaz merak etme tak küçük plakayı, kaç ay İzmir-Manisa ehliyetsiz gidip geldin bişey olmadı şimdi mi olacak...:)

Anıl

Anıl şu haliyle de çok eğreti duruyor be  :)  Bişey olmaz merak etme tak küçük plakayı, kaç ay İzmir-Manisa ehliyetsiz gidip geldin bişey olmadı şimdi mi olacak...:)
Söktüm attım yine bagaja,böyle tablo gibi plaka mı olur :D Ya o ehliyet durumlarını bana sor,kaldırımda yürürken polis görsem bir tuhaf oluyordum,şimdi de plaka için öyle her çevirmede acaba durduracak mı diye düşünmekten adrenalin patlaması oluyor,10-15 çevirmeden geçtim hiçbirşey olmadı, en son çattık bir tanesine...

1998 GTV V6 TB

Ormanci

Trafik kanunun'un, plaka ölçüleri ile ilgili yönetmeliğinde eğer aracın plaka yeri özel ise uygun ölçüde küçük plaka takılabilir yazıyor,tabi yasal bir plaka,yani mühürlü. O zaman ceza kesme şansları kalmıyor çünkü kanunda yazan bu,ben yönetmeliğin o sayfasının çıktısını alıp torpido gözüne koydum :)

Ama orada bir de "ilgili trafik tescil kuruluşunun izni ile" diyor, onu atlıyorsunuz :) "Sana kim izin verdi" derse cevap yok :) Ha hoş, buna nasıl bi izin verecekler, öyle bi mekanizma var mı o da ayrı konu.

Ben Gayrettepe Trafik Müdürlüğü'ne fotoğraflarla dilekçe yazıp gönderdim. Kanunda bu da yazıyor, bana izin verin diye. 1-2 ay sonra cevap geldi, normal plaka yerine kare de kullanabilirsiniz diye :) Biliyorum kullanabilirim de ben onu mu sordum :D

Birkaç defa trafik çevirmesine girdim, hiçbir polis de sormadı, tesadüf sanırım. Çünkü kıllık yapmak istedikten sonra film var, eksoz var, ne ararsan var :) Bu arada küçük plakam aslında harf standardı haricinde her türlü yasal zorunluluğa uyuyor. Aynı plaka malzemesi, mühür var, TR hologramı falan...

salihpak

App plakalarla ilgili bir polis bizi uyardı. Bir genelge yayınlandığını ve App plakaların ceza dışında sökülerek bir tutanakla savcılığa gönderilmesi şeklinde bir yazıymış. Bugün yarın uygulama başlayabilir dikkatli olun dedi. Ben de İtalyan tipi yaptırdım. Bakalım nereye kadar. Mühürlü olması bir işe yaramıyor. Resmi olarak mühür basma izinleri yok çünkü.

mahoretti

işte bu noktada bizim "oto sanayisi" işbaşı yapmış. haftasonu gördüm. Normal plakanın üstüne yapıştırma rakam üretmişler.... istediğin karakterde rakam var. Orjinal plakanın rakamları üstüne yapıştırıyorsun.  :haydi:

Ormanci

App plakalarla ilgili bir polis bizi uyardı. Bir genelge yayınlandığını ve App plakaların ceza dışında sökülerek bir tutanakla savcılığa gönderilmesi şeklinde bir yazıymış. Bugün yarın uygulama başlayabilir dikkatli olun dedi. Ben de İtalyan tipi yaptırdım. Bakalım nereye kadar. Mühürlü olması bir işe yaramıyor. Resmi olarak mühür basma izinleri yok çünkü.

Benim arka plaka normal, ön İtalyan, yani APP değil :D Ne yapacaklarını şaşırabilirler :)
Ayrıca, resmi mührü olduktan sonra ben ne yapayım, tespit etsinler, mührü basanı cezalandırsınlar. Bu kadar adam gidip mührü bastırıyor ve mühürler sahte değil. Ne iş?
Mühür demek "ben izin verdim, tamamdır" demektir. Öyle değil mi?

Ama bu işlerin adam gibi bi standardı olmadığı için polislerin o anki keyfine kalıyoruz. Adam taktıysa, ters gittiyseniz zaten bittiniz :)

Geçenlerde arkadaşım inik, eksozlu falan 325 ile çevirmeye giriyor. Polis "bas bas" diyor, sonra ooooo diyor eksoz baya sesli senin, ceza yazıcaz, hatta arabayı bağlamaya kadar gidere getiriyorlar...
Arkadaş da memurun dibine sokuluyor, abi diyor, arabayı böyle aldım, bi türlü söktüremedim, beni bu onun bunun çocuklarıyla bir tutma gözünü seveyim diyor. Bu arada etrafı apaçi kaynıyor :D

Öyle deyince polisin acayip hoşuna gitmiş olsa gerek, evrakları geri verip, o zaman şimdi buradan sessiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiz bi şekilde yavaş yavaş çıkıyorsun ama düzelt o eksozu hadi bakim diyor. Bizimki de eyvallah abi diyip vın :D

Trafik standartları yerine çene ile bağlama standartları işliyor ülkede maalesef :)

Anıl

Kanundaki yasal izinle kelimesi eskiden Trafik Tescil ve Cemiyeti ilgilendiriyordu,bu yazının olduğu kanun eski zamana dayanıyor şuan aynen geçerli ama orada bu izin ile ilgili artık Trafik değil,cemiyet muhattap oluyor. Yani Trafik tescil benden izin aldın mı diyebilme durumu yok ama polis bu belli olmaz.
Mahmut Abi o yapıştırma olayı eskiden beri var,reklamcıların çoğu yapıyor ama yıkamada çıkabiliyor,birde altta ki rakam veya harf kabarık üstteki yapıştırma kendi aleminde bir görüntü hoş durmuyor.
Sonuçta kanun vs hak getire, mesela egzoslarda polis desibel mi ölçüyor. Tüv'de aynı aracın üzerinde modele özel Remus susturucu var,bu susturucularda öyle ses de yok ama Tüv'de ki eleman egzos var,ses var yazıyor.Kardeşim adam tüv,iso hertürlü standartı koymuş üretmiş sana ne oluyor demek geliyor içinden.Sitelerine baksa adamlar road legal,race,illegal diye hepsini ayırmış. İşte bu uygulamaları yürürlüğe sokan,uygulayanlar konuya bilgisiz olunca durum bu oluyor.

1998 GTV V6 TB

ihsany

Arkadaşlar bu konudaki mesajları okudum ve bende Giulietta nın öndeki plakasını değiştireceğim.
Anladığım kadarı ile plakanın mühürlü olması, fontlarının düzgün olması ve çevresinde de siyah bir çerçeve olması isteniyor/uygun görülüyor.

Az önce bostancıda bu işi yaptığını söyleyen bir yeri aradım, öne küçük plakaya mühür olmaz diyor.. Arkadaki büyükte olur dedi ama ben pek ikna olmadım.

Amacım şu benim plaka boyutlarında mühürlü plaka almak.

Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

tolga_ozhan

Benim GT'de istediğiniz ebatlarda mühürlü plaka mevcut.
Ancak polise denk geldiğinizde mühür falan dinlememe olasılığı yüksek. Böyle bir plaka ebatı yok, olmayan plakada nasıl mühür olur diye sahtecilikten işlem yapmaya varabileceğini duydum.
Eğer bu plakayla polis beni çevirirse "bak ama mühürü var" demek yerine "haklısın abicim, hemen söküyorum, orjinali zaten bagajda" demek bana daha mantıklı geliyor. En fazla 70-80 TL bir ceza yerim.

ihsany

Ancak polise denk geldiğinizde mühür falan dinlememe olasılığı yüksek. Böyle bir plaka ebatı yok, olmayan plakada nasıl mühür olur diye sahtecilikten işlem yapmaya varabileceğini duydum.
Eğer bu plakayla polis beni çevirirse "bak ama mühürü var" demek yerine "haklısın abicim, hemen söküyorum, orjinali zaten bagajda" demek bana daha mantıklı geliyor. En fazla 70-80 TL bir ceza yerim.

Şimdi benim anlamadığım bu  plakacıların yaptığı mühür resmi bir mühür değil mi ki sahtecilik oluyor? Yani böyle sahte bir iş ise hiç girmem o işlere.. Üzerindeki plaka plastikten ve mühürü de yok ama orjinal plakası bagajda.
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak

ihsany

Şimdi benim anlamadığım bu  plakacıların yaptığı mühür resmi bir mühür değil mi?
Yani böyle sahte bir iş ise hiç girmem o işlere.. Üzerindeki plaka plastikten ve mühürü de yok, bu da çok göze batıyor  :S
Bu arada orjinal plaka bagajda..
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak

tolga_ozhan

Plakacılar nasıl yapıyor, olayın olması gereken raconu nedir tam olarak bilmiyorum ama her türlü APP plakaya mühür olayının polis abilerin insiyatifine kaldığını hep duyarım.
Daha detaylı bilgisi olan arkadaşlar paylaşacaklardır sanırım.

ihsany

Plakacılar nasıl yapıyor, olayın olması gereken raconu nedir tam olarak bilmiyorum ama her türlü APP plakaya mühür olayının polis abilerin insiyatifine kaldığını hep duyarım.
Daha detaylı bilgisi olan arkadaşlar paylaşacaklardır sanırım.

Polisin insiyatifine eyvallah ama bu sahtecilik işi kafamı karıştırdı  :S
Peki Tolga üstad, sen hiç plakadan dolayı sorun yaşadın mı bugüne kadar?
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak