Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

huseyinsimsek

You are not allowed to view links. Register or Login
Arkadaşlar termostat değişti.. Teşekkürler Tolga.. :) Araba sabit 90 ara ara 80-85 aralığına inip geri 90'a çıkıyor.. Değişimden önce hep 70 sıkışık trafikte 90 oluyordu..

Termostat 75
antifiriz ve işçilik 50 tl

Değiştirin gitsin kafanız rahat etsin :)

Bende değiştirecem,alfa için özel bi termostad varmı yoksa sanayide bulunurmu standart bişey mi bu,,

Sent from my iPad using Tapatalk HD

EPER'e göre senin parça numarası : 60653946. Ama 156'lar için gayet kolay bulunabilir bir parça diye biliyorum. Ben eski 156'da değiştirmiştim. Aydın'da yoksa bana ulaşabilirsin İzmir'deki eski ustamın telefonunu verebilirim. Çok rahat halledersin.
156 2.0 TS - 1998

GT 2.0 JTS Selespeed - 2006

coolistanbul

GT SS İstanbul Cok Yogun Trafik : 13.0 lt normal yogun trafik : 11.5 lt sehirlerarasi henuz denemedim...

Ask 3 Degil 4 Harftir ---> ALFA
alpertura/GT
Aşk 3 değil 4 harftir => ALFA
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
1999 2.0 TS GTV Gümüş Gri
2006 2.0 SS GT

blackeyekenan

Arkadaşlar termostat değişti.. Teşekkürler Tolga.. :) Araba sabit 90 ara ara 80-85 aralığına inip geri 90'a çıkıyor.. Değişimden önce hep 70 sıkışık trafikte 90 oluyordu..

Termostat 75
antifiriz ve işçilik 50 tl

Değiştirin gitsin kafanız rahat etsin :)

Bende değiştirecem,alfa için özel bi termostad varmı yoksa sanayide bulunurmu standart bişey mi bu,,

EPER'e göre senin parça numarası : 60653946. Ama 156'lar için gayet kolay bulunabilir bir parça diye biliyorum. Ben eski 156'da değiştirmiştim. Aydın'da yoksa bana ulaşabilirsin İzmir'deki eski ustamın telefonunu verebilirim. Çok rahat halledersin.
Sagol dostum arastırayım eğer bulamassam ulaşırım sna

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

h.t

Stiloda termostatı değiştirdim bugün.
1 aydır 90 a ulaşmayan , geç ısınan araba tamamen değişti az önce gösterge -2 yazarken Eskşşehir yolu akıcı trafikte 90 a sabitledi ve gram inme olmadı.
Zaten üzerinden çıkan termostatın açık kaldığını söylediler.2004 model ve 106 bin km de bir araç için zamanla böyle eskimesini normal buldum.
Haftaya 147 ninkinide değiştireceğim ,geç ısınma problemim olmasada 90a sabitleyemiyor bir türlü.

sp4rc0

Tekrar bir hatırlatma yapalım.. bozuk termostat yakıt sarfiyatını arttırır, motor verimini düşürür, aşınmalar artar.
Ayrıca 80-10bin km. civarında bozulmamış olsa bile devirdaim pompasını da değiştirmenizi tavsiye ederim. Özellikle kışa girdiğimiz bu aylarda antifiriz koyacaklar bunu atlamasın. Devirdaim pompası eski ise antifiriz, pompanın kanatçıklarını parçalayabiliyor. Bunun sonucu hararet dengesiz şekilde dalgalanıyor.
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

berkaykcr

Istanbula çeyrek depo 4.0 ortalama ile geldik trafikte bayağı takıldık dönerken ve istanbulda bastık ciddi olarak :) su an 4.1 donüyoruz bakalım izmirde ne olucak :)

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login
Smoke Giulietta

ndiali

147 im tartarini lpg ile 23 litre gazla 170 km yol yapıyor  oda 0.38 krş gibi bi sayı çıkartıyo ortaya acaba fazla mı yav şehir içi.

ku2

GT SS benim Subaru SW den çok yakıyormuş..!! Aboooo :)))
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

tolga_ozhan

Abi İstanbul trafiğini hiçbir yere benzetmemek lazım.
Yine GT SS ile iki gün önce Ankara içi tüm gün ortalama 8.5 lt yaktım :)
Uzun yolun ortalaması ise 7.3 lt

ku2

Abi İstanbul trafiğini hiçbir yere benzetmemek lazım.
Yine GT SS ile iki gün önce Ankara içi tüm gün ortalama 8.5 lt yaktım :)
Uzun yolun ortalaması ise 7.3 lt

Uzun yolda kaçla gittin..?
--

tolga_ozhan

Gelirken sabit 90 :) Sis vardı
Dönüşte 90-120 arası

egeozal1

Kısa mesafe ve yoğun trafikte 14 lt gördüm :o Yol bilgisayarı şaşırdı galiba  :duvar:

blackeyekenan

Şimdi termostadı mı devirdaimi mi değiştirmek lazım, motor tam ısınmadan 70/85 arası geziyor,,, mesela trafik ışıklarında 85 lerden 70 kadar geri geliyor sonra harekt ettikçe  yükseliyor, birde nezaman 85 90 a kilitlenmesi lazım kç km sonra yaklaşık,,

Lbe

Şimdi termostadı mı devirdaimi mi değiştirmek lazım, motor tam ısınmadan 70/85 arası geziyor,,, mesela trafik ışıklarında 85 lerden 70 kadar geri geliyor sonra harekt ettikçe  yükseliyor, birde nezaman 85 90 a kilitlenmesi lazım kç km sonra yaklaşık,,

Abi sanırım termostadın açık kalıyo senin.Giuliettada dur kalk olursa 1-2 km yetiyor 90 a ulaşmasına

Onur ÖZTÜRK

Bende 80 derecede sabit kaliyor. Benim sorunum dahads karisik ve ne olduğunu bile bilmiyorum :)

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Stile Italiano

tolga_ozhan

Yanlız burda bir terslik var. Dur kalk yapınca artıp, açık trafikte azalması lazım normal şartlarda.

ku2

Gelirken sabit 90 :) Sis vardı
Dönüşte 90-120 arası

Ben Çeşme'ye komple yüklü bagaj, 2 yetişkin bir bebek ile 7.8 lt gittim. 120-140 arası..
90'la gitsem benimki de öyle yakar..
Ancak 90'la gidilmiyor..!!!
--

berkaykcr

Istanbula çeyrek depo 4.0 ortalama ile geldik trafikte bayağı takıldık dönerken ve istanbulda bastık ciddi olarak :) su an 4.1 donüyoruz bakalım izmirde ne olucak :)

Düzelteyim ortalama yolda 4.0 a kadar düştü izmire efendi efendi geldik :D sonra top speed denemesi yaptık ortalama 4.1 şu anda 1198 km yol ortalaması  :)
Smoke Giulietta

ozoozo

Düzelteyim ortalama yolda 4.0 a kadar düştü izmire efendi efendi geldik :D sonra top speed denemesi yaptık ortalama 4.1 şu anda 1198 km yol ortalaması  :)

Ortalama kaçla gittiniz Berkay ? Ben Ankaraya gelirken hiç kasmamıştım 120-150-160-180 vs bu süratlerde yanlış hatırlamıyorsam 6.0-6.4 arası bir şeyle gelmiştim Ankaraya.. Şuanda da şehir içinde 6.9 yakıyorum

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

berkaykcr

Ortalama kaçla gittiniz Berkay ? Ben Ankaraya gelirken hiç kasmamıştım 120-150-160-180 vs bu süratlerde yanlış hatırlamıyorsam 6.0-6.4 arası bir şeyle gelmiştim Ankaraya.. Şuanda da şehir içinde 6.9 yakıyorum

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

Özdemir selam
Ortalama yaklaşık 110-120 yerime göre 90-100 İstanbul trafiğinde kaybolduk ekstra 2 kere karsi yakalara geçtik :)
Virajı yollarda Ata abi gerekeni yaptı arkadaki salça vatandaşlara :)
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Smoke Giulietta

ozoozo

Harika değerler kardeşim , ne diyeyim ki Allah 4.5 i geçmeyi nasip etmesin :)) geçen hafta pazar depoyu doldurduk şuan çeyrek depo var :) sanırım 500-550 km yol yaptım tekrar bakıp kesinleştiririm.

berkaykcr

Harika değerler kardeşim , ne diyeyim ki Allah 4.5 i geçmeyi nasip etmesin :)) geçen hafta pazar depoyu doldurduk şuan çeyrek depo var :) sanırım 500-550 km yol yaptım tekrar bakıp kesinleştiririm.

Söyle söyleyim araba bakımdan önce daha az yakıyordu sanki . Ama uzun yol icin geçerli degil sehir ici mesafede .
Sehir ici min 800-860 km yapman gerekir :)

Smoke Giulietta

Oğuz

Başlığı ne kadar yakmıyorsunuz diye değiştirecem bu ne yau  :asagi-ok:
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

ihsany

Başlığı ne kadar yakmıyorsunuz diye değiştirecem bu ne yau  :asagi-ok:

Bu aralar yoğun trafikte kullanıyorum, 9.8 lt gördüm dünkü ortalamayı..
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

blackeyekenan

Termostad değiştirdim ama cok bişey farketmedi abiler ya,, behr marka orjinal aldım,, 73-88 arası vites gecişinde motor rahatlayınca yada gaz verince ga kesince bu arada gidip geliyor duruma göre,, 156 larda bu böyle olsa gerek,,,