Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bugün Alfa Romeo'nuza Ne Yaptınız?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 59 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

blackeyekenan

You are not allowed to view links. Register or Login
kacırma yok,, eksilen yere ilavemi etmek lazım yoksa hava gdince duzelir mi,,

Radyatörün sol üst köşesinde hava tahliye vidası bulunmakta.Usta antifriz koyduktan sonra o bölgeden radyatör içindeki havayı alması gerek.Umarım yapmıştır.Yapmadıysa kendin de yapabilirsin.Eksilme olduysa tamamlaman gerekiyor...
Ben sormuştum aslında ,, alırız demişti ancak unuttu şimdi aklıma geldi,,,

Sent from my iPad using Tapatalk HD

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

blackeyekenan

Bu arada antifirizi kac liraya alıyorsunuz, , 3 litreye 40 tl verdim cok geldi, organikmişş alman malı,,,

zephry

Bu arada antifirizi kac liraya alıyorsunuz, , 3 litreye 40 tl verdim cok geldi, organikmişş alman malı,,,

Doğrudur kırmızı organiklerin 40 tl fiyatı.25-30 TL olanlarda var ama yoğunluğu fazla değil.

max-ime

ozoozo

Cam suyumuzu yeniledik bitmişti antifirizli 5 lt carpex cam suyu aldım sanırım 3 lt kadar aldı, 2.5 luk bir şişe bitti diğer şişeninde yarısı kadar. Yağ ve motor suyu kontrolü yaptım bir sıkıntı yok çok şükür... 5000 km sonrada bakıma gireceğiz :)

harunresitz

Cam suyumuzu yeniledik bitmişti antifirizli 5 lt carpex cam suyu aldım sanırım 3 lt kadar aldı, 2.5 luk bir şişe bitti diğer şişeninde yarısı kadar. Yağ ve motor suyu kontrolü yaptım bir sıkıntı yok çok şükür... 5000 km sonrada bakıma gireceğiz :)

159 hen hemen 5.5 litre cam suyu aliyor. On far yikama nedeniyle cabuk bitiyor.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

blackgear

Gecikmeli bir şekilde 16" jant üzer kışlıklara geçtik :) Dün ilk kar yağdığında üzerindeki Kumholar ile eve diken üstünde geldim. Bu gün yapılan değişiklik sonrası test için Ostim' in ara sokaklarındaydım :D Goodyear Ultragrip' in 3. yılındayız ve lastikler yine mükemmele yakın performansta çok şükür :)) GTA sonrası arabanın görüntüsü ise içler acısı... Sevmiyorum çok kolluları!...

Alfadanadam

Ben cam suyunun çabuk bitmesinden şikayetçiyim. Japon arabaları bu konuda efsane. Bir kere doldur, unut.

ihsany

Hafta sonu kış lastikeri takıldı, sonrasında güzelce yıkandı  :clover:
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

Doğa Tosun

Gecikmeli bir şekilde 16" jant üzer kışlıklara geçtik :) Dün ilk kar yağdığında üzerindeki Kumholar ile eve diken üstünde geldim. Bu gün yapılan değişiklik sonrası test için Ostim' in ara sokaklarındaydım :D Goodyear Ultragrip' in 3. yılındayız ve lastikler yine mükemmele yakın performansta çok şükür :)) GTA sonrası arabanın görüntüsü ise içler acısı... Sevmiyorum çok kolluları!...
159'da da Goodyear ultragrip var ve ben de çok beğendim Kadir Abey :) hiç kalmadı 2 gündür karda .
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

erdem1904

Sen o karda eve gidebildiğine şükret kardeşim :) GTA sonrası görüntü olarak bende aynı hissiyatlar içerisindeyim.  :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

blackgear

Sen o karda eve gidebildiğine şükret kardeşim :) GTA sonrası görüntü olarak bende aynı hissiyatlar içerisindeyim.  :)

Gidemedim ki abi :D Eve 1km mesafede müsait bir yere park ettim arabayı, ertesi gün de gittim aldım :)

159'da da Goodyear ultragrip var ve ben de çok beğendim Kadir Abey :) hiç kalmadı 2 gündür karda .

Evet Doğa ya, adamlar bence güzel lastik yapmışlar, ses yapıyor ama tutunma perfecto mundo  :yukari-ok:

ATA

Arka logoyu değiştirdik :)

1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

milano 75

debimetre aldık,ikitelli turgay dan.kargo gelmiş dükkana takcaz birazdan. o değilde dün üzerindekiyle biraz oynadım nasıl olsa yenisi geliyo diye araba uçuşa geçti,gazda benzinde gibi,
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

mahoretti

milano 75

uç daki flap mı nedir onun gerginliğini ayarlayan bi yay var bunlarda,onun la zengin fakir ayarı gibi bişi.aldığım debi traş çıktı,söylemiştim düzgün değilse yollarım diye,yarın arıycaz bakalım.hiç kurcalanmamış dediler ama daha önce yandaki ayar vidasının kapağı açılmış,kapak yok,demekki ayar yaptılar,

milano 75

havalr soğuduğuduğundan beri özellikle lpg de rolanti sapıtmaya başladı,bi süre sonra kesiyo ama bu arada stop ettiğide oluyo rolantide.aldığım çıkmayı taktım aynı tepkiler,sorun başka olabilirmi acaba.

mahoretti

ar.159

Bugun değil ama h.sonu ses yapan balataları orjinali ile değiştirdik
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

blackeyekenan

İşte benim calınan bijonun yeriii,, neyse sanayiden uydurduk bi 17 lik civatayla,, allahtan belli olmuyo,,

milano 75

uç daki flap mı nedir onun gerginliğini ayarlayan bi yay var bunlarda,onun la zengin fakir ayarı gibi bişi.aldığım debi traş çıktı,söylemiştim düzgün değilse yollarım diye,yarın arıycaz bakalım.hiç kurcalanmamış dediler ama daha önce yandaki ayar vidasının kapağı açılmış,kapak yok,demekki ayar yaptılar,
BİZİM DEBİLER FARKLI,SIFIRI 2003 DEN BERİ ÜRETİMİ YOK,ADAMLAR ÇIKMASINA 300-500 İSTİYO.aynı seriler opel vectra a kasalar,e30,e36 kasalart,pejo ve volvo gibi o dönemdeki bütün araçlarda var ve hepsi sıkıntılı.vectra parçacısından yazın çayna sını aldım,150-200 arası süratlerde burdan boluya varana kadar iflas etti.bizde artık kafamıza göre ayar çekiyoz.

milano 75

akü yü yeniledim,72 lik sığmadı 60 lık varta taktık,akım kaynaklı devr sapıtmalarından bahsediliyodu nette bolca her oto formunda ondan diye umdum ama deilmiş.ölçümler normal değerinde dinamo falan.bugun elimdeki ntc sensörünü değişcem,rolanti motoru ve boğaz kelebeğini temizliycem resetleyip bakcam duruma.aranızda rpm sensörü değiştiren oldumu hiç,oda rolanti sorunları yapabiliyoömuş.yarında niyetim ne kadar elektronik bağlantı soketi role varsa temizleyip kontrol etmek

Deniz

Sekman atıldı
Emme manifold contası değişti
Eksantirk keçesi değişti
Eksantirk mili değişti
Üst kapak rektefiye edildi
Silindir kapak contası değişti
Devirdaim değişti
Triger seti değişti
Balans seti değişti
Bujiler değişti
Motor yağı ve filtreler değişti
Lambda sensörü değişti
Antifiriz koyuldu

2 günde çıkarttı Zeki ve Onur usta sağolsun arabamı. Ömürlük bir alfam var artık benimle nikahlı.  :nazar: :nazar: :nazar:

TRSemih

hayırlı olsun rektefiyeniz.

çok mu yağ yakıyordu, yatak filan mı sardı? problem neydi tam olarak?
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Deniz

hayırlı olsun rektefiyeniz.

çok mu yağ yakıyordu, yatak filan mı sardı? problem neydi tam olarak?

Yağ eksiltiyordu 5000km de 2,2lt gibi bir değer çıkmıştı enson. Bende arabamı türk hekimlerine teslim ettim. Bir güzel yaptılar sağolsun