Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yol tutuş hakkında bilgi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oğuz

2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

Doğa Tosun

Çıkarken belki Q2, inerken banko 159 diyorum ben. :S
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Utku

Motor performans farklarini en aza indirmek icin yokussuz, oldukca uzun ve keskin bir viraji ele alalim..Mito icinde herhangi bir motor olabilir, hepsinde elektronik kilit var zaten.

Su keskinlikte ve daha uzun suren bir viraji dusunun

2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed

tolga_ozhan

q2'de elektronik değil mekanik torsen kilit var.
Sayılan araçlar içinde en çok kafadan kopacak araç 159 olacaktır. Çünkü kafadan kopmada ağırlık çok önemli bir eksi faktör. Ayrıca uzun dingil mesafeside bir dezavantaj.
En iyi viraja girecek olan bence kağıt üstünde 147 olurdu. Gerçek şartlarda ne olacağı konusunda fikrim yorumdan öteye gidemez.

Utku

Mitolarin hepsinde elektronik kilit var demek istemistim :) q2 ler mekanik tabi.

159 larin sacma derecede iyi yol tuttugu bir cok kez konusuldu forumda, herhangi bir elektronik yada kilitli diferansiyel olmamasina ragmen.kagit uzerindeki veriler q2 147 diyor, zaten kullanicisi da cok az oldugundan saglikli yorum yapmak zor.

peki giu v.s 159 desek o zaman kim galip cikar ? galipten kastimda en hizli giden degil, limiti en yuksek olan.Gerci biyerde ayni kapiya cikiyor :)

2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

max-ime

You are not allowed to view links. Register or Login
q2'de elektronik değil mekanik torsen kilit var.
Sayılan araçlar içinde en çok kafadan kopacak araç 159 olacaktır. Çünkü kafadan kopmada ağırlık çok önemli bir eksi faktör. Ayrıca uzun dingil mesafeside bir dezavantaj.
En iyi viraja girecek olan bence kağıt üstünde 147 olurdu. Gerçek şartlarda ne olacağı konusunda fikrim yorumdan öteye gidemez.

Uzun dingil mesafesi için söylediğin tam tersi değil mi?

tolga_ozhan

Uzun dingil mesafesi için söylediğimi kafadan kopma için düşünme sadece. Onu o yüzden o cümleden ayırmıştım. Soru genel anlamlarda limitleri içerdiği için dezavantaj olacağını yazdım. Çünkü uzun dingil önden çekişli araçta arkadan kopmaya daha çok sebep olur.

max-ime

Belki çevikliği azaltabilir tam bilemiyorum ama limitleri artırır uzun dingil mesafesi.

tolga_ozhan

Bu soruya cevap vermek için bir sürü bileşeni tek tek değerlendirmek lazım.
Tek başına bir genelleme yetmez.

Uzun dingil mesafesi daha konforlu bir sürüş sergileme imkanı yüzünden salınıma bağlı kopmaları azaltır.

Uzun dingil mesafesi ağırlık merkezini aracın daha ortasına aldığı için pozitif katkı sağlar (önden motorlu araç için)

Uzun dingil mesafesi frenleme esnasında öne yığılmayı, hızlanma esnasında arkaya yığılmayı minimize eder.

Bunlar hep yol tutuş adına pozitif noktalar.

Fakat uzun dingil mesafesi yukarıdaki soru özelinde düşünürsek dezavantajdır. Bende bu odakta cevap verdim. O yüzden yanlış olan birşey yok :)
Uzun dingil mesafesi yüksek hızlı geniş açılı virajlarda arkadan kopmaya daha düşük limitte başlar.
Yani araç kafadan kopmadığı sürece yukarıdaki resimdeki gibi bir virajda kısa dingil mesafesi yüksek sürat için avantaj.

tolga_ozhan

Başlığı komple okudumda çok güzel bilgiler paylaşılmış. Bende şöyle bir ek yapayım.

Torsen LSD'nin kullanıldığı Alfa Romeo'lar

Sadece ön aks : 147, GT q2
Sadece arka aks: 155, 164 q4
Her iki aks : 156 Crosswagon, 159, Brera & Spider q4

75'in 2.0 TS ve 3.0 V6 olanlarında da LSD var ama bildiğim kadarıyla Torsen üretimi değil.

Yine bildiğim kadarıyla 147 ve GT'nin kilidini V6 TB, 2.5 V6, 3.0 V6, 3.2 V6 (arese olan) ve 156 1.9 JTD'lere de takabilmek mümkün.

Fatihob

Mito dısındakileri kullanmadıgım için bilemicem ama Mit05 yeşilliklerle buluşur :D

Bu soruya 3ünüde zorlayarak kullanmış birisi cevap verebilir anca yoksa söylenen hepsid çok iyi yol tutuyor, hangisi hangisinden daha üstün bunu anlamak zor.
..