Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tolga_ozhan

Sanırım istanbul'da da havanın bu sıcaklıkların altında kaldığı süre çok az.
Hatta kış lastiklerini kuru zeminde sıcak havada kullanmakta faydadan çok zarar getiriyor. Zırp pırt lastik değiştirme imkanımızda olmadığı için İstanbul gibi bir yerde kışın kış lastiği kullanılır genellemesi çok yerinde olmayabiliyor.
Mesela bugün istanbulda kupkuru bir hava ve 12 derece civarında gezen bir sıcaklık vardı. Aylardan Aralık olmasına rağmen bugün yollarda kış lastiklerim olsun istemezdim.

Tabii ki takana da niye taktın denmez ya da kış lastiği tavsiye edilmeyecek birşey değildir.

Ayrıca michelin primacy hp'yi 156'da 205/55/r16, GTV'de 225/45/r17 olarak uzunca bir süre kullandım. En iyi lastik denemez belki ama ıslak ve kuru performansı gayet iyiydi.

Increase

You are not allowed to view links. Register or Login

bu lastik hakkında ki düşünceler nelerdir ? Kullanan var mı acaba ? yol tutuşu, kar da, yağmurda ki tepkiler vs nasıl eğer bilgisi olan varsa , paylaşırsa sevinirim.

süper bir seçim bende ug8 var, hiç korkma devam et ama sadece performans serisi olduğu için sadece cam gibi olmuş buzda biraz daha dikket etmelisin !

diyorsanızkı buzu kırıp geçeyim o zaman ug8 olmalı derim, gerçi istanbulun ana artellerinde sağolsun belediyemiz buzlanmaya pekte musade etmiyor :) dediğim seçiminiz performans serisi olduğu için cam gibi olmuş buzlu yollarda dikkat etmeniz.
Increase
156 1.6 TS
159 1.9 JTDM
Giulietta 1.4 TCT 170
Tonale 1.6 Diesel Ti  130 DCT

senati

arkadaslar biliyorum cok farkli markalar var, herkes ayri bir tavsiye veriyor ve bu yuzden kafam cok karisti.Ama sanirim Michelin herkesin gozunde digerlerinden 1 adim onde.Michelin 4 mevsim alacagim sanirim ya da Pirelli.Herkesin kabul edebilecegi gibi cok ekonomik degiller aslinda alternatif aramiyor degilim.Toyo, Kumho, Petlas gibi markalar da tavsiye ediliyor sanirim.Konuyu toparlayabilecek ve guzel bir liste yapabilecek bilgiye sahip bir arkadasimizdan yardim bekliyorum.

Merak ettim michelin kimin gözünde 1adım önde ? bende diyorumki michelin sadece reklam lastiği ne yazi nede kışı beş para etmez. Gelelim şu dört mevsim lastiğine böyle birşeyde yok ! yazin yaz lastiği kışında gerekli ise kış lastiği kullanırsın. Michelin alınana kadar bende size ondan daha iyi 3 lastik söylerim. pirelli, continental ve goodyear. Ha mevsim kış ve tek geçeceğim lastikte goodyear ug 8 olur.

abicim yasini basini almis adamsin saygisizlik etmeyecegim ama bu sinir kime?Bir sakin ol bir soluklan derim genc kardesin olarak.Farkindaysan fikir almaya calisiyorum ve buyrun Michelin'e kim en iyi lastik demis.

Herhalde bu isi yapan profesyonellerden daha iyi bilmiyorsunuzdur hangisinin daha iyi olacagini.Ben bilgi almaya calisiyorum yardim etmeniz gerekirken, bu yaptiginiz gercekten cok ayip.Yaziklar olsun diyorum.

edit:Benim yukarida yazdigim markalardan bir adim onde oldugunu soylemistim yanlis anlasilmasin.

Increase

Sanırım istanbul'da da havanın bu sıcaklıkların altında kaldığı süre çok az.
Hatta kış lastiklerini kuru zeminde sıcak havada kullanmakta faydadan çok zarar getiriyor. Zırp pırt lastik değiştirme imkanımızda olmadığı için İstanbul gibi bir yerde kışın kış lastiği kullanılır genellemesi çok yerinde olmayabiliyor.
Mesela bugün istanbulda kupkuru bir hava ve 12 derece civarında gezen bir sıcaklık vardı. Aylardan Aralık olmasına rağmen bugün yollarda kış lastiklerim olsun istemezdim.

Tabii ki takana da niye taktın denmez ya da kış lastiği tavsiye edilmeyecek birşey değildir.

Ayrıca michelin primacy hp'yi 156'da 205/55/r16, GTV'de 225/45/r17 olarak uzunca bir süre kullandım. En iyi lastik denemez belki ama ıslak ve kuru performansı gayet iyiydi.

aslında soyledikleriniz doğru, istanbulda kış lastiği topu topu 1 aylık dönem içersinde kaç kere gerçekten lazım olurki, ama bazen istanbul dışına çıkınca gerekli olmuyorda değil ve ben eşim çoçuğumuzu okula getirip götürdüğü için ve şöförlüğü pekte iyi olmadığı için ne olur ne olmaz diye son 2 senedir takıyorum.
Increase
156 1.6 TS
159 1.9 JTDM
Giulietta 1.4 TCT 170
Tonale 1.6 Diesel Ti  130 DCT

Fiction

Şu 'zorunlu kış lastiği' uygulamasıyla ilgili birşey anlamadım.

Ben kesinlikle kış lastiği falan almayacağım (kar değil yağmur yağarken bile arabayı oynatmıyorum yerinden)
Diyelim bu cumartesi hava güneşli gözüküyor polis beni durdurup kış lastiği yok diye ceza mı yazıcak yoksa bu kontrol sadece hava karlı yağmurluyken mi yapılcak anlamadım.
GTV 2.0 TS Phase 2

max-ime

Ben kesinlikle kış lastiği falan almayacağım (kar değil yağmur yağarken bile arabayı oynatmıyorum yerinden)
Diyelim bu cumartesi hava güneşli gözüküyor polis beni durdurup kış lastiği yok diye ceza mı yazıcak yoksa bu kontrol sadece hava karlı yağmurluyken mi yapılcak anlamadım.

Güzel soru :)

Aslında genel sıcaklık ortalamalarının artış ve azalışına göre bir takvim belirleniyor, o tarihten sonra zorunlu oluyor veya zorunluluk kalkıyor.

Kış lastiği zorunluluğu olan zamanda havalar güzelken ne olur? Muhtemelen polisin insafına kalırsınız :)

senati

aynen oyle..Size yuzde yuz katiliyorum.Zaten arabalarimiz narin bir de karda buzda surmek, veya cok yagisli havalarda kullanmak(zorunda kalmadikca tabiki), benim de cok tasvip ettigim bir durum degil.Sorunuza gelecek olursak, guzel havada polisin insafina kaldigi bir gercek.Ben uzun yolda tatil donusu gecenin 3'unde farlarimdan biri yoldayken bozuldugu ve uzunlar yanmadigi icin ceza yemis biri olarak, polisin insafi konusundaki tecrubem pek olumlu sayilmaz.Dikkat etmek lazim aslinda.Bence sehir icinde degil de sehir disi yollarda bu uygulamaya daha cok onem verilecektir.

Fiction

Bakalım artık yaşayıp görücez, zaten polis beni bi durdursa ceza yazıcak bişey bulur :D

Kasım 2008'de Almanya'ya gitmiştim ve dikkatimi en çok çeken şey yoldaki arabaların yarısından fazlasında , yedek lastikteki gibi siyah jantsız şu görüntü vardı

Sonradan anlamıştim ki tüm arabalar kışlık lastik takıyormuş ve büyük çoğunluğu jant mant takmakla uğraşmıyormuş. Tabi orda 4-5 ay sürekli kar yağmur ve sıfırın altında hava.
GTV 2.0 TS Phase 2

senati

Bakalım artık yaşayıp görücez, zaten polis beni bi durdursa ceza yazıcak bişey bulur :D

Kasım 2008'de Almanya'ya gitmiştim ve dikkatimi en çok çeken şey yoldaki arabaların yarısından fazlasında , yedek lastikteki gibi siyah jantsız şu görüntü vardı

Sonradan anlamıştim ki tüm arabalar kışlık lastik takıyormuş ve büyük çoğunluğu jant mant takmakla uğraşmıyormuş. Tabi orda 4-5 ay sürekli kar yağmur ve sıfırın altında hava.

Eh yani oyle bir yerde yasayip kislik lastik takmamak aptallik olur zaten :D Hergun arabayla okula veya ise gidiyor olsam ben de kesinlikle takarim.Ama zaten haftada 2-3 kere kullaniyorum arabayi bu da kis mevisimi 2 ay desek, 15 gun falan yapar toplamda ve bu da karsiz, yagmursuz 15 gun.Bunun icin de kislik lastik almak tamamen sacma geliyor.

oguzmelih

Arkadaşlar Continental ContiSportContact 5 almayı düşünüyorum bu lastiği kullanan var mı veya lastik hakkında bilgisi olan var mı ? Yardımlarınızı bekliyorum

Ormanci

Valiliklere gönderilen ve sorduğunuz lastik konusu şöyle:

Normalde biliyorsunuz, ticari, yolcu ve yük taşıyan araçlar için kış lastiği zorunluluğu var ama normal araçlar için böyle bir zorunluluk yok.

Ama siz kar yağdı, gidip birisine çarptınız, bir kazaya karıştınız, kayıp yolu tıkadınız vs.vs.vs.
Bu sırada olur da bi trafik polisi bulursanız, daha doğrusu o sizi bulursa, "tedbiri almamışsın" diye ceza kesmeye yetkisi var.
Uygulama bunu demek istiyor.

Tıpkı kaza yapınca eskiden "dikkatsiz araç kullanma" cezası yemeniz gibi birşey.

mahoretti

Arkadaşlar Continental ContiSportContact 5 almayı düşünüyorum bu lastiği kullanan var mı veya lastik hakkında bilgisi olan var mı ? Yardımlarınızı bekliyorum

yeni taktırdım. ben gayet memnunum. yolda çekme yapmıyor taramalı alanlarda. sesi gayet düşük. konforda baya güzel. 17'' bendekiler. ıslak yolda test etme şansım olmadı ama kuruda baya iyi tutuyor.

mahoretti

müsait boş bir alanda fren testi ve viraj testi yaparsanız, hem kendiniz lastiklerinizin ve aracınızın durabilme limitlerini öğrenirsiniz hem de bizi bilgilendirmiş olursunuz. Virajda savuracakmı mesela ? Yada geyik testi olabilir fikir verme açısından. (geyik testi, düz giderken aniden önünüze bir geyik çıktı düşünün ve direksiyonu sağ-sol yapıp ondan kaçma çalışması  :o)
Fiyat gayet güzel. Geçen sene 15'' goodyear lastiklerimi ben 195TL ye almıştım mesela.

mahoretti

yalnız aklıma geldi. UYARAYIM... Geyik testi dedim de. O testte ilk seri "Mercedes A"  takla atmıştı. Denemeyin isterseniz....  :alfisti:

tunerviper

225/45 R17 ölçüsünde Pirelli Pzero Nero, Pirelli Pzero Rosso, Continental Sport Contact 5 arasında kaldım. Satıcı Pirelli P7 yide tavsiye etti. Cumartesi lastiği alacağız fikirlerinizi bekliyorum.
Turbo Twin Spark

Murad

tunerviper

Daha iyi tutunma, fren mesafesi, konfor daha fazla
bana göre 225 daha güzel duruyor.
Turbo Twin Spark

Murad

Şundan ötürü sordum. Benim araçta 225/45/17 mevcut. Evet yol tutuş anlamında belki küçük bir katkısı olduğu doğrudur.
Fren mesafesi konusunda çeşitli görüşler var. Kimi pozitif katkısı vardır diyor kimi yoktur. Bende yakın zamanda lastikleri değiştireceğim ve 215 e geçmeyi planlıyorum. Sebebi ise 225 aracı yorduğunu hissediyorum. Arkadan bakıldığında 225 çok güzel bir görüntü veriyor ama 215 te çok fark etmez diye düşünüyorum.
Fikir alışverişi olsun diye sordum.

tunerviper

Şundan ötürü sordum. Benim araçta 225/45/17 mevcut. Evet yol tutuş anlamında belki küçük bir katkısı olduğu doğrudur.
Fren mesafesi konusunda çeşitli görüşler var. Kimi pozitif katkısı vardır diyor kimi yoktur. Bende yakın zamanda lastikleri değiştireceğim ve 215 e geçmeyi planlıyorum. Sebebi ise 225 aracı yorduğunu hissediyorum. Arkadan bakıldığında 225 çok güzel bir görüntü veriyor ama 215 te çok fark etmez diye düşünüyorum.

Çok aşırı fark olmayacağını bende biliyorum. Bu arada yanlış anlaşılma olmasın tabi ki de fikir alışverişi olsun diye sordum bende. Bu arada 2.5 v6 da kulanılacak lastik o yüzden yorulmayla ilgili sorun yaşayacağını düşünmüyorum :)
Turbo Twin Spark

Murad

Çok aşırı fark olmayacağını bende biliyorum. Bu arada yanlış anlaşılma olmasın tabi ki de fikir alışverişi olsun diye sordum bende. Bu arada 2.5 v6 da kulanılacak lastik o yüzden yorulmayla ilgili sorun yaşayacağını düşünmüyorum :)
2,5 ta kullanılacaksa o zaman zaten 215 yazık olur :)))
225 şart  :alfisti:

iceberg156

225/45 R17 ölçüsünde Pirelli Pzero Nero, Pirelli Pzero Rosso, Continental Sport Contact 5 arasında kaldım. Satıcı Pirelli P7 yide tavsiye etti. Cumartesi lastiği alacağız fikirlerinizi bekliyorum.

Anıl Bey,

Aracımda (205/55/16) 3 aya yakındır Pirelli P7 kullanıyorum tavsiye edebilirim.Benim ilk tercihim araca konfor sağlaması ve yumuşatmasıydı. Bu konuda gayet memnun kaldım.. Yalnız alırken birçok bayiden farklı fiyatlar aldım bu yüzden dikkat etmenizi öneririm.

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

ealprsln

conti 'ler hakkında çok fikrim olmasada bende şubat ayı sonunda yeni yazlıklar alacağım. Standartım 215/45/17 ama bende 225 lere geçeceğim o yüzden bu aralar çok araştırıyorum, kesinlikle Pirelli alacağım o yüzden P ZERO serilerini birçok forumda okudum.

Rooso'lar : P ZERO serisinin en konforlusu hamuru içlerinde en yumuşak olanı çok fazla ısınması gerekmiyor ki Pirelli'ler ısıtmadan çok çok iyi tutunan lastikler değiller Michelin Goodyear soğukken daha daha iyi tutunur. Amaç konfor arayışısıysa kesinlikle ROSSO dur. Ama çabuk ölüyorlar.

Nero GT: Daha sert Rosso ya göre ama daha uzun gidiyor, ısınması lazım ama Pirelli nin her ölçü alabilsin amacıyla ürettiği çok seçenekli bir lastik, kullananların araçlarına bindim tutunması güzel ama konfor düşük,biraz takur tukur bir lastik ( sonunda lalacağım lastik yüzde 90 bu olacak)

P ZERO: belki aralarında en iyisi test sonuçlarına göre ama rosso ve Nero GT ye kıyaslandığında çok çok daha sert bir bileşeni var çok fazla ısınması gerekiyor, Antalya , Mersin , İzmir'de yaşıyor olsam gözüm kapalı alırım sıcak hava aşığı bir yaz lastiği. Sonucunda çok sert ama ısındımı hepsinden çok daha iyi yol tutuyor İzmşr'de ısıtmak çok zor olmasa gerek :)

Eskişehir için Nero GT daha uygun gözüküyor benim için. Pirelli yi seviyorum :rock:
Şu an kullandığım SottoZero Serie II ler ise çok çok iyi, herhalde Pirelli'den hiç bir zaman vazgeçemeyeceğim.   
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

Alfadanadam

Anıl sizin Giulietta'nın da fabrika lastiği P7 olması lazım. Kullandıysan az çok fikrin vardır. Biraderinki de öyle ama daha çok taze oldukları için değerlendirme çok doğru olmaz. Yeniyken hepsi güzel oluyor çünkü.

Benim de önler P7, arka ikisi Dunlop. Eski sahibi yolculukta birini yarınca neyi bulduysa onu almış. En azından çift değiştirmiş ama bana batıyor tabi bu durum.

Pirelli sıcaklık aşığı diyince aklıma direk BridgestonePotenzalar geliyor. Potenzaların yanında Pirelli melaike kalır :)

tunerviper

Yorumlar için teşekkürler.
Bülent Abi Giuletta'nın lastikler Bridgestone. Bridgestone er300 daha önce 156 da kullanmıştım çok sert ve geç ısınan lastiklerdi. P7 hiç kullanmadım daha önce. Pzero hakkında olumlu yada olumsuz bir çok yorum var fakat conti sc5 ile ilgili hiç kötü yorum okumadım. Şu an kafamda conti var eğer farklı kötü bir yorum gelmez ise.
Turbo Twin Spark

ozoozo

Benim lastiklerde bridgestone turanza , 18 e geçince pzero veya potenza yı çok övüyorlar.

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi