Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Genel Anlamda Selespeed

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tolga_ozhan

You are not allowed to view links. Register or Login
Yanımda Elm 327 interface ve multiecuscan var :)
İşlerim olmasa bir ücretsiz check up yapardık.

Tolga hocam bana (2002 model 156 Selespeed) için pc baglantı kablosu program v.s bişeyler önerirmisin.(hatta önermekten ziyade secenek sunmadan direk marka model verirsen onları alıyım pek anladıgım bi konu degil bu teknik konular) Mümkünse yurtiçinden sipariş edebilecegim şeyler olsun kredi kartı kullanmadıgım için yurt dışı alışveriş yapamıyorum Mardinde cok sıkıntı yaşıyacam bu gidişle en azından ufak tefek seyleri kendim yapabilirim düşüncesi ile.. Forumda araştırdım bi çok secenek var ve hangisi aracıma uygun anlayamadım..

Yapmayın yahu Hoca falan değilim :)
ELM 327 Bluetooth OBD2 interface alabilirsiniz. Ebay üzerinden almaktan çekinmeyin.
Kredi kartınız olmasına da gerek yok. Bir tanıdığınızdan rica edin o sizin yerinize ödesin. Siz ona nakit verin.
Program olarakta Fiatecuscan, Multiecuscan, Alfadiag, Alfaobd gibi programlardan birisi işinizi görecektir.

fmtan

Yanımda Elm 327 interface ve multiecuscan var :)
İşlerim olmasa bir ücretsiz check up yapardık.

Tolga hocam bana (2002 model 156 Selespeed) için pc baglantı kablosu program v.s bişeyler önerirmisin.(hatta önermekten ziyade secenek sunmadan direk marka model verirsen onları alıyım pek anladıgım bi konu degil bu teknik konular) Mümkünse yurtiçinden sipariş edebilecegim şeyler olsun kredi kartı kullanmadıgım için yurt dışı alışveriş yapamıyorum Mardinde cok sıkıntı yaşıyacam bu gidişle en azından ufak tefek seyleri kendim yapabilirim düşüncesi ile.. Forumda araştırdım bi çok secenek var ve hangisi aracıma uygun anlayamadım..

Yapmayın yahu Hoca falan değilim :)
ELM 327 Bluetooth OBD2 interface alabilirsiniz. Ebay üzerinden almaktan çekinmeyin.
Kredi kartınız olmasına da gerek yok. Bir tanıdığınızdan rica edin o sizin yerinize ödesin. Siz ona nakit verin.
Program olarakta Fiatecuscan, Multiecuscan, Alfadiag, Alfaobd gibi programlardan birisi işinizi görecektir.

Bi konuda benden daha cok bilgisi olan herkes benim Hocamdır  ;)

bu ürün işimi görür mü Tolga hocam?

tolga_ozhan

Aslında interface'in orjinali bu.
Fakat sizin verdiğiniz linkteki üründe aynı işi görüyor olabilir. Satıcı ile irtibata geçip emin olup alabilirsiniz.

fmtan

Fakat sizin verdiğiniz linkteki üründe aynı işi görüyor olabilir. Satıcı ile irtibata geçip emin olup alabilirsiniz.

Teşekkür ederim onuda buldum şimdi

fmtan

Merhaba kusura bakmayın aynı konuyu tekrar tekrar gündeme getiriyorum ama çözemediğim bi konu var.
Bu bahsettiğimiz elm 327 OBD2 cihazını sipariş vermiştim bu gün elime gecti. Aracıma takmak istedim ama takabilecek bi yer bulamadım acaba yanlış bi aletmi aldım sigorta panelinde veya diğer yerlerde buna uygun bi jak bulamadım benim arabamın vites kolunun sag tarafında resimde gordugunuz bi jak girişi var ama buraya uymuyor benimkisi farklımı yoksa? Sigorta panelinde de elm 327 ye uygun bi giriş bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Alfadanadam

Alttaki fotonun üstüne denk gelior. Bir orayı çekmemişsiniz :)

Oğuz

Plastik kapağı vardır ondan görememiş olabilirsiniz.  :)
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

fmtan

Plastik kapağı vardır ondan görememiş olabilirsiniz.  :)

haklıymışsınız gercekten kapaktan dolayı görememişim. Bu da bana kapak olsun :alkis:

fmtan

Alttaki fotonun üstüne denk gelior. Bir orayı çekmemişsiniz :)

Teşekkür ederim adamlar oyle bi kapak yapmışki ben orayı sigorta kapagının baglantı yeri sanmışım sizin resimdeki kablo baglantı noktasına gore zor buldum gercekten   :yukari-ok:

erdem1904

Geçtiğimiz günlerde Mersin'den 16 SS jantı almak suretiyle son derece bilgili ve SS iyle alakalı çoğu şeyi kendi onarabilen 156 SS SW sahibiyle tanıştım. Muhabbet SS den açılmışken mevzu SS pompasına geldi. Aracında hali hazırda takılı pompayı çok sesli çalıştığı ve bendeki sorun olan emiş süresinin uzunluğu sebebiyle söküp iyi bir elektrikçiye bırakmış. Kömürleri değiştirtip bir güzel temizletmiş ve şu anda hiçbir sorununun kalmadığından bahsetti. Maliyet maksimum 50 tl.. Aynı uygulamadan zamanında Alper'de bahsetmişti.. Pompanın çalışma sisteminin düşündüğümüz zaman bu gerçekten verim verir mi? Mühendislik açısından bu işlem uygun mudur? Bu işlemi herhangi bir elektrikçiye yaptırabilirmiyiz? Servisler (2 sine sordum) bu konuyla alakalı haliyle düzen tutmuyor demekteler :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Ferhat_27

Kömür değişip sonra pompayı kökten değişeni çok duydum forumlarda,bir süre idare ettiğini ama sonra iyice bozulduğunu yazmışlardı  :( deneyip görmek lazım,gittiği yere kadar gitsin dersek,pompa bozulunca ss yolda bırakıyor biliyorsun  :duvar:

erdem1904

Gittiği yere kadar gitsin zihniyeti sakıncalı  :) Benim SS imde aslında sorun yok.. Saçmalama vs de hiç olmadı. Ama sabah ilk çalıştırmada pompa emiş sesi 30-40 sn sürüyor ve 3-2-1 vites düşümleri de ara ara sesli oluyor... Basınç tüpü yeni üstelik... Pompayıda yenileme düşüncesindeyim aslında ama bahsettiğim kömür değişimiyle sorunun çözüldüğünü duyunca neden olmasını da düşünüyorum..
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Ferhat_27

Olabilir,pompa fiyatı 1300 tl civarı,50 tl ye yaptırıp biraz daha kullanılabilir,benim ss pompası ilk çalıştırmada 15 sn civarı şimdilik,yabancı forumlarda basınç tüpü ile pompayı 60 bin km de değiştirmek lazım diye okumuştum (okuyanlardan alıntı )   :)

GooSe

Punto dualogiclerde de ss e benzer sistem var bir kaç arkadaşın aracı kömür değişimi ile çözüldü.pompayi değiştirmeden kömürü  değiştirmekte fayda var

HTC One V cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

se319

2001 model alfa 156 selesspeed almayı düşünüyorum 116 bin km de bir tane buldum araç sahibi conta yakmış dedi.. bu ileride problem yaratır mı?

se319

2001 model alfa 156 selesspeed almayı düşünüyorum 116 bin km de bir tane buldum araç sahibi conta yakmış dedi.. bu ileride problem yaratır mı?

:duvar:

Bilgili konunun ehli Bir Allahın Kulu Yokmu Ya soruma cevap vericek???

Gouki

Selim bey neden conta yakmış, o halde ne kadar kullanılmış, bakımı nasıl yapılmış, neler değişmiş, orjinal parçalar mı kullanılmış bu gibi bilgiler asıl önemli olan. En doğrusu sizin güvendiğiniz bir ustaya gösterip arabanın genel durumu hakkında bilgi almanız.

se319

Tşk ederim En azından BilgiSahibi Olmuş oldum.. Ben safranboluda sorduğum araç çanakkale biga da dolayısıyle bu aracıda elemiş oluyorum..

BarisTonya

2003 Model Alfa 147 selespeed im var. Kırmızı ışıkta vitesi boşa aldım bir daha vites değiştiremedim. Yetkili servis şanzıman robotu değişmesi gerekir diyor (7500TL). Bu sorun ile daha önce karşılaşan oldu mu? Bodrumdayım tavsiye edebileceğiniz bir servis varmıdır?

OğuzCanAlantor

2003 Model Alfa 147 selespeed im var. Kırmızı ışıkta vitesi boşa aldım bir daha vites değiştiremedim. Yetkili servis şanzıman robotu değişmesi gerekir diyor (7500TL). Bu sorun ile daha önce karşılaşan oldu mu? Bodrumdayım tavsiye edebileceğiniz bir servis varmıdır?

Yetkili servis olduğu için 7500 TL uçuk bir rakam eğer özel bir servise giderseniz 1500-2500 Tl aralığında halledebilirsiniz.

ooztuncer

geçmiş olsun.

bir şekilde multiecusan, fiatecusan, alfadiag gibi diagnostik programlarıyla hata kodlarını almanızı tavsiye ederim. Bunlar olmadan robota kesinlikle girişmeyin. Önce selespeed yağını kontrol edin, sonra röleleri, daha sonra programdan akümülatör (basınç kabı), debriyaj rod ayarı (28mm civarı olması gerek), selespeed pompası gibi verileri kontrol ettirmenizi öneririm. Daha fazla bilgi olmadan herhangi bir öneride bulunmak çok zor. Maalesef bodrum'da ustası var mı bilemiyorum. Kolay gelsin şimdiden.

faydalı linkler: You are not allowed to view links. Register or Login
2002 156 SS

BarisTonya

Arabamı ilk önce sanayide tanıdık bir ustaya götürdüm, şanzıman robot yağı bitmiş orjinal yağ koydu. Daha önce bir titreme vardı araçta onun içinde bujileri değiştirdi. Titreme gitti, araçta herşey normal çalışıyor, röleleride kontrol etti ama hala vites geçmiyor. Ekranda hiçbir hata uyarısı yok. Sonra arabamı yetkili servise gönderdim, araç tüplü yetkili servis araç tüplü olduğu için bilgisayara bağladıkları zaman çok hata veriyormuş anlamıyorlarmış  >:( işin özeti bu.

Alfadanadam

En kısa zamanda bir obd adaptör edinmeye başlayın. Belli ki aracınızın ustası siz olacaksınız.
Multiecuscan, Fiatecuscan, alfaobd programlarından herhangi biri işinizi görür. Eliniz internette araştırmaya yatkınsa muhtemelen bütün sıkıntınızı çözersiniz.

Ayrıca orjinal yağ derken Tutela koydunuz değil mi?

BarisTonya

Evet Tutela yağ koydu, elim internete hayli yatkındır, obd adaptör ile ilgili daha detaylı bilgi verirseniz sevinirim, mesela marka model var mıdır? Alfalar için olan var mıdır yoksa standart mıdır ? Satın alabileceğim bir yer tavsiye edebilir misiniz? Çok soru sordum galiba ama bu olay çok canımı sıktı kusura bakmayın.

tolga_ozhan

Evet Tutela yağ koydu, elim internete hayli yatkındır, obd adaptör ile ilgili daha detaylı bilgi verirseniz sevinirim, mesela marka model var mıdır? Alfalar için olan var mıdır yoksa standart mıdır ? Satın alabileceğim bir yer tavsiye edebilir misiniz? Çok soru sordum galiba ama bu olay çok canımı sıktı kusura bakmayın.

Elm 327 connector almanız gerekli. Piyasada wi-fi ya da bluetooth ile bağlanabilen iki seçenek var. Ayrıca doğrudan kablo ile bağlayabileceğiniz seçeneklerde mevcut. Nasıl bir cihazla bağlanacağınızı en iyi siz bileceğiniz için bu 3 opsiyondan birisini seçebilirsiniz.