Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Akü Bitti

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aseptic1101

156 ımın aküsü bitti.şarj ettirdim  200 km yol yapmışm.fazla kullanmıyorum aracı bu aralar.bugün aracım çalışmadı marş basmıyor.yeterince yol yapmadığım ve aküyü şarj etmediğimden midir bilmem.tekrar şarj ettirip kullanmak mantıklı mı yoksa yeni akü mü alayım akü markası tavsiyesi olan varsa bana bilgi verirmisniz lütfen

tugrul

Öncelikle akünün çabuk bitmesine sebep olabilecek bir kaçak olup olmadığını kontrol etmekte fayda var, çöken akü normalde şarj edildiğinde kendini toparlayabiliyor ancak sizin aracı çalıştırma sıklığınızı bilemiyorum, ben kendi aracımı 2-3 günde bir çalıştırırdım kullanmasam bile.
3 yıllık bosch akümü gayet normal olmasına rağmen + kutup başının devamlı oksitlenmesi üzerine elektrikçinin tavsiyesine uyarak varta ile değiştirmiştim memnundum. Ömrü dolmaya başlayan akünün kutup başında oksitlenmeye sebep olabileceğini sızıntı yapabileceğini söylemişti haklı çıkmıştı, akü değişince oksitlenme kesilmişti bunuda ek olarak yazayım dedim:)
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

ilker07

Benim de 1 haftadırsanki can çekişerek çalışıyordu araba  bu sabah gitti abs ebd arızası diyor marş basmıyor bu akü nasıl sökülür ki 

tunerviper

İlk önce artı kutup başının üzerindeki sigorta kutusunun kapağını açın orada 10 anahtar ile sökülen bir vida göreceksiniz. Bunu gevşettikten sonra yukarı doğru sigorta kutusunu kaldırın gelecektir.
Daha sonra eksi kutbu da sökün. Akünün üzerinden geçen ve akünün oynamaması için konulan kemer vidalarını da akünün sol alt tarafından söktükten sonra aküyü kaldırdığınızda gelecektir.

Burada dikkat edilecek nokta eğer teyp orjinal  ise aküyü söktükten sonra kod ister kod yok ise teybi çalıştıramazsınız. İlk önce kod kartını araştırın.
Turbo Twin Spark

ilker07

orijinal teyp kullanmıyorum siz hangi marka kaç amper akü aldınız inci ya da mutlu almayı düşünüyorum tabi akü öldüyse

tunerviper

Varta 72 amper kullanıyorum. Yüksek amper yatan araçlar açısından daha iyi
Turbo Twin Spark