Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

YAĞ ile ilgili bir soru...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mahoretti

Konu şu ki, hiç bir tamirci usta teknisyen vb. araçlarımıza bizim gibi dikkatli yaklaşmıyor ve müstakbel müşteri olarak baktıklarından ötürü son 2 değişimde dikkatimi cezbeden bir konu var. Yağ değişiminden sonra max çizgisinin üstünde bir seviye ile karşılaşıyorum. Usta tabiki "problem olmaz" diyor. Tabi gözkararı yağ doldurdukları için ölçü ml gram hakgetire...

Sorum şu;
Yağ yenilemesi yapılınca max çizgisi bizim için son değer olması gerekirken bu çizgiyi aşılması durumunda ne gibi problemler olabilir ? Zararı var mıdır ? Endişe etmelimiyiz ?

tunerviper

Çok fazla yağ konulması motor şıkıştırıldığında yağ keçelerini patlatabilir. Onun dışında çok sorun olacağını düşünmüyorum. 300 400 ml fazlalaık çok etkilemez.
Turbo Twin Spark

Ormanci

Duyduğum-Bildiğim kadarıyla fazla yağ, motorun hareketi ile çok fazla çalkalanıp köpürebiliyor ve özelliğini kaybediyor, köpüren yerlere denk gelen parçalar da gerekli korumaya sahip olamadığı için gereğinden erken zamanda aşınabiliyorlar.

Yani her şekilde zararlı.

Adamlar minimum-maksimum diye sınır koymuşsa demek ki var bi bilinen değil mi?

Hasta oluyorum şu adamların "bişey olmaz abi" muhabbetine.

tunerviper

Aynen birde krankın yağı sıçratmasına engel olarak yağlamada olumsuz etki yapabilir.
Turbo Twin Spark

ATA

Şimdi şöyle de bir durum var, karterden yağ tapası sökülüp yağ boşaltilsa bile, üst kapakta, yağ filtresinin bağlanti yerinde, yağ soğutucusunda, aralarda biyerlerde eski yağ kaliyor. Bi yüzdende ml cinsinden hesap zorlaşiyor. Ama servis manuellerinde ilk dolum ile periyodik dolum miktrlarlari farkli yazilmiş durumda.

Uzun lafin kisasi komple yağ çubuğunu referans alirsak; rektefiye edilen bir motorla, sadce yağ değişimi yapilan ayni motor farkli litrelerde yağ aliyor. Dolayisiyla ml tam tutturmak zor oluyor.

Benim asil kafama takilan tam boşalmayan yağ ama onada yapilacak hiç bir şey yok.

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

berkaykcr

You are not allowed to view links. Register or Login
Şimdi şöyle de bir durum var, karterden yağ tapası sökülüp yağ boşaltilsa bile, üst kapakta, yağ filtresinin bağlanti yerinde, yağ soğutucusunda, aralarda biyerlerde eski yağ kaliyor. Bi yüzdende ml cinsinden hesap zorlaşiyor. Ama servis manuellerinde ilk dolum ile periyodik dolum miktrlarlari farkli yazilmiş durumda.

Uzun lafin kisasi komple yağ çubuğunu referans alirsak; rektefiye edilen bir motorla, sadce yağ değişimi yapilan ayni motor farkli litrelerde yağ aliyor. Dolayisiyla ml tam tutturmak zor oluyor.

Benim asil kafama takilan tam boşalmayan yağ ama onada yapilacak hiç bir şey yok.

Tapatalk

Bunun icin sadece yağ bakımını yağ filitresine dokunmadan 5 binde bir
Yağ filitresi ile 10 binde bir yaparsak cok da guzel olur aklımızda da soru kalmaz :))))))

Giulietta Smoked
Smoke Giulietta

hi_cazz

Kasmayın bu kadar yaa ☺

Note 3 ile tapatalklandı

mahoretti

onun için aslında bir ürün var. yağı değiştirmeden hemen önce ilave ediyorsun motora. rolantide çalışır halde bekliyorsun. Yağ su gibi oluyormuş ve kolay boşalıyormuş.

ATA

Vizkositesink bozuyor demek. Öyle bir şey varsa ve fazla maliyetli değilse denemek lazim.

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

mahoretti

ahanda..

tunerviper

Bu tür ürünler beni hep korkutuyor. Motor içerisine bu tur maddeler sokmak bence büyük risk.
Turbo Twin Spark

mahoretti

yorumlar güzel ama... Birde aklıma gelen şu var. bunu uygulayıp boşalttıktan sonra az miktar yeni yağdan ziyan ederek yukardan ekleyip aşağıdan süzülmesini bekleme daha doğru olur.

ATA

Aynen ucuz madeni yağlardan ekleyip motoru döndürmek iyi fikir olabilir. Kalan tüm kiri söker alir :)

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts