Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

11 MiTo QV (ealprsln)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ufuksrl

garip bir çekicilik var bu makinede ya. Şeytan tüyü mü desem ne desem .... zilyonkere maşallah :nazar:

Bu arada hoşgeldiniz  :D

Jakomo

Kazasız belasız herdaim keyfli sürüşler dilerim; Willkommen an Bord !!
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

ealprsln

Herkese iyi dilekleri için çok teşekkür ederim. Bende herkes için kazasız belasız, keyifli sürüşler diliyorum.
Araçta şu anda 30mm H&R yay mevcut, 30 mm ile bu kadar alçalabildi :)
Bundan daha alçaltılmış bişeyler yakalamak adına coilover dan başka bir seçenek kalmıyor ki araçta aktif süspansiyon mevcut yakın gelecekte böyle bir upgrade e yöneleceğimi zannetmiyorum.
İlk etapta aklımda olan çok açık bir krom cam filmi olabilir, siyah mı krom mu diye epeydir düşünüyorum ama zannediyorum krom olacak.
Sizin fikir ve görüşleriniz benim için değerli.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

wolkanku

camlar tamamen saydamsa (159'da saydam ) , tam aynalı değil de llumarda olan aynalı siyah yapılabilir.
ancak camlarda hafif bir mavilik ya da yeşillik varsa, siyah reçeteniz
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ealprsln

Arkadaşalar,

Mart ayının başladığım motor yıkatma ve boya koruma işlemlerine bugün 215/45/17 PZERO Nero ile devam ettim, malum havalar ısındı kışlıkları çıkarttım üzerinden. Liste fiyatı 390TL idi takımına 1200 TL ye anlaştık, henüz 50-60 km kullanabildim ama ilk izlenimlerim hiçte fena olmadıklarını söylüyor.

Ayrıca en sonunda Eskişehir'de Mito'nun rot değerlerinin olduğu bir makına buldum gittim bağlattırdım ama adam ne yaptıysa bir türlü olmadı, 2 saat uğraştı: rot değerleri OK diyor ama turlamaya çıkıyoruz direksiyonu bırakdığım gibi araç sağa çekmeye başlıyor, biliyorum lastiklerden mi acaba diyeceksiniz ama hayır, sottozero serie II ler varkende aynı çekmeyi yapıyordu, sorunuma bir çare bulamadık maalesef, umarım cumaya , cumartesiye buluruz.

Bu arada Cuma sabahı erkenden Sportivo'da olacağım randevumu aldım Eskişehir'den İstanbul'a yolculuk. Cuma ve cumartesi orada olacağım gibi gözüküyor. Triger falan ağır bakıma giriyoruz, oralarda olacak olan varsa görüşmek isterim....

Şu rot ayar işleri arabanın sağa çekmeside bir şekilde çözülür umarım

brkvrl

Lastikleriniz hayırlı olsun ;)
Benim Mito'da Michelin pilot 3 var fena değil memnunum ancak bi eksiklik var gibi çözemedim... :D
Bundan sonra Continental Sport Contact serisini deneyeceğim sanırım Premium Contact 2 serisini kullandığımda çok memnun kalmıştım Sport'lar nasıl bilmiyorum umarım iyidir...
Alfa Romeo Mito QV Beyaz (2011)

Gouki

Hayırlı olsun Emre. Valla benimki de sağa çekiyor :)

Oğuz

Benimki sola cekiyor :) 3 kere rot ve balans ayarina soktum ama malesef. Direksiyon da hafif sola bakiyor bir de, serviste kalibrasyon ayari yaptirmak lazim dediler :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

ealprsln

Özgün bizim arabalar sağa yollumu acaba :) vallahi bakanda bir anlam veremiyor, ne gerekiyorsa yapıyoruz diyor vatandaşlar ama nafile hep sağa hep sağa :S

Yılmaz usta umarım bir yolunu bulur yada buldurur en azından neden kaynaklandığını anlarız problemin. Olmadı Oğuz'un söylediği gibi kalibrasyon falan devam ederiz bir şekilde, ne olursa olsun ama sonunda çözülsen be şu sağa yatma sorunu :D

Conti SC5 ler de bu sene her tessten çok yüksek not aldılar, uygun ölçü varsa SC5 de denebilir bence fiyatı nedir hiç bilmiyorum ama 1 tane dahi kötü yorum okumadım internette, gerçi adamların yolları bildiğin kaymak bizimkilerin yanında.

Sercan Keklik

You are not allowed to view links. Register or Login
Özgün bizim arabalar sağa yollumu acaba :) vallahi bakanda bir anlam veremiyor, ne gerekiyorsa yapıyoruz diyor vatandaşlar ama nafile hep sağa hep sağa :S

Yılmaz usta umarım bir yolunu bulur yada buldurur en azından neden kaynaklandığını anlarız problemin. Olmadı Oğuz'un söylediği gibi kalibrasyon falan devam ederiz bir şekilde, ne olursa olsun ama sonunda çözülsen be şu sağa yatma sorunu :D

Conti SC5 ler de bu sene her tessten çok yüksek not aldılar, uygun ölçü varsa SC5 de denebilir bence fiyatı nedir hiç bilmiyorum ama 1 tane dahi kötü yorum okumadım internette, gerçi adamların yolları bildiğin kaymak bizimkilerin yanında.

250 TL Civarıydı sanırım Tolga Özhan bu hafta araştırmıştı görünce iletir

ben ben CS5 kullanıyorum Oldukça yumuşak fakat yol tutuşundan memnun değilim fakat ben normal kullanmadığım için önemsemiyorum o kadar. Ama Nero dan falan iyi yol tutuşu ve konforu
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

ealprsln

Nero bildiğin sert lastikmiş, ses de bayağı var. Isınınca nasıl tuttuğunu cuma günü göreceğim,

ealprsln

Beyler bana Spacer lazım, bütün gün talaşlı imalatın ortasındayım 1000/1 hassasiyette parçalar üretiyoruz, tamamı havacılık sanayi, imal ettirmek için imkan çok yani, titanyum spacer bile olur  :)) ama ölçü yok elimde.
birisi hayrına gönderse bir adet numune CMM'de ölçtürüp yaptırabilirim, Fatih bir ara kendisinde olduğunu ama kullanmadığını söylemişti, varmıdır elinde boşta mito spacer'ı olan. Yardım !!

ealprsln

Deniz ve Fatih'e teşekkürler, Fatih'in spacer'ı İstanbul'a bakıma geldiğimde Deniz'den aldım. Geçen hafta ölçümleri yapıldı sertliği test edildi T60-61 spec aliminyummuş bunu öğrendim. Bugün torna işlemleri bitti, şuan da kumlanıyor, akşam alüminyum anodize veya T-film kaplanacak korozyona karşı. Bijonları sipariş ettim yrın Eskişehir'de olacak. Umarım bu hafta içi montajını bitirebilirim. Çamurlukların içi doluyor, dolduğu zaman sizlerle bir fotoğrafını paylaşırım  :rock: :rock:

Sercan Keklik

Deniz ve Fatih'e teşekkürler, Fatih'in spacer'ı İstanbul'a bakıma geldiğimde Deniz'den aldım. Geçen hafta ölçümleri yapıldı sertliği test edildi T60-61 spec aliminyummuş bunu öğrendim. Bugün torna işlemleri bitti, şuan da kumlanıyor, akşam alüminyum anodize veya T-film kaplanacak korozyona karşı. Bijonları sipariş ettim yrın Eskişehir'de olacak. Umarım bu hafta içi montajını bitirebilirim. Çamurlukların içi doluyor, dolduğu zaman sizlerle bir fotoğrafını paylaşırım  :rock: :rock:

7075 den yaptıraydın üstad. 6061 ölçü aldığımız noviteclerin salınımı cok fazla idi standart mı sonradan mı oldu tabi muamma bi durum 7075 yapmıstım ben
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

ealprsln

15mm spacer'ları taktıktan sonraki görüntümüz böyle oldu, görüntüyü bir kenara bırakırsak hatta şöyle söylemeli belki yol tutuşuna olan etkisi görüntüden önce geliyor. Carting aracı kullanıyormuş hissi yarattı
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

egemensnt

:nazar: kazasız belasız sürüşler

Gouki

Hastasiyiz :clover:

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Fatihob

Spacer için rica ederim ;)

Benimkide hiç düz gitmiyor, direksiyonum hep hafif kırık. Hatta kulananlar rahatsız oldugunu belirtiyorlar. Siyah QVlerde ayrı güzel duruyor, nazar değmesin :clover:
..

Gouki

Aynen bende de öyle panpa direksiyon.

Fatihob

Arabayı alalı 1 hafta falan olmuştu otobanda giderken baktım sağa çekiyor, ilk defa o zaman farkettim. Heralde rot ayarım bozuk dedim geçtim. Üstünden 2 sene falan geçti lastik değiştirdim, rota soktum falan hala aynı olunca bu araç kazalıydı bana bunu Birmot böyle sattı diye bile düşündüm :) Adamların boşuna dünahını almışım, sorun MiTodaymış.
..

Erdinc küflü

Güle güle kullanınn bu benım arabanın jantları radogrey renk yaparsanız .. Cok yakısır .. Arac basınca bu orjınaller ıcerde kalıyor [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Erdinc küflü

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Oğuz

Arabayı alalı 1 hafta falan olmuştu otobanda giderken baktım sağa çekiyor, ilk defa o zaman farkettim. Heralde rot ayarım bozuk dedim geçtim. Üstünden 2 sene falan geçti lastik değiştirdim, rota soktum falan hala aynı olunca bu araç kazalıydı bana bunu Birmot böyle sattı diye bile düşündüm :) Adamların boşuna dünahını almışım, sorun MiTodaymış.

Ben de rot,balans,lastik degisimi vs yaptim hep sola cekiyor. Ama direksiyonu da serbest birakinca cok hafif sola bakiyor. Elektrikli diye kalibrasyon ayari yapiliyor olabilir diyorlar yetkili serviste. Bir denemek lazim.

Fatihob

Bunu diyen yetkili servis kalibrasyon yapmıyormu peki. Nasıl servislerimiz var yaa :)

Ben hatırladığım kadarıyla direksiyonu tutmazsam direksiyon düz oluyordu ama sağa çekiyor. Mecbur direksiyon sola kırık gidiyorum yokla. Bendeki kalibrasyonlu birşey değil gibi.
..

Oğuz

Bunu diyen yetkili servis kalibrasyon yapmıyormu peki. Nasıl servislerimiz var yaa :)

Ben hatırladığım kadarıyla direksiyonu tutmazsam direksiyon düz oluyordu ama sağa çekiyor. Mecbur direksiyon sola kırık gidiyorum yokla. Bendeki kalibrasyonlu birşey değil gibi.

Cumleyi ters kurmusum, kuzey rot soyledi yetkili serviste kalibrasyon yapiyor olabilirler diye :D