Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Detailing, İç - Dış Kozmetik Bakım Hakkında Bilgiler-Sorular-Cevaplar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Calibra

Arkadaşlar selam :)

İşlerimin aşırı ötesi yoğunluğu azalmakla birlikte arabaya eğileyim diyorum. Bu haftasonu girişesim var. Gaza gelmişken şöyle iyice bir parlatayım istiyorum.

Ben de elimdeki malzemelerin bir listesini çıkarttım, sizle de paylaşıyorum. Amatör bir kullanıcı olarak hangisi iyidir, hangisi kötüdür, hangisini atayım, ne alayım tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bu aralar arabayı dışarıda yıkatıp gelip genelde cila yapıyorum, ama daha iyi bir parlaklığa ihtiyacım var ve hareleri gidermem şart.
Bauhaus'ta uygun geldi fiyatı, Alpha Tools'un devir ayarlı Polisaj aletini de almıştım. İçinden zımparalar, kalın sünger ve yumuşak ped çıktı. Ben bir de ek olarak 125 mm.lik uygulama süngeri ve koyun yünü ped aldım bir de.

Hemen arabaya girişmeyi düşünmüyorum tabii, acemiliği eşimin eski arabası (şimdi annesi kullanıyor) Toyota'da atarım diye düşünüyorum :)

Şimdi bendekiler bunlar:

Meguiars NXT Tech Wax 2.0 (Yarım)
Turtle Wax Premium Car Wax (Tam)
Meguiars Quik Detailer (Az)
Sonax Hızlı Cila (Az)
Sonax Böcek Temizleyici (Yarım)
Michelin Ecologic Jant Temizleyici (Yarım)
Sonax Yoğun Jant Temizleyici (Az)
Meguiars Endurance Lastik Parlatıcı (Tam)
Meguiars Quik Interior Detailer (Tam)
Sonax Genel İç Temizleyici (Tam)
Sonax Xtreme Kokpit Temizleyici (Dolu)
Turtle Wax Hard Shell Shine Pasta Cila (Tam)
Turtle Wax Zip Wax Şampuan
Meguiars Supreme Shine Microfiber Bez (7 adet)
Meguiars Water Magnet (2 adet)
Uygulama Pedleri (3'er tane Sert / Yumuşak / Ekstra Yumuşak)

Uygulama pedlerinin bir kısmı Meg, bir kısmı da Tesco (Kipa'dan almıştım). Tescolar baya iyi çıktı, özel cırtcırtlı tutamağı falan var, uygularken pratik oluyor.

Yukarıda tam yazdıklarımı az kullandım. Turtle Wax'ın Hard Shell Shine pasta cilasını küçük sıyrık ve çizikleri gidermekte kullandım, çok memnun kaldım bu arada.

Elimdeki hızlı cilalar bitmek üzere olduğu için, burada çoğunluğun önerdiği ve memnun kaldığı ATAS Hydrorep almayı planlıyorum. Ama tabii cihazla veya elle uygulamak için NXT veya Turtle Wax Premium iyi midir, başka şey önerir misiniz, meraktayım.

Herşeyden önce dış temizlik için You are not allowed to view links. Register or Login sağolsun daha önce Meguiars kil önermişti, onu alacağım.

Harelenmeyi gidermek için yine Chemical Guys'ın Scratch-Swirl B Gone'a ne diyorsunuz? Başka öneriniz var mıdır? Volkan Meg 85 önermişti ama gördüğüm kadarıyla bu CG ürününün uygulaması baya kolay.

Bu arada benim koltuklar yarı deri, yarı kumaş. Bu kumaş kısımlarda daha önce aldığım iç temizleyiciler pek işe yaramadı. Kumaş kısım için tavsiyeniz nedir?
Deri kısmı için Chemical Guys'ın Extreme Leather Cleaner ve Pure Leather Conditioner'ın iyi sonuç verdiğinden bahsetmişti ar.159 burada, benim de hem koltukları hem kapı içlerini önce iyi bir temizlemem lazım, zira koltuklar gri olduğu için kiri gösteriyor. Temizleyip mat ve yeni görünümü sağlayacak ürün tavsiyesine ihtiyacım var. Eğer o iki ürün iyi derseniz alacağım.

Camlar için de ayrıca tavsiyeniz varsa açığım.

Bu arada aylar önce bagaj kapağı, sağ arka tampondaki sıçrayan çimento ve sol ön taraftaki çizik konusunu paylaşmıştım hatırlarsınız belki :) Bagaj kapağı Özlem Oto'da süper bir şekilde yapıldı. Çimento kısmı da yine Özlem Oto'da özel temizleyiciler sıkılarak bekletildi ve çıkarıldı, sol ön çamurluktaki hafif sürtmeye de rötuş yaptık.

O yüzden bu haftasonu girişip tatil öncesi bir parlatma niyetim var yardımlarınızla :)

Herkese sevgiler!
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

erdem1904

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Calibra

You are not allowed to view links. Register or Login
Olan kaynananın arabasına olsun tabi :D

Tabi ya :))

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login abi valla çeyizin fena değil.
ama erdem boyadan bölünmüş şekilde (250ml yeterli) 105 205 alsan iyi olur
almışken 66 'da alırsın.

3 ayda bir 66 atsan.

her yıkamada hydrorep kullansan daha birşeye gerek yok.

yarı deri yarı kumaş için de, kumaş kısımlara yine kosla halı deterjanı diyorum (merak etme rengi bozmuyor :)  )
eğer deri kısımlar kir&yağ ile çok parlıyor gözüküyorsa yine nemli bezle kosla halıyla 2 kere üstünden geçebilirsin (orjinal deri olmadığı için bunu yapabilirsin zira merc.'in yarı derileri suni , kolay kolay bir şey olmaz) ardından da leather Conditioner herhangi bir ürün kullanabilirsin. CG'ye parçalanmaya gerek yok :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

milano 75

You are not allowed to view links. Register or Login  koltuklarla başım belada ,siyah kumaş aspirinle temizliyorum ama fayda etmiyo kenarlara,sanki böyle meyva suyu dökülürde lekleri belli olur ya öyle aynı,ne tavsiye edersin bana.birde araba beyaz zaten temizlik yetiyo ama parlatmak için bi hızlı cila-wax önerisi alıyım senden  :)
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

Calibra

You are not allowed to view links. Register or Login abi valla çeyizin fena değil.
almışken 66 'da alırsın.

3 ayda bir 66 atsan.

yarı deri yarı kumaş için de, kumaş kısımlara yine kosla halı deterjanı diyorum (merak etme rengi bozmuyor :)  )
eğer deri kısımlar kir&yağ ile çok parlıyor gözüküyorsa yine nemli bezle kosla halıyla 2 kere üstünden geçebilirsin (orjinal deri olmadığı için bunu yapabilirsin zira merc.'in yarı derileri suni , kolay kolay bir şey olmaz) ardından da leather Conditioner herhangi bir ürün kullanabilirsin. CG'ye parçalanmaya gerek yok :)

Volkancım hızlı yanıtın için çok teşekkürler.

Şimdi kil ve surface cleaner ile temizliğimizi yaptık. Sonra anladığım kadarıyla 105 uygulayacağız, ondan sonra 205. Sonra parlıyor muyuz ayna gibi :)

Makine ile mi el ile mi uygulamak lazım peki? El ile yaparken çok yoruluyorum yahu... :)
Makine ile uygularken süngere sıkıp sonra uygulayacağız sanırım, devir konusunda bi fikrim yok tabi :)

Bu arada liste kabarık duruyor ama gereksiz olan şeyler varsa şutlayayım, yer açılsın :) 105-205-66 alınınca ıskartaya çıkacak şeyler var sanırım.

Bu arada bu Nxt ve Turtle Wax Premium işe yaramaz mı hiç bundan sonra?

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login  koltuklarla başım belada ,siyah kumaş aspirinle temizliyorum ama fayda etmiyo kenarlara,sanki böyle meyva suyu dökülürde lekleri belli olur ya öyle aynı,ne tavsiye edersin bana.birde araba beyaz zaten temizlik yetiyo ama parlatmak için bi hızlı cila-wax önerisi alıyım senden  :)

beyazda nxt güzel iş yapıyordu..olmadı meg 66 al abi erdemboyadan bölünmüş şekilde

abi valla kumaş yüzeylerde meg apc'nin çıkartamadığını kosla halı deterjanı çıkarttı..bir dene derim..
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

hi_cazz

almışken 66 'da alırsın.

3 ayda bir 66 atsan.

Volkancım hızlı yanıtın için çok teşekkürler.

Şimdi kil ve surface cleaner ile temizliğimizi yaptık. Sonra anladığım kadarıyla 105 uygulayacağız, ondan sonra 205. Sonra parlıyor muyuz ayna gibi :)

Makine ile mi el ile mi uygulamak lazım peki? El ile yaparken çok yoruluyorum yahu... :)
Makine ile uygularken süngere sıkıp sonra uygulayacağız sanırım, devir konusunda bi fikrim yok tabi :)

Bu arada liste kabarık duruyor ama gereksiz olan şeyler varsa şutlayayım, yer açılsın :) 105-205-66 alınınca ıskartaya çıkacak şeyler var sanırım.

Bu arada bu Nxt ve Turtle Wax Premium işe yaramaz mı hiç bundan sonra?
Abi 105 ve 205 elle uygulanmaz. Hiçbir sonuç alamazsın. İllaki makine ve ped setinin olması şart. Yalnız çok kolay gibi görünür ama kolay değildir uygulama. İllaki uygularsın ama iyi sonuç almak için baskı, devir ve süreyi iyi ayarlaman lazım. Başlarda elin yatkın değilse araç üzerinde çok hare bırakırsın. Makineyi elinden kaçırırsan tabla ile boyayı çizebilirsin. Detailingturkey de bol bol konu incelemeni tavsiye ederim.

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login , halit güzel açıklamış ancak geçenlerde @Emre Sezen 'de sağdan soldan okuyarak yapmaya çalıştı verim alamadı.

bu einhell ve alpha toolsda falan düşük devirlerde çizik alınamıyor.
105 ve 205 kullanırken ben sert sünger ped kullanıyorum (yün ped almadım)
1300 devirlerde yaydırıp, 1800-1900 devirlerde uygulamasını yapıp 2200 devirlerde ürün yüzeyde bitecek hale getirerek kullanıyorum..emre'ye de tavsiyem bu şekilde oldu ve 2. uygulamasında memnun kaldı.

el ile girişmek bir yere kadar. el ile en başarılı uygulamayı ben meguiars scratch x ile yapmıştım (swirlx aynı başarıyı gösteremedi.) üstüne de hep 66 atardım, o zaman da o parlaklık bana yetiyordu.

nxt konusunda ise, 66yı denersen muhtemelen nxt kullanmaz hale gelirsin, nxt'yi bitir öyle 66 al :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Calibra

Arkadaşlar eyvallah,

Bir tırstım ama şimdi :)

Okumaya devam o zaman. Youtube da uygulama falan da izliyim bari.

milano 75

beyazda nxt güzel iş yapıyordu..olmadı meg 66 al abi erdemboyadan bölünmüş şekilde

abi valla kumaş yüzeylerde meg apc'nin çıkartamadığını kosla halı deterjanı çıkarttı..bir dene derim..
eyvallah,yarın girişiyim koltuklara,bayram öncesi cilaladımmı bide tamamdır.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

oguzhansek

Arkadaşlar selam, yeni konu yerine burayı hortlatayım dedim :haydi:
Benden önceki sahibi geçen yıl ziebartta boya koruma yaptırmış. Şimdi ben Gümüş gri için kil+turtle çizik giderici+m66 uygulasam yeterli olur mu? Elle uygulamak olumlu sonuç verir mi? Aslında boya durumu gayet iyi amaç parlatmak..Bir kaç yerdeki kılcal çizikleri gidermek...

Bir de siyah orta direklerde dalgalanma ve farlarda sanki bant izleri gibi izler var bunları nasıl giderebilirim?

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler :alfisti:
2002 156 SS

naxos

M66 yerine  nxt veya ULW tavsiye ederim dayanimi daha iyidir.
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

oguzhansek

M66 yerine  nxt veya ULW tavsiye ederim dayanimi daha iyidir.

Peki elle uygulasam iyi sonuç alır mıyım bir de far ve direkler için önerin var mı hocam?
2002 156 SS

naxos

Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

rcpydmr

Arkaslaar merhaba benimde koltuklarim çok kirli elle kendim yikasam çok tahrip edermiyim
74 BU 007

oguzhansek

Zaten boya koruma elle atilir.bu urunler fara da uygulanir.

yani sonuç olarak güzel bir parlaklık elde edebilirmiyim kil+ULW ile? birde siyah direklerdeki dalgalanmaya bir çözümü olur mu?
2002 156 SS

naxos

Direklere daha once makine ile pasta gecildiyse ince pasta el ile deneyin dalgalanmalari alabilme ihtimaliniz var.baktiniz olmuyor makine ile alacaksiniz.
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

naxos

Ulw parlaklik olarak iyidir.M66 anlik parlakligi goz alir o parlaklik birkac saatdir 2 yikama sonra bisi kalmaz
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

oguzhansek

Ulw parlaklik olarak iyidir.M66 anlik parlakligi goz alir o parlaklik birkac saatdir 2 yikama sonra bisi kalmaz

çok teşekkürler..
2002 156 SS

Calibra

Pazartesi akşamı Perpa'da, Erdem Boya'daydım :)

Bölünmüş olarak,

Meguiars 105
Meguiars 205
Virtus 473
Poorboys Black Hole
Collinite 915

Ayrıca 200 gr. Bilt Hamber kil, 1 kg.lık konsantre Atas Hydrorep, izopropil alkol aldım.

Suni deri temizliği için Atas Rinpel, camlar için Meguiars Perfect Clarity Glass Cleaner da aldım evdeki ürünlere ek olarak.

Yarın da gidip bende olmayan gerekli pedleri alacağım bir aksilik olmaz ise.

Fiyatlar epey uygun oldu, Erdem Boya'nın sahibi İbrahim Bey de çok yardımcı oldu sağolsun.

Şu sıralar boyuna Youtube'da uygulama videosu izliyorum :D

You are not allowed to view links. Register or Login Volkancım sana da teşekkür ediyorum :)

İnşallah güzel sonuçlar alırım.

wolkanku

Bölünmüş olarak,

Meguiars 105
Meguiars 205
Virtus 473
Poorboys Black Hole
Collinite 915

Ayrıca 200 gr. Bilt Hamber kil, 1 kg.lık konsantre Atas Hydrorep, izopropil alkol aldım.

Suni deri temizliği için Atas Rinpel, camlar için Meguiars Perfect Clarity Glass Cleaner da aldım evdeki ürünlere ek olarak.

Fiyatlar epey uygun oldu, Erdem Boya'nın sahibi İbrahim Bey de çok yardımcı oldu sağolsun.

You are not allowed to view links. Register or Login Volkancım sana da teşekkür ediyorum :)

abi çok fena virüsü kaptın, işin zor :) bel ağrıları kas ağrıları bolca çekeceksin :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

hi_cazz

Bölünmüş olarak,

Meguiars 105
Meguiars 205
Virtus 473
Poorboys Black Hole
Collinite 915

Hayırlı olsun. Fakat hem 205 hem 473 almışsınız. İkiside aynı işe yarıyor. 473ün en büyük avantajı geç kürleşmesi ve daha uzun çalışma süresi sunması. 205i kullanmanıza gerek kalmaz.

Calibra

@hi_cazz
Teşekkürler :) evet 205 ve Virtus 473 aynı amaca hizmet ediyor, eğer Mercedeste 473 işe yararsa, 105-205 ikilisine girmeyeceğim. O nedenle aldım. Bi de 100 gr 16 liraydı baya uygun geldi :)

hi_cazz

Teşekkürler :) evet 205 ve Virtus 473 aynı amaca hizmet ediyor, eğer Mercedeste 473 işe yararsa, 105-205 ikilisine girmeyeceğim. O nedenle aldım. Bi de 100 gr 16 liraydı baya uygun geldi :)

O zaman sıkıntı yok. inşallah sadece 473 yeterli gelir. 105 kullanmadan tamamlamış olursunuz.