Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

MiTo (34MIT0 5)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Fatihob

Var bende short shift. Zamnında Bonalume'nin almıştım. Zaten MiToyada tek ben almışımdır heralde :D
..

ATA

You are not allowed to view links. Register or Login
Var bende short shift. Zamnında Bonalume'nin almıştım. Zaten MiToyada tek ben almışımdır heralde :D

Çok keyifli ama demi? Ben zamaninda 156ya heves etmiştim ama iki kere şanziman sorunu yaşadiğimdan riske atamadim.

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Fatihob

Daha demin Başkan'ın açtığı konuyada yazdım. Evete kısalttı ama çok değil. Tjet MiToların vites yolu çok uzundu, bunu taktıntan sonra uzun olarak kaldı. M.Air MiToların vites yolu hala benimkinden kısadır. S2000 vitesi olur diye bekledim, avucumu yaladım :D
..

ATA

Keselim biraz daha :D

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Fatihob

Yok yok iyi böyle kolumu kol dayamaya yasladıktan sonra, elimide vitesin üstüne atıyorum süper oluyor. İkiside aynı hizadalar. Araçtaki tek konforda o zaten :)
..

ATA

Yok yok iyi böyle kolumu kol dayamaya yasladıktan sonra, elimide vitesin üstüne atıyorum süper oluyor. İkiside aynı hizadalar. Araçtaki tek konforda o zaten :)

Kanki ben vites kolunu değil shortshifteri kesmekten bahsetmiştim :)

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Baskan

Sen birde Giulietta'da kola dayama ile 5'ten 6'ya atsana vitesi gör bak nasıl tribe giriyorsun :D Bildiğin karsan J9 gibi :D

Fatihob

Bizimkilerin vites yolları cidden çok uzun. Corsa 1.3 CDTI kullandım onda bile bu kadar değil :D

Aaa shortshiterda kesiliyormuymuş. Bilsek takmadan önce keserdik :D
..

Alfadanadam

Sen birde Giulietta'da kola dayama ile 5'ten 6'ya atsana vitesi gör bak nasıl tribe giriyorsun :D Bildiğin karsan J9 gibi :D

Ben 6. vitese hala alışamadım desem yeridir ya. çok gıcık bir yer. Acayip tersime geliyor hala. :)

Şirket aracıyla ankaraya giserken 100 km kadar 6. vites aklıma gelmediydi :))
iyi gidiyo ama top speed kötü bunda ya dediydim ki 6 rakamını gördüm vites topuzunda :)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

916GTV

Bu konu ne kadar güzelmiş, yeni gördüm :)

Wideband bağlı mı mitoya, değerleri okuyabildiniz mi? AFR nerelerde geziyor?

1- Enjektörler yetmiyor olabilir
2- Emiş hattında sıkıntı olacağını sanmıyorum, olsaydı peak yapar yapmaz ani düşerdi ve dalgalanırdı.
3- WG kaçırıyor olabilir
4- Benzin pompası düşük ihtimal
5- Yazılımsal olma ihtimali de çok yüksek.

Bence bu kadar uğraşıyorsan güzel bir standalone alınabilir.

Fatihob

Bülent abi senelerce 5 vites kullanmışlar için 6. vites sıkıntı oluyor. Etrafımdakilerdende hep bunu görüyorum :)

Evet wideband bağlı. Normal seyir halinde afr 14.8, tam gazda son devirlerde 11.8-12 arasında. Bence değerler normal. Enjektörlerim orjinalinden daha büyük. Orjinal enjektör yetmiyordu, 5200devir gibi gaz kesiyordu, şimdi öyle bir sorunum yok. Büyük ihtimalle enjentörden değil sorun.

Benzin pompasınıda değiştirdim.

WGden olma ihtimali var. Ona bir test yaptırıcam musait zamanda. Bakalım kaç barda açıyor. Kaç bara kadar kaçırmıyor.

Yazılımda bir ihtimal tabi :) Aslında bu kadar uğraşmıyordum. İstediğim gibi olmadığı için uğraşıcam gibi duruyor.
Özgün (Gouki) akıl aldım. Kess okur dedi senin arabayı. Kess'in sitesine baktım benim beyini okuyabildiğini yazıyor ama adamlardan hangi haritaları yada neyi okuyabildiğimizi hatta kess obd tool mu, yoksa kess master yada kess slave mi almam gerektiğine bi cevap alamadım. Nedir bunların farkları fikri olan varmıdır?

Kess Obd tool 700TL, diğerleri 2000€ :D Zaten diğerlerini alma gibi bir imkanım yokta en azından aralarındaki farkı bileyim :)
..

milano 75

:-X
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

Fatihob

Aha aynı ben :D Bugun öğlen bir süre uğraşmama kararı aldım bu basınç vs. işiyle. Gitti kadar gitsin, canım çok sıkılırsa o zaman çözüm arıcam.
..

Oğuz

Aha aynı ben :D Bugun öğlen bir süre uğraşmama kararı aldım bu basınç vs. işiyle. Gitti kadar gitsin, canım çok sıkılırsa o zaman çözüm arıcam.

Bence artik degisik projelere gec. Low&slow yap kamberi fulle dip bas sakin gez :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

Fatihob

Low&Slow iyi fikir. Dertsiz tasasiz, hemde ucuz. Hatta benzin bile yakmiyorsun. Bu denenebilir aslinda. Gerci benim  ayarim yok, yaylari isitir keserim, tumsekte kirilir yine yolda kalirim :)
..

Oğuz

Low&Slow iyi fikir. Dertsiz tasasiz, hemde ucuz. Hatta benzin bile yakmiyorsun. Bu denenebilir aslinda. Gerci benim  ayarim yok, yaylari isitir keserim, tumsekte kirilir yine yolda kalirim :)

Hahahaha iyi güldüm :D
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

Fatihob

Bugun öğle saatlerinde bi video çekeyim dedim. Yollar çok doluydu (şaşırmadım). Amacım basınç saati ve deviri dikkatlice izlmekti videodan ama olmadı. Basınç saatim şuaralar bayaa nazlı. Ara ara çalışıyor ara ara çalışmıyor. Videoda 0.5bar civarlarında hep, ama aracın gidişi 0.5bar değil bundan eminim. Bu sebeple istediğim devir, basınç gözlemini yapamadım.

Ayrıca Ata önceden yazmıştı, turbonun egsoz kısmında çatlak olabilir diye. Ben ona cevap vermeyi unuttum. Evet var :D Geçen büyük bakımdayken Yılmaz abi fotosunu çekip yollamıştı. 1-2 kaynakçıyla konuştuğunda abi kaynak olmaz buna, bu çok ısınıyor, genleşiyor falan demişler kaynaklamamışlar. Belkide basınç sıkıntım bundandır. Çatlağın içten çekilmiş fotosunu eklicem birazdan. Bugun baktık dıştanda çok net belli oluyor. Uzun bir çatlak. Peki bunun kurtarırı varmıdır, yeni turbomu bakayım?

..

Fatihob

Turbodaki catlagin icten fotosu. Wg tahliyesinin hemen yaninda. Distan cekilmis fotosu yok ama bunun birebir aynisi sekilde distanda belli oluyor.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Cepten gönderildi ;)

..

ATA

Turbodaki catlagin icten fotosu. Wg tahliyesinin hemen yaninda. Distan cekilmis fotosu yok ama bunun birebir aynisi sekilde distanda belli oluyor.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Cepten gönderildi ;)

Sorun burda Fatih, bunu düzeltmeden başla yerde sorun arama derim.

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Fatihob

Hem Td04-13T bakıyorum (ki TTde satan var 450TL istiyor) hemde GT22 serisi bakınıyorum. Nette ki yorumlar GT22 serisinin daha erken dolp daha fazla boost tutabildiği yönende. Belkide onu denerim bu sefer, alıştım artık abuk subuk işler yapmaya :)
..

Gouki

O trafik ne öyle bro. Fakat ses efso :yukari-ok:

Fatihob

Video normalde 40dk. Gittiğim yollar e5-otoban ve şile yolu yani hep 3 ve daha fazlı şeritli yollar. 40dkde sadece 1:30dk gaza basabildim :D İstanbul işte, araç testi bile yapamıyorsun.

Ses type-r'dan bozma :D Videoda, güzel geliyor, direk olarak dinlediğinde dahada güzel. Özellikle böyle hızlı kullanışlarda bayılıyorum sese.
..

blackpearl

Ses harika! :)

Fatih senin yazılım nerede yapılmıştı?
2005 MKII 147 Nero Metallico Jarama 06/2012-09/2014
1996 PHI GTV 2.0 V6 TB Rosso Proteo 09/2017-10/2019
2005 MKII 156 Grigio Luce Di Amalfi 02/2020 -

Fatihob

Özgün abi Dr.Ecu'da yapıldı yazılım ;)
..

blackpearl