Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

MiTo (34MIT0 5)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

blackpearl

Abi bugün şu canavara hayran oldum nokta :D maşallah valla ya :D tam bir canavar

Sent from my Nokia Lumia 925 Tapatalk
2005 MKII 147 Nero Metallico Jarama 06/2012-09/2014
1996 PHI GTV 2.0 V6 TB Rosso Proteo 09/2017-10/2019
2005 MKII 156 Grigio Luce Di Amalfi 02/2020 -

Fatihob

You are not allowed to view links. Register or Login
Dunlop kullandım ben cok iyi ısininca daha da performansli kullanabiliyorsunuz

Giulietta Smoked

Yok ya bir kez semi slick bi lastik kullandıktan sonra yol lastikleri yazın tahta gibi geliyor :D

Eyw Gökhan yemini verince iyi bir canavar oluyor :D
..

Fatihob

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Cepten gõnderildi ;)

..

Fatihob

Haftasonu Oğuz,Ercan ve ben pisteydik. Hepmizde bayaa keyif aldık. Hafif ıslak asfalta olsa tutunma yine çok iyiydi. Tabi ben yine çekiciyle döndüm pisten :) Aks sıkıntısı yaşadım yine. Bu sefer eve çektim arabayı, 3 veya 4. kez aks sıkıntısı yaşıyorum bıktım valla. Aks neden keser, yerinden çıkıp geri oturur veya buna önlem nasıl alınır konularını araştırıp bir yol bulup o zaman sanayide tamire yollıcam.

O değilde birileri bize eşlik etsin piste çok az Alfayız :)
..

ozoozo

Haftasonu Oğuz,Ercan ve ben pisteydik. Hepmizde bayaa keyif aldık. Hafif ıslak asfalta olsa tutunma yine çok iyiydi. Tabi ben yine çekiciyle döndüm pisten :) Aks sıkıntısı yaşadım yine. Bu sefer eve çektim arabayı, 3 veya 4. kez aks sıkıntısı yaşıyorum bıktım valla. Aks neden keser, yerinden çıkıp geri oturur veya buna önlem nasıl alınır konularını araştırıp bir yol bulup o zaman sanayide tamire yollıcam.

O değilde birileri bize eşlik etsin piste çok az Alfayız :)

Yaz gelsinde bende katılcam aranıza :) bu arada geçmiş olsun Fatih, fotoyu dün instagramda gördüm. Bence bilen birilerine danış o gücü nasıl taşıyamıyor gibisinden. Yani çok daha abartı arabalar var yere nasıl aktarıyorlar acaba , yürüyeni güçlendirmek gerekte , Oğuz parça olmadığını söyledi o sıkıntı :(

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

ku2

Bütün beyaz arabaları bir araya toplayıp mı pistte çıkardılar Fatih :)))
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Oğuz

Dizelinki de mi uymuyo acaba panpa

Sent from my iPhone using Tapatalk
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

Fatihob

Dün gece bu işe bayaa kafamı yordum. Aks kestiğim videoları tekrar tekrar izledim. Sokakta kesiklerimide düşündüm, benim sorunum %100 aracın çok esnemesi. Düz yolda sabaha kadar panitaj çekerek kalkış yapayım bişi olmaz ki bir çok kez sert kalkış yaptım. 2 viteste pistte dahil bir çok kez gaza sonuna kadar bastım hiç bişi olmadı. Benim mantıgıma göre olay şöyle: Genellikle sağ aks gidiyor çünkü sağ aks daha uzun. Sağ aks ne zaman gidiyor? Hep sağa viraj limitinde giriğim virajlarda. Dün ne zaman gitti? Yine sağ virajda :) Peki nasıl?

Sağa doğru dönerken araç doğal olarak sola yatıyor. Sola yatmakla kalmıyor şase ve gövde sola doğru esneme yapıyor olmalı. Şanzımanda(difransiyel vs.) şaseye bağlı ve onlarla beraber sola gitme isteğinde ve kendisiyle beraber aksıda sola çekiyor. Aksta aynı şekil sağ lastiği sola(araç içine doğru çekme eyleminde) çekmekte ama bu sırada sağ tekerden yük kalmış ve difransiyel mantığına göre gücün çoğu boştaki tekerde yani sağ. Sağ teker sağ yönde (direksiyon sağa kırık çünkü) sürekli kendini açmaya çalışıyor. Şanzıman aksı bir yöne, sağ teker ise diğer yöne çekiyor. Bunlar olurken işin içine kafadan kayma ekleniyor. Araç sola kafan kayıyor, sağ tekerin yere basma kuvveti o sırada az çünkü yük sol tekerde. Aracın o eğilimi sağ tekeri "\" ters paranteze zorluyor, aks ise tekere tam ortadan bağlı. Teker altan dışarı ne kadar açılırsa aksın yerinden çıkma ihtimali artıyor. Zaten önlerde nagatif 1 derece kamber var. Araç normalde /----\ (Kesik çizgiler aks, parantezler tekerler) bu şekilde duruyor. Yani kafadan kayarken sağ teker aracın şasesinin dışına doğru açılmaya müsait.

Bu sefer aks kesmedim. Tahminim aks yerinden çıktı kısa süreliğine ve yerine geri oturdu büyük ihtimal. Sağ virajda girdiğimde bianda aks kesiğimde duydugum tak tak tak sesi gelmeye ve araç titremeye başladı. Üstüne öyle 2 tur attım çok zorlamadım, gene aynı sağ virajda bu sefer aracın devri bianda yükseldi (aks çıktı, gaza bastıgım içinde devir yükseldi) ve 1sn sürmedi geri düştü ama ses diğerinden çoktu ve titreşim daha fazlaydı. Padok alanına döndüğümde araç tam ordasından (difransiyelin oradan) yağ akıtıyordu. Aks kısa bir süreliğine yerinden çıkmış ve geri oturmuştu. O sırada körük vs. yırtılmış olmalıki sanzıman yağım akıyordu. 

Kafamdaki çözüm ise alt ve üst kule gergileri, kısacası esnemeyi kesmek kütük gibi bişi yapmak. Hatta gerekirse egsoz tüneline çubuk bile kaynatılır daha ileri gidersek rollcage bile olabilir.

Yazdıklarım çok uzun oldu, birazda kafa karıştırıcı. Bu yazdığım film ne kadar doğru bilemiyorum ama mantıklı geldi. Bu yazıyı okuyupta senaryonun şurası mantıksız diyen varsa ve şöylede olabilir dicek kişilerin fikrine açığım :)

Dünkü videoyu akşam youtubeye eklicem. Akstaki sorun anı falan orda net gözüküyor.
..

ozoozo

Tam diyecektim ki arabayı kas katı yaparsan aynı oranda yük biner ve birbirinden bağımsız değilde birbirine bağlı hareket ederse belki bu sorun halledilir diyecektim ki sen kendi çözümünü bulmuşsun :) Bence kule gergisi ve kilitli dif . ile sorunun çözülebilir. Zaten kilitli dif'in mantığı da iki aksın kilitlenerek aynı hızda dönmesini sağlamasıdır.

Alper

Fatih zaten telde de aynı şeyleri konuştuk. 
Esnemeden kaynaklı dediğin olay bariz belli.
Direksiyon kutusu ve kilit diferansiyel olayina görmen gerek birde.
Gergi bulamıyorsan da yapılır yerine uygun.

Samsung NOTE 3  cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Fatihob

Özdemir gece her gözümü kapadığımda aks görüyordum, uyuyamadım gece boyu düşündüm sebebini işallah doğru tahmin ediyorumdur.

Alper sen ve Aytuğ abiye teşekkürler, aradınız aklınıza gelen olası aks kesebilcek şeyleri söylediniz. Bakalım işin suynu kaçırmaya başladıkça direksiyon turu olayınada müdehale edilebilir. Orda haklısnız. Alt gergi var, üst gergide bulurum heralde.

Videoyu upload ettim. Aks ilk sıkıntıyı 5:57deki sağa donüşte veriyor ve pist sonuna kadarki çok yavaş olmadıgım bütün sağ virajlarda hep ses ve titreşim yapıyor. Zaten 15:53te sola dönerken gaza basıyorum, araç 3. viteste olmasına rağmen boştaymış gibi devir yapıyor. Sağa yanışıyorum vitesi kontrol ediyorum boştamı değilmi diye, sonra son kez şansımı deniyorum araç 3. viteste ve yürüyor. Ama yolun sonu olduğu belli boşa zorlamaya gerek yok diyip çıkıyorum pisten.

Not: Tesisatçı çatalıma gözünüz çok kaymasın :D
..

Lbe

Özdemir gece her gözümü kapadığımda aks görüyordum, uyuyamadım gece boyu düşündüm sebebini işallah doğru tahmin ediyorumdur.

Alper sen ve Aytuğ abiye teşekkürler, aradınız aklınıza gelen olası aks kesebilcek şeyleri söylediniz. Bakalım işin suynu kaçırmaya başladıkça direksiyon turu olayınada müdehale edilebilir. Orda haklısnız. Alt gergi var, üst gergide bulurum heralde.

Videoyu upload ettim. Aks ilk sıkıntıyı 5:57deki sağa donüşte veriyor ve pist sonuna kadarki çok yavaş olmadıgım bütün sağ virajlarda hep ses ve titreşim yapıyor. Zaten 15:53te sola dönerken gaza basıyorum, araç 3. viteste olmasına rağmen boştaymış gibi devir yapıyor. Sağa yanışıyorum vitesi kontrol ediyorum boştamı değilmi diye, sonra son kez şansımı deniyorum araç 3. viteste ve yürüyor. Ama yolun sonu olduğu belli boşa zorlamaya gerek yok diyip çıkıyorum pisten.

Not: Tesisatçı çatalıma gözünüz çok kaymasın :D

Abi inşallah çözersin sorunu.Takip ediyorum burda yazılanları, biraz biraz bi şeyler öğrenmeye başladım.3. defa aks çıkardım bende araba iki haftadır serviste.Benim yapabileceğim bi şey olmadığını söylediler o yüzden ücretsiz değiştirecekler komple aksı

Fatihob

Alfa çok narin araba :)
..

ozoozo

Zaten bu güce kilitli dif şarttı Fatih. İnşallah sorun odur da halledersin bir an önce bütçeyi vs toplayıp :) bir kilitli dif ile birde gergi sonra gelsin pist dereceleri :)

Lbe

Piste çıksam hadi eyvallah derdim belkide ikisi okulun içinde biride gayet normal bi virajda 3.viteste çıktı.Aks başı emniye segmanı mı ne kırılıyormuş ilkinde onu değiştirdiler sonra aks başını değiştirdiler şimdi de komple aksı.Benim düşüncem benimki aks lalesinden kaynaklanıyor ama tabi seninkini bilmiyorum abi

Baskan

2 gündür coil, yay pres, air vs. ile ilgili araştırma yapıyorum benim araba için.

Fatih ben sorunun coillerden kaynaklandığını düşünüyorum.. Araç ne kadar basarsa ağırlık merkezi yere yaklaşır iyi yol tutar ama yanal yatmalarda normalden fazla yürüyene baskı uygular ve taşıyıcı organların geometrisini bozar gibi yazılar okudum..

Deniz

r56 mcs yükle sen en iyisi kafan rahat olsun :D

Fatihob

r53 GP lazım aslında bana :)

Mustafa senin yazdığına yakın şeyler düşünüyorum. Bunu önlemek içinde aklıma tek gelen alt, üst gergiler. Hani aks nasıl daha güçlü olur, yada yerinden çıkmaz bu sefer oraya yoğunlaşıcam ama bişi bulamıyorum o konuda.
..

Deniz

r53 GP lazım aslında bana :)

Mustafa senin yazdığına yakın şeyler düşünüyorum. Bunu önlemek içinde aklıma tek gelen alt, üst gergiler. Hani aks nasıl daha güçlü olur, yada yerinden çıkmaz bu sefer oraya yoğunlaşıcam ama bişi bulamıyorum o konuda.

Süreyya r53e bulaşma hiç demişti mitoyu alırken sc falan uğraştırır baya demişti.
R56 iyidir iyi sen onu gp lere kafa tutacak kadar yüklersin en temizinden.

Fatihob

Scnin sesine bayılıyorum, GP'ninde rüzgarlığına :) Yok Minide alcağım tek araba GP serisidir. Yenisi pahalı, eskisinide şuan alamam. Bakalım bu sezonda Mitoylayım, sorunları çözersem evladım olur artık, çözemessem o zaman GP arayışına tekrar girerim.
..

Gouki

2 gündür coil, yay pres, air vs. ile ilgili araştırma yapıyorum benim araba için.

Fatih ben sorunun coillerden kaynaklandığını düşünüyorum.. Araç ne kadar basarsa ağırlık merkezi yere yaklaşır iyi yol tutar ama yanal yatmalarda normalden fazla yürüyene baskı uygular ve taşıyıcı organların geometrisini bozar gibi yazılar okudum..

Mustafa'ya katılıyorum. Coilover + negatif camber = axle pop up. Keşke imkanın olsa da coilover'ı yükseltip, kamberi de normal değere getirip aynı virajlarda deneyebilsen panpa.

Oğuz

AFR düzeldi mi bi de merak ettim ?
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

Fatihob

Oğuz daha hiç kontaga basmadım.

Coil bu arada dipte değil 1-1.2cm kadar pay var. Yükseltirim yükseltmesinede, coil dişlilerinin aralarına pislik dolmuş döndürmek çok zor oluyor. Camberi kasten böyle yaptım virajlarda teker tam yere bassın diye, ayrıca önceki aks kesişlerimde kamber yoktu araçta, yada vardı ama ben ayarlamamıştım kaç derecedir nedir negatifmidir pozitifmidir bilemiyorum :) Ama bidahaki deneyişimdi yine kamber ayarını bozmıcam belki 0.5cm kadar ön arka yükselte bilirim. Üste gergi takıcam, altada travers gergilerini takıp öyle denicem.

Autolusso ile görüşüyorum adamlar ufacık dişliye 45sterlin shipping istiyorlar :o 45sterlin 160TL yapıyor haberleri yok tabi bundan :)
..

Deniz

hallettinmi sorunları ?

Sercan Keklik

kanka hallette test drive a çıkayım :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed