Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Benzine / Yakıta yapılan zam ve indirimler - Kampanyalar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

voyager3355

cok sevdigim bir buyugumun ankaranin bir koyunde benzin istasyonu var. onu ziyaret etmistim. ayrilirken dur dedi depoya birsey koyacam. nedir? atf sanziman yagi temizler tum sistemi enjektorleri falan dedi. aman yok bozulur demeye kalmadan doldurdu depoya. bir sorunla karsilasmadim yakti gecti benim araba. bir faydasi oldu mu bilemiyorum:)
PARKU

erk1n

Doğa Tosun merak ediyorsanız Lukoil'de hiç çalışmadım.

Ben burda kimseye gidip illa Lukoil'den alın demiyorum. İsteyen istediği yerden alır. Siz konunun seyrini saptırıyorsunuz. Türkiye'deki akaryakıt kampanyalarında birbirimizi anlık olarak bilgilendirelim diye bu başlığı açtım. Tek bir şirketin reklamı falan yapılmıyor anlayacağınız.

Ama hiç bir bilimsel veri vs. olmadan Türkiye'de Shell ile Opet iyidir diğerlerinden alınmaz şeklinde diğer firmaları kötülemek, tüketicileri yanlış yönlendirmek doğru değil. Şu bahsettiğiniz 100'lerce araştırmalardan birisini paylaşacaktınız bizimle, isterseniz ayrı bir konu açıp paylaşın ki bizde bilinçlenelim.

Konumuza geri dönecek olursak;

Dün Alfa Romeo 159'umun deposunu Lukoil'de fulledim. İndirim kartına ekstra indirim yapıldı katkılı motorinin ( Motorin + Ecto Eurodiesel) litresi 4.16 TL 'ye geldi. 65 litre aldım. Toplam 270TL ödedim.

Normal fiyattan alsaydım 65 x 4,43 = 288TL.

Bir depodan 18TL kar ettim.

Kampanyaları paylaşmaya devam!!
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

agucba

Zaten yakıt fiyatlarının olduğu, "benzine zam" diye bir başlığımız var, ikinci bir başlığa ne gerek vardı!

Yeni bir başlık açmadan önce lütfen bir bakın, aynı veya benzer bir başlık var mı diye. Diğerinin başlığını değiştirir veya genişletiriz gerekirse.

Bu arada Lukoil'in kalitesiz olduğuna inanmıyorum. Şirketimiz ağır vasıta taşıtlarının Türkiye ve Avrupa'daki yakıt tedariki için Avrupa Satış Müdürü bayan Renada ve Türkiye Satış Sorumlusu Ercan Bey ile yaptığımız görüşmede yakıt kalitesi konusunda sıkıntı olamayacağını ilettiler. Bunu haricinde şirketimizin kiralık araçlarının yakıtını da Lukoil'den karşılıyoruz ve hiç bir sıkıntı yaşamadık. İki üç kez ucuz diye Lukoil'den yakıt almakla tasarruf edilmez ayrıca, ya tüm filonuzin yakıtın aynı markadan almanız gerekir ya da devamlı olarak aynı markadan yıllar boyu almak gerek. Aksi takdirde yapılan 3, 5 liralık tasarruf "Züğürt Tesellisi'nden" ileri gitmez.

///////////////

sabrican

Ben de Lukoil'den alıyorum. Kampanya olduğu günler sabah sms geliyor. Dün 4.19 Lira'dan depoyu doldurdum. Ucuz olduğu için kalitesiz olabilir diye kafama takılıyordu aslında bu başlık iyi oldu.
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

erk1n

Forumun arama bölümüne "akaryakıt", "akaryakıt fiyatları", vb. kelimeler yazarak aradım ama bulamadım. Güncel konuları da üye olduğumdan beri takip ediyorum ama bahsettiğiniz konuyu hiç görmedim.

Demek ki güncelliğini yitirmiş, arandığında bulunamayan, forumun dibinde köşesinde kalmış bir konu..

Tasarruf etmek için filo sahibi olmam gerektiğini düşünmüyorum. Kendi aracıma ayda 320 litre akaryakıt alıyorum. Ayda 100TL tasarruf ediyorum. Bu da yıllık 1200TL eder. Kimisi için büyük para değildir, tasarruf değildir ama benim için tasarruftur. 4 lastik parası eder.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

Gouki

Türkiye'de benzinin kalitesini istasyonlar belirler.

Kibitzer

Getz ile sürekli Cevizlibağ Shell(Cem petrol, oradaki Honda Cem ile aynı firma)'den alırdım. Diğer shelllerden kafadan 50, uzun yolda falan 100km fazladan giderdi. Bir depoyla diğerlerinden alınca 600-650 giderken oradan alınca 700, yazları 800'ü geçtiğimi bilirim. İstasyon çok önemli bir faktör.

Sent from my iPhone using Tapatalk
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

agucba

Erkin Bey, yazdığımı tekrar okursanız, ya filo sahibi olunması ya da yıllar boyu (veya uzun bir süre) indirimli alışveriş yapılması gerektiğini yazdım. Madem ki siz devamlı olarak uygun fiyata alıyorsunuz, o zaman avantajlısınız.

///////////////

erk1n

You are not allowed to view links. Register or Login

Bu çok doğru. Düzenli olarak tank temizliğini yaptıran, pompalarının filtrelerini değiştiren, hileyle hurdayla işi olmayan, yakıtını resmi yollarla dürüst çalışan dağıtım firmalarından alan bayinin yakıtı kalitelidir.

Yukarıda dediklerimi yapmayan çok Shell, Opet, Lukoil ve diğer dağıtım şirketleri bayileri var
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

sp4rc0

Bu çok doğru. Düzenli olarak tank temizliğini yaptıran, pompalarının filtrelerini değiştiren, hileyle hurdayla işi olmayan, yakıtını resmi yollarla dürüst çalışan dağıtım firmalarından alan bayinin yakıtı kalitelidir.

Yukarıda dediklerimi yapmayan çok Shell, Opet, Lukoil ve diğer dağıtım şirketleri bayileri var
Hangileri o opetler sheller? Bildiğiniz yerler varsa Örnek verebilir misiniz? Opetler için bu soylediginizin mümkün olmadığını düşünüyorum.
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

alfistahakan

Alfam varken ne zaman opt den yakıt alsam arac arıza durumuna gecerdi. Cok denedim bunu. Po dan 2 kez aldim ikisindede sulu brnzin bastılar. Shell den hic sikayetim olmadı.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hakan
Forever Alfa

alfistahakan

Alfam varken ne zaman opt den yakıt alsam arac arıza durumuna gecerdi. Cok denedim bunu. Po dan 2 kez aldim ikisindede sulu brnzin bastılar. Shell den hic sikayetim olmadı.
Fethiye de Aytemiz petrol her Pazar halk gunu yapar katkili mazot  su an 4,19 ve 2 yıldır surekli buradan alirim hile hurda yok.

Hakan
Forever Alfa

Doğa Tosun

Ben size hiç sizinle araştırmaları paylaşıcam demedim. Ayrıca, siz lukoil'in kalitesini nasıl gösteriyorsanız ki bu kendi fikriniz, ben de bu şekilde lukoil'den yakıt almayacağımı dile getirdim. Kimseye almayın da demedim, sadece ben asla almam dedim. sizin lukoil şöyle büyük böyle büyük demenizden hiçbir farkı yok yani.

Google'a yazarsanız, benim bulduğum yabancı forumları vs. siz de bulabilirsiniz ayrıca, zaman ayırmanız gerek aynı lukoil'de olduğu gibi. Israrla ben hiç araştırmadan burda haybeye sallıyormuşum gibi gereksiz bi tavır takınmışsınız ama GT'den önce JTS ile ilgili bilgim yoktu, bu forumdan özellikle Volkan Abi'den 2.0JTS'de benzin kalitesinin çok ama çok önemli olduğunu öğrendim. Haliyle beni birazcık tanıyanlar 159 ve özellikle GT'nin nasıl üzerine titrediğimi biliyorlar. Hani zor değil, yine girerim okurum anlarım buraya yazarım ama, sizi inandırmak bana birşey kazandırmayacak. Siz yine Lukoil'den alarak her yıl 4 lastiğinizi bedavaya getireceksiniz, ben saf gibi boş yere fazla para vereceğim  ;)

Türkiye'de kesinlikle istasyon farkı var, opet ve shell gibi markalarda da kötü yakıtlar oluyordur elbette , ama bu hiç bilmediğiniz ve daha önce tecrübe etmediğiniz bir istasyon olarak düşünürsek, opet veya shell'de patlak cıkma ihtimali çok daha az. 159 ve GT yıllardır aynı istasyon ve %70 aynı pompadan mazot ve benzin alıyoruz. (opet) Daha en ufak bi sıkıntı yaşamadık. Shell ise hem çoğu kişinin memnun olduğu (nitro kısmı biraz farklı olabilir, ki ben nitro kullanmadığım için dahil etmiyorum) hem de yurtdışında saygınlığı çok üst düzey olan bi firma. Shell deyince akla Ferrari gelir mesela. Duyduklarım, okuduklarım kadarıyla da özellikle Shell, arge konusunda diğer petrol şirketlerinden önde. Lukoil ve onun gibi markaları daha birkaç yıldır görürken, Shell, OPET gibi markaları çocukluğumdan beri aynı konumda biliyorum. Şimdi lukoil şu yılda kuruldu şöyle oldu böyle oldu demeyin lütfen, ben yaygınlaşmış olmaktan bahsediyorum.

BMW ise öğrenci hali olarak özellikle ne kadar yaktığını kestirmeye çalıştığım ilk günlerde, ve arabanın aktarmasında ciddi değişikliklere gittiğim dönemlerde birçok markadan LPG ve Benzin almak zorunda kaldım.
En basiti LPG bile bu su sıcaklık sensörü arızasından dolayı (ki geçen hafta lpg beynini ve tesisatını yenilemek zorunda kaldım), Ankara'nın en iyi LPG servis ve ustalarına gittim. Hepsinden duyduğum tek ortak şey; "OPET ve SHELL dışında gaz alma." Benzini de çoğu zaman BMW'ye Shell'den alırım. Performans ve tüketim dengesini, hiçbir istasyonda Shell yada Opet gibi görmedim. Araba yeni diyemeyiz, 1 Nisan'dan bu yana 5 ayda 9.500 KM yaptım. Hiçbir araştırma yapmasak bile, bu yeterli benim için.

Konu başlığına bakarsak; "en ucuz akaryakıt nerede". yani burada herhangi bir kalite kıstası yok benim yorumum hariç. Endişelenmeye de gerek yok, ben bunları yazdım diye kimse yarın Shell'e Opet'e abanmayacak, lukoil iflas etmeyecek.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

FIRST

BP hakkında hic yorum gelmemis. Ben güzel bi yıkaması var diye sürekli BP den aliyorum hic bi sorunlada karşılasmadım.

DcD-Semih

Konu oldukça sapmış  :)

Zincirlikuyu, Beşiktaş çevresinde oturan veya çalışanların bilgisi olsun. Fulya'da İst. Cerrahi Hastanesine yakın karşılıklı bir PO bir de Shell istasyonu var. Örnek veriyorum oturduğum yerde Ataşehirde Lpg litresi 2.72tl iken Fulya'da 2.38tl idi. İki istasyonda aynı şekilde. Benzin ve mazota da aynı şekilde indirim yapıyorlar diye biliyorum. Uzun vadede kar sağlayabilir. Oradaki Shell'den yakıt alıyorum genelde istasyon temiz çalışanları da düzgün yakıtından da hiç sıkıntı yaşamadım.
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

erk1n

Hangileri o opetler sheller? Bildiğiniz yerler varsa Örnek verebilir misiniz? Opetler için bu soylediginizin mümkün olmadığını düşünüyorum.

Malesef tüm dağıtım şirketlerinin bu tip bayileri var. Buna Opet'de dahil. Şehir içlerinde risk çok daha az. Şehirler arası yollar üzerinde ise bu iş daha yaygın.

Benim bildiğim en riskli bölgeler aşağıdaki gibi:
Aksaray - Pozantı - Gülek geçiti 'nin olduğu yol.
D100 üzerinde Bolu Dağı (Kaynaşlı, Düzce) mevkii.
TEM'den ayrılıp güneye inen yolda (D150) Geyve, Pamukova mevkii.
TEM'den Yeniçaağ'dan ayrılıp Karadeniz'e ve Doğu'ya giden yolda Gerede mevkii.
Marmara'yı İzmir'e ve Ege'ye bağlayan yolda Akhisar mevkii.

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da ise risk çok daha büyük. O bölgeleri çok iyi bilmediğimden lokasyon lokasyon sayamayacağım.

Yakıta su ekleme işi falan eski yöntem. Yeni arabaların enjektörleri anında arıza yapıyor. Bunu kimsenin yaptığını sanmıyorum.

Bunun yerine vergisiz olan deniz yakıtlarını istasyonlarda satmak, vergisiz olan jet yakıtını işlemlerden geçirdikten sonra istasyonlarda satmak, kaçak yapılan biodizel satmak, yurtdışından usülsüz getirilen yakıtı (özellikle Suriye'den) istasyonlarda satmak ve 10 numara yağ satmak gibi şeyler yapılıyor.

Kiralanmış istasyonlar riskli. İstasyonları kendisine ait, yıllardır aynı yerde esnaflık yapan, o bölgenin yerlisi olan insandan ise korkmayın.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

erk1n

Ya size öyle denk gelmiş, ya da aldığınız bayilerde bir sıkıntı varmış. Yoksa Opet'inde , PO'nun da yakıtı ve standartları üst düzeydedir.

Şunuda söylemek isterim. Zaten piyasada satılan akaryakıtın %60'ı Tüpraş çıkışıdır. Yani hepsi birbirinin aynısı. Yalnızca firmalar kendi depolarında kendi katkı maddelerini ekliyorlar. Bunun dışında %40 gibi bir miktarda yurtdışından ithal geliyor. Ağırlıklı olarak Hindistan ve Yunanistan'dan geliyor.

Tabii bu istatistikler resmi akaryakıt için. Kaçak akaryakıtın payı vs yok burada.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

hi_cazz

Malesef tüm dağıtım şirketlerinin bu tip bayileri var. Buna Opet'de dahil. Şehir içlerinde risk çok daha az. Şehirler arası yollar üzerinde ise bu iş daha yaygın.

Benim bildiğim en riskli bölgeler aşağıdaki gibi:
Aksaray - Pozantı - Gülek geçiti 'nin olduğu yol.
D100 üzerinde Bolu Dağı (Kaynaşlı, Düzce) mevkii.
TEM'den ayrılıp güneye inen yolda (D150) Geyve, Pamukova mevkii.
TEM'den Yeniçaağ'dan ayrılıp Karadeniz'e ve Doğu'ya giden yolda Gerede mevkii.
Marmara'yı İzmir'e ve Ege'ye bağlayan yolda Akhisar mevkii.

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da ise risk çok daha büyük. O bölgeleri çok iyi bilmediğimden lokasyon lokasyon sayamayacağım.

Yakıta su ekleme işi falan eski yöntem. Yeni arabaların enjektörleri anında arıza yapıyor. Bunu kimsenin yaptığını sanmıyorum.

Bunun yerine vergisiz olan deniz yakıtlarını istasyonlarda satmak, vergisiz olan jet yakıtını işlemlerden geçirdikten sonra istasyonlarda satmak, kaçak yapılan biodizel satmak, yurtdışından usülsüz getirilen yakıtı (özellikle Suriye'den) istasyonlarda satmak ve 10 numara yağ satmak gibi şeyler yapılıyor.

Kiralanmış istasyonlar riskli. İstasyonları kendisine ait, yıllardır aynı yerde esnaflık yapan, o bölgenin yerlisi olan insandan ise korkmayın.
2008-2010 arası Mardin'de çalıştım. Arkadaşın babaaının shell istasyonu olmasına rağmen bana ordan mazot aldırmazdı. Burda sadece opetten al derdi.

erk1n

Doğa Tosun Bey tabii ki sizde akaryakıtı istediğiniz yerden almakla ve istediğiniz şekilde düşünmekte özgürsünüz.

Ancak burada insanlara fikir verirken altını da bilgiyle doldurmak lazım diye düşünüyorum.

Yurtdışı forumlardan bahsetmişsiniz, Opet demişsiniz.. Öncelikle Opet'in Türkiye dışında başka hiç bir yerde istasyonu yoktur. Türk şirketidir, Gaziantep'de iki emekli öğretmen tarafından kurulmuştur daha sonra Koç grubunun %50'sini almasıyla beraber yapılan yatırımlarla bugünkü haline gelmiştir. Akaryakıtını yine Koç grubuna ait Tüpraş rafinerilerinden almaktadır. Zaten Türkiye'de ki akaryakıtın %60 'ı bu rafinerilerden çıkmaktadır.

Hiç biri yokken Opet vardı, Shell vardı demişsiniz. 1992 yılında kuruldu Opet.

Lukoil ise 1960'lı yıllarda kurulan 3 Sovyet petrol şirketinin birleşmesiyle 1991 yılında kuruldu.

BP 1909 yılında kuruldu. Türkiye'de ilk istasyonunu 1957 yılında açtı.

Shell 1907 yılında kuruldu. Türkiye'deki faliyetlerine 1923 yılında başladı.

Petrol Ofisi 1941 yılında devlet şirketi olarak kuruldu. Bugün Avusturyalı petrol şirketi OMV'ye aittir. Türkiye'de pazar lideridir, Türkiye'de en fazla istasyonu olan şirkettir.

Total 1924 yılında kuruldu. Türkiye'de 1992 yılından beri faaliyet gösteriyor.

Standartları ve bayilerinin üzerindeki denetim mekanizmalarını göz önüne alırsak sıralama bana göre şu şekilde olurdu:

1- BP
2- Shell
3- Total
4- Opet
5- Petrol Ofisi
6- Lukoil
7- Hazar (SOCAR)
8- GO (İpragaz)
9- TP
10- Alpet

Bu firmaların hepsinin akaryakıtı kalitelidir. Önemli olan üç kağıtla işi olmayan, tankerinin ve tanklarının temizliğini düzenli yaptıran, dispenserlerinin filtrelerini düzenli değiştiren bayilerden alınmasıdır.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

erhankocabas

Kart indirimi aramak ve "şu kadar al şukadar bonus vs kazan sonra şu tarihlerde harca" yerine teb total kart aldım. Anında %5 indirim yapılıyor. Direk indirimli ödüyorsun. Bonus vs uğraşmıyorsun. Hem de total excellium süper bir yakıt. Sessiz çalışma uzun yol. Tavsiye ederim. 4.42'den 4.20'ye geliyor bu indirimle. Hem uygun hem kaliteli.
Alfa 159 1.9 JTDm Distinctive Plus  - Q-tronic

erk1n

Kart indirimi aramak ve "şu kadar al şukadar bonus vs kazan sonra şu tarihlerde harca" yerine teb total kart aldım. Anında %5 indirim yapılıyor. Direk indirimli ödüyorsun. Bonus vs uğraşmıyorsun. Hem de total excellium süper bir yakıt. Sessiz çalışma uzun yol. Tavsiye ederim. 4.42'den 4.20'ye geliyor bu indirimle. Hem uygun hem kaliteli.

Çok mantıklı. Bende düşüneceğim bunun üzerine.

Total'in katkılı dizeli gerçekten çok başarılı.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

admin

Benzin/Yakıt ile ilgili iki başlık birleştirilmiş ve başlığı güncellenmiştir.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Doğa Tosun

Dikkat ederseniz yurt dışı forumlarini sadece shell icin kullandım.
Dikkat ederseniz "şu, şu yıl kuruldu bu yil kuruldu demeyin ben yayginlasmis olmaktan bahsediyorum" yazdım böyle yapacağınızı bildiğim için...

"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

agucba

Doğa, Erkin Bey'in yazılanları tam okumama veya anlamama gibi bir sıkıntısı var.  :)

///////////////

erk1n

Lukoil ve onun gibi markaları daha birkaç yıldır görürken, Shell, OPET gibi markaları çocukluğumdan beri aynı konumda biliyorum. Şimdi lukoil şu yılda kuruldu şöyle oldu böyle oldu demeyin lütfen, ben yaygınlaşmış olmaktan bahsediyorum.

"Çoçukluğumdan beri" bir zaman dilimine referans verir.

Yaygınlığa takılıyorsanız "Shell ve Opet'den başka yerden almam" dediğinizde devre dışı bıraktığınız Petrol Ofisi 2219 istasyonuyla Türkiye'nin en yaygın akaryakıt dağıtım ağına sahiptir, satış rakamları ve ciro bazında da market lideridir.

agucba benim liseden edebiyat hocamdır. okuma konusundaki eksikliklerimi iyi bilir =)
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >