Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sis Farı Yakanlar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

916GTV

Beyler bilmiyorum sizin düşüncenizi ama ben normal zamanda sis farı yakanlara çok sinir oluyorum, özellikle arka sis farı.

Yani bunun mantığı nedir, neden yakılır? Bu da bizim alfa selamı gibi farklı bir zümreye ait haberleşme midir? Noluyor yani sis farı yakınca? Ya hele birde xenon koyuyorlar sislere, onlarında veriyorlar açısını en tepeye.

Ya ben çok kafaya taktığım için beni otomobil kullanırken çok rahatsız ediyor yada gerçekten sinir bozucu bişey. 

Tolga033

Maksat şekil olsun galiba.Ön sisleri hadi gece yakarsın bazen ama ,gündüz gözü ile hem ön hem arka sisleri yakmanın mantığını bende anlamıyorum.  :D

916GTV

ya adı üstünde sis farı bu, sissiz havada neden yakılsın? Yağmursuz havada silecek çalıştırmaktan ne farkı var?

Fatihob

Çok takılmayın küfür edin geçin :D

Ben 3 aydır 2 gidiş, 2 geliş olan ışıklandırması olmayan şehirlerarası yol tarzında bir yoldan işe gelip gidiyorum. Karşıdan uzunları açıp asla kapamayanlar, arkamda açıp kapamayanlar, uzunları açmasada farları arabamın içini diskoya çevirenler o kadar çokki artık sis farlarına takılmıcak düzeye geldim. Özellikle Ducato, Pejo Boxer tipi minibüsler arkadamdan geldiklerinde cennetin kapıları açılmışta ışığa doğru suzülüyormuşum gibi hissediyorum.

Ayrıca yeni led stoplu araçların arkasında kırmızı ışıkta beklerkende aynı duygulardayım.
..

sifyan

Arkamda olup da ön sisleri yakana, arka sislerimi. Önümde olupda arka sislerini yakanada uzunlarımı yakıyorum. Anlayan söndürüyor. Ama ciddi Küfür ediyorum. Şekil olsun diye öndeki aracın içinde bulunanların can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyorlar. Çakma zenonlarla gezenlere neden ceza kesilmez anlamam hatta trafikten men edilmeleri lazım.

916GTV

Beyler o kadar değişik küfürler ediyorum ki kendimden utanır hale geldim.

Polislerin önünden arkasından sis farı yanık geçiyorlar, polisler ilgilenmiyor arkadaş. İşin komik yanı ön sis farı yanarak gezen trafik polisleri var. Burdan onlara da tüm iyi dileklerimi iletiyorum.

ATA

Ön arka sis açik askeri rütbeli araçlar var. Doğru mu bilmiyotum ama araç içinde rütbeli varsa açmalari gerekiyormuş hatta.

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

sifyan

YALAN. Hiç bir askeri aracın diğer araçlardan üstünlüğü felan hiç bir şeyi yok.

ozoozo

Siyah ön panjur ve tampondan sonra beyaz xenon sis farı güzel duruyor benim arabamda. Haliyle ben yakıyorum , arka sislerini açana sövüyorum çünkü göz alıyor ancak giulietta için konuşuyorum ön sisler göz almıyor. Neden mi ? Eğer incelediyseniz giuliettaların ön sis farları perdeli haliyle ışığı kırıyor ve direk vurmuyor kaldı ki bir şahin,doğan gibi 294826192k sis ile de gezmiyoruz :)

Birde yorumlardan anladığım sanırım herkesin arkasına TIR falan gelmiş :) çünkü ben kendi aracımda sis açtığımda ancak asfaltı aydınlatıyor öyle karşıdan gelenin veya önümdekinin içeriyi panayıra falan çevirdiği yok. Kaldı ki sis farı bu zaten neredeyse bizim araçlarda yay ile birlikte yerde gibi öyle rahatsız etmiyor normal merceksiz xenon farla karıştırılmış gibi.

Arka sis konusunda katılıyorum.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

DcD-Semih

Bu konu hakkında diğer birkaç forumda da yazıp çizmiş idim.

Akşam özellikle karanlık yollarda rahatsız edici oldukları kesin. Daha geçenlerde önümde arka sislerini açmış bir 156 var dı ve inanılmaz göz alıyor. Hiç de şık durmuyordu. Ön sislerini açanlara çok birşey diyemiyorum bir çoğu gözümü almıyor rahatsız etmiyor fakat farlarını açmayıp sadece sisleri ile dolaşanlara tepkim büyük. O sis farları yolu aydınlatsın diye envayi çeşit çakma xenon ampuller takılıyor. Benim 156 ya da önceki sahibi sislerine xenon takmış ne gerek var anlamıyorum. Sis ışığını beyaz ampul ile kıramazsın diye biliyorum sarı olmalı.

Velahsıl kelam bunlarla uğraşarak bitiremezsiniz selektörle uyarın anlamazsa anlamaz zaten.
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

Doğa Tosun

En uyuz olduğum, merceksiz xenonlar. özellikle bazıları yüksek k'lı oluyorya, allahım..
Ankara'da klasik çevirme noktalarında durdurup, eğer araba modifiyeli veya ismi lekeli (örn:e36) gibi bi araç değilse "sisleri söndür" diyorlar.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ATA

Sis farının göz almasi, uzun far gibi direkt karşidan değilde asfalttan yansıyıp göz alması. Islak yada parlak asfaltta daha kötü oluyor haliyle.

Gece sis açmayi sevenler için smd ledli sadece farin iç kismini aydinlatan, yolu aydinlatmayan ampuller var. Tavsiye ederim...
Bende sislerimi gece hiç yakmam, sis farı yüzünden ceza yemektende ayri tirsarim... Eskiden 156'da gündüz otoyolda açiyordum ama, neden yapiyordum bilmiyorum?? :D

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

milano 75

bütün bu sayılanlar arasında benim en gıcık olduğum arka sisler,karşıdan gelen hadi anlık rahatsız ediyo ve gidiyo,admın arkasında mecburi dakikalarca gidiyosunuz ve önünüzde parlak kırmızı bi ışık.ön sisleri tampon değişiminden sonra takmadım,şeytana uyar yakarım falan neme laazım,istanbulda sis You are not allowed to view links. Register or Login dönem merceksiz xenon takıldım ama benim xenonlarım yüzünden hiç selektör yemedim,ona göre ayar yaptım.merceksiz xenonda aydınlatma zaten sıfır,yeni nesil ampul tipi kullanan farlarda(h4 harici farlar)tas içinde ve xenon ampul ucunda yansıtıcı şpka yok,direk ampulu görüyorsunuz ve gözler iptal,eski nesil h4 lerde(bkz. 75)hem tas içinde yansıtıcı bir başlık hemde xenon ampulde başlık var.genelde amcamlar parlak olsun diye bunlardan vbir veya ikisinide söküyor ve direk ampule bakıyorsunuz.h4 ampullerde düzgün bi ayarla xenon pek göz almaz ama aydınlatma yinede sıfır.çin işide olsa mercek taktım kafamda rahat,aydınlatmamda orjinal fara göre( osram n.b.b ampul almıştım halojen)çok iyi.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

Ormanci

Şimdi bunun savunulacak bir yanı yok. Zaten cezası da var. Göz kesinlikle alıyor. Yere, asfalta ışık veriyor diyorsunuz ama aşağıdan ve dağınık bir şekilde ışık veriyor, oysa kısa farlar yolun sadece belirli bir bölümünü aydınlatmaya ayarlıdır, bu yüzden göz alıyor.

Ancak atlanan da birşey var.
Yağmurlu havada sis farı açılabilir.
Hem ön hem arkada görüşü artırmak adına... Zaten trafik kanununda da "sisli ve yağışlı hava haricinde açmak yasaktır" gibi bir ibare var.

Özellikle yağmurda su buhar gibi kalktığı için ve görüş de zaten yağıştan dolayı düştüğü için arka sisler burada F1 araçlarının arka uyarı ışıkları kıvamında oluyor. Yoksa 100m ilerideki aracın stoplarını kesinlikle göremiyorsunuz.

Askeri araçların yaptığı adilikten başka birşey değil.
Çok şahit oldum, içinde birileri varsa uzunlar + sislerle gidiyorlar. Bir defa yan yana geldik "söndürsene uzunlarını" dedim, içindeki asker aptal aptal baktı geçti gitti.
Ama farkında olmamaları imkansız, adiliğine yapıyorlar.

universeee

Bu konu yüzünden ben de çok fazla sövüyorum. Özellikle akşam vakti normal farları söndürüp sadece sis farı yakıp koltukta kaykılarak oturup direksiyonun arasından sadece kafası gözükecek şekilde oturan bir kesim var ki Allah şerlerinden korusun!!!  :duvar:

Ben de rahatsız olduğum anda uzunları yakıyorum. Anlayan, kibar olan gerekeni yapıyor. Anlayan ama öküz olan ve anlamayanlar aynen devam ediyor. Arkamdan öyle sisli xenonlu falan gelenlere de genelde dörtlüleri yakarım, anlamazlarsa yaktıktan sonra yol verir uzunlarımı gözlerine sokarım arkalarına geçtikten sonra.

Askeri araçlarla ilgili kısma gelirsek öyle uzunların yakılmasıyla ilgili hiçbir kanun şu bu yok diye biliyorum ben. Oradaki mevzu büyük ihtimalle kışlaya gelen araçlarda yüksek rütbeli komutan olduğunu nizamiye personeline bildirmek :) Yani en azından benim nizamiye komutanı olduğum yerde öyleydi. Habersiz geldiği zaman olurdu tuğgeneralin. Ama malum arabayı tanıyoruz, araba her geldiğinde heyecan yapmayalım diye arabayı kullanan rütbeli söylemişti sisler yanıyorsa anlayın ki içerisi dolu yanmıyorsa normal düzen devam edersiniz diye :D Büyük ihtimal bu tarz bir haberleşmeden kalma trafikte de gereksiz yapılan bir uygulamadır o.
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

ealprsln

Merceksiz xenon zaten tam bir rezalet, hem inanılmaz çirkin duruyor hem karşıdan gelirken, hem de arkadan gelirken kör ediyor.
Arka sislere abuk sabuk ampüller takıp milleti kör etmekte bugünlerde acayip moda olmaya başladı, bir de arka ortaya sonradan takılan strop(çakar) lar çıktı onlar zaten ne kafası ne yaşıyorlar, F1 pistinde mi zannediyorlar kendilerini Rallycross ta mı karar veremiyorsun. Ön sis farlarını da babam ilk sis farlı arabasını aldığında özentiliğimden 1-2 kere yakmışımdır en fazla bundan bundan 10-12 sene önce.

Bende bazen ön sisleri açmak zorunda kalıyorum evim şehir dışında yolda hiçbir aydınlatma yok(köy yolu), mecbur , ama birisi karşıdan geldi mi saniyesinde söndürüyorum. Hatta vatandaş gördü de : aha kekoya bak sislerler geliyor der mi diyerek kendimden utanıyorum.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

max-ime

Askerde motorlu haberciydim, bizim araç Connect idi. Makam arabası vesaire olmadığı için, flama takacak yerde yoktu. Dolayısıyla şoför arkadaş eğer araçta komutan varsa sisleri yakardı, içinde rütbeli olduğu belli olsun diye.

İster ön sis olsun, ister arka sis olsun zorunlu haller dışında kullanmanın hiçbir mantıklı açıklaması yok. Mantıklı açıklaması olmadığı gibi insanlarrı rahatsız ediyorlar. Özellikle arka sis. Nefretimsin..

ATA

You are not allowed to view links. Register or Login
Şimdi bunun savunulacak bir yanı yok. Zaten cezası da var. Göz kesinlikle alıyor. Yere, asfalta ışık veriyor diyorsunuz ama aşağıdan ve dağınık bir şekilde ışık veriyor, oysa kısa farlar yolun sadece belirli bir bölümünü aydınlatmaya ayarlıdır, bu yüzden göz alıyor.

Hem ön hem arkada görüşü artırmak adına... Zaten trafik kanununda da "sisli ve yağışlı hava haricinde açmak yasaktır" gibi bir ibare var.

Özellikle yağmurda su buhar gibi kalktığı için ve görüş de zaten yağıştan dolayı düştüğü için arka sisler burada F1 araçlarının arka uyarı ışıkları kıvamında oluyor. Yoksa 100m ilerideki aracın stoplarını kesinlikle göremiyorsunuz.

Evet, eğer doğru hatırliyorsam kanunda sisli, karli ve sağanak yağişli olarak geçiyor. Yani göz gözü görmediği sağanak yağış konusunda haklisiniz. Bi durumda kisa farların aydinlatmasi ve farkedilirliği çok azalıyor. Ancak iki yağmur damlasi çiselediğinde yada normal yağışta sis farı açmak yerden yansıma yapar ve bu durumda da yasak olmasi lazim.

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Ormanci

Evet, eğer doğru hatırliyorsam kanunda sisli, karli ve sağanak yağişli olarak geçiyor. Yani göz gözü görmediği sağanak yağış konusunda haklisiniz. Bi durumda kisa farların aydinlatmasi ve farkedilirliği çok azalıyor. Ancak iki yağmur damlasi çiselediğinde yada normal yağışta sis farı açmak yerden yansıma yapar ve bu durumda da yasak olmasi lazim.

Tapatalk

Valla bildiğim kadarıyla o şekilde bir ayrım yapılamamış kanunda ama zaten sırf "görülebilme, görme" amaçlı açıyorsak zaten çiselediğinde, görüşün azalmadığı durumlarda açmaya gerek yok diye kendimiz karar verebiliriz.

Normal yağışta da açılır, çünkü şöyle bi durum var, yerden yansıma durumu aynı zamanda farların aydınlatmasını da mahvediyor, farlarınız açık ama "lan yanıyo mu" durumu olur ya hani :) İşte o zaman ön sisler yine bi nebze de olsa yardımcı oluyor. Bu yüzden yağışta her şekilde serbest olabiliyor.

Çünkü yağışta sis farlarının serbestlik olayı, yerden kalkan su damlacıklarını hem farlar, hem stopların aydınlatma ve fark edilirliğini, böylelikle sürüş güvenliğini tehlikeye atması...Orada yansımaya bilmemneye bakılmıyor sanıyorum. Böyle bi mantık olsa gerek.

Eskiden utanır açmazdım ama mesela E5 TEM tarzı yerlerde trafik açıksa, yağış başladığı anda açıyorum hepsini. Aptal da çok çünkü, görmez etmez... Dur kalk trafik varken zaten milleti kör etmeye gerek yok, o zaman açmıyorum :)

universeee

Askerde motorlu haberciydim, bizim araç Connect idi. Makam arabası vesaire olmadığı için, flama takacak yerde yoktu. Dolayısıyla şoför arkadaş eğer araçta komutan varsa sisleri yakardı, içinde rütbeli olduğu belli olsun diye.

İster ön sis olsun, ister arka sis olsun zorunlu haller dışında kullanmanın hiçbir mantıklı açıklaması yok. Mantıklı açıklaması olmadığı gibi insanlarrı rahatsız ediyorlar. Özellikle arka sis. Nefretimsin..
Bize gelen araçta connect markaydı :) Anılarım canlandı bir anda... Terör bölgesi olduğu için bir de üstüne reklam giydirmişlerdi çok komik duruyordu. Bazen arkasında Cobra ile gelirdi, gerçekten hiç anlaşılmazdı içinde godaman bir rütbeli olduğu :D
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

ATA

Tapatalk

Valla bildiğim kadarıyla o şekilde bir ayrım yapılamamış kanunda ama zaten sırf "görülebilme, görme" amaçlı açıyorsak zaten çiselediğinde, görüşün azalmadığı durumlarda açmaya gerek yok diye kendimiz karar verebiliriz.

Normal yağışta da açılır, çünkü şöyle bi durum var, yerden yansıma durumu aynı zamanda farların aydınlatmasını da mahvediyor, farlarınız açık ama "lan yanıyo mu" durumu olur ya hani :) İşte o zaman ön sisler yine bi nebze de olsa yardımcı oluyor. Bu yüzden yağışta her şekilde serbest olabiliyor.

Çünkü yağışta sis farlarının serbestlik olayı, yerden kalkan su damlacıklarını hem farlar, hem stopların aydınlatma ve fark edilirliğini, böylelikle sürüş güvenliğini tehlikeye atması...Orada yansımaya bilmemneye bakılmıyor sanıyorum. Böyle bi mantık olsa gerek.

Eskiden utanır açmazdım ama mesela E5 TEM tarzı yerlerde trafik açıksa, yağış başladığı anda açıyorum hepsini. Aptal da çok çünkü, görmez etmez... Dur kalk trafik varken zaten milleti kör etmeye gerek yok, o zaman açmıyorum :)

Amacım iddalaşmak değil yanliş anlamayın lütfen, doğru bilgilendirmek için yazıyorum. Aslında söylediklerinize de katılıyorum ama kanunda 'sağanak' ibaresi var.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

80TL (Peşin 60TL) ve 15 ceza puanı.

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Ormanci

Yok yok daha iyi ettin hocam, tamamdır, demek ki hafif yağmuru sallamıyorlar, yağdı mı tam yağacak :)
Normal yağıştan da kastım zaten sağanak oldu yani aslında. Yoksa hafif yağmurda zaten kimse görüş sıkıntısı çekmiyordur büyük ihtimalle :)

Dediğim gibi burada zaten önemli olan trafikte, ara sokakta falan sis açılması değil, otoyol kullanımı gibi yağışla birlikte etrafta çok fazla su tanecikleri uçuştuğu durumlarda açılması. Yoksa ara sokakta görüşümüz 10 metreye düşmüyor tabi, ya da düşse de sorun olmuyor :)

Alfadanadam

Sis lambalarını yakmayı da sevmem yakanı da. Giu'da drl olduğu için gerek duymuyorum ama önceki arabalarımda sadece otoban sürüşlerinde e sadece gündüzleri sadece ön sisleri yakardım. O da özellikle uzun yolculuklarda kısa ampulleri gereksiz ısıtıp arıza riskini azaltmak için ve far tasının sürekli açık olan farlar yüzünden sararmasını önlemek için.

KAKIRMAN

Hayatımda 2 defa ceza yedim. İlki sis farından dolayı (o zaman aile aracı vardı daihatsu applause) onataktığım sis farlarına henüz açma kapama tesisatı yapmamıştım. Hemen çevirdiler verdiler cezayı.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

alihsans

Önü de arkayı da yakanlardan nefret ediyorum.  >:(
Bazıları öyle gözümü alıyor ki gözümü açıp kapayınca şimşek çakıyor gibi oluyor. Uzun süre etkisinden kurtulamıyorum. İndirip hepsini tek tek dövemeyeceğimize göre az muhterem polislerimize yine yapmayacakları bir görev daha düşüyor.

Kendi aracımda bir kez çalışıyor mu diye kontrol etmek için, bir kez uzun yolda ciddi sis varken, iki kez de köy yolunda minik hayvanlara falan zarar vermeyeyim, daha iyi göreyim diye toplamda 4  kere kullandım.

Ek: Bu arada nefret ettiklerim standart sis olmayanlar sanırım. Rahatsız etmeyen de çok.
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY