Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Motor Yağı?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

milano 75

You are not allowed to view links. Register or Login  son cümlendeki herşey benim 75 i tarif ediyor gibi  :D ama eklemeden geçemiycem.aracım 225000 de.195000 de aldım.aracın 170000 e kadar bütün bakım ve işlem detayları elimde,maslak milanoda ilk sahibi tarafından hertürlü bakımı yapılmış,adam sıfır alıp 2009 a kadar orda yapmış bakımı.hatta detaylara baktığımda abartılarak yapılmış .sonrası yok.aradaki 20000 bilmiyorum ama ne kadar zarar verilebilir.düşünüyorumda bu araç bu yağ yakmayı pekde perişan bi araç olduğundan yapmıyyodur.yaş itiabariyle hafif sızıntılar var kabul,devirli kullnım +lpg var.ama bakımda var.bence bu arbalar yağ yakıyor.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

Incablue

10w 40 mı 10w 60 mı derken en iyisi Zeki usta gibi 10w 50 koyup orta yolu bulalım. Almışken de 1 lt fazla alıp azaldıkça ekleyeceksin bu kadar  :D :D

ByAKINCI

You are not allowed to view links. Register or Login
10w 40 mı 10w 60 mı derken en iyisi Zeki usta gibi 10w 50 koyup orta yolu bulalım. Almışken de 1 lt fazla alıp azaldıkça ekleyeceksin bu kadar  :D :D
Aracımı ilk aldığımda Zeki ustada yağ değişimini yaptırdım.dediğiniz gibi 10w50 yağ koydu ve neredeyse hiç yağ eksiltme olmadı fakat selenia 10w40 20K yağı koyunca aracın sesi bile bir başka çıkmaya başladı bu bana öyle gelen birşey değil gerçekten belli olan bir farklılıktı. O yüzden selenia gold olanı mı almalıyım daha mı iyidir sizce ? Açıkcası selenia kullanmak istiyorum ama hangisini ?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
147 Blackline Red

tolga_ozhan

75 e en son valvoline 10-60 koydum,eksiltme kesilmedi gibi,nispeten belki.yalnız bu vr1 racing serisi ,eşdeğer karşılığı mobil 10*60 deil castrol 10-60 ,daha çok performans bazlı bir yağ.daha önce kullandığım mobil 10-40 a göre artıları,daha rahat çalışma ve daha tok bir motor sesi(kesinlikle eminim) ve nispeten daha atak bir motor.10-60 tecrübe edenler genelde eksiltmenin 1 veya 2 değişim sonra hissdilir derece düştüğünü söylüyorlar ama ben birdahaki yaz valvoline max life 15-40 semisyntetic e geççem. birde şöyle bir durum var tr de 20-50 için kime sorsanız kamyon yağı muamelesi yapılıyor ama alfaowner,alfabb forumlarında araştırdığım kadarıyla özellikle benim kullandığım nesil ve km motorlarda millet 20-50 kullanıyor,büyük çoğunluğuda valvoline racing 20-50.onun dışında trde olmayan 10-50 15-50 hatta 3.0 ve 3.2 lerde 20-60 kullananlar var.gta ların nerdeyse alayı 20-50 valvoline vr1 racing kullanıyor. geri kalan 2.0 lar falanda 10-60.ama adamlarda marka ve çeşit çok.jen oille görüşcem yaz başı,getittirebilirsem vr1 20-50 istiycem bende.olmadı maxlife 15-40.

Ben 400.000 üstü 164 TS motoruma yurtdışında ki bir çok yorumu okuduktan sonra 20-50'yi bastım geçtim. 20.000 o şekilde kullandım. Yağ tüketimi yarıdan fazla düştü. Arabada hiçbir farklılık hissetmedim ve litresi 30-40 liraya satılan yağları kullanmak yerine 3 litresi 18 lira olan bir yağa geçmiş oldum.
Eski nesil TS aşırı dayanıklı bir motor ve kaldırabileceği toleranslar fazla.
Bence 20-50'yi dene.

Incablue

Aracımı ilk aldığımda Zeki ustada yağ değişimini yaptırdım.dediğiniz gibi 10w50 yağ koydu ve neredeyse hiç yağ eksiltme olmadı fakat selenia 10w40 20K yağı koyunca aracın sesi bile bir başka çıkmaya başladı bu bana öyle gelen birşey değil gerçekten belli olan bir farklılıktı. O yüzden selenia gold olanı mı almalıyım daha mı iyidir sizce ? Açıkcası selenia kullanmak istiyorum ama hangisini ?

Selenia nında iyi bir yağ olduğunu okumuştum. Uzunca zamandır motor yağlarıyla ilgili yazıları okuyorum. Bende değişim yaptırırken mobil 1 super 2000 10W 40 deneyeceğim.

milano 75

75 e en son valvoline 10-60 koydum,eksiltme kesilmedi gibi,nispeten belki.yalnız bu vr1 racing serisi ,eşdeğer karşılığı mobil 10*60 deil castrol 10-60 ,daha çok performans bazlı bir yağ.daha önce kullandığım mobil 10-40 a göre artıları,daha rahat çalışma ve daha tok bir motor sesi(kesinlikle eminim) ve nispeten daha atak bir motor.10-60 tecrübe edenler genelde eksiltmenin 1 veya 2 değişim sonra hissdilir derece düştüğünü söylüyorlar ama ben birdahaki yaz valvoline max life 15-40 semisyntetic e geççem. birde şöyle bir durum var tr de 20-50 için kime sorsanız kamyon yağı muamelesi yapılıyor ama alfaowner,alfabb forumlarında araştırdığım kadarıyla özellikle benim kullandığım nesil ve km motorlarda millet 20-50 kullanıyor,büyük çoğunluğuda valvoline racing 20-50.onun dışında trde olmayan 10-50 15-50 hatta 3.0 ve 3.2 lerde 20-60 kullananlar var.gta ların nerdeyse alayı 20-50 valvoline vr1 racing kullanıyor. geri kalan 2.0 lar falanda 10-60.ama adamlarda marka ve çeşit çok.jen oille görüşcem yaz başı,getittirebilirsem vr1 20-50 istiycem bende.olmadı maxlife 15-40.

Ben 400.000 üstü 164 TS motoruma yurtdışında ki bir çok yorumu okuduktan sonra 20-50'yi bastım geçtim. 20.000 o şekilde kullandım. Yağ tüketimi yarıdan fazla düştü. Arabada hiçbir farklılık hissetmedim ve litresi 30-40 liraya satılan yağları kullanmak yerine 3 litresi 18 lira olan bir yağa geçmiş oldum.
Eski nesil TS aşırı dayanıklı bir motor ve kaldırabileceği toleranslar fazla.
Bence 20-50'yi dene.
aynen tolga,zaten kitapçıkta öneri 10-50 agip,olmazsa 10-40 mobil 15-50 shell.malum bunlar trde yok.+ sıfır kondisyon değil.abi adamlar 20-60 koyuyor(varmış böyle bir yağ).lpg zaten işi bozuyor,kaçaklardı,subap aralık değerlerinin muntazam tutturulamamsı ,gazlamaydı derken yağ buhar oluyo.araba 230 da,ben buna senin hesap 3 sene biner,sonra kurtardığı kadarıyla motor yaparım.hayır motor istese sekman istese yaptırcam ama zeki usta hayır istemiyor You are not allowed to view links. Register or Login bu işin piiri de o ,istese açar yapar yani.bu yazdıklarım 75 için geçerli dostlar.156 için değil tabiki.haa unutmadan gebzede yeni toplanan ve harbiden titizlikle toplanan 75 in sahibi yeni diye 10-40 koyduk 5000 sonra 20-50 koycaz,bu arabalar başka yağla yürümez,yakar benim elimden geçen eski alfalardan biliyorum demişti zaten.benimkisi iş aramak birazda  :))

milano 75

Selenia nında iyi bir yağ olduğunu okumuştum. Uzunca zamandır motor yağlarıyla ilgili yazıları okuyorum. Bende değişim yaptırırken mobil 1 super 2000 10W 40 deneyeceğim.
10-40 da sıkıntısız kullanıyorsanız markaya pek takılmayın,genelde herkes mobil tavsiye eder ve iyi yağdır.araba takip edemiyceğiniz kadar yağ eksiltmedikçede  boşuna 10-60 a para vermeyin.ama şunu gerçekten tecrübemle söylüyorum valvoline maxlife serisi 10-40 alayını döver,gerçekten iyi bir You are not allowed to view links. Register or Login li motorlar için özel.

milano 75

valvoline türkiyede 1 senedir distribütör olarak,ben altta linkini verdiğim firmada ürünleri görünce acaba merdiven altı sahte ambalaj mı diye valvoline e mesaj attım.jen oil resmi distribütörümüzdür,şu an mevcut stoklarını satmaktadır mealinde cevap geldi .

milano 75

alttaki tabloyu büyütüp bakın.burda bilinen bikaç markanın ürettiği yağların çapraz karşılıkları var.misal valvoline durablend 10-40 mobil mobilsuper 10-40 ve diğer bikaç firam karşılığı aynı segment ,fakat valvoline maxlife serisinin bp deki 15-40 bir sınıf haricinde hiçbirinde karşılığı yok.mobilden 15 tl pahalı yalnızca 10-40 ı

tugrul

Valvoline max life var benim 156 da, 1500 km den fazla oldu, çoğunu lpg ile kullandım gözle görülür bir eksiltme yok, hatta hiç yok, her dakika yağ çubuğuna bakan biri olarak memnunum.

Tapatalk 2.0
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

milano 75

Valvoline max life var benim 156 da, 1500 km den fazla oldu, çoğunu lpg ile kullandım gözle görülür bir eksiltme yok, hatta hiç yok, her dakika yağ çubuğuna bakan biri olarak memnunum.

Tapatalk 2.0
1000 km de 200 gram falan eksilten bi 156 ,10-60 mobilden alcağı randımanı kesinlikle max life 10-40 dan alır.yuhhh ne döktürdüm be ,okuyan beni baayii sanır :))

Incablue

Tapatalk 2.0
1000 km de 200 gram falan eksilten bi 156 ,10-60 mobilden alcağı randımanı kesinlikle max life 10-40 dan alır.yuhhh ne döktürdüm be ,okuyan beni baayii sanır :))

haydaa :D bir de valvoline çıktı, sil baştan araştır şimdi :)

tolga_ozhan

Bende valvoline 10w-40 kullanıyorum 30k kilometredir. Herşeyiyle memnunum şimdilik.

milano 75

Tapatalk 2.0
dipsiz kuyu yağ işi,castrol çöp diyenler bile çıkar nette baktınmı.sıkıntın yoksa mevcutla öyle devam et :)

haydaa :D bir de valvoline çıktı, sil baştan araştır şimdi :)

takahara

Tapatalk 2.0

Max life serisinin etiketinde diesel yazıyo. Ben mi yanlış görsel buldum acaba?
2006 147 1.6 distinictive

tolga_ozhan

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

halil

20w50 yağlar madeni esaslidirw.10w40 ve 10w60 yağlar sentetik esaslıdır.yağda belirleyici olan sadece viskozite değildir.yağın içerisindeki katkılar,yağın yogunlugui,kaynama noktası gibi bi dolu etken yağın özelliğini belirler.o nedenle katalogda belirtilen 10w40 ve 10w60 yağdan sasmayın.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

ozoozo

Bu opar'ın yağı nasıl ? Arabayı bakıma sokacağım bugün görüştüm opar koyuyorlarmış tofaşın yolladığı. Nedir,nasıldır çok önemlimidir yoksa verim koysunlar mı ?

tolga_ozhan

20w50 yağlar madeni esaslidirw.10w40 ve 10w60 yağlar sentetik esaslıdır.yağda belirleyici olan sadece viskozite değildir.yağın içerisindeki katkılar,yağın yogunlugui,kaynama noktası gibi bi dolu etken yağın özelliğini belirler.o nedenle katalogda belirtilen 10w40 ve 10w60 yağdan sasmayın.

20W-50 yağ ile ilgili tüm konuştuklarımız tabii ki 8V olan TS motorları kapsıyor.
16V olan motora kimsenin 20W-50 koyacağını düşünmüyorum.
8V kullanıcılarının ise tüm dünya da en çok memnun kaldıkları yağ 20w-50 olan. Ben dahil.

halil

Opar yağı kendi üretmiyor.büyük ihtimalle opet yada selenia  imalatıdır.julyet'in kataloğunda istenilen yağ oparda var.sıkıntı olmaz
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

universeee

Bundan sonrasında Valvoline devam etmek mantıklı olur yani You are not allowed to view links. Register or Login ???

Bir de şunu sorayım: Yedekte bulundurmak için yağ almak istiyorum, bu 4 litre Valvoline fiyatı da güzel gibi ama motorda şu an Castrol var. Eksildiğinde Valvoline karıştırsam sıkıntı olur mu? Eğer olursa tüm yağı değiştirirken Valvoline alayım, şimdilik yedek için Castrol bulayım?
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

milano 75

You are not allowed to view links. Register or Login  o dediğin pek zaruri durum dışında uygun olmaz sanırım,yağ kalınlık no ları aynı olsa bile ürünlerin özellikleri farklı olunca sıkıntı yapabilir deniyo genelde.vardır bi bildikleri.mesela valvoline de sadce 10-40 3 farklı ambalaj ve türde,hepsi farklı amaçlara göre.sen castrol ekle değişime kadar,sonra valvoline max life dene

takahara

Bu sitedeki max life 4lt olanda diesel yazıyor. Kafamı karıştırdı. Alabileceğimiz başka bir yer var mı?

takahara

Bir de şöyle bir ürün var.

Yağ tüketimini azaltır gibi bir ibare de mevcut. Bilgisi olan var mı?

Alfadanadam

Ne yağmış arkadaş. 1 ay önce konusu geçse Colt için bunu alırdım. Gerçi Colt senede 5.000 bile yapamadığı için yağ daha bozulamadan senede bir değiştiriyorum. Ne koysam olur sanırım :)

Giu'nun garantisi bittikten sonra Valvoline koyarız artık :)