Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MultiAir Test

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozoozo

Giuların sert ve sesli olduğu bir gerçek ancak ben bunu üstün yol tutuşu performansından dolayında kapattığını düşünüyorum , çünkü sportif bir süspansiyon yapısı var haliyle bu + olarak geliyor ancak dediğiniz doğru.

Silecek konusunda size katılıyorum ama çokta takılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum :)

7.6 yakıt tüketimi :D bence 170 hp gücünde bir araba için nimet,nimet ve nimet. Eğer ki ben 7.6-8 yakacağımı bilsem 1 dakika düşünmez 170 lik alırdım. Bence gayet iyi :)

Vites geçişleri hakkında da herkesin memnun olduğunu duymuştum fakat şahsi olarak kullanmadığım için yorum yapmam doğru olmayacaktır.

Bence çok güzel açıklamışsınız durumları , tekrar aramıza hoş geldiniz. :)

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

pamukhelva

You are not allowed to view links. Register or Login
Yağmur sensörünün hassasiyet ayarı var. Ezbere bilmiyorum tabii ama yol bilgisayarı menüsünde dolaşırsanız bulursunuz.
Diğer araçları kullanmadığım için karşılaştırmalar hakkında yorum yapmam yanlış olur.

Teşekkürler. kontrol edeceğim.

pamukhelva

Giuların sert ve sesli olduğu bir gerçek ancak ben bunu üstün yol tutuşu performansından dolayında kapattığını düşünüyorum , çünkü sportif bir süspansiyon yapısı var haliyle bu + olarak geliyor ancak dediğiniz doğru.

Silecek konusunda size katılıyorum ama çokta takılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum :)

7.6 yakıt tüketimi :D bence 170 hp gücünde bir araba için nimet,nimet ve nimet. Eğer ki ben 7.6-8 yakacağımı bilsem 1 dakika düşünmez 170 lik alırdım. Bence gayet iyi :)

Vites geçişleri hakkında da herkesin memnun olduğunu duymuştum fakat şahsi olarak kullanmadığım için yorum yapmam doğru olmayacaktır.

Bence çok güzel açıklamışsınız durumları , tekrar aramıza hoş geldiniz. :)

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

Ozozo teşekkür ederim.

Süspansiyon konusunda haklısınız. Yol tutuşun bir parçası.

Net bir şekilde TCT vites geçişlerinin daha iyi olmasını düşünüyorum. Belki bir yazılım konusu olabilir. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlarım benimle de paylaşırlar ise memnun olurum.

160 HP lik Scirocco ile aynı şartlarda 6-6,5 lara düşmüş, hatta uzun yolda 5,5 larada kadar inmiştim. Juli ile biraz daha zaman geçirmekte fayda var.

sarpgrey

Merhaba,

2 ay kadar önce uzun zamandan bu yana gözüme çarpan Giulietta yı ikinci el olarak aldım.

Daha önce dizel ve benzinli araçlarım oldu ve son 10 senedir sadece otomatik araçlar kullandım. En son Insignia dizel, 160 HP Scirrocco DSG ve 1,2 TSI golf 7 DSG de kullandım.

Aldığım araç 15 bin lerde 170 HP lik TCT bir araç. 2012 model.

Gözüme çarpan konular şunlar oldu.

7 ve 6 vitesli DSG ler ile yine çift kavramalı olan TCT arasında özellikle vitas değiştirme modlarındaki farklılık oldu. DSG eko modlarda olabilecek en uygun zamanda en üst viteslere tırmanmaya çalışırken TCT nin sanki eko gibi bir derdi yokmuş gibi. DNA nın N ve A modlarında dahi oldukça geç vites değiştiriyor. Yokuş yukarı pozisyonlarda ise bu gecikme artıyor ve zaten gürültülü ekzost ve artan yakıt sarfiyatı can sıkıcı olabiliyor.

TCT şanzımanın kullanım kolu net değil. Yani bir moda geçtiği netliğini size vermiyor. Hem Opelde hem de VW de böyle bir problemim olmadı.

Bu arada aracı aldıktan hemen sonra şanzıman park modundayken araç yürümeye başladı ve servise götürdüm ve şanzımanda 1 hafta parça (aktüatör) bekledik ve değişti. sorun garantiden halloldu. Ancak halen park pozisyonu bana istediğim ve beklediğim netliği vermiyor.

Motor bin devirden sonra çok gürültülü çalışıyor ve kabinde bunu çok hissediyorum. Hatta serviste özellikle sordum acaba bir şekilde spor bir susturucu mu var diye hayır standart dediler.

17" lastikler ve yalıtım VW ye göre hayli zayıf. Yol gürültüsünü çok hissediyorum.

Ya süspansiyon gürültülü çalışıyor ya da aracın trimi sesli. Çukur ve kasislerde bazen hayli ses oluyor kabinde. Hatta bazen  geniş tümseklerden geçerken "gıyç" sesi duyuyorum önden.

Direksiyon ve yol tutuşu mükemmel hatta N ve A modlarında dahi. Yalnız aracın dönüş çapı geniş ve park manevralarında direksiyon ağır. Bu durum bayan sürücüler için hoş olmasa gerek

Kontağı kapayınca radyonun kapanması sinir bozucu . Genelde kontakta tüm aksamı kapatan ikinci bir aşama olur. Her defasında radyoyu yeniden açmak zorunda kalıyorum aracın içinde beklediğim durumlarda.

Araçta kullanılan müzik sisteminin ses performansı gerçekten bir standart için hayli başarılı.

Yağmur sensörünün hassasiyeti kullandığım diğer araçlara göre hayli geride ve üstelik hassasiyet ayarıda yok galiba. Aradım bulamadım.

Son 1200 km ortalamam karışık olarak 7,6 l/100km olup, ne yapsamda daha da düşemedim.

Anı parkurda Golf 7 1,2 TSI DSG ile bu değer yaklaşık 6,5 L/100km lerdeydi.

özetle; biraz daha iyisini bekliyordum.

Atladığım, yanlışım, yanlış anladığım , eksiğim veya eklemek istedikleriniz var ise lütfen bana yardımcı olunuz.

Selamlar,
Teşekkürler verdiginiz bilgiler için. .bence son derece yararlı Bilgiler vermissiniz.
Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

ugurahmi

öncelikle Alfa forumları hic aktif degil. 

Giulietta 1.4 MA 170 Bg almayı cok istiyorum Ancak genel yorumlarda Giulietta yi kotulemekten geri kalmıyorlar. Fiyatını da yuksek olduğu yorumlarını sıklıkla okuyorum. Ayrıca bir otomobil yıl sonunda neden 10-12 bin TL fiyat kırar. ?

Gouki

Giulietta 1.4 MA 170 Bg almayı cok istiyorum Ancak genel yorumlarda Giulietta yi kotulemekten geri kalmıyorlar. Fiyatını da yuksek olduğu yorumlarını sıklıkla okuyorum. Ayrıca bir otomobil yıl sonunda neden 10-12 bin TL fiyat kırar. ?

1. Alfisti Turkey olarak 10. yılımıza girdik. Son 1 ay içerisinde Alfa Romeo Türkiye sponsorluğunda önce İstanbul'da sonra Ankara'da organizasyon düzenledik. Aktiflik anlayışınız nedir açar mısınız?
2. Alman dergilerindeki testlerde kötü çıkması normaldir.
3. Fiyatı yüksek diyen barzolar Alfa almasın bir zahmet.
4. Bayiler kotalarını doldurmak için fiyat kırar.

Kibitzer

Donanımhaber gibi olmasını bekliyorsanız tabii ki hayal kırıklığına uğrarsınız. Belki de dünyanın en aktif forumlarından birisi orası. Bence hiç de pasif değil, özellikle burası.

Kim kötülüyor Giulietta'yı? Giulietta birçok açıdan çok başarılı bir model. Ömründe Alfa koltuğuna oturmamış kişilerin yorumlarını mı dikkate alıyorsunuz? Onların zaten söyleyecekleri bellidir; "Aman abi son sahibi olursun, sana kardeş olur, abi çok yakar, parçası çok pahalıdır, parçası bulunmaz vs. vs.". Bunu bana diyen okuldan birçok arkadaşım "abi ne zaman satıyorsun" modundalar. Mezun olmuş öğrencim geçen gün aradı "hocam arabayı satacak mısınız, ben sizin arabayı istiyorum" diye. Ben de "Aralıktan önce satmam çok düşük ihtimal, o zamana kadar iyi bir araba çıkarsa karşına al" dedim.

Fiyatının ne kadar olmasını bekliyorsunuz. Giulietta C sınıfı basit bir HB değil, premium hot hatch sınıfında. Bütün markalar bahsettiğiniz kadar fiyat kırmış durumda. Alfa Romeo'ya özgü birşey değil.

ugurahmi

:arkadasim: Alfa Aşkı bir Baska :)

Koltuğa oturunca aracı hic yadırgamadim.
Sanki yıllardır kullaniyormusum hissine kapıldım.
Aracı Birmot- Suadiye Bayisinde Test etme imkanım olmuştu.
Kasım ayı gibi almadığı planlıyorum.
İlk Alfa'm olacak gibi gorunuyor.

Sizce daha da fiyatı düşer mı , Beklemeye deger mı ?

Ormanci

Hocam iyi de şöyle bi durum var.

Zamanında bizler alırken 50-60'lardaydı bu araçlar.
Şimdi kullandığım aracı aynı donanım ile almaya kalksam 80 küsür bin TL fiyat çıkarıyorlar sıfırı için.
Kimse kusura bakmasın, şu saatten sonra Giulietta'ya 80bin TL vermem. Ha Golf'e, Focus'a, Astra'ya bilmemneye de vermem, sadece Alfa için söylemiyorum, kompakt sınıf araç için zor. Anca 2-3 yaşında A veya 1 serisi için yaparım bunu... 87bin TL 1 serisi dizele verilmiş, bence hiç fena olmayan bi fiyat ve Giulietta'ya onu tercih ederim mesela. Ha evet 170'lik olmamış olur ama hem dizel, hem BMW olur :)

Bunun haricinde bu fiyata gidip yine 2-3 yaşında C serisi falan gibi araçlar da alınabiliyor. Ya da çok enteresan seçenekler çıkabiliyor diyeyim.

O yüzden şu şartlar altında artık barzoluk değil, biraz mantık konuşmaya başlıyor.
Bu fiyatlarla Gulietta almak için gerçekten sevmek ve ufak tefek eksilerine (kimine göre büyük de olabilir) katlanmayı kabul etmiş olmak lazım.

Premium Hot Hatch diyoruz ama araç üretim kalitesi, malzeme kalitesi anlamında bunu hiç çaktırmıyor. Bir V40, 1 serisi, A serisi, A3 gibi otomobiller bu tadı daha iyi verir konumdalar mesela. Tüm pazarda da fiyatlar böyle manyak gibi artınca sıfır araçlar anlamında seçenekler çok mantıksız hale geliyorlar. Giulietta da bunlardan biri haline geldi bence.

Gouki

Bende ne zaman cımbızlanacak diyordum :p Hayatında Alfa Romeo'ya dokunmamış ama "o paraya fazla yeaaa" diyenlere lafım.

ozoozo

Şimdi kullandığım aracı aynı donanım ile almaya kalksam 80 küsür bin TL fiyat çıkarıyorlar sıfırı için.
Kimse kusura bakmasın, şu saatten sonra Giulietta'ya 80bin TL vermem. Ha Golf'e, Focus'a, Astra'ya bilmemneye de vermem, sadece Alfa için söylemiyorum, kompakt sınıf araç için zor. Anca 2-3 yaşında A veya 1 serisi için yaparım bunu... 87bin TL 1 serisi dizele verilmiş, bence hiç fena olmayan bi fiyat ve Giulietta'ya onu tercih ederim mesela. Ha evet 170'lik olmamış olur ama hem dizel, hem BMW olur :)

Bunun haricinde bu fiyata gidip yine 2-3 yaşında C serisi falan gibi araçlar da alınabiliyor. Ya da çok enteresan seçenekler çıkabiliyor diyeyim.

O yüzden şu şartlar altında artık barzoluk değil, biraz mantık konuşmaya başlıyor.
Bu fiyatlarla Gulietta almak için gerçekten sevmek ve ufak tefek eksilerine (kimine göre büyük de olabilir) katlanmayı kabul etmiş olmak lazım.

Premium Hot Hatch diyoruz ama araç üretim kalitesi, malzeme kalitesi anlamında bunu hiç çaktırmıyor. Bir V40, 1 serisi, A serisi, A3 gibi otomobiller bu tadı daha iyi verir konumdalar mesela. Tüm pazarda da fiyatlar böyle manyak gibi artınca sıfır araçlar anlamında seçenekler çok mantıksız hale geliyorlar. Giulietta da bunlardan biri haline geldi bence.

Abi yalnız şöyle bir durum var ;

Dolar ve euro malum ülkemizde aynı kalmıyor haliyle buda araç fiyatlarına yansıyor. En basitinden ben alırken dolar 2 nin altında 1.89 civarına idi euro yine öyle düşük rakamlardaydı. Şuan euro 3 dayanmış dolar ise 2.27 oldu :)

Artan vergiler vs yine buna ek.

Kaldı ki 0 araba fiyatları gerçekten arttı şuan bomboş poloyu bile 50 milyara alıyorsun. Kafama silah dayamaları gerek boş poloya 50 milyar vermem için.

87 bin lira bmw için şuan uygun ve bu donanım için.

Ancak ben alırken A kasa ve BMW arasında çok gittim geldim fakat istediğim donanım olunca fiyat 100 lere çıkıyordu.

Vw den hiç bahsetmim golf zaten saçma sapan fiyatlara gidiyor :)

Kaldı ki bana göre 87 lira kronik sorunları olan 1 kasaya göre yine fazla.

Ancak bana sorsan sen araba alırken 87 ye bu donanım da bmw alırmıydın diye, evet alırdım. Fakat o zamanlar bu opsiyonların hiç biri yoktu sırf öndeki logoya para verecektim.

"Bence" şuan "0" araç fiyatlarını baz alırsak giulietta nın fiyatı iyi.

Fiyatına pahalı diyenler olabilir ancak artık yeni sistemde kompakt sınıfta fiyatlar böyle. Alfaya binenlere bakmamak lazım :) genelde 20-50 bin bandında her türlü alfa alınıp,satıldığı için 80 binli rakamlar alfa kullanıcılarına fazla geliyor.

45-50 milyara 159 a binmek gerçekten büyük bir avantaj. Her marka da bu olay yok. Kaldı ki şuan her alfa kullanıcısına 100 milyar cash verseler ve "güncel" arabalardan hangisini alırsınız soru yöneltilse bence çok az bir kitle alfa romeo yu tercih ederdi :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

tolga_ozhan

Abi yalnız şöyle bir durum var ;

Dolar ve euro malum ülkemizde aynı kalmıyor haliyle buda araç fiyatlarına yansıyor. En basitinden ben alırken dolar 2 nin altında 1.89 civarına idi euro yine öyle düşük rakamlardaydı. Şuan euro 3 dayanmış dolar ise 2.27 oldu :)

Artan vergiler vs yine buna ek.

Kaldı ki 0 araba fiyatları gerçekten arttı şuan bomboş poloyu bile 50 milyara alıyorsun. Kafama silah dayamaları gerek boş poloya 50 milyar vermem için.

87 bin lira bmw için şuan uygun ve bu donanım için.

Ancak ben alırken A kasa ve BMW arasında çok gittim geldim fakat istediğim donanım olunca fiyat 100 lere çıkıyordu.

Vw den hiç bahsetmim golf zaten saçma sapan fiyatlara gidiyor :)

Kaldı ki bana göre 87 lira kronik sorunları olan 1 kasaya göre yine fazla.

Ancak bana sorsan sen araba alırken 87 ye bu donanım da bmw alırmıydın diye, evet alırdım. Fakat o zamanlar bu opsiyonların hiç biri yoktu sırf öndeki logoya para verecektim.

"Bence" şuan "0" araç fiyatlarını baz alırsak giulietta nın fiyatı iyi.

Fiyatına pahalı diyenler olabilir ancak artık yeni sistemde kompakt sınıfta fiyatlar böyle. Alfaya binenlere bakmamak lazım :) genelde 20-50 bin bandında her türlü alfa alınıp,satıldığı için 80 binli rakamlar alfa kullanıcılarına fazla geliyor.

45-50 milyara 159 a binmek gerçekten büyük bir avantaj. Her marka da bu olay yok. Kaldı ki şuan her alfa kullanıcısına 100 milyar cash verseler ve "güncel" arabalardan hangisini alırsınız soru yöneltilse bence çok az bir kitle alfa romeo yu tercih ederdi :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Yalan yok.
Deli gibi bir Alfa Romeo fanatiğiyim. Yobazlık ve bağnazlık seviyesinde bağlıyım ama 50.000-100.000 bandı içinde kesinlikle Alfa Romeo almam. Alfa bu paraları hak etmediği için değil. O banttaki arabalar bana hitap etmediği için.

alihsans

87 bin liram olsa, bahse konu arabaları önüme sunsalar, Giulietta'mı alır köşeme çekilirim. Dönüp diğerlerine bakarsam da namerdim. :D

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

Alfadanadam

87 bin liram olsa, bahse konu arabaları önüme sunsalar, Giulietta'mı alır köşeme çekilirim. Dönüp diğerlerine bakarsam da namerdim. :D

Mini'nin de yüzüne bakmam hı :)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

sarpgrey

87 bin liram olsa 45-50 bin lira arasında temiz bir 159 jtdm alır keyfime bakarım. 
159 çok daha üstün ve prestijli bir otomobil giulietta ya göre bence.  Sınıfları farklı demeyin :)

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mustafa Kemal ATATÜRK

alihsans

Mini'nin de yüzüne bakmam hı :)

Bel altı vuruyorsun abi. :p

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

tugrul

87 bin liram olsa bir 2.5 V6 ve bir tanede 1.6 yada 2.0 156 alırım. Birde 166 ve gtv koyarım yanlarına daha da birşey istemem.

Tapatalk 2.0
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

Alfadanadam

87 bin liram olsa bir 2.5 V6 ve bir tanede 1.6 yada 2.0 156 alırım. Birde 166 ve gtv koyarım yanlarına daha da birşey istemem.

Tapatalk 2.0

Buradan bir wrx haberi beklerdim aslında :)

*her yoruma bir halt uyduruyo gibi oldum ama :)

Kubilay

Giu'nun ederi bence de 87 bin lira değil ama 55-60 bin liraya allahın polo'sunun satıldığı ülkede gayet normal bir fiyatlandırma.Sanırım o fiyata bir tane gt veya gtv ve dizel 159 alırdım.

Şu giu'nun içini biraz kaliteli yapsalar ah..

Ormanci

Tabi yok cımbızlama değil, öyle yazınca aklıma geldi.
Kesinlikle öyle, mesajımda da belirttim zaten, dediğiniz gibi küçükler bile 50'lere geldikten sonra of of of diyorum.

FR paket 1.2 TSI İbiza bile 45'lere gelmiş ya yuh dedim.

Polo 50, dizel full Clio'yu 60'larda bir etiketle gördüm, küfür salladım resmen :D

Valla halen sıfır araçlar satıyorsa bu markalar bayiler şükretsinler.

Doğru, ben A'ya 1'e iyi falan diyorum ama onlar da fazla aslında. 116d'nin içini gördünüz mü? Giulietta'yı beğenmeyenler o aletin içine bi baksınlar, boş BMW Mercedes zaten o kadar sefil görünüyor ki, hani yine de araç zevkli, dizel, otomatik, güzel bi seçenek diye iyi dedim. Yoksa dediğiniz gibi şu an hiçbir sıfır km araç, etiket fiyatlarını hak etmiyor. Hepsinin yerine 2.el çok daha iyi ve kafadan 2 sınıf üstte araçlar alabiliyorsunuz.

Zaten 87bin Giu derken, bu fiyatı Alfa kendisi belirlemiyor. Yani "efendim diğerleri 60 bin seviyesinde, bu 80bin" şeklinde "keyfî" bi fiyatlandırma yok.  Tüm fiyatlarda saçma sapan bi şişme var. Hani eskiden alım gücüyle orantılı giderdi bu fiyatlar, 20 sene önce atıyorum 10 bin TL ise küçük bir otomobil, 2000'lerde 20 bin TL, 2010'da 30 bin TL şeklinde psikolojik ve kabul edilebilir sınırlar vardı. Yıllara göre bu fiyatlar böyle arttı ama hep normal karşılandı. Ben ilk defa bu kadar saçma sapan bi şekilde böyle coştuğunu görüyorum piyasanın...

Eh tabi şimdi bu durumlar 2.el piyasasına da vuracak. Türkiye'de bu yüzden 2.el hiçbir zaman ölmüyor. Haliyle 2.elde de süper saçma sapan fiyatlar görmeye devam ediyoruz. Daha da beter olacak galiba :)

master

Sıfır araba almama konusuna ben de katılıyorum. Şu fiyatlarla sıfır araba almak benim için çok mantıksız. 90 bin TL bandında para verip kompakt sınıf araca bineceğim öyle mi?

150.000 TL'ye Mondeo 2.0 dizel satıyorlar şu anda sıfır :) 150.000 TL'ye araba alacak olayım, saniye durmam gidip bir Maserati 4200 GT alırım, artan parayla da haftaiçi kullanacağım araba alırım.

Ancak ve ancak, Giulietta için verilen sıfır fiyat, rakipleriyle kıyaslanınca bence uygun. Bu araba VW Golf'ten ucuz, Ford Focus'la aynı fiyata satılıyor ve genel toplamda hepsinden daha iyi. Neden? İçi hepsinden daha karakterli, ve oldukça kaliteli. Sürüş özellikleri daha iyi, bir tek bence motorda daha iyi değil. 72.000 TL, donatınca 85-90.000 TL rakipleriyle kıyaslayınca normal, hatta iyi fiyatlar. Volvo V40 test sürüşü yaptık, Allah için adamlar da çok ilgilendi, ama yok yani Giulietta varken bir de 105.000 TL istenen o V40'ın yüzüne bakmam. Konforsuz + güven vermiyor yolda. Giulietta sanki bir üst sınıf. Kaza yapınca içinde sağlamsın eyvallah ama sadece o yüzden 30.000 TL fazla para verip net şekilde daha kötü olan arabaya binmem.

Ben de 87.000 TL'ye 1.16d alırdım. Ancak bu Giulietta'dan daha iyi olduğu için değil. Açıkçası benim gözümde iki arabanın da birbirine üstün yönleri var. Ancak sadece ve sadece Türkiye'de olduğumuz için ben cebimi de düşünerek 1.16d alırdım. Çünkü 87.000 TL'ye aldığım arabayı öbür gün daha yüksek fiyata satabilecekken, kullandıktan sonra ise çok daha az değer kaybıyla satabilecekken Giulietta'yı BMW'ye oranla ciddi para kaybederek satacaktım. Üstelik 110.000 TL etiket fiyatlı arabayı %20 daha ucuza alıyorum.

Bu yüzden Giulietta kaka değil, kompakt sınıf arabaya o kadar para verecek insan için bence hala en mantıklı tercih. Ama BMW öyle bir kampanya yapmış ve satışçıları öyle bir ilgili ki, aklın çelinmemesi mümkün değil. BMW tekrar liste fiyatına çeksin, Giulietta yine tek seçenek olur.

BMW zamanında aynısını E90 3.20d'de yapmıştı da ortalık karışmıştı :) C180K 1.6lt motorla gelip de baz fiyatı 30.000 eurolu rakamlara çekince adamlar 55-60.000 euro liste fiyatlarından bir anda 42-43.000 euro'lara inmişlerdi, daha önceden pahalı fiyattan 3 serisi alanlar forumları yakmışlardı :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

sarpgrey

Bmw nin 1 serisi bence kendini bmw ye biniyorum diye tatmin etmek isteyenlerin alacağı bir araç.  Bence bmw dediğin 3 serisinden başlar. 

Mustafa Kemal ATATÜRK

naxos

4 sene passat 4 sene 156 4 senedir Giulietta yaklasik 8 aydir 320 bmw  kullanmis biri olara soyluyorum.
Ve hali hazirda is yaptigim Honda Kia Toyota  Hyundai  baylierinide ekliyorum.
Turkiyede satilan hicbir araba parasinin hakki degildir.

2010 senedinde 56 bin tl ye aldigim araci bugun 82 bin tl ye alabiliyorsam

Yemusim plastik kalitesini konforynu osunu busunu.
Araba sektorunun tam icindeyim.sahit oldugum olaylar inanilmaz.
Turk otomobil sektorunden igrendim resmen .siz siz olun hangu araca sahipseniz onu cilki cikana kadar kullanin

Kisisel gorusum hatasiyla sevabiyla Alfa asktir tutkudur.
Digerleri Arabadir.
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

master

Bmw nin 1 serisi bence kendini bmw ye biniyorum diye tatmin etmek isteyenlerin alacağı bir araç.  Bence bmw dediğin 3 serisinden başlar. 

E'den aşağısı Mercedes değildir demenin başka türlüsü :)

Ben katılmıyorum size. BMW 1 serisi yaptıysa ve o araba da objektif verilerin çoğunda rakiplerinden iyiyse, BMW 1 serisinden başlıyor demektir. Adamlar o sınıftaki tek arkadan itiş aracı sunuyorlar, kalan özelliklerde de rakiplerinden iyi. Neden almayayım?

Arkadaşım bu arabayı "BMW'ye biniyorum" demek için değil, o fiyata o sınıfta alınabilecek en iyi araç olduğu için aldı.

O zaman bana kalırsa da 7 serisinden aşağısı BMW değildir. Ne o öyle fakir arabası gibi. Neticede 7'nin teknolojik donanımı belli, 5 serisi falan gerçek BMW değil, ufacık tefecik işine 5 kişi otursan dizler ön koltuğa falan değer. Ne kadar da itici. 7 olmazsa BMW olmaz. Hatta BMW dediğin en aşağı 7.50 olur. Dizel falan asla olmaz, fakir arabası çünkü dizeller. 350hp'den aşağı olursa da biz onlara oyuncak diyoruz. O yüzden en aşağı 7.50. Böyle mi diyeceğiz?

Evet bence de 1 serisi abartılmış bir araba. "BMW bu ya ötesi yok" demek anlamsız. Ama şu fiyatlara düşmüşken, bu araba o sınıfta alınabilecek en iyi 2 arabadan birisi haline geldi. Keyifle de alınır kullanılır.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Doğa Tosun

Giulietta güzel bence, yani dolu clio 64 bin lirayken dolu giu 80 bin dersek bence fena değil.  Ayrıca giu bana koltuğuna oturdugumda iyi hissettiriyor. Ama sürüşü, performansi nasil bilmem.

Arkadasimin yazilimli 116d'sini kullandim manuel, çok ama çok keyifliydi kullanımi. Hani genel olarak yeni bmw'ler için derlerya eski bmw'ler gibi keyifli değil, ciddiyim o yazilimli bir 116d ile yanlamak çok keyifliydi. 2.viteste Asfaltı sezdikten sonra doldurmaya bile gerek kalmadan :) ayrica cok daha mekanik ve hisli diyebilecegimiz e36 dan daha net geldi bana..

-2 serisi bile olsa, sknifinin bence en dişli modelleri bmw'ler. Boş da olsa 116 kabin konusunda da iyi bence.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)