Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

halil

benim 156 da biraz fazla yakmaya başladı.kışlık lastikleri taktırdım.ya ondan ya da yağ değişiminde 10w60 mobil 1 koymuştum..ya da yağdan.mobil 1 pek hoşuma gitmedi açıkcası.sanki arabayı biraz sıkıyor gibi.tekrar castrol'e dönüş yapacağım.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

milano 75

You are not allowed to view links. Register or Login
benim 156 da biraz fazla yakmaya başladı.kışlık lastikleri taktırdım.ya ondan ya da yağ değişiminde 10w60 mobil 1 koymuştum..ya da yağdan.mobil 1 pek hoşuma gitmedi açıkcası.sanki arabayı biraz sıkıyor gibi.tekrar castrol'e dönüş yapacağım.
mobil 10-60 kullanmadım hiç ama valvoline 10-60 kullandım,oda mobil gibi katıklı değilde castrol le aynı sınıf racing yağı.arabanın sesinden motorun ne kadar rahat çalıştığını anlıyabiliyosunuz.yakmada çokda farketceğini sanmam,araba çok yakmıyosa 10-60 racing iyidir,diğeri adı üstünde katkılı,castrol de 10-50 de var sanırım,aslında o bile denenebilir.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

TRSemih

bende son iki depodur çok yakıyordum. fark ettim ki trafik faktörü bir yana o ara biraz agresif kullanmışım. gaz pedalıyla olan ilişkimi gözden geçirdikten sonra son depoda benzer yol şartlarında 83 liraya 360 km gittim. son 3 depoda da 50 liralık benzin tüketimim olmuştur.
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

TRSemih

You are not allowed to view links. Register or Login Genel olarak Shell tavsiye ediliyor ama diğer markaları kullanıp çok memnun olanda var. Ben yıllardır shell kullanıyorum. Ankara'da belirli noktalardaki bazı istasyonlar normalden 15 kuruş civarı aşağı satıyor. Bir kaç kez deneme amaçlı aldım. Depoda 50 km fark etti. Yani daha az yol gittim. Hava mı basıyorlar napıyorlar anlamadım :)

Son olarak kuzenimin tavsiyesi üzerine Total'den aldım. Kenisi 147'sinde 30 lira ile 160 km yol gittiğini söyledi (15 jant).
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

TRSemih

abi günlük kısa mesafe kullanıyorsan yağ ısınamıyordur. kışın 10-40 ideal olur bence. fazla tüketim için önce sağ ayağı dizginlemek gerekiyor diyorum :)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

halil

gündüz dışarı çıkmassam sabah akşam sıkışık trafikte, toplam gittiğim yol 15 km.mutlaka yap ısınmıyordur ama daha önce castrol ile aynı  güzergahta yakıt değerleri daha düşüktü.birazda kış lastiklerinin etkisi var sanırım.ama mobil yağ hoşuma gitmedi.

KUY65

serkan abi ismim kutay :D. Dizel benim de kafamı çok kurcalıyo fakat performansına güvenemiyorum tork faktörü çok tatlı gelse bile :D  sonuçta 10 saniye 0-100, benzine bakınca 8 saniye. dizel de benzinli kadar keyifli olur diyebilen olursa çok işime gelir.12.5 litre dur kalkta demek öğrenciyi bitirmek demek :D
Mito kararımız kesin şuanki araç satıldığı gibi üstüne kredi çekilip mito alınacak sorun çıkmazsa. Abimle bende ayrı bi takıntı bu mito. yani sayısal loto çıksa önce kesin bi mito alır sonra başka modellere de 2. araba olarak bakarım. en büyük faktör ara hızlanma ve kalkış benim için. özellikle ara hızlanma ama. :haydi:

Eski Mito QV sahibi olarak konuşayım.
İstanbul içerisinde 10 litre aşağısı yalan öyle 8,5-9 litre yakıyorum diyen arkadaşlar yokuş aşağı iniyorlardır hep. Azcık performanslı kullanmak istersen en az 13-14 litre tüketirki bunun 20 litreye kadar yolu var. Bunu göze alabiliyorsan çok eğlenceli bir araba derim öğrenci isen dizelden başka düşünme. Binemedikten sonra kapının önünde ferrari dursa ne olur durmasa ne olur.
dizel performansta üzmez derseniz, yolda tabiri caizse bastın mı koltuğa yapıştırır derseniz, hem beni rahatlatmış hem de dizel almamı sağlamış olursunuz :D 8.5 9 litre altından kalkabilirim ama 1 yada 2 fazlası malesef beni çok üzer :/ :alkis:
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

delıfısek

serkan abi ismim kutay :D. Dizel benim de kafamı çok kurcalıyo fakat performansına güvenemiyorum tork faktörü çok tatlı gelse bile :D  sonuçta 10 saniye 0-100, benzine bakınca 8 saniye. dizel de benzinli kadar keyifli olur diyebilen olursa çok işime gelir.12.5 litre dur kalkta demek öğrenciyi bitirmek demek :D
Mito kararımız kesin şuanki araç satıldığı gibi üstüne kredi çekilip mito alınacak sorun çıkmazsa. Abimle bende ayrı bi takıntı bu mito. yani sayısal loto çıksa önce kesin bi mito alır sonra başka modellere de 2. araba olarak bakarım. en büyük faktör ara hızlanma ve kalkış benim için. özellikle ara hızlanma ama. :haydi:

İstanbul içerisinde 10 litre aşağısı yalan öyle 8,5-9 litre yakıyorum diyen arkadaşlar yokuş aşağı iniyorlardır hep. Azcık performanslı kullanmak istersen en az 13-14 litre tüketirki bunun 20 litreye kadar yolu var. Bunu göze alabiliyorsan çok eğlenceli bir araba derim öğrenci isen dizelden başka düşünme. Binemedikten sonra kapının önünde ferrari dursa ne olur durmasa ne olur.
dizel performansta üzmez derseniz, yolda tabiri caizse bastın mı koltuğa yapıştırır derseniz, hem beni rahatlatmış hem de dizel almamı sağlamış olursunuz :D 8.5 9 litre altından kalkabilirim ama 1 yada 2 fazlası malesef beni çok üzer :/ :alkis:

dizel mito 10 litre yakıyorsa alfa o motoru yaksın gidip reno ile anlassın motor sağlayıcısı olarak.

Deniz

Bende mito varken 10litre yakıyordum ve üst devirleri ölüydü resmen 5000devirden sonra sönük balon gibi oluyordu. 2 - 3 - 4. vitesler uygun devirlerde  (2000-2500 dd) koltuğa yapıştırıyordu evet ama 5000 devire kadar  sonra fıssss :) QV donanımlısıydı multiair 170hp idi dinamik modda 250tork oluyordu normal modda 230 du torku. Vergi olarak 1.6 ile aynı ödüyorsun ve 1.4 hacime sahipsin.
1.6 jtd mito 120hp 280nm torku var yazılım ve dpf iptalinden sonra bence benzinli mito kadar eğlenceli olur yakıt ekonomiside cabası 6 - 6.5lt arası dolaşırsın.

KUY65

dizel mito 10 litre yakıyorsa alfa o motoru yaksın gidip reno ile anlassın motor sağlayıcısı olarak.
Sanırım yanlış anladınız tabii ki 10 litre yakmaz dizeli :D benzinlisi 10 un altına düşmez karışık kullanımda demek istiyoruz burda. şuan dizelden tek korkum performansı.. internette çok bilgi de yok dizel mito için malesef :/ 6,6.5 sorun değil. ben 9 ve üzerinden korkuyorum benzinlide  :lol: o yüzden dizel mito benim için daha sağlıklı gibi

delıfısek

Sanırım yanlış anladınız tabii ki 10 litre yakmaz dizeli :D benzinlisi 10 un altına düşmez karışık kullanımda demek istiyoruz burda. şuan dizelden tek korkum performansı.. internette çok bilgi de yok dizel mito için malesef :/ 6,6.5 sorun değil. ben 9 ve üzerinden korkuyorum benzinlide  :lol: o yüzden dizel mito benim için daha sağlıklı gibi

:D hımmm o zman pardon. dizel mito kullanan arkadaslar vardır forumda ama söyle bi ek yapayım. benzinli kullanmanız için çok sakin kullanım sart ben 10 un üstünde olacağını tahmin ederim kesinlikle. dizel performans ve yakıt acısındanda son derece tatmin edici bence. bunun dısında su anki yakıtların düşme seviyesine aldanmayın ilerde dolar değerlendikce fiyatların tekrar artacağı düşüncesindeyim. bu yüzden dizel daha sağlıklı bi seçim sanki  :)

hatta ben su sıralar takipteyim petrol 55 dolar seviyelerine gelirse fiyatlara yansıdıgında eve varil ile dizel stoklamayı düşünüyorum. :lol: :lol:

KUY65

delıfısek, sen de ankaradasın abi hergün sabah esattan incek bulvarı üzerinden hacettepeye, her akşam eskişehir yolunun trafik saatinde hacettepeden kızılaya gittiğini düşün bide sonra benzini düşün :D hybrit mi baksak  :haydi: fiyatların eskisi gibi artamayacağına dair duyum almıştım da kesinlikle güvenilir bilgi değil :D

fatihcan

Dün itibari ile benim 156 1.6 bir depo ile 546 km yol yaptı şehiriçi. Şehiriçi derken Malatya tabi öyle çok yoğun trafik değil.  Tekrar fulledim, 273 TL Shell V power (ltsi 4.45TL). KM'ye 500 kuruş yapıyor. Normal midir sizce?
Birde yol bilgisayarı 9.4 lt/100km diyor ortalama bu 546 km için :/ Yaktığından (11lt /100km)  daha az gösteriyor  >:( Sizin yol bilgisayları da yalan söylüyor mu?  :duvar:
2004 156 1.6 TS Distinctive (2012-2015)
2008 159 1.9 JTDM Distinctive (2015-2022)
2016 Giulietta 1.6 JTDM Super TCT (2022-....)

DcD-Semih

Tam olarak son tüketimim 14 lt lpg. Katalizatör dedik enjektör oringi dedik lambda dedik hepsini hallettikten sonra ben twin spark üniteye düzgün kullanamadığımı farkettim, her aracımda müthiş tüketim değerleri elde ediyordum. 2.0lt lik Vectra ile 9 litreleri gördüğümü bilirim ama Alfa aldığımdan beri gazladığımı çok geç anladım. Benim gibi uslu bir kullanıcı profilini bile ne hale getirdi 6k deviri görmeden stop ettiğimi hatırlamıyorum aracı :)
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

erkan

2008 gt selespeed 150tl /4.37=34lt ile 300km yapıyorum şehir içi trafiği ve kıssa mesafelerde kullanıyorum, uzun yolda son yolculuğumda 60lt ile  110 sabit hızla  900km yaptım...

halil

Dün itibari ile benim 156 1.6 bir depo ile 546 km yol yaptı şehiriçi. Şehiriçi derken Malatya tabi öyle çok yoğun trafik değil.  Tekrar fulledim, 273 TL Shell V power (ltsi 4.45TL). KM'ye 500 kuruş yapıyor. Normal midir sizce?
Birde yol bilgisayarı 9.4 lt/100km diyor ortalama bu 546 km için :/ Yaktığından (11lt /100km)  daha az gösteriyor  >:( Sizin yol bilgisayları da yalan söylüyor mu?  :duvar:

156 ların yol bilgisayarının tamamı öyle.benim aracın yol bilgisayarı 9 lt gösterirken gerçekte tüketim 10,5-11 lt gibi çıkıyor.147 lerin ise gayet iyi.doğru gösteriyor.

fevkalbeser12

159 bir depoyla şehirler arası 1200 kmyi rahat deviriyor. Deposuda 70 litre.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

delıfısek

delıfısek, sen de ankaradasın abi hergün sabah esattan incek bulvarı üzerinden hacettepeye, her akşam eskişehir yolunun trafik saatinde hacettepeden kızılaya gittiğini düşün bide sonra benzini düşün :D hybrit mi baksak  :haydi: fiyatların eskisi gibi artamayacağına dair duyum almıştım da kesinlikle güvenilir bilgi değil :D

ben ankarada gündüzleri trafige çıkmamaya özen gösteriyorum. :) istanbulun küçük hali heryerde bi sıkışıklık bi tıkanıklık. yazdıgın şekilde yol yapsam ben hergün isyana bağlanırım. :)
su elektirikli arabaların bataryalarını geliştirselerde millet bayram etse.

ankarada bi kentsel dönüşüm furyası var, hergün kimler yapıyosa bu dönüşümü 1 ton küfrediyorum.  belliki bu nalet olası yerde trafik var yapılaşmaya actıgın yerdede olacak... ee bee ............... madem açıyosun yapılasmaya yap 5 seritli yol yap kaldırımı 5-6 metre genişlikte sorun kalmasın. 2 serite sıkıştırıyosun insanları. ee biz türk'üz zaten bu 2 seridin 1 seridini millet park ederek dolduruyor. sonra neden trafik var yollar akmıyor... >:(

Erdinc küflü

1.6 dizel mito

Şehir içi yakıt tüketimi   5.9 Lt/100 km
Şehir dışı yakıt tüketimi   4.1 Lt/100 km
Ortalama Yakıt tüketimi   4.8 Lt/100 km
Ağırlık   1205 Kg

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Erdinc küflü

0-100km/h 10 saniyenin altı
Top speed 198 km/h
Yazılımsız!!!!!!! yazılımlı  bbu degerler tabiki farklı
Bırde 1.6 280 degıl 320 tork
1.3 ile karşılastırmak cok mantıklı degıl

Erdinc küflü

Motor   1.9 JTDM (150 Hp) Q-Tronic

Şehir içi yakıt tüketimi   9.9 Lt/100 km
Şehir dışı yakıt tüketimi   5.5 Lt/100 km
Ortalama Yakıt tüketimi   7.1 Lt/100 km
Emisyon Standardı   EURO IV

Erdinc küflü

Motor   1.6 i 16V T.Spark (120 Hp)

Şehir içi yakıt tüketimi   11.2 Lt/100 km
Şehir dışı yakıt tüketimi   6.4 Lt/100 km
Ortalama Yakıt tüketimi   8.2 Lt/100 km

fatihmehmet

LPG de ölçümü net hesaplayamiyorum özellikle kış şartlarında. LPG ye gecene kadar ne kadar benzin yakıyor hesap edemiyorum. Yol bilgisayarı 11,2 idi en son dun sıfırladım. 3300 km ortalaması da 10,3 lt.(Sehirdısı da var)
En son 65 TL LPG aldım. Dün ise 72 TL + 10 tl benzin.
Daha bitmemişti yanıp sönüyordu ama 265 km olmuştu.

Benzini alınca gösterge yine önceki konumuna geldi. Bu hali ile 30 kurus ediyor.
Benzini hic saymazsam 26-27. Yol bilgisayarı ile daha fazla.

Tam net ölçüm nasıl yapabilirim?

Edit: LPG 2.19 TL

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

saskuran

0-100km/h 10 saniyenin altı
Top speed 198 km/h
Yazılımsız!!!!!!! yazılımlı  bbu degerler tabiki farklı
Bırde 1.6 280 degıl 320 tork
1.3 ile karşılastırmak cok mantıklı degıl

0-100 ün kaç senin ?

SAS....

bafralfa

Motor   1.9 JTDM (150 Hp) Q-Tronic

Şehir içi yakıt tüketimi   9.9 Lt/100 km
Şehir dışı yakıt tüketimi   5.5 Lt/100 km
Ortalama Yakıt tüketimi   7.1 Lt/100 km
Emisyon Standardı   EURO IV

ben 4-5 aydır alamadım valla böyle değerler .. 11 in altına düşmüyo sakinde kullansam..
2007 Alfa 159 JTD Q-tronic [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Siyah + Siyah Deri