Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

motorda silkeleme problemi, acil yardım

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

esatay

2004 147 distinctive
2014 Giulietta 1.4 m.a tct distincive
2015 Giulietta 1.4 m.a tct distincive
2016 Giulietta JTDM süper tct

ealprsln

THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

DSB

Kibitzer

Hocam geçmiş olsun. İnşallah minimum masraf ve süre ile alfanıza kavuşursunuz :(
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

milano 75

You are not allowed to view links. Register or Login
geçmiş olsun, umarım en az masrafla atlatırsınız..

ben de birşey sorayım, benim 147 de lpg'li. 2 gündür rolantisi sabit durmuyor lpg'deygen, ince ince oynuyor, bazen biraz daha şiddetleniyor. istop edecek kadar falan değil ama titriyor. Seyir halinde de bazen çok ince ince tekleme yapıyor lpg'de. Benzine geçtiğimde hem rolanti, hem de yürüyüşü pürüzsüz. Motor çalışırken kaputu açtığımda da tırrrrrrrrrr şeklinde enjektörlerden geldiğini düşündüğüm bir ses var. Sizce problemim enjektörlerden midir? Ben öyle düşünüyorum ve ne olur ne olmaz ilk fırsatta enjektörleri değiştireceğim ??
havaların soğumasıyla aynı problem bended başladı,genel lpg sıkıntısı,adam gibi araca özel ayar yerine listeden ayar yaptıklarından düzgün ayar bi türlü tuturulamıyo,şans.benim 75 şu an biraz zenginde çalışıyor bujşlerden anladığım kadarıyla,lpg ciye gidip ayarlatcam,beter ederler diye gitmiyorum.enjektörden gelen ses normal,hepsinde var o çalışma sesi.kit markasının kullandığı enjektöre  göre değişen bi ses,
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

bafralfa

ben de birşey sorayım, benim 147 de lpg'li. 2 gündür rolantisi sabit durmuyor lpg'deygen, ince ince oynuyor, bazen biraz daha şiddetleniyor. istop edecek kadar falan değil ama titriyor. Seyir halinde de bazen çok ince ince tekleme yapıyor lpg'de. Benzine geçtiğimde hem rolanti, hem de yürüyüşü pürüzsüz. Motor çalışırken kaputu açtığımda da tırrrrrrrrrr şeklinde enjektörlerden geldiğini düşündüğüm bir ses var. Sizce problemim enjektörlerden midir? Ben öyle düşünüyorum ve ne olur ne olmaz ilk fırsatta enjektörleri değiştireceğim ??
havaların soğumasıyla aynı problem bended başladı,genel lpg sıkıntısı,adam gibi araca özel ayar yerine listeden ayar yaptıklarından düzgün ayar bi türlü tuturulamıyo,şans.benim 75 şu an biraz zenginde çalışıyor bujşlerden anladığım kadarıyla,lpg ciye gidip ayarlatcam,beter ederler diye gitmiyorum.enjektörden gelen ses normal,hepsinde var o çalışma sesi.kit markasının kullandığı enjektöre  göre değişen bi ses,

Benim stiloda oluyodu o stop ediyodu hatta. Abininde dediği gibi havalar ve ince ayar meselesi bence ..
2007 Alfa 159 JTD Q-tronic [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Siyah + Siyah Deri

Adalı35

Arkadaslar ben servise uğradım. Barış beye iyi bir maliyet çıkartan sorun hakkında söyle bir durum söz konusuymuş.  Lpg regülatörü ön tamponun en alt noktasinda olduğu için ozellikle kış aylarında  ısınmadan lpg nin yanmaya gitmesi (soğuk yanigi gibi) conta yanığına neden oluyor ve bu problemin üzerine enjektör sorunları da gelince bu son kaçınılmaz oldu derler. Kendi aracımda regülatörün yerini kontrol ettim hemen. Lpg li aracı olan arkadaşlar lütfen kontrol etsin. Ucuza ve kolaya kaçan usta görünümlü çırakların lpg uygulamalarının ceremesini çekmemek için lpg kontrollerini de ihmal etmeyelim.
İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır....

DSB

Arkadaslar ben servise uğradım. Barış beye iyi bir maliyet çıkartan sorun hakkında söyle bir durum söz konusuymuş.  Lpg regülatörü ön tamponun en alt noktasinda olduğu için ozellikle kış aylarında  ısınmadan lpg nin yanmaya gitmesi (soğuk yanigi gibi) conta yanığına neden oluyor ve bu problemin üzerine enjektör sorunları da gelince bu son kaçınılmaz oldu derler. Kendi aracımda regülatörün yerini kontrol ettim hemen. Lpg li aracı olan arkadaşlar lütfen kontrol etsin. Ucuza ve kolaya kaçan usta görünümlü çırakların lpg uygulamalarının ceremesini çekmemek için lpg kontrollerini de ihmal etmeyelim.

Hasan bey teşekkür ederim. İşten geç çıktığım için gelemedim.

antihero

145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

ArinFırat

silkelenme şiddeti sizinkiyle aynımıydı bilmiyordum ama anlattığınız emarelere benzer olarak Toyota aurisi olan bir arkadaşımın başına geldi.LPG enjektörlerinden biri arızalanmıştı 180 TL ye enjektörleri değiştirdi ve sorunu ortadan kalktı.

koroglubrk

10 AHU 04 Jarama Black Mk2 147
10 ABK 64 Jarama Black Mk2 156 SS

vlkylmz

Çok geçmiş olsun,benzinden lpg'ye geçiş ısısını 50 dereceden aşağı ayarlatmamak gerekiyor.Bazı arkadaşlar özellikle şehir içi kısa mesafe kullananlar bu dereceyi daha aşağıya çekiyorlar ama sonuçları kullandığımız yakıt masrafından çok çok daha fazlaya mal oluyor.Birde enjektörlerin ömrünü uzatmak için kaliteli yakıt ve özellikle filtre değişimleri çok önemli.Ben,maliyeti 20-50 tl arasında olan filtre değişimlerini her 5 bin km'de değiştiriyorum.
Tekrar çok geçmiş olsun.
kalite asla tesadüf değildir

DSB

Ben ilk defa lpg li araç kullanıyorum ve bu söylediğiniz detaylar hakkında hiç bilgim yoktu. İnsan problem yaşamadan çözümleri öğrenemiyor çoğu zaman,  bizimkisi de o hesap. Bu yaşadığım kullanım hatası mı yoksa her koşulda bunu yaşar mıydım bilemiyorum.

vlkylmz

kullanım hatası demeyelimde periyodik bakım diyelim.Düşünsenize bir atiker marka lpg kitinin enjektörü 120-150 tl arası.Filtresi 15-20 tl.Önerilen,her 10 bin km'de filtre değişimi yapılamsı.Ben her 5 bin km'de değiştiriyorum.18 bin km öncede enjektorleri değiştirdim ve yedek olarak bir tane enjektör takımı ile 5 tane filtre alıp koymuştum o zaman.Her noktada bakım çok önemli.Sizinkide bir şanssızlık olmuş.Canınız sağolsun Allah beterinde korusun.
kalite asla tesadüf değildir

ArinFırat

kullanım hatası demeyelimde periyodik bakım diyelim.Düşünsenize bir atiker marka lpg kitinin enjektörü 120-150 tl arası.Filtresi 15-20 tl.Önerilen,her 10 bin km'de filtre değişimi yapılamsı.Ben her 5 bin km'de değiştiriyorum.18 bin km öncede enjektorleri değiştirdim ve yedek olarak bir tane enjektör takımı ile 5 tane filtre alıp koymuştum o zaman.Her noktada bakım çok önemli.Sizinkide bir şanssızlık olmuş.Canınız sağolsun Allah beterinde korusun.
aynen katılıyorum..benimkide atiker marka,4 yıldır kullanıyorum,40 bin km yaptım,gerek duyulmadığı için enjektörleri hiç değiştirmedim ama 7-8 defa filtresini değiştirdim..her yaz ve kışa girişte değiştiriyorum.zaten enjektörlerden bir tanesi dahi arızalansa rölantide bile oturduğun koltukta zangır zangır titretir seni.

Doğa Tosun

abi sıkıntıyı çözdüm.
bugün 147'nin enjektörleri, gaz filtreleri değişti. 2 filtre varmış biri büyük biri küçük. Gaz ayarı da yapıldı. Yukarıda yazdığım tüm sıkıntılar çözüldü. Rolanti sabitledi, tekleme falan kalmadı. Enjektörlerden gelen tırrrrrrr ses de kesildi. performansda da artış hissettim
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

milano 75

abi sıkıntıyı çözdüm.
bugün 147'nin enjektörleri, gaz filtreleri değişti. 2 filtre varmış biri büyük biri küçük. Gaz ayarı da yapıldı. Yukarıda yazdığım tüm sıkıntılar çözüldü. Rolanti sabitledi, tekleme falan kalmadı. Enjektörlerden gelen tırrrrrrr ses de kesildi. performansda da artış hissettim
ne mutlu sana.bendede son 1 ayda 2 defa gaza geçerken stop problemi oldu biride bugün.ustaya tel açtım,lpg nin ısı sensöründen yapar,basit bişey değiştirelim dedi.yarın bi bostancı yapıyım o bahaneyle bayadır gitmedim,filtreyide değişiyim.benim kit sıfır,sendeki problem bazen bendede var ama enjektörlerden değildir sanırım,filtre sebepli olabilir.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

DSB

Aracımı dün akşam teslim aldım güzel de bir para ödedim. 500 km benzinde kullanmamı önerdiler, lpg de kullanmadan önce de bakımını ve gerekli ayarlarını yaptıracağım. İlk izlenimlerim motor çok rahatladı ve sessizleşti. Onarımı hızlı bir şekilde sonuçlandıran Raşit ustaya da teşekkür ederim.

Adalı35

Hadi geçmiş olsun Barış Bey. :nazar:
inşallah 2k yı geçmedi masraf.  :serefe:
o regülatör konusunu ihmal etmeyin bence ve ayrıca iyi bir lpg servis önerisi olan arkadaşlar varsa ben de değerlendirmek isterim. inşallah sorun problem olmadan uzun yollar çok kmler yaparsın :alfisti:
İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır....

DSB

Hadi geçmiş olsun Barış Bey. :nazar:
inşallah 2k yı geçmedi masraf.  :serefe:
o regülatör konusunu ihmal etmeyin bence ve ayrıca iyi bir lpg servis önerisi olan arkadaşlar varsa ben de değerlendirmek isterim. inşallah sorun problem olmadan uzun yollar çok kmler yaparsın :alfisti:

Hasan bey çok teşekkür ederim, 1,6 da hallettik, lpg de işin içine girince 2k yi bulacak. Raşit usta alfa konusunda uzman bir lpgci var ona götürüp hallederiz dedi.

bafralfa

2007 Alfa 159 JTD Q-tronic [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Siyah + Siyah Deri