Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Otel / Tatil Tavsiyesi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Murad

You are not allowed to view links. Register or Login
Abi inşallah her şey gönlünce olur.  :serefe:
Teşekkür ederim Tolga'cım.  :arkadasim:

engin uzun

Yaklasık bir ay önce tatilden geldim ama fırsat bulamadıgım için maalesef yazamamıstım.Çocuk yada bebekle tatil yapmak isteyen arkadaslarımız varsa tam onlara göre bence bahsedeceğim yer.Çanakkale Assos da Club Hotel Kanara..

Cocugu odanızdan dısarıya salın ve gerisini hiç merak etmeyin, o derece güvenli bir yer.Hayvanlar oyun alanları yesillikler falan cok You are not allowed to view links. Register or Login 4 gün kaldık Haziranın 9-13 arası ordaydık,kimsecikler yoktu,süperdi.Şimdi muhtemelen doludur..
Kötü yanları;
-Deniz suyu soguktu,bölgesel bir durum ege sogukmus,
-Sahil,özellikle çocuk denizinin oldugu yer bolca çakıllı.İçinde yürümesi biraz sıkıntılı..
Bir zamanlar Giulietta 1,4 TB idi....

sp4rc0

Yaklasık bir ay önce tatilden geldim ama fırsat bulamadıgım için maalesef yazamamıstım.Çocuk yada bebekle tatil yapmak isteyen arkadaslarımız varsa tam onlara göre bence bahsedeceğim yer.Çanakkale Assos da Club Hotel Kanara..

Cocugu odanızdan dısarıya salın ve gerisini hiç merak etmeyin, o derece güvenli bir yer.Hayvanlar oyun alanları yesillikler falan cok You are not allowed to view links. Register or Login 4 gün kaldık Haziranın 9-13 arası ordaydık,kimsecikler yoktu,süperdi.Şimdi muhtemelen doludur..
Kötü yanları;
-Deniz suyu soguktu,bölgesel bir durum ege sogukmus,
-Sahil,özellikle çocuk denizinin oldugu yer bolca çakıllı.İçinde yürümesi biraz sıkıntılı..
Bu oteli ben de tavsiye etmiştim. Doğanın içinde gerçekten harika bir yer.
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

alfistahakan

Murat bey fethiyeye gelirseniz mutlaka goruselim.Bende 8 yıl önce  İstanbul dan gelmistim. Sunu soyleyeyim Fethiye artik eskisi gibi ucuz bir yer degıl turim sektörünun negatif etkisi sonucunda.Ben havalimanında çalışıyorum bilişim uzmaniyim. Eger bu is olmasa gelirmiydim. Gelmezdim. Zira maaşlar dusuk Murat beyin soyledigi gibi. Para istanbulda. Ayrica Alfa servisi yok:).Ama kışı yok.Deniz güneş doğa harika. Konum olarak iyi.Marmaris antalya Izmir yakin.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hakan
Forever Alfa

Murad

Murat bey fethiyeye gelirseniz mutlaka goruselim.Bende 8 yıl önce  İstanbul dan gelmistim. Sunu soyleyeyim Fethiye artik eskisi gibi ucuz bir yer degıl turim sektörünun negatif etkisi sonucunda.Ben havalimanında çalışıyorum bilişim uzmaniyim. Eger bu is olmasa gelirmiydim. Gelmezdim. Zira maaşlar dusuk Murat beyin soyledigi gibi. Para istanbulda. Ayrica Alfa servisi yok:).Ama kışı yok.Deniz güneş doğa harika. Konum olarak iyi.Marmaris antalya Izmir yakin.

Merhabalar,
Evet değişimlerin olduğu açık, ben 2005 yılında Fethiye'ye yerleşmiştim, 2 sene kadar kaldım döndüm ama 2005 den beri tatilimi Fethiye'de geçiriyorum. Çok yakın 2 dostum orada yaşıyorlar. Ben geçen pazartesi döndüm tatilde Fethiye'deydim. Keşke daha önce haberim olsaydı tanışırdık. Yerleşince görüşüp tanışırız umarım.

Sportivo

Aslen Fethiye'liyim. Annem babam Fethiye'de yerleşik. Sürekli gider gelirim(hatta daha dün döndüm :) Şu sıralar Çeşme'nin uğradığı akibete uğramasından çekindiğim için olsa gerek genelde ben Fethiye'yi pek övmem. Yerli turistten ziyade İngilizler başta olmak üzere yabancı turistler tercih eder. Diğer tatil yörelerinin aksine yılın 12 ayı yaşanabilecek bir yerdir. Yazı ayrı , kışı ayrı güzeldir. Sanayi olmadığı için iş sahaları kısıtlı. Ya tarımla uğraşacaksınız ya da turizm ile ya da kamu/belediye/bankalar falan filan. Kendi işinizi kurmayacaksanız geliriniz kısıtlı olacaktır. Ben de elbette bir gün temelli dönmeyi arzu ediyorum ama ne zaman olur Allah kerim.

Fethiye'de Alfa görmek çok nadirdir. Şehirde benim bildiğim yerleşik bir elin parmakları kadar ancak var. Servis problem. Servis olsa zaten babama da çoktan bir Alfa Romeo almıştık.

Murat bey hayırlı olsun, mekanın ismini paylaşırsanız uğramak isteriz. Belki mini bir alfisti buluşması bile yapabiliriz.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Murad

Aslen Fethiye'liyim. Annem babam Fethiye'de yerleşik. Sürekli gider gelirim(hatta daha dün döndüm :) Şu sıralar Çeşme'nin uğradığı akibete uğramasından çekindiğim için olsa gerek genelde ben Fethiye'yi pek övmem. Yerli turistten ziyade İngilizler başta olmak üzere yabancı turistler tercih eder. Diğer tatil yörelerinin aksine yılın 12 ayı yaşanabilecek bir yerdir. Yazı ayrı , kışı ayrı güzeldir. Sanayi olmadığı için iş sahaları kısıtlı. Ya tarımla uğraşacaksınız ya da turizm ile ya da kamu/belediye/bankalar falan filan. Kendi işinizi kurmayacaksanız geliriniz kısıtlı olacaktır. Ben de elbette bir gün temelli dönmeyi arzu ediyorum ama ne zaman olur Allah kerim.

Fethiye'de Alfa görmek çok nadirdir. Şehirde benim bildiğim yerleşik bir elin parmakları kadar ancak var. Servis problem. Servis olsa zaten babama da çoktan bir Alfa Romeo almıştık.

Murat bey hayırlı olsun, mekanın ismini paylaşırsanız uğramak isteriz. Belki mini bir alfisti buluşması bile yapabiliriz.
Teşekkür ederim. Sizin Fethiye'de yaşadığınızı ya da sık gidip geldiğinizi duymuştum hatta kulaklarınızı da çınlatmıştık.
Biz sanırım Aralık Ocak gibi gideceğiz şimdilik planlar böyle. O sırada mekanı açıp yeni sezona yetiştirmeyi planlıyoruz. Ben 2005 - 2007 de orada yaşamış olsam da, o tarihten beri her sene 2 kez gidip geliyor olsam da siz benden daha iyi bilirsiniz Fethiye de takılacak mekan sayısı çok az. Mekan çok ama genelde bunlar eller havaya :) Dediğiniz gibi Fethiye gerçekten yaşanacak yer. Orada çok yakın dostlarımın olması da beni cesaretlendiriyor yoksa 2. kez İstanbul'dan Fethiye'ye yerleşmeye cesaret edemezdim. Fethiye seçimimde ki en önemli unsurlardan biri de sizin de yukarıda dediğiniz gibi yerli turistin az olması genel olarka İngilizler tercih ediyorlar Fethiye'yi. Mekanın ismini henüz belirlemediğimiz için birşey diyemiyorum ama belirlendiğinde mutlaka burada paylaşırım. Tabi ki planlar dahilinde gidersek mutlaka görüşürüz. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

ismet

Mekanın ismi belli You are not allowed to view links. Register or Login AlifstiJOY :)
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Murad

Mekanın ismi belli You are not allowed to view links. Register or Login AlifstiJOY :)
Valla tam nasıl olur bilemiyorum ama en azından isminde Alfa ile özdeşleşmiş bir şey olsun isterim. :)
Bi açalımda isim en kolayı.

alihsans

Arkadaşlar elimde olmayan nedenlerle tatili sarkıtmak zorunda kaldım. Eylül 7-14 arası Fethiye Ölüdeniz'de hava, deniz genelde nasıl olur?
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

Murad

Arkadaşlar elimde olmayan nedenlerle tatili sarkıtmak zorunda kaldım. Eylül 7-14 arası Fethiye Ölüdeniz'de hava, deniz genelde nasıl olur?
Fazlasıyla güzel olur :)
Hatta temmuz ağustostan daha güzel olur. Benim gibi aşırı sıcaktan hoşlanmıyorsan çok keyifli olacaktır.

alihsans

Hatta temmuz ağustostan daha güzel olur. Benim gibi aşırı sıcaktan hoşlanmıyorsanız çok keyifli olacaktır.
Yağmur fırtına kar kış olursa İstanbul'a gelir bulurum seni. Haberin olsun. :D

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

Murad

Hatta temmuz ağustostan daha güzel olur. Benim gibi aşırı sıcaktan hoşlanmıyorsanız çok keyifli olacaktır.
Yağmur fırtına kar kış olursa İstanbul'a gelir bulurum seni. Haberin olsun. :D

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ona ben karışamam :)
Ama tabi gel bul beni, en azından İstanbul'da misafirim olursun :)
Ben 2005 den beri sürekli oralardayım daha hiç kar fırtına görmedim. :)

alihsans

Geçen seneki sıcaklıklara baktım. Ağustosta 36-38 derece, Eylül ilk iki hafta 30-32 derece.
Eylül daha iyi gibi evet. Umarım mevsim şartları bir yıl içinde çok değişmemiştir.  :)
Geçen yıl 1 Ekimden itibaren hava sıcaklığı feci derecede düşmüş ama.

Murad

Geçen seneki sıcaklıklara baktım. Ağustosta 36-38 derece, Eylül ilk iki hafta 30-32 derece.
Eylül daha iyi gibi evet. Umarım mevsim şartları bir yıl içinde çok değişmemiştir.  :)
Geçen yıl 1 Ekimden itibaren hava sıcaklığı feci derecede düşmüş ama.

Geçen yıllarda 20 ekim de bir arkadaşımın doğum günü dolayısıyla teknede birkaç gün geçirdik Fethiye'de. Ekim de bile kendimi tutamamış denize girmiştim.
Şimdiden iyi tatiller.

tugrul

Fethiye'deyken Kasım 1 olunca sezonu kapatmış olurduk tatil köyünde ve denize girerdik gayet güzel olurdu hava  :)
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

askiner

Fethiye- ölüdenizde olan var mı, bi çay içebiriz buluşup. Az önce geldim. Pazar sabah istanbula dönüş . Dalyandaydık aslında, bir bahtsız bedevi durumu oldu, muhtemelen carettaların yumurta artıklarından allerji oldum. Her tarafım şişti ve fena kaşınıyor. Mecburen ayrıldık. Fethiye'ye gidelim dedik . Fethiye devlet hastanesinde serum taktılar şimdi, acilde onun bitmesini bekliyorum.
Var mı yakınlarda olan alfistilerden

Gouki

Gecmis olsun Ömer bey.

Tapatalk

askiner

Teşekkür ederim,
allerjik reaksiyon, serum bitti, düzeldi baya, gözümün biri kapanmak üzereydi geldiğimde, şişlikler falan azaldı. Birazdan taburcu oluyorum.

Kibitzer

Teşekkür ederim,
allerjik reaksiyon, serum bitti, düzeldi baya, gözümün biri kapanmak üzereydi geldiğimde, şişlikler falan azaldı. Birazdan taburcu oluyorum.

Hocam geçmiş olsun.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

alfistahakan

Geçmiş olsun. Fethiye de yaşıyorum bisey lazım olursa arayabilirsiniz. 533 378 39 37

Hakan
Forever Alfa

askiner

Teşekkür ederim arkadaşlar,
Hakan bey sıcak yaklaşımınız için ayrıca hürmetler. serum bitince bi yarım saat tutup gönderdiler , hastanede vakif gurebada ihtisas dönemimden tanış bi hemşire de varmış acilde, o da yardımcı oldu. şişlikler falan tamamen geçti. Şimdilik iyiyim, hatta sahile indim-:)

askiner

Biraz uzun yazacağım, bu tatilde gittiğim yerleri anlatayım, daha tatile gitmemiş, 5 yıldızdan hoşlanmayanlar için yol gösterici olabilir. Bizim daha çocuk olmadığı için pansiyon ve gezmeli tatilleri tercih ediyoruz.
Datça tam kafa dinlemelik tatil yeri, plajları çok güzel, özellikle kargı koyunu öneririm, merkeze çok yakın ( 3 km) ama çok sakin. Cennet koyu da hemen buranın ileri ucu. Kumluk plajı ş. içinde, Marmara'ya göre temizdir, ama benim içim pek rahat etmedi. Palamutbükü hafif dalgalı oluyor, diğerleri dalgasız.  Dalgasız olması ve yavaş derinleşmesi nedeniyle kumluk ve kargıda çok sayıda çocuklu aile (1,5 yaş civarından itibaren) vardı.
     Sanırım belediyenin bir uygulaması, plajlarda şezlong şemsiyeye para evermiyorsunuz. Oradaki tesiste yediğiniz yemeği ödüyorsunuz sadece. Fiyatlar gayet uygun bu tür yerlere göre. Biz kumluk plajı kıyısında Kumluk otelde kaldık, pansiyon tarzı. Deniz kenarında olduğundan fiyatlar biraz pahalı iç kısma göre, yarı süit dedikleri büyükçe bi oda, Ağustos sonu 350 tl. Otel temiz, yeni açılmış, sahilde kendi şezlongu var. Kahvaltıyı sahildeki restoran kısmında yapıyorsunuz. Elemanların bir kısmı acemi, müşteriye nasıl davranacağını pek bilmiyor,  saygısız falan değil, ama muhabbet de değiller.
    Datçanın sıcağı bunaltmıyor, her daim hafif esen bir rüzgar var ve deniz kenarında olmasına rağmen nem çok az. Bu yönünü çok sevdim. Ama sadece iyi deniz bana yetmez, akşamları ekşın, bar disko isterim derseniz burası size göre değil. Sakin bir Anadolu kasabası , güney gibi değil.
     Dalyanda bir gün kaldım, allerji olunca zor kaçtım. Denizi güzel. Çok hafif dalga var, hafif rüzgarlı. çok yavaş derinleşiyor, kum olduğu için kıyıya yakın kısımlar bulanık.
   Ve ölü deniz, denizi çok güzel. Hiç gitmeyenler varsa diye yazıyorum, hemen yolun indiği kısımlara değil, parayla girilen tarafa ileriye, en uca gidin. Esas ölüdeniz orası. Dalgasız, temiz, bulanıklık yok, çok berrak. Bir taraftan yüzerken diğer taraftan gökyüzünde süzülen paraşütleri izliyorsunuz. İsterseniz tekne turu yapabilirsiniz, isterseniz yamaç paraşütü. 100 dolar fiyatı. Akşamları da canlı, birçok disko- bar mevcut. İngiliz turist çok fazla. Buraya 5 veya altı defa gelmişimdir, hiç sıkılmadım. Daha da çok gelirim. Datçaya göre biraz fazla nemli, sıcağı hissediyorsunuz.
Unutmadan Datça'da su sıcak değil, soğuk da denmez. Dalyan iztuzu ve ölüdeniz havuz suyu gibi .
    Yemek önerisi, dalyanda göl kenarındaki lokantalarda balık yiyebilirsiniz, güzel yapıyorlar. Ölüdenizde hisarüstü dönüş göbeğinden 400-500 m önce, sağda  Fatma restoran var, yaşlıca bir teyze sahibi, yemekleri o yapıyor.  Ben yemek konusunda oldukça seçiciyimdir, burasının yemeğini beğendim, tavsiye ederim.
Kalacak yer konusuna pek girmedim, zaten ölüdeniz dışında hepsi pansiyon, ama fiyatı çok ucuz olan yerlere de gitmemek lazım, ucuz etin yahnisi.... Datça ve dalyanda büyük otel yok,  varsa da görmedim. Ölüdenizde yıldızlı oteller falan var, oralarda da kalınabilir.

askiner

Antalyada tatil yapıyorsanız mutlaka Manavgat köprülü kanyonda raftinge gidin derim, nette birçok firma bulabilirsiniz . Hepsi aynı. Otellerden servisler gidiyor , aracınız varsa duble yol ayrımından (aklımda kaldığı kadarıyla) 15 km kadar yukarı gidiyorsunuz. Ben hep aracımla gittim, 30 tl kadar kişi başı, sonrasında orada yemek yemeyi öneririm, nehir kenarında o yorgunluk sonrası güzel oluyor,

adalı

1.Marmaris- Sedir Adası : Muhakkak 1 günlük te olsa uğranması gereken doğa harikası müthiş plajNOKTA
2.Datça - Palamutbükü  : Beni buraya çeken nedir tam çözemedim ama, 2 yılda 4 defa gittim. En rahat keyifli yüzdüğüm, huzur bulduğum, güvendiğim bir pansiyoncunun olduğu, uzak olduğu kadar sessiz ve müthiş plaj... Herkese göre değil, eğlence yok, plaj taşlık çocuklar oynayamıyor. Ama 2 aylık çocuğumla gittim hiç bir rahatsızlık olmadı. Egenin soğuk suyu ile Akdenizin sıcağının karışımı... Fiyatlar uygun. yer bulamazsan plajda yat :D
3. Fethiye: Anlatmakla bitmez, gidilmeli görülmeli tekne turlarına katılmalı...
Mehmet Ali__54 AH 423
May. 2014 - ............... - Alfa Romeo 156 1.6 Distinctive
Kas. 2009 - May. 2014  - Fiat Marea 1.6 Exclusive
Haz. 2008 - Kas. 2009  - Fiat Uno S 1.4