Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yay, Amortisör, Coilover, Kule Gergisi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Incablue

You are not allowed to view links. Register or Login
Gta jant kullanilirsa et ölçüsü nedeniyle spacer fazla gelebilir. Gta jantlar ile 215/45 yerine 225/45 tercih edilmesi daha doğru olacaktir.

147 için nacizane tavsiyem spor yay, spor amortisor, kule gergisi ve 17" jantlar ile iyi lastikler çok keyifli hale gelir. 156mi uzun yillar bu setup'a ilave olarak arka ve ön alt gergi ile kullandim. Arabama binenler hayret ederlerdi :))

Spacer ile uğraşmaktansa powerflex burçlar daha iyi sonuç verip geleceğede yatirim yapilabilir :)

Tapatalk

Spacer yerine lastiği 225 seçme fikriniz daha doğru geldi. Spacer aslında çok da önemli değil gibi geliyor ama sormadan edemedim. Spor amortisör, masrafı neredeyse ikiye katlar, onu daha sonra düşünebilirim ancak :D bahsettiğim değişimlerin fazlasını yaparak araç kullanmış biri olarak, verdiğiniz cevap benim için tatmin edici , teşekkür ederim  :yukari-ok:

Incablue

Uğurcan kardeşim Gta jantını 147'de kullandım ben. Çamurlukları tam anlamıyla dolduruyordu ve spacer ihtiyacı aklımın ucundan geçmedi. Sen spacer ve Gta jant yazınca benim için kullanırken spacerin hiç aklıma gelmediğini hatırladım. Tercih meselesi tabi. Olay bu :)

İlk önce öyle bir cevap verdiniz ki, 147'ye spacer takınca araba yürümez gibi bir algı oluştu. Benim tecrübem sizin kadar olmadığından yapmak istediklerimi paylaşıp fikirlerinizi almak istedim. Konunun önceki sayfalarında yazılan gibi deneyerek fazla masraf yapmak yerine, tecrübesi olan kişilerden yardım rica ederek doğru iş yapma peşindeyim. Jant çamurluğu tam dolduruyor demeniz, benim spacerdan vazgeçmem için yeterli bir cevap oldu, teşekkür ederim  :)

Gouki

Üstelik benim lastiklerim 205/45'di. Bence sen yinede 215'i geçme tabanda.

Incablue

Üstelik benim lastiklerim 205/45'di. Bence sen yinede 215'i geçme tabanda.

Taban genişliğini 215 olarak yazmamın sebebi, klavuzunda yazıyor olduğunu duymuştum. Bir de 205 taban, 215 e göre piyasada daha çok bulunuyor galiba.

Gouki

Evet tavsiye edilen 215/45. Ben 205/45 ten o kadar memnundum ki. Mesela 215 le yakitim 9.1 di 205 le 8.6 :) Direksiyon da daha hafifti.

tolga_ozhan

Evet tavsiye edilen 215/45. Ben 205/45 ten o kadar memnundum ki. Mesela 215 le yakitim 9.1 di 205 le 8.6 :) Direksiyon da daha hafifti.

Özgün'üm aklıma şöyle bir şey geldi.
Tabii ki lastik tabanı daha dar olduğu için araba az yakıyordur ve daha rahat ilerliyordur. Çünkü sürtünme az.
Fakat şöyle de bir durum var. 205/45 ile toplam çap standarta göre daha küçük. Araba hızı aksın kaç tur döndüğüne göre ölçüyor ve buradan dönüş sayısına göre toplam gidilen mesafe ortaya çıkıyor.
Yol bilgisayarı verisinin %100 doğru olduğunu varsayarsak 215/45 kullanırken 100 km'de 9.1 litre tüketiyorsun. Ancak 205'e geçince yol bilgisayarı sana 100 km gittin 8.6 litre tükettin diyor ama aslında sen gerçekte 100 km gitmedin. Çünkü dönüş çapın daha küçük. Tabii ki o kadar atla deve fark etmeyecektir. 100 yerine belki 98 gitmişsindir.
Bunları anlatmaktaki amacım standart dışını çıktıktan sonra yakıt hesabı yapacakların bu ufak sapmayı da hesaba katmaları.

Incablue

Daha neler öğreneceğim acaba...  hepinize çok teşekkürler :)  :alfisti: :alfisti:

Incablue

Özgün'üm aklıma şöyle bir şey geldi.
Tabii ki lastik tabanı daha dar olduğu için araba az yakıyordur ve daha rahat ilerliyordur. Çünkü sürtünme az.
Fakat şöyle de bir durum var. 205/45 ile toplam çap standarta göre daha küçük. Araba hızı aksın kaç tur döndüğüne göre ölçüyor ve buradan dönüş sayısına göre toplam gidilen mesafe ortaya çıkıyor.
Yol bilgisayarı verisinin %100 doğru olduğunu varsayarsak 215/45 kullanırken 100 km'de 9.1 litre tüketiyorsun. Ancak 205'e geçince yol bilgisayarı sana 100 km gittin 8.6 litre tükettin diyor ama aslında sen gerçekte 100 km gitmedin. Çünkü dönüş çapın daha küçük. Tabii ki o kadar atla deve fark etmeyecektir. 100 yerine belki 98 gitmişsindir.
Bunları anlatmaktaki amacım standart dışını çıktıktan sonra yakıt hesabı yapacakların bu ufak sapmayı da hesaba katmaları.

Çap deyince kafama takıldı. Aksın dönüşüne göre km hesabı yapılırsa, yanak genişliğinin standardıyla oynandığında gidilen mesafe değişir. Taban genişliğinin değişmesi yalnızca yakıta etki etmez mi? 205\45\17 ile 215\45\17 arasında mesafe farkı olmamalı diye düşünüyorum.

Gouki

Yanak hesabı taban boyutuyla ilişkili. 205/45-R17'nin yanağı= 9.225 cm. 215/45-R17'nin yanağı= 9.675 cm.

Incablue

Yanak hesabı taban boyutuyla ilişkili. 205/45-R17'nin yanağı= 9.225 cm. 215/45-R17'nin yanağı= 9.675 cm.

Bana artık bir süre bir şey sormak düşmez :D

ATA

Ben mi yanliş biliyorum? Gta jantli taban olarak opsiyon 17" lere göre daha geniş ve 147 gta'lar fabrikadan 225 taban ile çikiyorlar.

Gta jantlar 8x17"
Aksesuar jantlar 7.5x17"

Gta değilde herhangi bir 17" kullanilsa 215/45 ki bende her iki arabamda bu ölçüyü kullaniyorum.

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Gouki

ATA

Bro benim Gta'lar 7.5x17" ET35'di

Orjinal miydi yoksa replica mi?
Et35 tamam, bu yüzden spacera gerek kalmiyor zaten.

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Gouki

Alper

Ben mi yanliş biliyorum? Gta jantli taban olarak opsiyon 17" lere göre daha geniş ve 147 gta'lar fabrikadan 225 taban ile çikiyorlar.

Gta jantlar 8x17"
Aksesuar jantlar 7.5x17"

Gta değilde herhangi bir 17" kullanilsa 215/45 ki bende her iki arabamda bu ölçüyü kullaniyorum.

Tapatalk
Bende ki gta jantlar da 7.5 ofset ama ET35 Ata.

ATA

Tanesine 832 lira verdim :))

Replica'da 4ü bu fiyata :))

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ozoozo

Tanesine 832 lira verdim :))

Replica'da 4ü bu fiyata :))

Tapatalk

Parası olan adamın hali başka oluyor ellam  :rock:

ES53

Arkadaslar merhaba.Bende 159 icin yay ariyorum.H&r harici oneriniz nedir ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

OnurCangir

156'ya Eibach 3.5'lik yay bulma ihtimalim 0 mı gerçekten? 5'lik yay almaya çekiniyorum, 3.5'lik bulamıyorum. H&R'ın 3'luk yayını buldum, 600 lira fiyat verdiler. Kaliteli olduğunu okumuştum yabancı forumlarda, kullanan kimse var mı yorum yapabilecek? Bir de 3'luk yay yeterli alçaklığı sağlar mı?

ArinFırat

156'ya Eibach 3.5'lik yay bulma ihtimalim 0 mı gerçekten? 5'lik yay almaya çekiniyorum, 3.5'lik bulamıyorum. H&R'ın 3'luk yayını buldum, 600 lira fiyat verdiler. Kaliteli olduğunu okumuştum yabancı forumlarda, kullanan kimse var mı yorum yapabilecek? Bir de 3'luk yay yeterli alçaklığı sağlar mı?
3.5 apex kullandım.bence en ideal tadında düşürme sağladı.. 17 jant için 3.5 yay, 16 janta ise 5 cm yay öneriyorum.

OnurCangir

3.5 apex kullandım.bence en ideal tadında düşürme sağladı.. 17 jant için 3.5 yay, 16 janta ise 5 cm yay öneriyorum.

Sağolun bilgi için, duymamıştım daha önce markayı hiç, araştırıcam. Yalnız hem apex hem de apexi adında 2 farklı yay markası olması epey ilginç :)

Düzeltme: Tabiki de öyle bir tesadüf yokmuş, ikisi de aynı markaymış :D

Passione

H&R cok iyi bir markadir. Neden dusunmuyorsunuz?

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"centocinguantanove"

ES53

Cok iyi fakat biraz sert,aracta sert olunca

Passione

Daha once kullandiniz mi H&R?

"centocinguantanove"

ES53

Daha once kullandiniz mi H&R?

E46 aracimda kullandim