Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Motor Yağı?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

milano 75

linki atıyım direk pc de üstüne tıklayıp büyüterek daha rahat bakarsınız
You are not allowed to view links. Register or Login
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

milano 75

Mobil 10-60 kullanıyorum yaklaşık 5000 km'dir. Son gözlemim 1000 km de 800-900 gr eksilme oldu :asagi-ok:. Böyle devam ederse valvoline 10-40 ile değiştireceğim ilk yağ değişiminde.
aracınız ne? 1000 km de neredeyse 1 lt çok fazla,,doğru ölçüm yaptığına eminsen eğer başka sıkıntılar olabilir

Aracım 147 1.6. 120.000 km'de lpg li. Bana da çok fazla geliyo tüketim. Gerçi kullandığım mobil 10-60 yağı n11'den almıştım ne akdar güvenilir orijinal olduğu meçhul :-X Gittiğim serviste bi ara üst kapak contasından olabilir demişlerdi. Kesin teşhis değil tabii ki bu. O sıralar çok imkanım olmadığından motor açtırmaya gözüm yemedi. Son çare olarak valvoline max-life denesem diye düşünüyorum. Olmazsa girişeceğiz motora zaten.
120000 de bu kadar eksiltme varsa büyük ihtimal kaçak olmalı,silindir kapakdansa kaputu  açınca motorun etrafında bolca yağ görebilmeniz lazım,krank keçesinden kaçırıyodur büyük ihtimal.benim kapakda kaçak var+ krank keçesinden var+ 8v motorlar nerdeyse sizin motorların 2 katını eksiltir benim kullanımımla.benim 75 o kadar eksiltiyo diye ben yaza motor indirtmeyi düşünüyorum keçeleri falan değişip başka sebep varsa onlarıda bulmak için.

iskoc

yağ konusunda kafasında soru işareti olmayan bir benim sanırım  :D
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

milano 75

yağ konusunda kafasında soru işareti olmayan bir benim sanırım  :D
hahhaha ,senin arabanda yok bro,hiç bi soru işaretide kalmamuıştır sende

ArinFırat

mobil teknik destek bölümüne yağ eksiltme ile ilgili mesaj attım, gelen cevapta 10-60 yağ eksiltmeyi önler ancak motorunuz için doğru seçim değil ise süpablara zarar verebilir diyor..ama net ve kesin bilgi verebilmek için araçla ilgi bazı bilgiler istedi ve gönderdim( marka model km beygir benzin lpg vs vs bilgileri) geri dönüş olursa msjı buradan paylaşacam.

milano 75

altta maxlife ile ilgili üreticinin  cevapları,onun bi altındada racing serisi ile ilgili You are not allowed to view links. Register or Login yağların yurtdışı forumlarda tercih sebebi daha fazla çinko oranı,tabi daha çok motorsiklet ve eski nesil motorlar yada sıkıştırılan motorlar için.bahsedilen eski nesil  motorlarda anlık metal metale sürtünme ve yağ filmi kopma riskini azaltmak için.yeni nesil katalizörlü motorlar için üretilen yağlarda pek yok,hatta sanırım çevre emisyon değerleri itibariyle pek tolerans gösterilmiyor.zddp kodlu maddeyi ayrıyeten alıp yağa katanlar bile var,tabi yine motor ve yarış tip eski motorlu araçlarda genelde

milano 75

adres sansüre takıldı  :)) yıldızlı yerlerde ** olacak. editliyorum merak edenler için a ve q harfi olcak yanyana boşlukda

milano 75

tam burda bi fıkra geldi aklıma ama neyse   ........et  ;)

ugur_1903e

mobil teknik destek bölümüne yağ eksiltme ile ilgili mesaj attım, gelen cevapta 10-60 yağ eksiltmeyi önler ancak motorunuz için doğru seçim değil ise süpablara zarar verebilir diyor..ama net ve kesin bilgi verebilmek için araçla ilgi bazı bilgiler istedi ve gönderdim( marka model km beygir benzin lpg vs vs bilgileri) geri dönüş olursa msjı buradan paylaşacam.
bu yağı kullananlar forumda bayadır var ama bu tip bir sorunla karşılaşan görmedim. yinede gelecek cevabı merak ettim doğrusu.

halil

10-60 mobil bende kullandım.1500 km sonra değiştirdim.memnun kalmadım açıkcası.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

erk1n

10-60 mobil bende kullandım.1500 km sonra değiştirdim.memnun kalmadım açıkcası.

Memnun kalmama sebebiniz nedir acaba?
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

halil

sanki motoru kastı.araç yüksek devirlere çıkmada isteksizleşti,zorlandı.10w40 magnatec koydum.motor rahatladı

halil

internet sayfasında da aşağıdaki açıklamalar mevcut.

Mobil 1™ 10W-60
Eski araçların özel gereksinimlerine göre tasarlandı. Mobil 1™ 10W-60, aracınızın daha uzun ömürlü olabilmesi için yüksek kilometredeki motorlara daha uzun süre koruma sağlamak üzere tasarlandı.
Özellikleri
Eski motorlarda ekstra koruma için üstün/mükemmel yağ filmi kalınlığı
Eski motorların yağın yakmasını azaltmaya yardımcı olmak için yüksek viskozite
Aşınmış motorları korumaya yardımcı olmak amacıyla daha fazla aşınma önleyici katık maddeler

yani sağlam motorlar için pek uygun değil.

erk1n

Yağı nereden aldınız? Sahte olma ihtimali var mı?

Bende 10w60 kullanıyorum ancak bahsettiğiniz sorunu yaşamadım.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

ugur_1903e

10 60 bende kullanıyorum ama herhangi bir kasma hissetmedim. 10 40 ile de bir dönem kullandım ancak pek fark göremedim. belkide çok az fark ediyordur ben fark edememişimdir.

milano 75

bu yağı kullananlar forumda bayadır var ama bu tip bir sorunla karşılaşan görmedim. yinede gelecek cevabı merak ettim doğrusu.
doğru seçimden kasıt visikozite aralığıdır.fabrika tavsiyesi 0-40 olan bi arac için doğru seçim değil mesels,ondan böyle yazarlar.en son baktığımda mobil t.s motorlar için yağ önerisini 10- 40 dan 0-40 a çekmişti.  :D size cevap veren kişi buna baktıysa verdiği cevap mantıklı.

milano 75

ne yalan söyliyeyim,75 i aldım alalı 10-40  10-60 ve 15-40 yağ kullandım farklı markalarda,hepsinin arasındaki motor ses ve tepki farkını hissediyorum.en beğendiğim vr1 racing 10-60 yağ olmuştu tepkilerine bakarak.mobil 10-60 bencede kasar devirde

milano 75

mobil in sitesine baktım şimdide,benim 75 e önerileri 0-40 .onların aklına uysam yağıda pompayla koyarız artık motora.  :)) bence standart listeleme yapmışlar,motor hacimlerine göre,herhangi bi araştırmaya dayalı tavsiye olamaz bu.

osm156

beyler bugun sıtede gezerken buna rastladım nasıldır alan kullanan varmı aramızda 2005 156 aracım ıcın dusunuyorum ama kafam karısık fıyatı ucuz gıbı geldı
"Ruhumuz olmadan sadece birer makineyiz"

milano 75

yağı bilmem ama 10000 de değişiyorsanız yarı sentetik bi yağ için bu paraya gerek yok bence.mobil,castrol fazlasıyla kafi 10-40 için.

ArinFırat

Exxonmobil deknik destekten İlk gelen cevap : Fırat Bey,
Aracınız hakkında ayrıntılı bilgi verirseniz yardımcı olabilirim. Hangi yıl, modeli, dizel, benzinli, LPG var mı, bu da önemli,  motor gücü, kaç km de, Öncesinde kullandığınız 10W-40 ın doğru yağ olduğunu düşünmüyorum. Ama 10W-40 kullanırken kaç km de ne kadar yağ eksiltiyordu.  Mobil 1 New Life veya ESP 0W-40 doğru yağ gibi. Aracınız fiat motorlu. Normal şartlarda Fiat onaylı bir yağ kullanılması uygun olur. Mobil 1 10W-60 a geçmişsiniz. Aracınızın hidrolik sistemi  hidrolik, bu durumda 60 ile biten yağ  eksilmeyi önler ama süpap sisteminde soruna neden olabilir. Çok yönlü düşünmek ve doğru karar vermek gerekir.

ArinFırat

İstediği bilgileri verdim.aracım lpgli 1.6 120 beygir ve 10-40 ile 1500 km de ort 0.5 lt yağ eksilttiği vs vs. 2. Cevap ise bu : Fırat Bey,
Aracınızda orjinal olarak kullanmanız gereken yağ Fiat spec. lerini de karşılayan Mobil 1 0W-40 yağıdır. Ayrıca LPG de var diyorsunuz. LPG motorda ve motor yağında 20 oC daha yüksek sıcaklıkta çalışmaya neden olur. Bu da mineral veya yarı sentetik motor yağlarının sınırını aşar. LPG kullanımında motor önce benzin ile çalışmaya başlar, bu demektirki motor iki yakıtlı bir sisteme dönüşmüştür. Bu durumda yine sentetik bir yağ gerekir. Keşke önce Mobil 1 0W-40 ile devam edip, gerekirse Mobil 1 10W-60 a dönseydiniz. Araç kitapçığına bakmışsınız, 1000 km de yarım litre eksilme yapar diyor. Bu miktarı geçiyorsanız 10W-60'a dönmelisiniz. Bu arada 10W-40 tan 5W-40 geçtim ve ince yağa geçtiğime pişman oldum diyorsunuz. Her ikisi de motorun normal çalışma şartlarında aynı kalınlıktadır yani 40 gibidir. Baştaki 0W veya 5W  yada 10W olması kontak anahtarını ilk çevirip motoru çalıştırdığınızda yağın silindir gömleklerine ne kadar çabuk gideceğini belirler.  0W bu konuda 5W ve özellikle 10W dan çok daha iyidir. Mobil 1 0W-40 yağı gömleklere 5-6 sn de ulaşır. Diğer yağlar 2-3 kat daha uzun zamanda ulaşırlar. Motordaki aşınmaların % 70 i  kontak anahtarını çevirdikten sonra motorun 50 oC a çıkıncaya kadarki ilk çalıştırma periyodunda olur. Bu konu göz ardı edilen bir teknik gerçektir ve çok önemlidir.

ArinFırat

Kitapçıktan 156 nın yağ spesifikasyonlarını göndermemi istiyor ve 10-40 tansa 0-40 öneriyor.yani 1.6 ts motor yağ spesifikasyonlarını 0-40 karşılıyormuş.yinede kitapçıktakini istiyor..elinde o sayfanın resmi olan arkadaş varsa buradan paylaşabilirmi

milano 75

bu yağ konusu kadar çözülmemiş bi konu daha yoktur otomobil forumlarında sanırım.hiçbir zaman tam emin olunamayan bi mevzu.bu durumda en makulu emsalleri takip etmek.aynı mobil düne kadar 10-40 öneriyordu.araç sıfırdan itibaren 0-40 tam sentetik yağ kullanmış olsa belkide bu yağ bütün ihtiyaçları karşılardı ama 100000 km 10-40 yarı sentetik yağ kullanmış bi motora tutupda şu an 0-40 koyarsak yağ eksiltme bence en basit sıkıntınız olur.büyük ihtimalle sübaplarınız şakırdamaya başlar,bugüne kadar 10-40 yağa alışmış sübap lastiklerinde, contalarda ve keçelerde bozulma ve sızdırma başlar,yağ basıncınız daha düşük olur.macera aramaya gerek yok bence.lpg li bi alfada ,opelde falan 1500 km de yarım litre eksiltme biraz fazla olsada,sürüş taarzına falan bağlı olarakda kontrol edildiği müddetçe hoş görülebilir.

ArinFırat

bu yağ konusu kadar çözülmemiş bi konu daha yoktur otomobil forumlarında sanırım.hiçbir zaman tam emin olunamayan bi mevzu.bu durumda en makulu emsalleri takip etmek.aynı mobil düne kadar 10-40 öneriyordu.araç sıfırdan itibaren 0-40 tam sentetik yağ kullanmış olsa belkide bu yağ bütün ihtiyaçları karşılardı ama 100000 km 10-40 yarı sentetik yağ kullanmış bi motora tutupda şu an 0-40 koyarsak yağ eksiltme bence en basit sıkıntınız olur.büyük ihtimalle sübaplarınız şakırdamaya başlar,bugüne kadar 10-40 yağa alışmış sübap lastiklerinde, contalarda ve keçelerde bozulma ve sızdırma başlar,yağ basıncınız daha düşük olur.macera aramaya gerek yok bence.lpg li bi alfada ,opelde falan 1500 km de yarım litre eksiltme biraz fazla olsada,sürüş taarzına falan bağlı olarakda kontrol edildiği müddetçe hoş görülebilir.
Sonuç ? :))