Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 147'me CHIP TUNING yaptırmayı düşünüyorum zararı varmıdır ??

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Zafo

147'den önce TSI Golf vardı. 122hp'di ve yazılımla birlikte 145hp oldu. Üstüne de avansını sonuna kadar açtırdım 152hp civarı güç çıkartıyordu. Sonrasında büyük bir açık filtreyle birlikte de hava beslemesini maximize etmeye çalıştım ve bariz farklar yaşadım.
Şimdi 147 yapsam nasıl olur acaba? Bütün konuyu okumadım ama 2.0 yaptıran var mı hiç? Veya yaptırsak 1.6'dan farklı bir sonuç alabilir miyim? 10hp yazıldığında az bir rakam ama motorda ciddi güçler üretiyor. Aynı şekilde düşük devirlerdeki motor titremesini keser diye düşünüyorum.
Aracım 2.0 Selespeed.
Ruhumuz olmadan sadece birer makineyiz.

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
147'den önce TSI Golf vardı. 122hp'di ve yazılımla birlikte 145hp oldu. Üstüne de avansını sonuna kadar açtırdım 152hp civarı güç çıkartıyordu. Sonrasında büyük bir açık filtreyle birlikte de hava beslemesini maximize etmeye çalıştım ve bariz farklar yaşadım.
Şimdi 147 yapsam nasıl olur acaba? Bütün konuyu okumadım ama 2.0 yaptıran var mı hiç? Veya yaptırsak 1.6'dan farklı bir sonuç alabilir miyim? 10hp yazıldığında az bir rakam ama motorda ciddi güçler üretiyor. Aynı şekilde düşük devirlerdeki motor titremesini keser diye düşünüyorum.
Aracım 2.0 Selespeed.

2.0 ile tam anlamıyla oynayacaksanız chip yaptırın yoksa boşu boşuna para vermeye gerek yok :) headers,komple egsoz sistem,cai ve chip ile çok daha keyifli hale gelir. Tek başına yazılım ile NA arabadan güç almak hem zor hemde boşa para.

murat_016

atmosferik araçlarda 5-10 hp en babası uğraşmayın derim  :)

ATA

1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

tolga_ozhan

TS motorun alt devirleri bilindiği üzere ölüdür. Chip bunu bir nebze toplayabiliyor. 2.0 TS deneyimlerimden en iyisi squadra chip'li eski Beyaz Spider'ımdı.

tayfun

TS motorun alt devirleri bilindiği üzere ölüdür. Chip bunu bir nebze toplayabiliyor. 2.0 TS deneyimlerimden en iyisi squadra chip'li eski Beyaz Spider'ımdı.
Bugün Ecufast ile görüştüm . 12 hp diyorlar 1.6 ts için. 650 tl. ve 15 gün deneme süreci veriyorlar . para iade garantili. sadece yazılım 12 hp acaba nekadar verimli olur? deyermi?

tugrul

Bugün Ecufast ile görüştüm . 12 hp diyorlar 1.6 ts için. 650 tl. ve 15 gün deneme süreci veriyorlar . para iade garantili. sadece yazılım 12 hp acaba nekadar verimli olur? deyermi?

12 hp için o parayı vermem şahsen :)
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

iskoc

12 hp için o parayı vermem şahsen :)

abi 650 tl verdikten sonra psikolojik olarak 12 hp alırsın gibi duruyor  :D
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

THG

bende istiyorum yaptırmak. sadece alt devirlerde biraz kendine gelsin araba başka bir şey istemem.
2008 - Alfa Romeo 147 (02.09.2014 - 22.06.2017)
2007 - Subaru Forester (03.07.2017 - 29.07.2019)
2011 - Audi A3 Sportback S-Tronic (07.08.2019 - ...)

ATA

Rakamlara takılmayın, güzel oluyor :)

Tapatalk

Tekrarlıyorum.

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

tayfun

Rakamlara takılmayın, güzel oluyor :)

Tapatalk

Tekrarlıyorum.

Tapatalk
Doktor kesinlikle fark eder ama senin ral 'da yazılım+2.0 baskı+ hafifletilmiş volan var.  bi ral kadar fark etmez gibime geliyor.  denemek lazım aslında 15 gün ücretsiz.

alperbatur

Bardağa dolu tarafından bakmak lazım;
Satıp, üzerine 650tl verip, 132 hp lik bir alfa romeo alamayız. Ama 650 tl verip 12hp satınalabiliriz ve artık 132hp lik bir alfaromeo sahibi oluruz.
Bütçe ve zaman varsa denemeye değer.

erdinc147

Ecu fast güzel fiyat vermiş atmosferik motora 12hp başarılı üzerine birde cai susturucuları söküp sadece orta ve son kalınca güzel bir yürür ortaya çıkar diye düşünüyorum 20hp'ye tamamlanır hemen hemen 5hp bile farkediyor yolda giderken heleki 15-20HP bariz farkettirir :)

Gouki

Beygirler havada ucusuyor yine :) Supersprint headers + supersprint son susturucu + cai + yazilim sonucu 126 beygir olmustu bende.

fevkalbeser12

Beygirler havada ucusuyor yine :) Supersprint headers + supersprint son susturucu + cai + yazilim sonucu 126 beygir olmustu bende.
Bende difüzör+Çift egzoz yaptım beygirleri 200'e tamamladım:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

master

Atmosferik 1.6'dan motora zarar vermeden 12hp alınıyorsa ne ala, ama hiç mi hiç sanmıyorum.

Özgünüm en güzel açıklamayı yapmış zaten :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

tayfun

bu cai  nedir? bende orta susturucu iptal, kat 'lar duruyor. son susturucuda değişti. orta susturucu iptalinden sonra çok az'da olsa arabanın rahatladığını his ettim ben.

Gouki

Açık hava filtresi ve emiş borularının yeniden konumlandırılmasının bütünsel adı cold air intake Tayfun'um :)

tunerviper

mk2 ts ler için manifold üzerindeki katların iptali üst devirlerde rahatlama sağlıyor. Öneririm

Turbo Twin Spark

tayfun

Açık hava filtresi ve emiş borularının yeniden konumlandırılmasının bütünsel adı cold air intake Tayfun'um :)
senin 147 105 hp'lik miydi Özgun ? yoksa okadar takviyeden sonra sadece 6' hp'mi alabildin ?

tayfun

mk2 ts ler için manifold üzerindeki katların iptali üst devirlerde rahatlama sağlıyor. Öneririm

peki alt devirlere katkısı oluyormu  Anıl?

tunerviper

Alt devirlere bir faydası olmaz. Kat iptalleri zaten gaz akışını rahatlatmak için yapılır. Alt devirde fazla flow olmadığı için bir faydası olmaz. Fakat üst devirlerdeki flow arttığı için daha rahat devirlenme saglar.
Turbo Twin Spark

sacak

Alt devirler için Yazılım olmazsa olmazlardan biri 650 tl bence gayet uygun
12 hp gibi degerlere bence aldanmayın Gerçekten söylenen degerler alınabilirmi bilmiyorum ama
alt devirlerde ve gaz tepkimelerinde alınan ücretin hakkını verdiğini rahatlıkla söyleyebilirim
156 2.0
INFINITI FX -35

tayfun

Alt devirlere bir faydası olmaz. Kat iptalleri zaten gaz akışını rahatlatmak için yapılır. Alt devirde fazla flow olmadığı için bir faydası olmaz. Fakat üst devirlerdeki flow arttığı için daha rahat devirlenme saglar.
1.6 ts den zaten çok fazla bi beklentim yok. küçük şeylerle nekadar verim alabiliriz onun merakindayim .  sizin gibi profesyonel  seyler düşünmüyorum.arabam zaten günlük kullanılıyor. lpg'li. maksat yakıtı artırmadan alt devirleri bir parça iyileştirmek. bizim 1.6 ts'ler in zaten 4.,5., vitesi birçok 1.6 dan çok çok iyi.belki düzgün bi yazılım ile bir parça katkı olabilir. oda deyermi tartışılır!