Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Rüya gibiydi.. Audi A3 1.4 TFSI Sedan

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

csumer

Bugün çok yakın bir arkadaşımın nişanlısının doğum günüydü. Bu sebeple buluştuk. Arkadaşım da 3 gün önce Audi A3 1.4 TFSI Sedan S-Tronic almıştı. Denemek bugüne nasip oldu ve resmen rüya gibiydi.. O kadar rüya gibiydi ki işte bu satırları yazma gereği duyuyorum. Alfa Romeo 1.6 Dizel Giulietta sahibiyim, arabamı da çok seviyorum ama sanırım benim bindiğimle A3 Sedan çok farklı sınıflarda.. Benim aracım sağolsun önündeki çukur birazcıkk derin oldu mu amortisörü patlatmış gibi ses çıkarır. Her sabah Şişli-Bağcılar yapıyorum ve Bağcılar'ın bozuk yollarında ayran oluyorum. Ama bugün kullandığım bambaşka bişeydi. Resmen beni pamuklara sarıp öyle geçirdi o kasislerden. Aşık oldum resmen ya.. Neredeyse de ilk defa kullandığım bi otomatik araçtan bu kadar zevk aldım . Bunda tabi ilk defa 140 beygirlik performanslı bir aracı otomatik vitesle kullanmam da etkiliydi ama çok etkilendim arabadan.. İlk fırsatta geçiş yapmayı düşünüyorum :) Herkese sevgiler
Cimbom Başı Dik Yürür..

Tolga033

O zaman Audi hayırlı olsun şimdiden. Ama Giu'ya biraz haksızlık etmişsiniz. Ki zaten full konfor istiyorsanız baştan yanlış araç almışsınız.  :)

csumer

You are not allowed to view links. Register or Login
O zaman Audi hayırlı olsun şimdiden. Ama Giu'ya biraz haksızlık etmişsiniz. Ki zaten full konfor istiyorsanız baştan yanlış araç almışsınız.  :)

Yanlış anlamayın lütfen:) Ben de Giulietta sahibiyim ve aracımın C segmenti Hatchback araçlar içindeki en yakışıklı araç olduğunu düşünüyorum ve bu konuda ısrarcıyım. Tüm araçlar sanki tek bir tornadan çıkmaktayken Bizim Giulietta'larımız hepsinden farklı. Amma velakin şu dış görünüşe verdikleri önemi az bişeyde iç aksama verseler tadından yenmeyecek. Herkese ve heryerde söylerim. Arabamın dış görünüşü 100 üzerinden 100. Ama iç aksam kalitesi 100 üzerinden 65-70. Baktığınız zaman Alfa Romeo da premium Sınıfta Audi de, ama iç aksam kalitesi o kadar düşük ki o dış görünüşte aldığı çoğu artıyı nötürlüyor. Bugüne kadar Alfa'yı Volkswagen'in almasına karşıyım, ki sanırım hala da karşıyım ama :) Şu iç aksama biraz 159-156-147 kalitesi be kardeşim..
Cimbom Başı Dik Yürür..

csumer

Bu arada marka konusunda değil de motor ve şanzıman seçeneği konusunda yanlış araç seçmişim. En azından 1.4 Multiair TCT Şanzıman olmalıymış. :)
Cimbom Başı Dik Yürür..

schumi

Bahsettiğiniz aracın 2. el olanı bile 80 bin tl. ve üzeri geçiyor. Burada konfor tabiki de herkes ister ama birazda ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı oluyor. :) Hem yakışıklı olsun,hem güçlü olsun,hem de konfor olsun der isek, bu üçünün toplamı bir araç için 100 bin tl civarı parayı gözden çıkarmak gerekir... :) Her güzelin bir kusuru vardır. Varsın Giu'nun iç aksamı iyi olmasın. Onun karizması yeter.. :haydi:

ozoozo

Bence giuliettayı hemen satıp a3 almanız gerek , hayalleri süsleyen bir araba..

OZO..!!!

master

Size şimdiden hayırlı olsun. Arkadaşıma sıfır araba bakarken dalga geçer şekilde gülerek çıktığımız tek showroom Audi showroom'u olmuştu.

Audi'yi severim bu arada, markanın takdir ettiğim birçok yönü de var. Ancak 120.000 TL istedikleri A3 Sedan'ın içine bindiğimizde pek memnun kalamamıştık. Hayatımda gördüğüm en basit ve kötü orta konsol tasarımlarından birisi, kırılacakmış gibi kapanan kapılar, Audi ile alakası olmayacak kadar basit gelmişti araba. Bir de 120.000 TL olup 3 ay sıra da beklememiz gerektiğini söyleyince Türkiye'deki tüketici kitlesine hayran kalmıştık.

Çıkmadan bi A5 kurcaladık da keyfimiz yerine geldi en azından.

Kompakt sınıfta almayacağın tek araç nedir deseler herhalde A3 Sedan derdim. O fiyatlarla sadece şaka gibi o araba.

Giulietta'nızı sürekli kasislere sokarak test ederseniz yakın vakitte sıkıntı yaşamanız normaldir :) Alfa Romeo'ların süspansiyonlarının rakiplerine oranla nispeten narin olduğunu hepimiz biliyoruz. Birincil ve en önemli beklentiniz konfor ise hiçbir zaman Alfa Romeo almayacaksınız. Ancak bu süspansiyonlar bu konfor eksiğinin karşılığını size yol tutuş olarak rakiplerinin önüne geçerek verirler.

Audi ise işçilik ve malzeme kalitesinde referanstır, bu yüzden Giulietta'nın o kadar kaliteli bir iç mekana sahip olmasını beklersek hayal kırıklığına uğrarız. Her markanın avantajları vardır, sanıyorum ki siz sadece Giulietta'nın güzelliğine kapılıp aldınız, yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla beklentilerinizi Alman arabaları karşılar, Alfa Romeo'nun güçlü olduğu noktalar sizi çekecek kısımlar değil.

Şimdiden A3'ünüz hayırlı olsun :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Ormanci

Ama sakın otomatik alma gibi bi hataya düşmeyin.
7 ileri kuru DSG'lerin alayı kavrama sorunu yaşıyor halen.

ozoozo

A3 tfsi o paraya alacağım en son arabalardan. Arkadaşım 0 aldı 7000 bin kmde kavrama da şanzımanda sorun yaşadı , pat küt sesler geliyor. İstanbul trafiğinde araba saçmalıyor , yanına gittiğimde genelde ben kullanıyorum az bir şey yoğun trafikte şanzıman saçmalamaya başlıyor. Malzeme kalitesi bir audi den çok uzak , orta konsol vs Önder abi bahsetmiş zaten.

Ayrıca konfor demişsiniz ama 18 jant taktı arkadaşım benim giulietta hem kendi ağzından hemde benim görüşüm ile daha konforlu. A3 bildiğiniz taş gibi pat küt ses geliyor hadi süspansiyon sert desek bunu yol tutuşunda göremiyorsunuz , ancak giuliettayı baz aldığımızda sert süspansiyona rağmen üst düzey bir yol tutuşu var fakat a3 de yok. O parayı sadece audi olduğu için vermeye razıysanız düşünmeyin alın :)

OZO..!!!

ar.159

Dün borusandaydım malum abim BMW ci
Adamların tüm Sıfır arabalarından 1,3,5 farketmez en az 55 yanak lastik var bizde acaba 45 değilde 40 mı alsak diye düşünüyoruz sonra konfor diyoruz

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

h.t

Valla benim kullandığım a3 te Özdemirin bahsettiği gibi takır tukur sert olan , şanzımanı ara ara saçmalayan 12 bin km de tdi stronic ti. Yakın arkadaşımın olduğu için gerek uzun yol gerek şehir içi sık sık kullanma fırsatı buldum ve o araba hele ki o fiyat etiketiyle giu nun yanına yaklaşamaz. Her kasiste duruyordum artık tepkileri o kadar rahatsız ediyordu ve araba çok ağır yakıtıda fazla şehir içinde. Öyle aman aman bir yol tutuşuda yoktu (tabi bizde sert araba yol tutan araba sanıldığı için arkadaşımda memnun yol tutuşundan )
Ha ama namussuzlar ne yalıtım yapmışlar dışarıyla ilişkini tamamen kesiyor araba .

Sent from my iPhone using Tapatalk

tunerviper

Müslüman mahallesinde salyangoz tanıtımı gibi olmuş  :D
Turbo Twin Spark

vtec_2

Bizim araclardakı tek sorun narin olan suspansıyon ve lastık olculerı.. Daha kalın bı yanakta lastık kullandıgınız zaman ses dahada azalacaktır.

milano 75

Bizim araclardakı tek sorun narin olan suspansıyon ve lastık olculerı.. Daha kalın bı yanakta lastık kullandıgınız zaman ses dahada azalacaktır.
+1 muhakkak ki malzeme farklılıkları ve işçilik farkı vardır a3 le ama bencede karşlaştırma f&p açısından yanlış.italyanlar eskiden beri sert arabalardır,en beğenilen yönü olan yol tutuş ve viraj kabiliyetleri bu sert ayarlara bağlı.120 000 a3 haa,paraya bak
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

SertackeS

çağrı bey size çok katılmakla birlikte karşılaştırmanın çok yanlış oldugunu düşünüyorum. ikinci elinde bile 20bin tl fark olan iki araç bunlar.

60bin tl ikinci el değeri olan bir giulietta ile 60bin tl değerindeki bir a3 hb karşılaştırırsanız, giuliettanın artılarının daha fazla oldugunu göreceksiniz.

hele bir de a3ün sıfırının 120bin tl civarında oldugunu düşünürseniz cla serisi mercedesler varken a3e binmek de biraz ilginç seçim olur BENCE :))
2007 GT  1.9JTD Q2
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive beyaz
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive kırmızı

TRSemih

Bende ic mekanin darligindan dem vurayim..

Giu ile kiyasliyorsunuz fakat sedan olduğunu dusunerek 156 ile kiyasladigimda icinin cok dar ve basik oldugunu soyleyebilirim. Ozellikle arka kisimda diz ve bas mesafesi neredeyse yok.
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

milano 75

bişey daha arkadaşlar,bu tarz konuları açmak konuşmak için gececiler-gündüzcüler başlığını falan kullanmak lazım.neticede alfa forumu burası,siteye ilk dün giren birinin direk karşılaşcağı konu a3 yada ne biliyim anılın dediği gibi salyangoz muhabbeti olmamalı  ;)
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

engin uzun

Sizi biraz rüyadan uyandırayım :)

Teste bakarsanız yerden yere vuruluyor,konforlu süspansiyonları...Giu ve A3 sedan maddi yönden ve sahip oldukları özelliklerden yana cok cok farklılar..
Benim semtimde de bozuk yollar var,ben arabayı değil evi değiştirmeyi düsünüyorum..Aracıma yazık olmasın tadına daha fazla varayım diye..
Bir zamanlar Giulietta 1,4 TB idi....

ozoozo

bişey daha arkadaşlar,bu tarz konuları açmak konuşmak için gececiler-gündüzcüler başlığını falan kullanmak lazım.neticede alfa forumu burası,siteye ilk dün giren birinin direk karşılaşcağı konu a3 yada ne biliyim anılın dediği gibi salyangoz muhabbeti olmamalı  ;)

+1903 ben olsam direk silerdim taşımayı geçtim :D

OZO..!!!

chao

Bahsi geçen arabanın en ucuzu ikinci eli 80.000 lira,sedan bir otomobil.
Giulietta ile hangi yönden karşılaştırılabilir ki ?
bazı arkadaşlar da söylemiş, eğer sizi a3 sedan bindiğinizde daha memnun ediyorsa sizin otomobilden beklentileriniz Alfa'nın öne çıkan noktaları değil sanırım.
haftada 1-2 gün 2.0 Dizel otomatik a4 kullanıyorum, çok güzel herşeyi iyi hoş ama dün hemen ardından kendi arabama binip dışarı çıktım 100 metre gidince yüzümde gülümseme oluştu :) böyle birşey işte. Şahsen beni Giulietta'dan sonra daha da mutlu edebilecek tek araba Giulia olur herhalde, ya da adı her ne olacaksa :)

2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

schumi

Sizi biraz rüyadan uyandırayım :)

Teste bakarsanız yerden yere vuruluyor,konforlu süspansiyonları...Giu ve A3 sedan maddi yönden ve sahip oldukları özelliklerden yana cok cok farklılar..
Benim semtimde de bozuk yollar var,ben arabayı değil evi değiştirmeyi düsünüyorum..Aracıma yazık olmasın tadına daha fazla varayım diye..
Bravo...  :alkis: :yukari-ok:

Incablue

Seçim sizin. audi ile herkes dost olabilir ama alfayla dost olmak zordur :)

muğlalı

bence yazlılımlı bir 159 kullanıp 160-200 arası bir sürüş yapın en az 300-400 km ondan sonra tekrar değerlendirin derim. :)

Gouki

ssg

159 olmasaydı Alfa napardı :'(

Senin giu var abi :)
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB